Kövess minket!

Trending Now

Moderálni kellett az OMSZ kommentszekcióját

Moderálni kellett az Országos Meteorológiai Szolgálat kommentszekcióját közösségi oldalán, miután elmaradt a tegnapra jelzett vihar. Az OMSZ az egész országra elsőfokú riasztást adott ki, emiatt lettek dühösek a kommentelők.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az OMSZ egy kis magyarázattal szolgált a tegnapi előrejelzését illetően, ugyanis bár több helyütt is kialakultak záporok, zivatarok, de az igazán heves események nem Magyarországon, hanem Szlovákia területén történtek. Egy szupercella Lövő mellett megörökítésre is került, de összességében sokkal előbb érkezett az eseményeket gátló kiszáradás a légkörben – írják. 

Hangsúlyozzák, hogya kiadott figyelmeztető előrejelzések nem azt jelentik, hogy 100% valószínűséggel zivatarok, illetve csapadéktevékenység fog bekövetkezni.

A veszélyjelzés célja, hogy a rendelkezésre álló előrejelzések, paraméterek alapján felhívjuk az esetlegesen bekövetkező veszélyes időjárási helyzetekre a figyelmet!

Azt is írják, hogy a tegnapi hozzászólások egy részét moderálni kellett, mivel nagyon sokan átléptek egy bizonyos tűréshatárt. 

Tudjuk, hogy anyák napja van, illetve a meteorológusoknál szinte egész évben emlegetve vannak az édesanyák, de azért egy határt ne lépjünk át! Előre is köszönjük, ha tiszteletben tartod a fentieket! –írták. 

Ettől függetlenül az OMSZ is felköszöntötte az édesanyákat anyák napján. A jövő hét egyébként egy rövid lehűléssel kezdődik – írta az Origo

Trending Now

Visszafoglalta trónját Magyarország történetének legsikeresebb filmje

Az Avatar elsőként 2010-ben vált a legnagyobb kasszasikerré Magyarországon: több mint 1,7 milliárd forintos bevétele elhomályosította minden korábbi film teljesítményét.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, fotó: Pixabay

Néhány évvel később a Star Wars: Az ébredő Erő letaszította a trónról, ám James Cameron szeptember 22. óta újra látható produkciójára alig két hét alatt akkora érdeklődés mutatkozott, hogy újfent elfoglalta a magyarországi bevételi ranglista első helyét – közölte a film forgalmazója. 

A film 1 milliárd 830 millió forintos összbevételnél jár, míg a Star Wars: Az ébredő Erő 1 milliárd 828 millió forinttal immár csak a második. 

A film még egy hétig látható a mozikban, köztük IMAX 3D-ben és 4DX-ben: október 12-én, szerdán búcsúzik a vásznaktól.

A folytatás, vagyis az Avatar: A víz útja december 15-én kerül a mozikba – írta az Origo.hu.

Tovább olvasom

Trending Now

Íme a női oldalak aktuális helyzete a DKT szeptemberi elemzése szerint

Mivel a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) utoljára januárban foglalkozott a hazai tartalomfogyasztásban nagyon jelentős szerepet betöltő női oldalakkal, most újra megnézte, hogyan állnak a legnépszerűbb női site-ok napi és havi látogatottság tekintetében. A DKT alábbi elemzése emellett bemutatja a szokásos havi toplistákat is, amelyek révén mind a napi átlagos, mind a havi összesített látogatószám alapján áttekinthető az egyes weboldalak és brandek szeptemberi pozíciója.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Mivel augusztus óta sem az orosz-ukrán háborús helyzet, sem a gazdasági kilátások nem javultak, sőt szinte napról napra hallani aggasztó híreket mindkét területen, és feltehetően II. Erzsébet királynő halála is növelte a híroldalak látogatottságát, ezért egy mondat erejéig kitérünk e szegmensre is, mielőtt rátérnénk fő témáinkra. A hírek iránti intenzív érdeklődésben nem történt látványos változás szeptemberben. A híroldalak közel hárommilliós napi (!) látogatószámában egy nagyjából tízezres csökkenést nem tekinthetünk annak.

De a DKT e havi elemzésének fókuszában nem a hír-, hanem a női oldalak állnak. Januári elemzésünkhöz hasonlóan most is csak az önálló domainnel rendelkező, általános vegyes tematikájú női site-okat vizsgáltuk, nem soroltuk ide a specifikusabb tartalommal rendelkezőket, például a gasztro-, az életstílus- és az egészségoldalakat.

A női oldalak toplistáját magabiztosan vezeti a femina.hu több mint 3,3 millió havi látogatóval, de az nlc.hu olvasóinak száma is meghaladta szeptemberben a 2,9 milliót. A dobogó harmadik fokát a kiskegyed.hu foglalhatta el, és alig valamivel maradt le mögötte a life.hu – mindkét oldal havi látogatószáma közelebb van a 2,2 millióhoz, mint a 2,1-hez. Utánuk sorban a Glamour, az Elle és a Joy következnek. Majd a divany.hu, a cosmopolitan.hu és a femcafe.hu. A tízes toplistáról éppen csak lemaradó marieclraire.hu is több mint egymillió havi látogatóval büszkélkedhet. De még a lista soron következő tagjait, a wmn.hu, a story.hu az instyle.hu és az evamagazin.hu oldalakat is 800 ezre és 1 millió főnyi olvasó keresi fel havonta.

A legnépszerűbb női oldalak szeptemberi helyzetének ismertetése után bemutatjuk a szokásos havi toplistákat is.

A napi átlagos egyedi látogatószám (real user) alapján kialakított TOP10-es listát a weboldalak esetében továbbra is változatlanul a blikk.hu vezeti, viszont a toplista minden más helyén változás történt augusztushoz képest. Második helyre két helyet javítva a 24.hu jött fel, amit az Index követ. A negyedik helyen az Origó áll, majd a Telex két pozícióval előrébb kerülve. A Borsonline augusztusban éppen lemaradt a tízes listáról, de most a hatodik helyet foglalhatta el. Hetedik az Időkép, nyolcadik a femina.hu, míg a toplistát most a portfolio.hu és a nlc.hu zárja.

Ha nem site-, hanem brandalapon állítjuk össze a napi átlagos látogatószámmal mért toplistát, akkor az előbbi listához képest nem látunk eltérést a dobogós helyeken: a Blikket a 24, majd az Index követi. Viszont a negyedik helyen brandként már – főképp a népszerű androidos applikációjának köszönhetően – az Időkép áll, emiatt egy-egy hellyel hátrébb csúszott az Origó, a Telex és a Borsonline is. A tízes lista 8-10. helyén viszont már nincs változás, ugyanazok a brandek szerepelnek itt, mint amelyek a weblapok toplistáját zárták: a Femina, a Portfolió és az NLC.

A havi összesített egyedi látogatószám alapján készített domaintoplista több ponton is eltér a napi látógatószám alapján összeállítottól. Ezen az első két pozícióban helyet cserél egymással a Blikk és a 24.hu, itt az utóbbi áll a lista élén. A dobogó harmadik fokát a legnépszerűbb női oldal, a femina.hu foglalta el, két helyet javítva augusztushoz képest. Változatlanul negyedik az Origó. Ötödik az Index, amit a borsonline.hu követ három hellyel feljebb lépve a listán. Az nlc.hu most is a hetedik, akárcsak augusztusban. A listát a ripost.hu, a Telex és a promotions.hu zárja szeptemberben.

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistája általában megfelel a brandekhez tartozó (fő) weblapok listájának. Most is így van a lista első hét helyén, egymás után jön a 24, a Blikk, a Femina, az Origó, az Index, a Borsonline és az NLC. De a nyolcadik-kilencedik pozícióban helyet cserélt egymással a Telex és a Ripost, brandként a Telex került előrébb. A toplistát az RTL zárja.

Az adatok értelmezése során most is érdemes figyelembe venni, hogy a látogatottsági toplisták gyakran és könnyen változnak egyik hónapról a másikra, amelyik oldalnak vagy brandnek most romlott a pozíciója, annak akár már a következő hónapban javulhat.

Tovább olvasom

Trending Now

Leszbikus a Scooby-Doo! rajfilmsorozat Vilmája

Újabb ikonikus rajzfilm szereplőjéről derült ki, hogy homoszexuális: a Scooby-Doo! című sorozat egyik főhőse, Vilma leszbikus – derült ki a Variety beszámolójából.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Októberben mutatják be az 1969 óta futó Scooby-Doo! rajfilmsorozat Treat Scooby-Doo! (Csokit vagy csalunk Scooby-Doo!) című epiódját. A Twitteren terjedő jelenetben Vilma elég egyértelműen fejezi ki tetszését, mikor meglát egy másik női karaktert a színen.

A beszámoló szerint rajongók már régóta sejtették, hogy Vilma homoszexuális. Más kérdés, hogy eddig ez az epizodókból nem derült ki.

Felidézték, hogy korábban James Gunn, aki a korai élőszereplős filmeket írta, és Tony Cervone, aki a Rejtélyek nyomában című sorozat felügyelő producere volt, is megerősítette a karakter szexualitását – írja a Híradó.hu.

2020-ban James Gunn azt írta Twitteren, hogy „megpróbálta” leszbikusnak beállítani Vilmát az élőszereplős filmekben. „2001-ben Vilma kifejezetten meleg volt az eredeti forgatókönyvemben” – fogalmazott.

Ugyanebben az évben a „Pride hónap során” Cervone az Instagramon azt írta: „Ezt már korábban is mondtam, de Vilma a Rejtélyek nyomában című sorozatban nem biszexuális. Ő homoszexuális”.

Az Origo az Insider összeállítása nyomán korábban arról számolt be, hogy a különböző rajfilmekben addig közel 260 LMBTQ-karakter tűnt fel.

Tovább olvasom