Kövess minket!

Trending Now

Véleménycikkben kritizálta Joe Bident Donald Trump

A volt elnök úgy fogalmazott, a kritikus fajelmélet oktatása nemzeti öngyilkosság.

MTI/EPA/Fehér Ház

Az etnikai alapon megosztott társadalom felépítésére Donald Trump szerint a legjobb példa a Biden-kabinet legújabb terve, amivel az iskolai tananyagba illesztenék be a szerinte leginkább Amerika-ellenes elméletet, a kritikus fajelméletet – ismerteti a V4NA Hírügynökség.

“Az Egyesült Államokat támadó baloldal a történelmünket, a kultúránkat, és a hagyományainkat is a lehető legnegatívabban ábrázolja évtizedek óta. Ennek folyományaként az elmúlt években ezen természetellenes erőfeszítés részeként elkezdték azt tanítani a gyermekeknek, hogy a történelmünk gonosz ugyanúgy, ahogy minden amerikai. Az új tanterv célja az agymosás az egész országban, a kritikus fajelmélet néven ismert baloldali dogmával. Ahelyett, hogy segítenénk a fiataloknak felfedezni, hogy az Egyesült Államok történelme a legtoleránsabb, és legnagyobb nemzet öröksége, arra tanítják őket, hogy Amerika rendszerszintűen gonosz, tele van gyűlölettel, és rosszindulattal” – írja az Egyesült Államok 45. elnöke.

Donald Trump szerint a gyermekek szélsőséges ideológiákra való oktatása erkölcstelen, és egyben a nemzeti öngyilkosság programja, amit Biden elnök teljes mértékben támogat. A volt elnök írásában javaslatokat tett arra vonatkozóan, hogy miként lehetne megállítani ezen veszélyes ideológia terjedését, és azt is elmondta, hogy mit tehet egy szülő a gyermekei megóvása érdekében.

Trump szerint minden állami törvényhozó szervnek meg kell tiltania, hogy iskolákban vagy munkahelyeken állami forrásokból lehessen olyan elméletet tanítani, amely eredendően megsérti a már hatályos diszkrimináció-ellenes törvényeket. Ilyen tilalom bevezetése érdekében már Floridában, Texasban, Észak-Karolinában és Oklahomában is tettek lépéseket, de a volt elnök szerint ilyen jogszabályi tilalmat szövetségi szinten is be kellene vezetnie a kongresszusnak.

Második lépésként, minden államnak létre kellene hoznia egy bizottságot, amely megvizsgálja a tanterveket, és megbizonyosodik róla, hogy a diákok hazafias és Amerika-barát oktatásban részesülnek, illetve nem tanítják nekik, hogy Amerika egy gonosz, romlott nemzet.

Trump szerint a harmadik lépésben az összes óratervet a szülők rendelkezésére kell bocsátani annak érdekében, hogy pontosan tudják, mit tanulnak a gyermekeik. Emellett minden kiadványt, cikket és olvasmányt, amiből a gyerekek tanulnak, fel kell tenni egy online portálra.

Negyedik lépésben Trump szerint a szülőknek is szervezkednie kell minden iskolai körzetben annak érdekében, hogy a diákok a demokraták által támogatott “Action Civics” program keretében ne tanulhassanak semmilyen baloldali, és Amerika-ellenes tananyagot.

Ötödik fontos pontként a volt elnök indítványozza, hogy minden olyan szülő, aki kifogásolja a tananyagot, amit a gyermekének tanítanak, lehetőséget kapjon arra, hogy egy másik iskolába vigye át a gyermekét, mivel a kormánynak nincs joga a szülők akarata ellenére “átmosni a gyerekek agyát”.

Emellett az államoknak vissza kell venniük az oktatási intézmények, és a testületek irányítását annak érdekében, hogy ne lehessen tovább radikalizálni a tanárokat. Az államoknak emellett meg kellene bizonyosodniuk arról, hogy a tanárok nem radikalizálódtak, illetve tudják, miként kelthetnek szeretetet Amerika iránt.

Hogy világos legyen, nemzetünk tanárainak elsöprő többsége a legönzetlenebb, és legcsodálatosabb emberek közül kerül ki, de sokszor sajnos nincsenek tisztában azzal, hogy a baloldali ideológia miként befolyásolta őket

– tette hozzá.

Végül pedig Trump szerint meg kellene szüntetni azt a szövetségi szintű törvényt, amelynek az volt a feladata, hogy megvédje a tanárokat és az iskolákat az indokolatlan politikai befolyástól, mivel a gyermekeket a saját országuktól elidegenítő pedagógusokat nem lenne szabad ilyen védelem alá venni, hanem engedni kell, hogy a tanítás helyett politikai aktivistaként folytathassák a karrierüket.

A véleménycikk végén a volt elnök kifejtette, hogy “a szélsőséges ideológia terjedése érdekében, a radikálisok fel akarják számolni az Alkotmányhoz, és a Függetlenségi Nyilatkozathoz való kötődésünket, illetve az amerikai identitást. A baloldal tudja, hogyha fel tudják számolni a nemzeti emlékezetünket, akkor megszerezhetik a teljes irányítást, amire vágynak”.

Borítókép: Donald Trump

Trending Now

A baloldal érzékenysége szerint írják át a szótárt

Hosszú évek óta zajlik az Egyesült Államokban a mindennapos nyelvhasználat felülírása „újbeszélre”, korábban mindenki számára teljesen egyértelmű fogalmakat ruháznak fel új jelentéssel. Az emberekre utaló Fekete kifejezést mostantól nagy betűvel írják, a fehéret nem szükséges.

Közzétéve:

A neves amerikai Merriam-Webster szótár szerkesztőit is elérte az újbeszél kényszere, a Daily Wire elemzése szerint a szótár szerkesztői akként módosítják a szavakat és kifejezéseket, hogy azok megfeleljenek a szélsőbaloldali érzékenységnek.

A szótár például nemrégiben úgy bővítette ki a woman definícióját, hogy az a transznemű aktivistáknak is megfeleljen, a girl magyarázatához hozzáfűztek egy transz irodalmi példát.

A Daily Wire számítógépes elemzéssel összehasonlította a jelenlegi szótárat egy 2020. januári állapottal, amikor még nem tört ki koronavírus járvány, sem a Black Lives Matter mozgalom tiltakozása.  Íme egy rövid ízelítő,  melyek is az újonnan hozzáadott rövidítések, szavak, milyen kifejezéseket tartottak fontosnak újradefiniálni – olvasható a Híradó.hu.

A válogatás érzékletesen szemlélteti a gender ideológia és a szélsőséges baloldali mozgalmak nyelvpolitikájának egyre erőszakosabb betüremkedését a mindennapokba.

AAL, African American Language vagy African American English: a főleg afroamerikaiak által beszélt amerikai angol nyelv egyik változata. Mint minden más angol nyelvjárás, saját történettel bír arról,  hogyan jött létre. Az afroamerikai angol (AAE) is egy rendszerezett és teljes nyelv, a maga saját szabályrendszerével.

AFAB,  „születése szerint nő” angol szavak rövidítése, úgy is értve:  nem mindenki azonosítja magát nőként, aki nőnek született.

bináris kifejezéshez hozzátoldották a következő példát, hogy mindenki megfelelőn értse: Sam Kilermann, az önmagát „társadalmi igazságosság komikusának” nevező humorista nagyon komolyan foglalkozik azzal, hogy az identitás összetettsége mennyire túlmutat a férfi vagy nő hagyományos bináris felosztásán.

Bibl: A Bibliában szereplő alakokra, például Évára való minden utalást átírtak, hogy egyértelművé tegyék, hogy a Bibliában szerepel, ahelyett, hogy a közismertségét feltételeznék.

Black: Most már „széles körben elfogadott”, hogy a szót nagybetűvel kell írni, ha a rasszra történik az utalás, bár a fehéret általában nem kell naggyal írni.

Black Panther: a Fekete Párduc „a militáns amerikai feketék szervezetének tagjából” átalakult „a faji egyenlőségért és igazságosságért harcoló fekete forradalmi szervezet tagjává”.

Boy, azaz a fiú magyarázata az éretlen férfi helyett úgy módosult, hogy „olyan gyermek, akinek nemi identitása férfi”, és hozzáfűztek egy példát egy olyan mesekönyvről, ami egy transznemű fiúról szól.

Brother, azaz testvér mostantól jelenthet fekete fiút vagy férfit.

Bekerült a szótárba a cancel culture kifejezés is, magyarul ezt a törlés kultúrájának nevezzük jobb híján. A szótár úgy magyarázza, hogy ez egyfajta gyakorlat a rosszallás kifejezésére és társadalmi nyomásgyakorlásra. például olyan közszereplők vagy hírességek esetében, akik olyan dolgokat tettek, amelyek ma társadalmilag nem elfogadottak.

drag szó jelentést úgy magyarázza a szótár, hogy ellenkező nem tagjainak öltözött előadók, akik gyakran felháborító jelmezek használatával karikírozzák a nemi sztereotípiákat.

family man, a családos embert korábban feleséggel és gyermekekkel rendelkező férfi helyett  mostantól azt jelenti, hogy házastárssal és gyermekkel rendelkező férfi.

gay, meleg szó most már azt is jelentheti, hogy meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű.

male már nem csak azt jelenti, hogy nemét tekintve férfi, hanem azt is, hogy a nőivel ellentétes nemi identitású.

Tovább olvasom

Trending Now

Leszbikus csók a Netflix gyerekmeséjében

A csatorna hétéves kortól ajánlja a Jurassic World rajzfilmsorozatot, amelynek egyik részében egy lány szerelmet vall egy másik lánynak, és meg is csókolja.

Közzétéve:

Borítóképünk képkocka a rajzfilmből, forrás: Mandiner

A Netflixen futó Jurassic World: Krétakori tábor című rajzfilm 5. évadának 9. epizódjában az egyik lány főszereplő szerelmet vall egy másik lánynak, a vallomás pedig csókkal zárul, további főszereplők pedig meghatott kommentárokat fűznek a jelenethez. Minderre a Mandiner olvasója lett figyelmes a minap, miközben gyermekével játszott, és a hátérben a rajzfilm futott a tévéjükön.

A rajzfilmsorozat egyébként dinoszauruszokkal teli szigetre vetődött gyerekek kalandjairól szól, írja a Mandiner, megjegyezve, hogy úgy tűnik, a produkcióból nem hiányozhatott az LMBTQ-szál.

A váratlan jelenet, forrás: Mandiner

A mese 7+ besorolású a Netflixen, vagyis hétéves kortól ajánlják megtekintését. A lap úgy tudja: Magyarországon a tévéforgalmazásban bemutatott tartalmak korhatár-besorolásáról saját hatáskörben a tévék, a streamingért pedig a streamingszolgáltatók döntenek.

A Mandiner egyébként épp a napokban közölt cikket arról, hogy egy év alatt alig száz bejelentés érkezett az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a gyermekvédelmi törvény módosítása óta, miközben a hatóság maga eljárást nem indított. Jogsértést egy esetben sem állapítottak meg.

Tovább olvasom

Trending Now

Angol nyelvű tartalmakat is készít majd a Megafon (videó)

A jobboldali emberek hangja ugyanúgy nem hallatszik ma az európai online térben, mint ahogy néhány éve hazánkban sem hallatszott – ezzel indokolja a Megafon közleménye, hogy ezentúl rendszeresen angol nyelvű tartalmakkal is jelentkeznek majd.

Közzétéve:

Borítóképünkön Déri Stefi, a Megafon csapatának tagja, fotó: Facebook

“A Megafonnal itthon megmutattuk, hogy a jobboldali értékek és vélemények iránt nagy érdeklődés van a neten, sokan kíváncsiak a világnézetünkre!”

– olvasható a Megafon csapattagja, Déri Stefi Facebook-oldalán.

“Ahogyan hazánkban, úgy a nemzetközi térben is a sajtó a liberális mainstreamnek játszik, nem adnak lehetőséget a konzervatív véleményeknek. Ezért mostantól elmondom angolul is, hogy Brüsszelben is értsék: nem engedünk a föderalista terveknek, a tagállamok szuverenitását kikezdő liberálisoknak és neomarxistáknak!

– fogalmaztak a bejegyzésben.

Tovább olvasom