Kövess minket!

Trending Now

Most elmondhatja véleményét az adóhivatalról!

Jó a véleménye a NAV tájékoztatási felületeiről, vagy ellenkezőleg, kifejezetten rossz? Online közvéleménykutatás formájában most maga a hatóság kéri, hogy minél többen osszák meg tapasztalatukat a szervezettel. A hatóságnak az is hasznos lehet, ha valaki felpontozza a hivatal honlapját és telefonos ügyfélszolgálatát, ahogy az is, ha erősen lepontozza azokat.

Borítókép: a NAV egyik ügyfélszolgálatának cégtáblája, fotó: MTI / MTVA / Bizományosi: Róka László

A legtöbb adófizetőnek megvan a véleménye a Nemzeti Adó és Vámhivatalról (NAV), ritka azonban az olyan helyzet, amikor ezt – pontszámokban kifejezve – részletesen a szervezet vezetőinek tudomására lehet hozni. Az április közepéig tartó időszak azonban éppen ilyen. A NAV ugyanis saját honlapján közvéleménykutatásba kezdett, a felmérés a hatósági tájékoztatásról, a kommunikációról, vagyis leginkább arról szól, hogy a válaszadók szerint a különféle fórumokon a NAV megfelelően tálalja-e az információkat az adófizetőknek.

– Az online kérdőívet a NAV honlapján, az Ossza meg velünk véleményét! menüpontban találhatják meg az érdeklődők

– mondta a Médiapiac portálnak az adóhivatal szóvivője, amikor a részletekről kérdeztük. Kis Péter András azzal kezdte, hogy a kérdőív pár perc alatt kitölthető, s arra szolgál, hogy a NAV felmérje: az ügyfelek elégedettek-e a hivatal központi honlapjával, az elektronikus ügyintézésre szolgáló úgynevezett eBEV-portállal és a telefonos ügyfélszolgálattal. – Az adóügyekben alapvető szerepe van a helyes információknak, a részletek rendkívül fontosak lehetnek. A NAV ezért jó ideje arra törekszik, hogy pontosan, ugyanakkor közérthetően fogalmazzon különféle közléseiben. A mostani felmérés tulajdonképpen ezügyben is visszajelzést adhat – mondta Kis Péter András.

– A hivatal kommunikációjában – folytatta – központi szerepe van a nav.gov.hu címen elérhető fő honlapnak, ezért is kíváncsi a szervezet arra, hogy a mostani weblapot megfelelőnek vagy éppen elavultnak tartja-e a nagyközönség. A kérdőíven anonim módon lehet véleményt formálni például arról, átlátható, korszerű és informatív-e a NAV internetes és telefonos tájékoztató rendszere, vagy éppen ellenkezőleg. – A válaszok nyilvánvalóan fontosak, az általános következtetéseket a hivatal felhasználja jövőbeni fejlesztéseihez – jegyezte meg a szóvivő.

A felhasználói igények már csak azért is fontosak, mert a NAV honlapja bizonyos értelemben egy kisebb hírportálként is felfogható.

Az Adótraffipax elnevezésű rovatban a szervezet hétről hétre közzéteszi, hol és mit ellenőriz. – Havonta tíz-húszezer kattintást regisztrálunk a rovatban, a kiemelkedő időszakokban megugrik az érkezők száma – mondta Kis Péter András. Hozzátette: a 2017 óta működő Adótraffipax forradalmi újításnak számít a korábbi hatósági felfogáshoz képest, immár ugyanis a NAV nem titkolja, hol jelennek meg a revizorok, hanem egyenesen közzéteszi a terveket. Úgy fogalmazott: új típusú hatósági kommunikáció ez, olyan, amely a maga előnyére fordítja a modern hírközlés módszereit, gyorsaságát.

Jakubász Tamás

Trending Now

Hatalmas a nézettsége a Varga Judit-interjúnak (videó)

Már több százezren látták a Frizbi Hajdú Péterrel YouTube-műsor különkiadását, amelyben Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt a vendég.

Közzétéve:

YouTube/Hajdú Péter

Az egykori igazságügyminiszterrel készült interjút mostanra csaknem négyszázezren nézték meg a legnagyobb videómegosztó portálon – írja a Magyar Nemzet. A műsorban Varga Judit elárulta, családja igazsága és védelme miatt adott interjút Hajdú Péternek.

A volt igazságügyi miniszter az interjú során kifejtette:

először azzal fenyegette meg Magyar Péter, hogy ha elválik tőle, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt, majd később a munkahelyi pozícióit féltve zsarolta meg.

Legutóbb azt mondta, hogy ha Varga Judit nyilvánosság elé mer állni, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt. Kiderült, Magyar Péter volt feleségét a HVG újságírójának jelentkezése után is megkereste, s akkor is megfenyegette, hogy ha nem állítja le őket, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt.

Emellett Varga Judit számos, Magyar Péter által elkövetett verbális és fizikai abúzusról is beszámolt, amelynek eredményeként úgy döntött, hogy elválik a véleménye szerint nárcisztikus férfitól.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Varga Judit volt igazságügyi miniszter (Forrás: YouTube/Hajdú Péter)

Tovább olvasom

Trending Now

Az egyedül élő idősek különösen kiszolgáltatottak az online veszélyeknek

Különösen jellemző ez a 64 éven felüliekre, az egyedül élőkre és a vidékiekre.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

-A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Adatvezérelt Marketing Szövetség (DIMSZ) friss közös kutatása szerint az 50-79 éves magyarországi internetezők 97 százaléka napi rendszerességgel használja az internetet – ismertette az MTI.

Bár átlagosan mintegy két órát töltenek naponta az interneten, kevesen tartoznak a digitálisan felkészültek közé, ezért jobbára bizalmatlanok és kevésbé tudatosak

– derült ki a kutatásból.

Az idősebb népesség online szokásai és a digitalizáció veszélyei című elemzés szerint az idősebb korosztály 58 százaléka naponta többször, 13 százaléka pedig szinte folyamatosan használja az internetet. A hírolvasás, e-mailezés és tájékozódás mellett a közösségi média, a chatelés és a különösebb cél nélküli böngészés tartozik a leginkább jellemző tevékenységeik közé – írták.

„Az idősebbek közel 50 százaléka fokozottan kiszolgáltatott az online veszélyekkel és csalásokkal szemben. Különösen jellemző ez a 64 éven felüliekre, egyedül élőkre és vidékiekre. Ezért mind a környezetükben élőknek, mind a szolgáltatóknak és a hatóságoknak fokozottan oda kell figyelniük rájuk, támogatniuk kell őket abban, hogy megtalálják a védekezés megfelelő formáit”

– hívta fel a figyelmet a közleményben Soós Edina, az NMHH kutatásszervezője a DIMSZ által szervezett Adatvezérelt reggeli elnevezésű rendezvényen.

Az 50-79 éves internetezők 89 százaléka egyáltalán nem szívesen adja meg az adatait az interneten, és közel ugyanennyien nem fizetnek online, inkább utánvéttel vásárolnak – közölték.

Hozzátették: a teljes célcsoport 80 százaléka tart a számítógépes vírusoktól, de a magukat körültekintő internetezőnek tartók 28 százaléka is gyakran kattint félrevezető tartalomra vagy linkre.

Az online világot a megkérdezettek fele tartja veszélyesebbnek az offline-nál, és hasonló arányban tartanak az internetes átverésektől is.

Csalás észlelése esetén a válaszadók 47 százaléka a rendőrséghez fordulna, de az informális segítségkérés (család, barátok) és a szolgáltató felkeresése is (13-13 százalék) jellemzőbb, mint a segítő szolgáltatások és online felületek igénybevétele, aminek aránya 5 százalék vagy az alatt van – olvasható a kutatásban.

Úgy folytatták, hogy félelmeik ellenére hirdetésblokkolót csak 33 százalékuk, titkosított csatornákat pedig mindössze 21 százalékuk használ.

A válaszadók legfőbb félelme az adatlopás, adathalászat, de sokan említették a számítógépes vírusokat (42 százalék) és a „csalást, átverést” (37 százalék) is – írták.  

A kutatásból az is kiderül, hogy a többség ismer és használ valamilyen online védelmet. Ezekből a leginkább elterjedt a biztonságos jelszó (78 százalék), a vírusirtó és a tűzfal használata (70-70 százalék).

A személyes adatok elrejtésének lehetőségét 45 százalékuk ismeri, a komolyabb védelmi mechanizmusok (kétfaktoros azonosítás, biometrikus azonosítás) használati aránya nem haladja meg a 20-30 százalékot ebben a korosztályban

– fűzték hozzá.

A kutatás szerint az érintettek a csalási, online támadási módok többségét ismerik, ezen belül a legtöbben az ártó szándékú hírlevéllel, a hamis termékeladással, a hamis nyereményjátékkal vannak tisztában; ezek esetében a károsultak aránya is relatíve magas, 10 százalék feletti.

Az idősek körében az SMS-ben kapott kártékony link szedi leggyakrabban az áldozatait – áll a kutatásban.

Tovább olvasom

Trending Now

Rendőröknek kellett kimenekíteniük a Hír TV stábját (videó)

Magyar Péter ugyan békés tüntetésre szólította fel a híveit, a kedd esti demonstráción jó néhányan mégis fenyegetően léptek fel a hírcsatorna munkatársaival szemben.

Közzétéve:

Futó Boglárka, a Hír TV munkatársa, forrás: Hír TV

Futó Boglárka, a Hír TV helyszíni tudósítója elmondta, hogy a csatorna Napi aktuális című műsorába próbált bejelentkezni, amikor egyre több demonstráló vette körül, és nem hagyta őt beszélni. Kollégáival később megpróbálták elhagyni a demonstrálók gyűrűjét, hogy néhány résztvevővel még interjút készíthessenek, ez azonban nem sikerült, ekkor léptek közbe a rendőrök, akik felajánlották, hogy kiviszik őket.

A Hír TV munkatársának beszámolóját itt tudja megtekinteni:

A Mediaworks munkatársa, Heiter Dávid videóját az incidensről pedig itt:

Tovább olvasom