Kövess minket!

Trending Now

Újabb felajánlások az SAP-tól

Gyorsan beüzemelhető online felméréseket tesz ingyenessé ügyfélélmény-menedzsment megoldása, a Qualtrics segítségével.

Az SAP márciusban a világ legnagyobb, mintegy 4 millió üzleti partnert összekötő B2B beszerzési platformján, az Ariba Networkön tette időszakosan ingyenessé és jutalékmentessé az Ariba Discovery szolgáltatást, hogy az ellátási láncban keletkezett zavarokat enyhítse. Ezt egészítik ki most a Here to help kezdeményezéssel, aminek keretében ingyenes Qualtrics felméréseket kínálnak. Az online felméréseket azokra a területekre dolgozták ki, ahol a gyors és helyes döntések meghozatalához nélkülözhetetlen az ügyfelek, a munkatársak vagy a lakosság visszajelzéseinek monitorozása és elemzése a krízishelyzetben.

Az egészségügyi, kormányzati szervezeteken, önkormányzatokon most óriási a nyomás, rengeteg információ- és segítségkérő hívás fut be hozzájuk, a nagy leterheltség miatt az emberek nehezebben jutnak megfelelő információhoz. Az SAP megoldása, az ingyenesen igénybe vehető COVID-19 Pre-Screen & Routing kérdőív gyakorlatilag egy intelligens online információs platformként segíti a kommunikációt. Egyrészt egy helyre gyűjti a legfrissebb tudnivalókat a koronavírusról és az aktuális fejleményekről, másrészt szűrőkérdésekkel azonosítja a magas kockázati csoporthoz tartozókat, és automatikusan a megfelelő csatornára irányítja őket, ha további lépések szükségesek. A rendszer összesítő jelentéseket küld a vezetőségnek, ami visszajelzést ad a betegség trendjeinek alakulására vonatkozóan, és megmutatja, hogy milyen információkat kell erősíteni a lakosság felé a koronavírus-kommunikációban.

A frontvonalban álló orvosok, nővérek és egészségügyi dolgozók monitorozására is gondolt az SAP. A Healthcare Workforce Pulse kutatás segítségével nem csak egészségi, hanem mentális állapotuk, valamint kéréseik, visszajelzéseik is nyomon követhetők. Így a beavatkozási pontok könnyebben azonosíthatóak, a döntések pedig gyorsabban megszülethetnek a krízishelyzetben.

Világszerte vállalatok ezrei kényszerültek távmunkára átállni, az első hét után már jelentkezhetnek a válságtünetek. Az SAP által kidolgozott Remote Worke Pulse felmérés segítségével a vezetők gyors visszajelzést kaphatnak arról, hogy a kollégák hogyan boldogulnak az otthoni munkavégzéssel, és mi az, amiben támogatásra lenne szükségük. Így hamar kiszűrhető az esetleges elégedetlenség, legyen szó akár a technikai eszközök, a megfelelő kommunikáció vagy a motiváció hiányáról, ezek korai felderítése pedig óriási segítség lehet a hatékony működés fenntartásában.

A távmunka felmérése mellett képzéssel is szeretne segíteni az SAP a vállalkozásoknak abban, hogy jól teljesítsenek a megváltozott munkakörnyezetben. A vállalati tréningekre specializálódott SAP Litmos most ingyenesen kínálja a Remote Readiness & Effectivity Academy kurzust, egy videóalapú tanfolyamot, ami gyakorlati tanácsokat nyújt az otthoni munkavégzés folyamatainak felállításában, vagy az új működési modellhez alkalmazkodó, hatékony vezetői attitűd kialakításában.

A COVID-19 járvány terjedésével az oktatási intézmények is távoli oktatási modellre váltottak, a tanszékkel és tanári karral való kapcsolat fenntartása és a tanulók visszajelzése pedig fontosabb, mint valaha. Az SAP Qualtrics ezért két felmérést is ingyenesen elérhetővé tesz felsőoktatási és közoktatási intézményeknek. Míg a Remote Educator Pulse a tanárok felkészültségét vizsgálja, és a távoktatás során tapasztalt kihívásaikat, kéréseiket összegzi, a Remote Learning Pulse a diákok oldaláról világítja át a kérdéseket. Az eszköz egyszeri és rendszeres felmérésekre is lehetőséget kínál, és sokat segíthet abban, hogy valós időben és azonnal reagáljon az iskola vezetősége.

Az SAP Learning Hubon bárki ingyenesen követheti az SAP szakértők által tartott live sessionöket, e-learning kurzusokat, az openSAP platformon innovációs trendekről és olyan vezető technológiákról hallgathatnak ingyenes előadásokat a tanulni vágyók, mint a robotizált folyamatautomatizálás, a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia, az IoT vagy az adattudományok. A SAP Young Thinkers program a fiatalokat szólítja meg: tippeket ad a hatékony otthoni tanulásra, és alapvető digitális és programozási ismeretekkel vezeti be őket a tudományos-informatikai világba. Az egyetemisták sem maradnak ki: most 90 napig ingyenes hozzáférést ad a vállalat az SAP ökoszisztéma megoldásait bemutató kurzushoz, amelynek a végén az SAP által elfogadott vizsga is letehető. Ezt azoknak a hallgatóknak ajánlja a vállalat, akik szeretnének az SAP-nál elhelyezkedni és az SAP University Alliances programhoz tartozó 3800 egyetem valamelyikén tanulnak. Magyarországon is próbára tehetik magukat a diákok, hiszen szinte minden nagy egyetem tagja a programnak – írják.

Trending Now

Mick Jagger új számmal ünnepel – videó!

Az Eazy Sleazy című, kedden megjelent pandémiás rockhimnuszban arról énekel, hogyan viselte a karanténidőszakot.

Közzétéve:

MTI/EPA/ANSA/Claudio Onorati

Mick Jagger néhány hete írta az új számot, amelyen a Foo Fighters gitárosával, Dave Grohllal dolgozott együtt, aki Los Angelesből szállt be a munkába.

Jagger meg is köszönte neki, hogy gitárosként és dobosként is közreműködött.

Öröm volt a közös munka – hangsúlyozta. Három hónap után hétfőn nyitottak ki a vendéglátóhelyek A 77 éves sztár szatirikus hangvételű dala arról szól, hogy végre kiléphetett a karanténból, ahol a túl sok tévézés már “lobotomizálta” az agyát, és ez a szabadulás optimizmussal tölti el. A refrén pedig azt ígéri, hogy “megszökünk a börtönfalak közül” és “a földi élvezetek édenkertjébe jutunk”.

Háromhónapos lezárás után hétfőn Nagy-Britanniában kinyitottak a boltok és a vendéglátóhelyek is kiszolgálhatták teraszaikon a vendégeket – írja az Origo.

Tovább olvasom

Trending Now

Varga Judit az átláthatóságot és a jogállamot kérné számon

Az átláthatóságot és a jogállamot kell számon kérni a techóriásokon, amelyek egy jelenleg ellenőrizhetetlen “pszeudojogrendszert” igyekeznek kiépíteni – mondta az igazságügyi miniszter a XXI. Század Intézet Facebook-oldalán kedden közvetített beszélgetésen.

Közzétéve:

MTI/Szigetváry Zsolt

Varga Judit úgy fogalmazott, “ha nem tudjuk mi uralni a techóriások cselekedeteit, akkor ők fogják uralni a mi életünket”. “Valójában minket belekényszerítenek egy buborékba”, a kérdés pedig az, hogy az “orrunknál fogva vezetett emberekké válunk-e, akik már egy mosógépet se tudnak megvenni anélkül, hogy a techóriás ne mondaná meg, hogy melyik a jó” – fejtette ki a miniszter.

Hangsúlyozta, a techóriások úgy hivatkoznak közösségi elveikre, hogy azokról nem lehet tudni, miként fogadták el és “kényszerítették” a fogyasztókra, továbbá azok megfeleltethetőek-e a jogállami elveknek.

“Nagyon nagy a baj” – jelentette ki a tárcavezető, aki szerint erre a józan ész az egyetlen válasz, vagyis nem szabad mindent elhinni, ami az online térben történik, és ki kell tudni tekinteni a valóságba.

Varga Judit beszélt arról is: konzervatív beállítottságúként nem érzett késztetést arra, hogy a közösségi platformokon minden nap megszólaljon, de a liberális és baloldali ellenfelei olyan aktívan használják ezeket a felületeket, hogy nem akar lemaradni.

A techóriások mindenkit hozzászoktatnak “ehhez a szerhez”, hogy aztán rajta keresztül tudják befolyásolni társadalmak véleményét – tette hozzá.

A beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Az igazságügyi miniszter szerint aggasztó, hogy a Facebook milyen módon próbálja csökkenteni a politikai tartalmat a felületein, és kíváncsi – tette hozzá -, hogyan biztosítják majd ezalatt az egyenlő elbánást és a kettős mérce kizárását.

Kiemelte,

Magyarország megvárja a készülő uniós szabályozást és utána dolgozza ki a terület nemzeti szabályait.

Varga Judit úgy vélekedett, jó az az irány, amelyet az Európai Bizottság képvisel az általános jogállamisági garanciákról, jogorvoslati eljárásokról és a joghatóság létrehozásáról.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter

Tovább olvasom

Trending Now

Megújult a vállalkozókat segítő információs portál

Olyan rendszert fejlesztettek, amely nemcsak összegyűjti az elérhető információkat, hanem a vállalkozásoknak közvetlenül fel is ajánlja a rájuk vonatkozókat.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az oldalon a hazai vállalkozások pár kattintással személyre szabottan tudják megtalálni a rendelkezésükre álló állami támogatásokat, fejlesztési lehetőségeket – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden online sajtótájékoztatón.

György László kiemelte, most, hogy Magyarországon a beoltottak száma elérte a 3 milliót, és “küszöbön áll a gazdaság teljes újraindítása”, a kormány azért dolgozik, hogy segítse a vállalkozások talpra állását, és eszközt adjon a kezükbe a fejlesztéseikhez. Ezt szolgálja a Vállalkozói információs portál (Vali) megújítása is.

Az államtitkár szerint korábban a vállalkozóknak, a könyvelőknek, a pályázatíróknak akár több napra is szükségük volt a megfelelő hitelek kiválasztására és az aktuális pályázatok összegyűjtésére. A vállalkozókat segítő portál átalakításával

most olyan rendszert fejlesztettek, amely nemcsak összegyűjti az elérhető hiteleket, támogatásokat, pályázatokat, képzési lehetőségeket, hanem a vállalkozásoknak közvetlenül fel is ajánlja a rájuk vonatkozókat.

Ez azért lehetséges, mert a rendszer a vállalkozások nyilvánosan elérhető adataiból dolgozik, így a portál a cég nevének beírása után az adott vállalkozás földrajzi elhelyezkedése, mérete, tevékenységi köre alapján megmutatja a cég számára elérhető, többségében államilag támogatott szolgáltatásokat, fejlesztési lehetőségeket – ismertette az államtitkár.

György László felidézte, hogy a Vali elődjét egy éve a veszélyhelyzet kihirdetését követően hozták létre. A járvány alatt több mint 100 ezren kattintottak az oldalra, hogy tájékozódjanak az aktuális kormányzati intézkedésekről.

A vállalkozások eddig a gazdaságvédelemmel összefüggésben, mostantól viszont már a gazdaság újranyitásáról találhatnak az oldalon információkat

– hívta fel a figyelmet.

Az államtitkár arra biztatta a vállalkozókat, hogy regisztráljanak a megújult portálra, és “ha információra van szükségük, kérdezzék Valit!”

Tovább olvasom