Kövess minket!

Trending Now

Soros karmestere elégedett az RTL Klub LMBTQ-propagandájával

Gerald Knaus közösségi oldalán gratulált a tévécsatornának az egyik köztéri plakátja miatt.

Borítóképünkön Soros György amerikai milliárdos, tőzsdespekuláns, fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A 24.hu nevű baloldali portál szomorúan számolt be arról a minap, hogy az RTL Klubot nagy veszteség érte. Minden bizonnyal már az egész ország tisztában van vele, hogy július 17-én kerül adásba a 23 éve futó, szebb napokat is megélt Barátok közt nevű sorozat utolsó része. Eme jeles alkalom apropóján az RTL Klub úgy döntött, hogy plakátkampány segítségével búcsúzik a sorozattól – írja a 888.hu.

Az akcióba természetesen egy kis provokáció is belefért, a Barátok közt búcsúkampányának részeként egy három évvel ezelőtti jelenetet plakátoltak ki, amelyben egy melegházasság látható.

„Mindig emlékezni fogunk, hogy a család az család. 2018” – olvasható a plakát fejlécén.

A sivalkodást az váltotta ki, hogy a pedofilellenes törvény hatályba lépése miatt ezeket a plakátokat le kellett cserélni, de a „család az család” fejléc maradt.

A portál csak zárójelben jegyzi meg, hogy minden bizonnyal csak a véletlen műve, hogy épp most épp egy ilyen akcióval állt elő a csatorna… A Soros-hálózat körében viszont nagyot ment a provokáció – teszik hozzá.

Itt van rögtön Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság főmunkatársa, aki a Twitter-oldalán számolt be az esetről, ráadásul hazug módon homofóbtörvényt emlegetett annak ellenére, hogy a pedofilellenes törvény legkisebb mértékben sem irányul a homoszexuális emberek ellen, és nem is vonatkozik a 18 év felettiekre.

Az RTL akciója kapcsán megjelent Soros György karmestere, Gerald Knaus is.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egykori ösztöndíjasa, a Soros Györgyhöz köthető European Stability Initiative (ESI) elnöke, a spekuláns lobbistája Twitter-bejegyzésben gratulált a csatornának.

“Itt az ideje, hogy vállalatok és azok tulajdonosai megmutassák elkötelezettségüket az alapértékek iránt”
– írta Knaus, aki a sajtószabadság tesztjeként értékelte a provokációt és Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt is megemlítette a bejegyzésben.

Trending Now

Családi utat nyerhet a közmédia szavalópályázatának legjobbja

Az MTVA szeptember 26-ig meghosszabbította a Toldi sorozat bemutatásának alkalmából kiírt szavalópályázatának benyújtási határidejét. A Mondj verset a nagyival! továbbra is várja a jelentkezőket, a legjobb pályaművel családi élményutazás nyerhető a Galánta melletti Taksonyfalvára, a Toldi Panzióba.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Toldi animációs sorozat szeptember 19-től vasárnap esténként 19.40-től látható a Dunán. A premier alkalmából az MTVA Mondj verset a nagyival! címmel pályázatot hirdetett, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában.

Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával értékes Toldi ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj pedig egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát, teljes ellátással.

A felhívás részletei megtalálhatók a mediaklikk.hu/toldi oldalon.

Tovább olvasom

Trending Now

A 2006-os rendőrterror fotós és videós emlékeit várják (videó)

A 2006. évi őszi események fényképeit, filmjeit, hangfelvételeit akarja összegyűjteni a XXI. Század Intézet, amely ennek érdekében felhívással fordult a nyilvánossághoz.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

“2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenünk fordították őket” – emlékeztet pénteki közleményében a XXI. Század Intézet, hozzátéve, hogy

sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el.

A XXI. Század Intézet ezért arra kéri azokat, akik jelen voltak és rögzítették a brutalitásokat, hogy a felvételeket küldjék el a felhivas@xxiszazadintezet.hu címre.

A felhívás részleteit ide kattintva tudja megtekinteni.

Tovább olvasom

Trending Now

Érkezik a terhes férfi és gendersemleges terhes személy emojija

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek közt az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Eddig is voltak a PC-forradalom előretörésének érdekes sarokpontjai, de a genderlobbi következtében úgy tűnik, egyre több cég szeretne behódolni az LMBTQ-mozgalmat éltető tömegnek. Az új, 2021-2022-es hangulatjelek – főleg a terhes férfi – máris sokak megdöbbenését kiváltotta.

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek között az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal – számolt be a The Verge cikkében.

Ráadásul, mindkét hangulatjel több bőrszínben is elérhető lesz jövőre, amikor vélhetően bekerülnek például a Facebook és a Google jelei közé. Tehát a legújabb emojik követik az Európai Parlament (EP) által meghatározott trendet. A június 24-i EP-ülésen elfogadott jelentés szerint ugyanis szülhetnek a férfiak is – írja a Híradó.hu, ahol az új emojiat is megtekinthetik.

Tovább olvasom