Kövess minket!

Trending Now

Márki-Zay Péter marketingesén és a két bukott tévésen gúnyolódnak

Vasárnap óriásit bukott a baloldal, Márki-Zay Péter sokat magyarázkodott már a vereség miatt. Nem segített a baloldali kampányon az Amerikából érkező magyar marketingese és két volt tévés sem. Az interneten sokan gúnyolódnak rajtuk.

MTI/Illyés Tibor

Luxushotelekben luxuskoktélok

Gurzó Ákos akkor került a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy a népszerűtlen Karácsony Gergely helyett a hódmezővásáshelyi polgármester, Márki-Zay Péter lesz Gyurcsány Ferenc és a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Gurzó Ákos Amerikában él és dolgozik marketingesként, magáról azt állítja, hogy csúcsszakember, de úgy tűnik, semmilyen pozitív hatással nem volt a kampányra, ami óriási bukással végződött – írja az Origo. A portál megjegyzi, az sokkal jobban megmaradt az emberekben, hogy Gurzó szívesen dicsekszik luxusnyaralásaival, melyek során rendszeresen a koktéljait fotózza.

Érdekesség, hogy Márki-Zay Péter arról beszélt kampánya során, hogy szerinte azért lenne jó a kórházak eladása, mert a magánegészségügyben akár “fűszoknyás lányok is felszolgálhatják a Mojitót”.

Gurzó tavaly ősszel, háttérembertől szokatlan módon, több baloldali médiumnak is nyilatkozott, videóinterjút is adott, szívesen szerepelt.

Gurzó Ákos /FORRÁS: ORIGO

Gurzó Márki-Zay egyik legfontosabb háttérembere volt, ezt jól jelzi, hogy az előválasztás után, amikor kiderült, hogy ő lesz Gyurcsány miniszterelnök-jelöltje a parlamenti választásokon, elsőként hívta fel maga mellé a színpadra, és elárulta, hogy a kampánya jelmondata vagy éppen a folyamatosan hordott kék szalag is Gurzó ötlete volt – írta a vele készült portréinterjúban a Népszava. Más kérdés, hogy a “Csak felfelé” jelmondatot a vereség óta már sokan parodizálták, kinevették.

Független tévésnek hazudták magukat

Simon András és Péterfi Judit már ismert személyiségek, televíziós újságírók voltak. Ők, ahogyan Márki-Zay fogalmazott, “mindent eldobtak” érte. Mostanra kiderült: súlyos hiba volt, és persze a (soha nem is létezett) függetlenségüket is elveszítették – teszi hozzá az Origo.

Simon András és Péterfi Judit Mérki-Zay Péterrel

Már a kampányhajrában is volt egy-két emlékezetes pillanat, amikor látszódott, hogy mindketten belefáradtak abba, hogy nem tudták “irányítani” Márki-Zay-t, aki rendszeresen sértegette a magyarokat. Míg Simon András gyakorlatilag “csak” beleszürkült a kampányba, addig Péterfi idegrendszere valószínűleg nem bírta a stresszt, többször is elveszítette a fejét. 

Márki-Zay Péter éppen Egerbe látogatott, ahol egy gyurcsányista politikus, Berecz Mátyás társaságában mérsékelt érdeklődés övezte közös kampányolásukat. Gyurcsány Ferenc jelöltjei ezután rövid látogatást tettek a piaccsarnokban, és a helyszínen Márki-Zay sajtófőnöke, Péterfi Judit verbálisan rátámadt egy idős nőre. Az alábbi videón az látszódik, ahogyan az idős asszonyt sértegeti a piacon:

Egy másik alkalommal a baloldali jelölt nyakába ültetett sajtósnő a kellemetlen kérdések elől a saját testével próbálta “megvédeni” Márki-Zayt, úgy, hogy

lökdöste a Mediaworks Hírcentrum riporterét.

Egy volt extévés viszont (megint) jól járt: Kálmán Olga, aki Gyurcsányékat támogatja egy ideje, beülhet az országgyűlésbe, DK-s parlamenti képviselő lesz azután, hogy Karácsony győzelme, 2019 ősze óta a főpolgármesternek dolgozott tanácsadóként – havi egymillió forintért.

Kálmán Olga jól járt /FORRÁS: ORIGO

Borítókép: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.

Trending Now

Bayer Zsolt: mindenkinek kezd elmenni az esze

Az orosz–ukrán konfliktus és annak következményei is szóba kerültek a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor évadzáró adásában, melynek vendégei ezúttal Bayer Zsolt író, publicista, Fodor Gábor, a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója és Réz András filmesztéta, író voltak.

Közzétéve:

48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás/MTVA/Youtube

A hirado.hu szemléje szerint Lánczi Tamás a február 24-én kezdődött háború témájával indította a beszélgetést, és arról kérdezte vendégeit, hogy szerintük 5–10 év múlva hogyan fogunk visszatekinteni az eseményekre.

Fodor Gábor, a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója szerint

egy trendforduló zajlik, valami olyan, ami 2001. szeptember 11-én kezdődött a World Trade Center elleni terrortámadással.

A Szovjetunió összeomlása és 2001 között volt egy kegyelmi állapot, és 9/11 után nem tudtuk, merre fordul a világ.

Fodor Gábor szerint a háborúval is hasonló a helyzet, egy többpólusú világrend alakul ki és alapvetően változik meg a nagyhatalmak egymáshoz való viszonya és Európa képe is.

Bayer Zsolt író, publicista elmondta, hogy

nem elsősorban az orosz–ukrán konfliktustól tart, hanem azoktól a folyamatoktól, amelyek azóta zajlanak.

Mindenkinek kezd „elmenni az esze” a balti államok „kardot rántanak”, a volt észt belügyminiszter arról beszél, hogy a NATO elveszi Kalinyigrádot Oroszországtól, és a norvégok nem engedik át a Spitzbergákon élő oroszoknak szánt szállítmányokat. Három hónappal ezelőtt a publicista egyáltalán nem gondolta, hogy ez a helyzet eszkalálódni fog.

Réz András filmesztéta, író is úgy látja, hogy

a világ a feje tetejére állt, és nem tartja kizártnak, hogy ez a háború 10 év múlva is tartani fog, csak „belemosódik a káoszba”.

Ugyan szerinte nem világfordító esemény ez a háború, hiszen 2014 óta tart és a világ hatalmai nem foglalkoztak azzal, hogy ez milyen irányba fog haladni.

Réz András úgy véli, hogy a világot nem érdekelte, mi zajlik Ukrajnában az elmúlt években, a nagyhatalmak pedig pusztán azzal törődtek, hogy a konfliktus nyerteseiként jöjjenek ki az ügyből. A jelenlegi amerikai elnök fia ott volt, tudniuk kellett, hogy mi történik, folyamatos volt a konfliktus, ami átalakult valami mássá, de annak célját nem látja.

Fodor Gábor szerint az ikertornyok leomlása is szimbolikus esemény volt, és ilyen jelentőségű szimbolikus eseményekre van szükség ahhoz, hogy lássuk a terrorizmus létét, ami ugyan korábban is volt, de ekkor vált igazán láthatóvá.

Réz András úgy gondolja, hogy érdekviszonyok vannak ebben az egészben, és kevésbé fontosak az efféle szimbolikus események, az számít, ki a nyertes és ki a vesztes.

Bayer Zsolt szerint is trendforduló van, és

ha tíz év múlva visszanézünk, akkor azt fogjuk látni, hogy újra hidegháború van, a Kelet és a Nyugat ismét szembekerül egymással.

„A kutya is mindig a jólétben vész meg”, szerinte a nyugati világgal most pontosan ez a helyzet. Idáig nem kellett volna eljutni, lehetett volna egy „win-win” helyzet is, de „elcsesztük”.

Borítókép: kivágás a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor évadzáró adásából

Tovább olvasom

Trending Now

Ennyit keresnek a legjobban fizetett CEO-k

Ők a kétszáz legjobban fizetett vezetők.

Közzétéve:

Pixabay

Százmillió dollár felett kerestek, és átlagosan 330 millió dollárt vittek haza tavaly az amerikai vezérigazgatók 

– írja a Business Insider az Equilar tanácsadó cég tanulmánya alapján, amely összesítette a kétszáz legjobban fizetett CEO listáját. A rekordösszegek az első tizenkét igazgató juttatásait tükrözik.

A rangsor élén Jeff Green, a The Trade Desk vezetője szerepel, kiugróan magas, 835 millió dolláros jövedelmével. 

A felmérés szerint 2021-ben jobb évük volt a vezérigazgatóknak, mint a pandémia előtt. A vezetői javadalmazás majdnem a teljes fizetés harmadával, 27 százalékkal növekedett: 25,3 millió dollárról 2021-re 32,1 millió dollárra – írja a Világgazdaság.

Női CEO is bejutott a top ötbe, Sue Nabi, a Coty vezérigazgatója az egyetlen, aki felkerült a szűkített listára.

A legjobban fizetett vezérigazgatók

 1. Jeff Green, The Trade Desk (digitális marketing), 835 millió dollár
 2. Zig Serafin, Qualtrics (szoftvercég), 541 milló dollár
 3. Peter M. Kern, Expedia (turizmus), 296 millió dollár
 4. Ariel Emanuel, Endeavour (média), 295 millió dollár
 5. Sue Nabi, Coty (szépségipar), 284 millió dollár
 6. David Zaslav, Warner Bros. Discovery (filmipar), 247 millió dollár
 7. David Baszucki, Roblox (videójáték), 233 millió dollár
 8. Andrew Jassy, Amazon (kereskedelem), 213 millió dollár
 9. G. Mike Mikan, Bright Health Group (egészségbiztosítás), 181 millió dollár
 10. Patrick Gelsinger, Intel (csipgyártás), 178 millió dollár
 11. William McDermott, ServiceNow (szoftvercég), 166 millió dollár
 12. Eric Wu, Opendoor (ingatlan), 112 millió dollár

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Trending Now

18 hete nem volt telitalálat a Hatoslottón

A Hatoslottó történetének ötödik leghosszabb halmozódási időszaka 1,88 milliárd forintot hozhat egyedüli nyertesének a vasárnapi sorsoláson.

Közzétéve:

Szerencsejáték Zrt.

A játékkedv továbbra sem csökken: a 18. héten 10 százalékkal nőtt az eladott szelvények száma a legutóbbi, február 20-án kihúzott jackpot óta, így már közel 32 millió alapjátékot adtak fel a játékosok.

Összességében ötödik, egy nyertes tekintetében a harmadik legnagyobb nyeremény várja azt a szerencsés játékost, aki most vasárnap egymaga viszi el a Hatoslottó főnyereményét – ismerteti a Szerencsejáték Zrt. közleménye.

A közel 2 milliárdos jackpot láthatóan lázban tartja a játékosokat, hiszen míg a korábbi telitalálatot követő héten átlagosan 2,5 mezőt (alapjátékot) töltöttek ki a szerencsevadászok szelvényenként, a múlt héten ez már átlagosan 3 mezőre bővült – sőt vasárnap közel 3,5 mezőt szelvényenként. További érdekesség, hogy

az elmúlt 18 hét alatt hétszer húzták ki a 32-es, hatszor a 44-es, ötször a 6-os, 28-as, 37-es számot, míg négyszer a 8-ast, 12-est, 21-est, 42-est. Ezzel szemben továbbra sem húzták ki egyszer sem a 20-as, 23-as, 26-os, és 33-as számokat.

A nyertes játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom