Kövess minket!

Trending Now

Már épül a közmédia tokiói „kuckója”

A közmédia műszaki stábja már az olimpia helyszínén dolgozik azon, hogy az M4 Sport nézői a tokiói ötkarikás játékok egy mozzanatáról se maradjanak le. A több plázányi nagyságú technikai központban az MTVA „kuckója” a július 23-i hivatalos megnyitóra teljesen kiépül.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Már építik a közmédia tokiói stúdióját az olimpia helyszínén, hogy minden készen álljon a jövő hét pénteki startra. B. Németh Péter segítségével megtudhatták a Petőfi Rádió hallgatói, milyen nagy munkát jelent az, hogy a nézők láthassák az eseményeket.

„A bejátszás az úgynevezett rádiós és televíziós műszaki központból történik, amelyet úgy kell elképzelni, mint egy nagy bevásárlóközpont tízszeresét. Ebben az MTVA-nak a teljes mérethez képest, egy kis kuckója van. Ide 78 vonal jön be, amelyet az olimpia hivatalos közvetítő csapata ad az MTVA-nak. A szerkesztők ezekből a bejövő vonalokból válogatnak ki mindig 4-et, amit hazaküldenek Budapestre. Ezt látják otthon a nézők. Ebben a kuckóban egyébként egy komplett szerkesztőséget kell berendezni” – árult el kulisszatitkokat a Talpra magyar hallgatóinkat a közmédia sportriportere, hozzátéve azt is, hogy az olimpia vége után egy héttel tud csak hazautazni a műszaki csapat, mert a bontás ilyen sok időt vesz igénybe.

Tokió egyébként olimpiai lázban ég, a város tele van plakátolva, rengeteg rendőr és önkéntes segíti kedvesen és türelmesen az érkezőket. A szigor azonban rendkívüli a pandémia miatt.

„Hat órába telt mire kijutottunk a reptérről. Mindenkit egyesével leteszteltek és meg kellett várni az eredményt is. A japánok annyira komolyan veszik a járványt, hogy a repteret elhagyva mindenkit egyesével ültettek taxiba. A megérkezéstől számított 14. napig nem is használhatjuk a tömegközlekedést, csak egyfajta buborékrendszerben mozoghatunk a szálloda, az olimpiai helyszínek és a technikai központ útvonalán” – mesélte B. Németh Péter Harsányi Leventének a és Bikfalvi Tamásnak a Petőfi Rádió reggeli műsorában.

A megnyitó ünnepség július 23-án, pénteken lesz, ami szintén rendhagyó körülmények között zajlik majd. Mint mondja B. Németh Péter, a felvonulást vállaló sportolóknak a stadionon kívül két, míg bent már csak egy méteres távolságot kell tartaniuk, persze szigorúan maszkban. A távolságtartás egyébként mindenkire vonatkozik, ők sem foghatnak kezet senkivel, csak két méterről hajlongva köszönhetnek, sőt megerősítette: az éramátadási ceremóniákon is a sportolók maguk akasztják majd nyakukba az érmeket.

Az exkluzív helyszín beszámoló IDE kattintva újrahallgatható!

Az olimpia hivatalosan július 23-án veszi kezdetét Tokióban. Az eseményeket az M4 Sporton, a Duna Televízión és az m4sport.hu oldalon is lehet majd követni, de a Kossuth Rádióban is hallgathatók majd az olimpiai közvetítések.

Trending Now

Családi utat nyerhet a közmédia szavalópályázatának legjobbja

Az MTVA szeptember 26-ig meghosszabbította a Toldi sorozat bemutatásának alkalmából kiírt szavalópályázatának benyújtási határidejét. A Mondj verset a nagyival! továbbra is várja a jelentkezőket, a legjobb pályaművel családi élményutazás nyerhető a Galánta melletti Taksonyfalvára, a Toldi Panzióba.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Toldi animációs sorozat szeptember 19-től vasárnap esténként 19.40-től látható a Dunán. A premier alkalmából az MTVA Mondj verset a nagyival! címmel pályázatot hirdetett, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában.

Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával értékes Toldi ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj pedig egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát, teljes ellátással.

A felhívás részletei megtalálhatók a mediaklikk.hu/toldi oldalon.

Tovább olvasom

Trending Now

A 2006-os rendőrterror fotós és videós emlékeit várják (videó)

A 2006. évi őszi események fényképeit, filmjeit, hangfelvételeit akarja összegyűjteni a XXI. Század Intézet, amely ennek érdekében felhívással fordult a nyilvánossághoz.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

“2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenünk fordították őket” – emlékeztet pénteki közleményében a XXI. Század Intézet, hozzátéve, hogy

sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el.

A XXI. Század Intézet ezért arra kéri azokat, akik jelen voltak és rögzítették a brutalitásokat, hogy a felvételeket küldjék el a felhivas@xxiszazadintezet.hu címre.

A felhívás részleteit ide kattintva tudja megtekinteni.

Tovább olvasom

Trending Now

Érkezik a terhes férfi és gendersemleges terhes személy emojija

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek közt az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Eddig is voltak a PC-forradalom előretörésének érdekes sarokpontjai, de a genderlobbi következtében úgy tűnik, egyre több cég szeretne behódolni az LMBTQ-mozgalmat éltető tömegnek. Az új, 2021-2022-es hangulatjelek – főleg a terhes férfi – máris sokak megdöbbenését kiváltotta.

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek között az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal – számolt be a The Verge cikkében.

Ráadásul, mindkét hangulatjel több bőrszínben is elérhető lesz jövőre, amikor vélhetően bekerülnek például a Facebook és a Google jelei közé. Tehát a legújabb emojik követik az Európai Parlament (EP) által meghatározott trendet. A június 24-i EP-ülésen elfogadott jelentés szerint ugyanis szülhetnek a férfiak is – írja a Híradó.hu, ahol az új emojiat is megtekinthetik.

Tovább olvasom