Kövess minket!

Trending Now

Újabb liberális őrület kezdődött a TikTokon

Egy liberális TikTokker videójában most arról okítja követőit, hogy miként azonosíthatja magát valaki macskának, és mit kell tennie ahhoz, hogy jó cica legyen. A jelenség nem újkeletű, volt, akinek az állásába került, hogy nem vette komolyan a macska-identitást.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A TikTokker, aki lánynak született, egy hosszú videóban magyarázta el a nyávogások közötti különbséget, ezzel oktatva a szintén macska identitású társait.

“Az egyik legfontosabb a mi cicacsaládunk számára a ‘bilire akarok menni’ nyávogás. Nagyon sokáig tartott, mire elsajátítottam ezt a nyávogást, mert nagyon konkrétnak kell lennie ahhoz, hogy a cicáim megértsék” – mondta V4NA hírügynökség tudósítása szerint a lány-macska hibrid, aki a jelek szerint már szobatiszta, és többek között ezt az eredményét akarta közölni az őket követő felhasználókat.

“Ez a legfontosabb nyávogás számomra, és ezt akkor használom, amikor segítségre van szükségem a törléshez” – fogalmaz, majd beszámol a “tüzes nyávogásról”, amit akkor használnak, amikor egy kicsit különlegesebb cicafigyelemre van szükségük.

A macska identitás nem egyedülálló, amint arról már korábban a V4NA is beszámolt, egy alkalommal egy egész iskolai osztály játszotta ki a szabályokat azzal, hogy macska identitásúnak vallották magukat, gondolván, ha fiúk lehetnek lányok, másokat pedig semleges névmással kell emlegetni, akkor megzavarják a rendszert, és macskaként azonosítják magukat.

Az egyik diák nagymamája arról számolt be, hogy a macskáknak öltözött gyerekek hisztiznek, kaparnak és vakargatást kérnek a többiektől, illetve néha megharapják a társaikat és fújnak rájuk. Ez a nyűgös macskacsoport pedig megnehezítette minden diáknak és iskolai dolgozónak az életét azzal, hogy gyakran az óra közben lefeküdtek az ablakba, és doromboltak.

Valakinek azonban még az állásába is került, hogy nem gondolta komoly dolognak a macska identitást. Egy helyettesítő tanárként dolgozó nő egy olyan videót tett közzé a TikTokon, amiben azt állítja, hogy az iskola vezetése azért rúgta ki, mert nem azonosult megfelelően egy diákkal, aki macska identitásúnak tartotta magát, és nem volt hajlandó visszanyávogni a gyerekeknek az órán.

A tanárnő a videójában elmondta, hogy helyettesítő tanárként épp a jelenlévőket ellenőrizte, amikor nyávogást hallott.

“Nem foglalkoztam a nyávogással tovább mentem, majd amikor az ötödik sorba értem ismét nyávogást hallottam. Megkérdeztem a gyerekektől, hogy ki volt ez, erre az első sorban egy kislány azt mondta nekem, “vissza kell nyávognod neki, mert ő macskaként azonosítja magát”. Erre visszakérdeztem, hogy tréfálsz velem? Hol van az almosládája? Ezt már valószínűleg nem kellett volna mondanom”, mondta a TikTok videójában a cicafiú miatt kirúgott tanár.

“Az alomdobozos kérdésem után a fiú felkelt és kiviharzott az osztályteremből. Természetesen az egész osztály rajta nevetett. Később bementem az igazgatói irodába, ahol közölték velem, hogy nem tartanak igényt a szolgálataimra, amennyiben nem tudok azonosulni az összes diák identitásával az osztályteremben”, tette hozzá a pedagógus.

Trending Now

Zenelicencelési lehetőséget kapnak a youtuberek

Egy összegben kifizetős és bevételmegosztásos opció is a rendelkezésükre áll majd.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A YouTube-ra komolyabban videókat készítők egyik általános nyűgét a zenei aláfestések jelentik, a döntő többségük a szolgáltatás saját zenetárában vagy más forrásokban keres jogdíj fizetése nélkül használható számokat, ezért is csendülnek fel gyakran ugyanazok a dallamok a tartalmaikban.

Ez nem kapzsiságból van így, a youtuberek oroszlánrésze számára vállalhatatlanul drága a zenék licencelése, plusz félnek a folyamat bonyolultságától és a YouTube szerzői jogi rendszerével való összeakadástól.

A problémák megoldása érdekében most a YouTube maga indít közvetlen zenelicencelési lehetőséget számukra, a rendszer idén elsőként az USA-ban debütál, majd jövőre globálisan elérhetővé válik. A youtuberek kétféle konstrukció közül választhatnak, klasszikus módon lerendezhetik egy összegben előre a licencdíjat, vagy bevételmegosztás mellett is dönthetnek, azaz a videóikból származó bevételből részesülnek a jogtulajok – írta az Origo.hu.

A monetizált csatornával rendelkező youtuberek alapvetően a videóikból származó bevétel 55%-át tarthatják meg, a bevételmegosztásos zenelicencelést választva ebből jön le a jogtulajok díja: egy fizetős dalt felhasználva 27,5%-ra, míg kettőt is igénybe véve 18,3%-ra esik a teljes bevételből kapott részesedésük.

Ez nem hangzik bizalomgerjesztően, főleg miután a YouTube által kiutalt bevételük után még adózniuk is kell, de persze eldönthetik majd a videósok, hogy számukra minek van értelme.

A YouTube szerint több százezer dal lesz a fizetős zenetárában, azonban a Billboard értesülései szerint egyetlen nagy zenekiadó sincs a jelenlegi partnerei között. Emiatt közismert előadók slágerei jó eséllyel nem lesznek licencelhetőek a cégtől, bár az érintett dalok gigászi jogdíjai miatt ennek valószínűleg nincs gyakorlati jelentősége, amúgy sem tellene Taylor Swift vagy a Metallica dalaira.

Tovább olvasom

Trending Now

Népszerű lett a „hogyan hagyjuk el Oroszországot” kifejezés a Google-keresésekben

Putyin beszédét megelőzően már rengetegen kerestek rá a kifejezésre.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Vlagyimir Putyin elnök országos beszédét megelőzően megugrott az ország elhagyásának módjára vonatkozó Google-keresések száma – írja a Newsweek.

Az ország elhagyására vonatkozó Google-kérdések moszkvai idő szerint 18 órakor érték el a csúcsot, miután kedden korábban meredek emelkedést tapasztaltak. A hírportál szerint Oroszország keleti, Kínával határos részén fekvő Habarovszki terület lakói különösen érdeklődtek a távozás iránt – olvasható a Mandiner cikkében.

Tovább olvasom

Trending Now

Brad Pitt először mutatkozott be szobrászként

A kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas 58 éves amerikai színész először mutatta be alkotásait egy finnországi kiállításon – írta a The Guardian online kiadása kedden.

Közzétéve:

Borítókép: Brad Pitt amerikai színész, fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman

A színész Nick Cave ausztrál zenész és Thomas Houseago brit szobrász társaságában jelent meg a hétvégén az északi állam harmadik legnagyobb városában, Tamperében, hogy leleplezze első nyilvános művészeti kiállítását a finn Sara Hildén Művészeti Múzeumban.

Pitt szobrait és Cave kerámiasorozatát Thomas Houseago brit művész kiállításának részeként láthatja a közönség – közölte az intézmény.

“Nicknek és nekem új világ ez, ahová először lépünk be. Egyszerűen jó érzés”

– hangoztatta Pitt a finn Yle állami televíziónak a megnyitón. A kiállításon kilenc alkotása látható, köztük egy “lövöldözést ábrázoló” gipszöntvény és egy sor házalakú szilikonszobor, amelyeket különböző kaliberű lövedékekkel lőttek át.

Pitt a megnyitón elmondta, hogy a szobrászat számára önreflexió.

“Arról szól, hogy kapcsolataimban hol hibáztam, hol vagyok bűnrészes”

– fogalmazott, hozzátette, hogy

a műveket a “radikális önleltár” hívta életre, “hogy durván őszinte legyek magammal, és számba vegyem azokat, akiket esetleg megbántottam, azokat a pillanatokat, amiket egyszerűen elrontottam”.

A színész azután kezdett kerámiával foglalkozni, hogy elvált Angelina Jolie-tól: 2017-ben akár napi 15 órát is eltöltött Houseago Los Angeles-i műtermében. A GQ, férfiaknak szánt amerikai havilapnak augusztusban azt nyilatkozta, hogy

mindezt nem művészetnek, hanem egy “magánszámnak, nagyon csendes, nagyon kézzel fogható sportnak” tekinti.

Pitt megjelenése váratlanul érte a finneket, mivel részvételét előzetesen nem jelentették be. Sarianne Soikkonen főkurátor “izgalmasnak és csodálatosnak” nevezte a sztár felbukkanását az Agence France-Presse francia hírügynökségnek. Hozzátette, a világjárvány és Houseago életében történtek hatására döntött úgy a művész, hogy barátait is bevonja első finnországi kiállításába.

Nick Cave ausztrál rockzenész, dalszerző és énekes festészetet tanult a melbourne-i a Caulfield Institute Of Technology Art and Design szakon, mielőtt a zenével kezdett foglalkozni. A kiállításon tizenhét kézzel festett kerámiafigurája látható, amelyek “az ördög életét ábrázolják 17 stációban”, utalva a viktoriánus Staffordshire Flatback figurák iránti érdeklődésére, amelyeknek gyűjtője.

Tovább olvasom