Kövess minket!

Trending Now

Varga Judit: Németországban lecsapott a véleménydiktatúra

MTI/Koszticsák Szilárd

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán számolt be az aggasztó fejleményekről és egyúttal biztosította a magyarokat arról, hogy a kormány mindig meg fogja védeni a magyar emberek véleménynyilvánításához fűződő jogát – írja a Magyar Nemzet.

“Németországban ismét lecsapott a véleménydiktatúra!

  • A német alkotmánybíróság korábbi elnöke nemrég egy beszélgetésen fejezte ki aggodalmát az Európai Unió működésével kapcsolatban. Andreas Voßkuhle úgy vélte, az Európai Bizottság egy szövetségi állam létrehozásán dolgozik, ehhez pedig a tagállamok kárára szövetkezik az EU Bíróságával.
  • Nem is kellett több, hogy a véleménydiktatúra kulcsszereplői megkongassák a liberális vészharangot és nemzetközi össztűz alá vegyék a több mint egy évtizede alkotmánybíróként tevékenykedő Voßkuhlét, akit korábbi bíróktól egészen a német zöldpárti EP-képviselőkig mindenki élesen bírált.
  • Ezek után persze könnyen eszünkbe juthat az a közvélemény-kutatás, amely szerint a véleménynyilvánítás szabadságát a németek csaknem fele látja veszélyben, míg a megkérdezettek mindössze 45 százaléka vallotta azt, hogy ki meri mondani szabadon a véleményét.
  • Jól látjuk a fenti példán keresztül is, milyen súlyos hatása van egy társadalomra nézve, ha úrrá lesz rajta az úgynevezett »cancel culture«, azaz a kirekesztés és elhallgattatás kultúrája.


A magyar kormány mindig meg fogja védeni a magyar emberek véleménynyilvánításához fűződő jogát! Ez alap!” – írta az igazságügyi miniszter.

Trending Now

Családi utat nyerhet a közmédia szavalópályázatának legjobbja

Az MTVA szeptember 26-ig meghosszabbította a Toldi sorozat bemutatásának alkalmából kiírt szavalópályázatának benyújtási határidejét. A Mondj verset a nagyival! továbbra is várja a jelentkezőket, a legjobb pályaművel családi élményutazás nyerhető a Galánta melletti Taksonyfalvára, a Toldi Panzióba.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Toldi animációs sorozat szeptember 19-től vasárnap esténként 19.40-től látható a Dunán. A premier alkalmából az MTVA Mondj verset a nagyival! címmel pályázatot hirdetett, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában.

Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával értékes Toldi ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj pedig egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát, teljes ellátással.

A felhívás részletei megtalálhatók a mediaklikk.hu/toldi oldalon.

Tovább olvasom

Trending Now

A 2006-os rendőrterror fotós és videós emlékeit várják (videó)

A 2006. évi őszi események fényképeit, filmjeit, hangfelvételeit akarja összegyűjteni a XXI. Század Intézet, amely ennek érdekében felhívással fordult a nyilvánossághoz.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

“2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenünk fordították őket” – emlékeztet pénteki közleményében a XXI. Század Intézet, hozzátéve, hogy

sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el.

A XXI. Század Intézet ezért arra kéri azokat, akik jelen voltak és rögzítették a brutalitásokat, hogy a felvételeket küldjék el a felhivas@xxiszazadintezet.hu címre.

A felhívás részleteit ide kattintva tudja megtekinteni.

Tovább olvasom

Trending Now

Érkezik a terhes férfi és gendersemleges terhes személy emojija

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek közt az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Eddig is voltak a PC-forradalom előretörésének érdekes sarokpontjai, de a genderlobbi következtében úgy tűnik, egyre több cég szeretne behódolni az LMBTQ-mozgalmat éltető tömegnek. Az új, 2021-2022-es hangulatjelek – főleg a terhes férfi – máris sokak megdöbbenését kiváltotta.

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek között az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal – számolt be a The Verge cikkében.

Ráadásul, mindkét hangulatjel több bőrszínben is elérhető lesz jövőre, amikor vélhetően bekerülnek például a Facebook és a Google jelei közé. Tehát a legújabb emojik követik az Európai Parlament (EP) által meghatározott trendet. A június 24-i EP-ülésen elfogadott jelentés szerint ugyanis szülhetnek a férfiak is – írja a Híradó.hu, ahol az új emojiat is megtekinthetik.

Tovább olvasom