Kövess minket!

Trending Now

Szakmai programot hirdetett a Kraftwork

Minden pénteken digitális marketinghez és kommunikációhoz kapcsolódó témákkal jelentkeznek, Facebook Live formájában.

Az ügynökség fontos feladatának tartja, hogy a kialakult helyzetben online kommunikációs tanácsokkal, trendek ismertetésével segítse mind a márkák, mind pedig az ügynökségek munkáját. Munkatársaik közreműködésével hetente jelentkeznek harminc perces Facebook Live videó formájában az ügynökség közösségi oldalán, azzal a céllal, hogy segítsenek kiigazodni az új helyzetben, megtalálni a legjobb stratégiákat.

Az első beszélgetés itt elérhető.

“Az utóbbi egy hónapban szinte teljesen felfordult körülöttünk a világ, a digitális kapcsolattartás szerepe felerősödött, folyamatosan a közösségimédia-oldalakon lógunk, onnan szerezzük az információkat, híreket, tartjuk a kapcsolatot a családdal, barátokkal, munkatársakkal. Azt láttuk, hogy hirtelen – ahogy az életünk is átalakult – megváltoztak a trendek, a médiafogyasztási szokások, amiben a social media az eddiginél is hangsúlyosabb szerepet kapott. Mi ebben a kialakult helyzetben próbálunk segítséget, ötleteket adni a hetente jelentkező beszélgetéseinkkel” – mondta el Naszály Ferenc, a Kraftwork digitális vezetője.

Trending Now

Harry herceg: ipari méreteket öltött a telefonok feltörése

A brit bulvársajtó “ipari méretekben” törte fel az ő és a hozzá közel állók, köztük egykori barátnője telefonjait az elmúlt években – állítja a herceg.

Közzétéve:

Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni legfelsőbb bíróságra érkezik 2023. június 7-én, fotó: MTI/EPA/Neil Hall

III. Károly király másodszülött fia, aki amerikai feleségével és két gyermekükkel Kaliforniában él, szerdán a londoni felsőbíróságon csaknem fél napon át vázolta a sajtóval, mindenekelőtt a Daily Mirror című brit tömeglap kiadójával (Mirror Group Newspapers, MGN) szembeni vádjait – emlékeztet legfrissebb beszámolójában az MTI londoni tudósítója.

A sussexi herceg pert indított az MGN ellen, kártérítési kötelezettség megállapítása mellett azt is kérve, hogy a bíróság nyilvánítsa törvénysértőnek a cég által kiadott lapok vele szemben alkalmazott korábbi információgyűjtő gyakorlatát.

Harry, aki másodszor jelent meg felperesként és tanúként a bíróság előtt, az estébe nyúló szerdai tárgyalási napon kijelentette: tudta, hogy

egykori barátnője, Chelsy Davy telefonszámát a Mirror újságírói is ismerték, nyilvánvalóan böngészték hívásait és ebből összeállítottak egy-egy sztorit.

A herceg elsősorban arra a cikkre utalt, amelyet a Mirror-csoport egyik vasárnapi lapja, a Sunday People közölt 2006-ban, és amelyben az állt, hogy Chelsy magából kikelve veszekedett vele, amiért látogatást tett a lenge öltözetű táncosnőkről is közismert, Spearmint Rhino nevű bárban.

Harry nem cáfolta a sztorit, ugyanakkor “bizarrnak” nevezte, hogy a Mirror-lapcsoport újságírói ilyen mélységig ismerték akkori barátnője telefonhívásait.

Hozzátette: nem hiszi, hogy Chelsy Davy adta volna meg saját telefonját a Mirror-lapok újságíróinak.

Harry “rendkívül gyanúsnak” nevezte azt is, hogy a Sunday People egy másik cikkében a barátnője és közte rendre fellángoló “monumentális veszekedésekről” adott hírt, udvari forrásokat idézve.

A herceg közölte: annál is inkább gyanús volt ez a forrásmegjelölés, mivel ő soha nem számolt be udvari illetékeseknek Chelsy Davy-vel fenntartott kapcsolatának részleteiről.

Harry elmondta azt is a bíróságon, hogy

egy ízben nyomkövető szerkezetet talált barátnőjének kocsijára rögzítve.

Kijelentette: mindez arra enged következtetni, hogy ipari méreteket öltött a Mirror-lapok által végzett lehallgatási tevékenység.

Puszta spekuláció?

A Mirror-csoport jogi képviselői ugyanakkor “puszta spekulációnak” nevezték Harry kijelentéseit, és annak a véleményüknek adtak hangot a szerdai tárgyaláson, hogy a herceg által mondottakat semmiféle konkrét bizonyíték nem támasztja alá.  

Harry előző nap 55 oldalas keresetet terjesztett a londoni felsőbíróság elé, részletezve azokat a cikkeket, amelyeket az MGN lapjai – a Daily Mirror mellett a Sunday Mirror, a The People és a Sunday People – közöltek.

Ezek a cikkek a herceg szerint olyan magánjellegű és bizalmas információkat tartalmaztak róla és ismerőseiről, amelyek annak idején nem voltak köztudomásúak, így az alperes sajtótermékei valószínűleg törvénysértő módon juthattak hozzájuk.

A keresetben ötven ilyen cikk szerepel.

Harry azzal is vádolja Piers Morgant, a Nagy-Britanniában széles körben ismert újságírót és televíziós személyiséget, aki annak idején a Daily Mirror főszerkesztője volt, hogy ő “és újságíróinak bandája” lehallgatta néhai édesanyja, Diana hercegnő magánjellegű és “érzékeny tartalmú” üzeneteit is.

Harry és bátyja, Vilmos trónörökös édesanyját, III. Károly első feleségét, aki 1997-ben, egy párizsi autószerencsétlenségben vesztette életét, végzetes útján is több tucatnyi fotós követte motorkerékpáron, és többen közülük a roncsok között haldokló Dianáról is közeli felvételeket készítettek.

Harry azóta is közismerten mélységes ellenszenvvel viseltet a bulvársajtó iránt.

A mostani felsőbírósági polgári peres eljárás várhatóan még hetekig eltart, és a bíró számos további tanú meghallgatása után dönt majd arról, hogy a Mirror-lapoknak kell-e kártérítést fizetniük.

Tovább olvasom

Trending Now

A ValMar és Szikora Róbert közös szerzeménye uralta tavaly a rádiókat

Több mint 12 ezerszer játszották le 2022-ben a hazai rádiók a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar szerzeményt, az Úristent. A legnépszerűbb dalok közül viszont csak hat íródott ebben az évtizedben – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatásából, ami a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta a médiaszolgáltatók adatai alapján.

Közzétéve:

Pixabay

Az NMHH kommunikációs igazgatósága azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy az elemzésük 152 rádió önbevalláson alapuló műsortükrét dolgozta fel különböző változók alapján.

Az elsődleges adattisztítást követően néhány rádió lemorzsolódott az összesítésből, 152 adó esetében azonban sikeres volt az adatgyűjtés, így egy 22,7 millió soros adattábla állt elő – tették hozzá.

Az elemzés szerint a teljes kínálatban a legtöbbet játszott zenekarnak a Wellhello számított, amelynek dalai átlagosan hatévesek voltak. Majdnem négyszer annyiszor hallhattuk a zenekart, mint a huszadik helyezett Soulwave-et.

A népszerű művészek között feltűntek olyanok, akik csak néhány éve adták ki a számaikat, de megjelentek főként az előző évezredben tevékenykedők, így a Republic zenekar és a Mária Rádió által sokat játszott Szentpéteri Csilla is.

A külföldi művészek közül egy albán származású amerikai énekesnő volt a legnépszerűbb: Ava Max.

Friss, átlagosan egyéves dalokat hallhatott tőle a közönség.

A második helyezett Ed Sheeran, a háromszoros Grammy-díjas angol énekes volt

– írták.

A vizsgált rádiók több mint 12 ezerszer játszották le a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar szerzeményt, az Úristent, amely 2022-ben jelent meg.

A top20 külföldi zeneszám között csupán négy 2020-as található, a többi mind frissebb. A legnépszerűbb számot – a dal címe ABCDEFU – Gayle énekelte és 11 ezernél is többször volt hallható a magyar kereskedelmi, közösségi, de még a közszolgálati rádiókban is.

Jellemzőnek nevezték, hogy a hálózatos szolgáltatók ugyanazt a zenészt részesítik előnyben, így a Karc FM az Edda Műveket és az LGT-t, a Magyar Katolikus Rádió Kövi Szabolcsot és a The Crossoverst, a Mária Rádió a Gáspár Károly Triót, Győrfi Albertet és Szentpéteri Csillát, a Best FM a Kowalsky meg a Vegát, a Szent István Rádiók a Magyar Állami Operaház Kórusát, a Rádió 1 pedig a Wellhellot. Rúzsa Magdi, a harmadik legtöbbször játszott magyar művész számos, egymástól független rádió kínálatában is előszeretettel szerepelt 2022-ben – tették hozzá.

A rádiók összesen 103 évnyi adást sugároztak 2022. január 1-jétől december 31-ig (nem minden csatorna sugároz 24 órában).

Egy nap hanganyaga körülbelül 900 Megabyte-nak felel meg rádiós műsorok esetén.

A 103 év adata 33 Terabyte-ot emészt fel (egy átlagos notebook kapacitása 1 TB). Manapság a modern technológiának köszönhetően ez a teljes anyag elférne egy farzsebben. A jegyzőkönyvek által használt műsorkategóriák közül a két legjelentősebb a zene és a műsorszám. A zene kategória 48 évet tenne ki, míg a műsorszám 49 évet. Ezen kívül még hallható volt két év ajánló és egy év reklám. Ha az összes szignált egymás mellé vágnánk, több mint egy éven és két hónapon keresztül hallgathatnánk őket – áll az elemzésben.

Közölték azt is, hogy összesen 7 058 658 alkalommal szerkesztettek adásba 2022-ben zenei tételt a vizsgált 152 rádióban.

A zenék hosszát tekintve nem mutatkoztak nagy eltérések a külföldi és a magyar zeneszámok között: átlagosan 3 perc 30 másodpercesek voltak.

A 2022-ben hallható szerzemények negyede (23,3 százaléka) két évnél, fele (52, százalék) pedig hét évnél fiatalabb volt. A legnépszerűbb kereskedelmi rádiók (például Retro Rádió, Sláger FM, Best FM) mégis inkább oldies kínálattal szóltak a közönségükhöz.

2022-ben elsősorban 2021-ben “piacra került” zenéket (13,4 százalék) játszottak a rádiók, melyek több mint fele (54,9 százalék) külföldi volt.

Az NMHH adattisztításának eredményeként az adatbázisban található “legidősebb” zene 72 éves, 1949-es kiadású, a “legifjabb” pedig 2022-es. A 152 rádiónál 10,46 év volt az átlagos életkor (külföldi: 11,56, magyar: 9,44).

A legrégibb zenéket a Rock FM biztosította (29,2 év), rajta kívül a Dankó Rádión (23,3), nevéhez híven a Retro Rádión (23), a Rádió Antritton (21,2) és a budapesti Karc FM-en (21,1) szóltak átlagosan húsz évnél idősebb slágerek – közölte az NMHH.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Trending Now

Most sem kérdezhették az újságírók Joe Bident

Az amerikai elnök hétfőn a Fehér Ház ovális irodájában köszöntötte Mette Frederiksen dán miniszterelnököt, az újságíróknak azonban nem engedtek kérdéseket feltenni.

Közzétéve:

MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

Hétfőn Joe Biden amerikai elnök a Fehér Ház ovális irodájában köszöntötte Mette Frederiksen dán miniszterelnököt – számol be róla a Magyar Nemzet. Megbeszélésük előtt rövid nyilatkozatot adtak a sajtónak, amelyben az Ukrajna megsegítése és a klímaváltozás elleni küzdelem iránti elkötelezettségükről beszéltek. Ezután azonban ahelyett, hogy válaszoltak volna a kérdésekre, Biden megköszönte a sajtó munkatársainak a részvételt, a Fehér Ház munkatársai pedig kikísérték őket az ovális irodából – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Az esetről készült videó ITT megtekinthető.

Tovább olvasom