Kövess minket!

Trending Now

Logisztikai szövetség: hazánk regionális e-kereskedelmi elosztóközponttá válik

2021 második felében a Magyarországon vámkezelt kis értékű csomagok 90 százalékának más uniós tagország volt a célpontja.

Borítókép: A Magyar Posta Zrt. Országos Logisztikai Központja Budaörsön, fotó: MTI Fotó: Beliczay László

A Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége szerint Magyarország regionális e-kereskedelmi elosztóközponttá válik a közép-európai régióban, 2021 második felében a Magyarországon vámkezelt kisértékű csomagok 90 százalékának más uniós tagország volt a célpontja.

A szövetség az MTI-nek pénteken küldött közleményében kiemelte, hogy az általuk szervezett Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián Herceghalmon elhangzott,

Magyarországnak kiváló adottságai vannak ahhoz, hogy az interneten rendelt, az Európai Unión kívülről érkező áruk regionális elosztóközpontja legyen, azonban a munkaerőhiány problémát jelent.

A közleményben ismertetik, tavaly 1200 milliárd forintos forgalmat ért el a hazai online értékesítés, 30 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest a 2020-as 45 százalékos növekedés után. A teljes kiskereskedelmi forgalom már mintegy tíz százalékát teszi ki az online értékesítés, és a markáns bővülés a következő években sem áll meg.

A közlemény szerint a konferencián Bakai Kristóf Péter dandártábornok, Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vámszakmai főigazgatója elmondta, a nem uniós tagállamokból Magyarországra érkező, és itt vámkezelt áruk túlnyomó többségének más uniós ország a célállomása, ez is mutatja Magyarország regionális elosztóközpont helyzetét. Miután tavaly július 1-jével megszűnt a korábbi kedvezményes elbírálás az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró érték alatti küldeményeknél, azok áfakötelessé váltak és valamennyi küldeménynél csökkentett adattartalmú vámárunyilatkozatot kell benyújtani – fejtette ki a konferencián Bakai Kristóf Péter a tájékoztatás szerint.

Hozzátette, a szervezet informatikai fejlesztésekkel és képzésekkel előre készült erre az elosztószerepre a kisérétkű csomagoknál. Ez a tavalyi eredmények alapján sikerült is, mert

a második félévben beérkező mintegy 15 millió ilyen áru körülbelül 10 százaléka marad Magyarországon, a többit továbbszállították a környező uniós államokba, még Németországba is. A forgalom tovább erősödik, idén pedig már havi 3 millió kis értékű árut vámkezelnek.

A 22 euró alatti küldemények áfakötelezettségéből tavaly második félévben több mint 12 milliárd forint adót szedett be a NAV. A nagy e-kereskedelmi platformok többsége már a vásárlás pillanatában beszedi a vásárlótól, és automatikusan megfizeti egy uniós adóhatóságnak az úgynevezett IOSS-rendszerben, ahonnan szétosztják a tagállamok között a címzettek alapján. Ezen keresztül tavaly 11,2 milliárd forint áfa folyt be a magyar költségvetésbe. Aki olyan webshopból vásárol, amely nem tagja az IOSS-rendszernek, akkor ő maga, vagy a szállítmányozó cég tudja teljesíteni a fizetési kötelezettséget, utóbbi a kézbesítéskor szedi be az adót, majd továbbítja az adóhivatalnak. Tavaly a szállítmányozók így 738 millió forint, míg a vevők közvetlenül, az eVÁM-rendszerben 291 millió forint áfát fizettek be – ismertette Bakai Kristóf Péter a közlemény szerint.

Trending Now

Román ügyészség a kidobott levélszavazatokról: a baloldali sajtó számára rendezhették az egészet

Most a helyi hatóságok is megerősítették azt a gyanút, amelyet eddig is számos tény táplált.

Közzétéve:

Borítókép: Kidobott és megégetett szavazólapok az erdélyi Jedd szeméttelepén

Még zajlik a nyomozás az Marosvásárhely melletti Jedd település határában található illegális szeméttelepen kidobott, részben megégetett levélszavazatok ügyében, de a Maros megyei ügyészség feltételezése szerint a sajtó számára megrendezett színjátékról van szó – írja az Origo sajtóértesülésekre és a román ügyészségre hivatkozva.

Mircea Galina, a Maros megyei ügyészség szóvivője a Népszavának megerősítette azt a korábban napvilágot látott sajtóinformációt, miszerint tizenhárom kitöltött szavazólapról és néhány üres borítékról van szó.

Mint mondta,

az eddigi vizsgálatok nem vezettek eredményre, mivel a helyszínen nincsenek térfigyelő kamerák, a részben megégetett, tönkretett papírok rendkívül szennyezettek voltak, ujjlenyomatokat sem találtak rajtuk.

A sérült maradványokat tovább küldték Bukarestbe biokriminalisztikai vizsgálatokra.

Mircea Galina elmondása szerint a szavazólapok és a borítékok Maros és Hargita megye területéről bárhonnan származhattak. Úgy tűnik, nem érvényes szavazatokról van szó, az azonosító adatok hiányosak.

Feltételezhetően postaládákból kiszedett levélcsomagokat töltöttek ki, majd semmisítettek meg, üres, kidobott borítékokat gyűjtöttek össze, az egészet a sajtó számára rendezték meg.

Hogy ki áll a történtek mögött, ki vagy kik voltak a rendezők, arra talán a biokriminalisztikai vizsgálat segít választ adni– nyilatkozta a román ügyészségi szóvivő.

Ahogy arról korábban beszámoltunk,

a Marosvásárhely mellett talált félig elégetett levélszavazatos botrány egyik kulcsszereplője Parászka Boróka baloldali aktivista és újságíró, a marosvásárhelyi rádió, illetve több magyarországi baloldali lap (HVG, Magyar Narancs, 168 Óra) munkatársa.

„Egész véletlenül” Parászka Boróka lakásától néhány kilométerre találta meg a punctul.ro hírportál Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt marosvásárhelyi sajtóreggelijén résztvevő román újságírója a tizenhárom azonosítóval nem rendelkező, tehát érvénytelen levélszavazatot, amiből a Telex.hu botrányt próbált kreálni.

Azonban meglehetősen hamar kiderült, hogy

a március 31-én publikált Telex-cikket már február 1-jén elkészíthették.

FORRÁS: TRANSZPARENS ÚJSÁGÍRÁSÉRT ALAPÍTVÁNY/ORIGO

A Székely Nemzeti Tanács elnökének, Izsák Balázsnak a véleménye szerint tulajdonképpen egy 14 évvel ezelőtti álbotrányt ismételtek meg a provokátorok, ráadásul pontosan ugyanott, Marosvásárhely és Jedd között. Akkor azt a hamis látszatot igyekeztek kelteni a félig elégetett levélszavazatokkal a megrendelők, hogy a székelyföldi magyarok nem támogatják Székelyföld autonómiáját. Izsák szerint a két botrány megrendelői ugyanazok. Az esetre rögtön „rárepült” a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal, amely a levélszavazatok megsemmisítését követelte, eredménytelenül.

A Fidesz és az RMDSZ már akkor is provokációt emlegetett, ezt a véleményt pedig alátámasztja a román ügyészség álláspontja.

Az Origo cikke arra emlékeztet, hogy a hírportál szerkesztősége akkor a téma kapcsán több kérdést is megfogalmazott, amelyek még mindig aktuálisak:

  • Kikkel állhat kapcsolatban a punctul.ro Márki-Zay Péter sajtóreggelijén résztvevő román újságírója?
  • Kikkel állhat kapcsolatban Parászka Boróka?
  • Kapcsolatban állhat-e a punctul.ro újságírója Parászka Borókával?
  • Egész pontosan kitől vagy kiktől, illetve mikor tudta meg Parászka Boróka azt, hogy a lakóhelye közelében levélszavazatokat találtak?
  • Miért hasonlít kísértetiesen a mostani szavazatégetős történet a 2008-asra?
  • Mégis kik lehetnek a megrendelők?
  • A megrendelők és Parászka Boróka között állhat fenn kapcsolat?
  • És végül: a megrendelők és Márki-Zay Péter stábja között van-e kapcsolat?

Az Origo próbálta elérni Parászka Borókát a választásokat követően, de a baloldali újságírónő-aktivista az Origo megkeresésére hisztérikus dühkitöréssel reagált, kérdéseikre nem válaszolt.

Tovább olvasom

Trending Now

Újabb őrület a Disney-től: jön a homoszexuális Pókember a gyerekeknek

Ledobta az atombombát a Disney és a Marvel, amikor bejelentették, hogy nemsokára a boltok polcaira kerül az első meleg Pókember. A képregényrajongók valósággal felrobbantották az internetet a dühös kommentekkel.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Nem jött be a legújabb progresszív húzása a Disney-nek. A gigacég nyomására ugyanis a Marvel elkészítette az egyik legnépszerűbb szuperhős homoszexuális verzióját, így hamarosan a képregényboltok polcain is találkozhatnak az emberek az első olyan Pókemberrel, aki a férfiakhoz vonzódik. A karakter természetesen ennek megfelelően lett felöltöztetve: “a barátságos és közkedvelt” hálószövő hős ruhája ezekben a történetekben tele lesz fodrokkal és csipkékkel. A készítők “hatalmas meleg megtiszteltetésnek” nevezték, hogy elkészíthették a homoszexuális Pókembert. Csakhogy a rajongók nem osztják az alkotók és a Disney véleményét. Szerintük tönkretették az gyerekek egyik legkedveltebb szuperhősét – számolt be róla a V4NA hírügynökség.

“Bárki találta is ki a meleg Pókembert, ki kell rúgni. Ezt senki sem fogja lenyelni. Ennek az ostoba szennynek véget kell vetni!”

– írja egy Twitter-felhasználó.

Egy másik pedig azt írta: “Talán a Marvel és a Disney még nem kapta meg az üzenetet: elutasítjuk a homoszexualitás és a transzgenderizmus társadalomra kényszerítését! Nincs szükségünk meleg Pókemberre. Ne feledjétek, mi vagyunk a többség, és a pénztárcánkkal támogathatunk vagy lerombolhatunk titeket!”

Volt, aki gúnyosan gratulált a Marvel képregénykiadónak, és azt írta: “A Marvel elérte a csúcspontját, és bármit megtesz, hogy pénzt keressen. Bármit, kivéve azt, hogy egy jó történetet elmeséljen és eredeti ötletekkel álljon elő. Szomorú” – jegyezte meg a kommentelő.

Egy másik felháborodott rajongó szerint “jó, hogy Stan Lee már nem láthatta ezt”. Pókember és rengeteg más karakter is a néhány éve elhunyt Stan Lee-hez fűződik.

Forrás: Facebook/V4NA

Mások is arra utaltak, hogy Stan Lee forogna a sírjában, ha ezt látná. De volt, aki felszólította a Disney-t, hogy végre hagyja abba az ámokfutását, mert “nem kell minden hőst homoszexuálissá vagy biszexuálissá változtatni. Hagyják abba a gyerekkorom tönkretételét” – fűzte hozzá az egyik képregényrajongó.

Forrás: Facebook/V4NA

Ezt a véleményt más is kifejtette: egy Facebookon megjelent komment szerint “a Disney mindent tönkretesz, amihez hozzáér, ez csak egy újabb példa”.

Forrás: Facebook/V4NA

Korábban már már beszámoltunk arról, hogy a Disney folyamatosan veszít a részvényei értékéből, mióta a floridai gyermekvédelmi törvény ellen uszít és háborúzik. A világvállalat szerint ugyanis minél korábban el kell kezdeni a gyerekek érzékenyítését. Ennek érdekében egyébként egy külön munkacsoportot is létrehoztak, amely azért felel majd, hogy minél több LMBTQ-karakter jelenjen meg a mesékben.

Miközben az Egyesült Államokban egyre több helyen jogszabályokkal korlátozzák a nemváltoztatás korhatárát és az ehhez szükséges gyógyszerek hozzáférhetőségét, a Disney az alkalmazottai és azok családjai számára létrehozott egy olyan programot, amely lehetővé teszi, hogy hozzáférjenek ezekhez az eljárásokhoz. Egy Twitterre kikerült belső videóban a Disney egyik munkatársa azt magyarázza, hogy miként segítheti a vállalat a nemek közötti átmenetet:

“Ezt a munkát annak érdekében végezzük, hogy az alkalmazottaink és azok családtagjai hitelesen és büszkén fejezhessék ki nemüket a vállalatunknál. Tájékoztatást adunk nekik a nemváltoztató eljárásokról is.”

A gyerekek körében is népszerű karaktereket egyre szélesebb körben váltják fel a transznemű, biszexuális és homoszexuális mesehősök. Az utóbbi hónapokban már a szülők is egyre inkább megelégelték, hogy a Disney az ideológiai irányvonalát az üzleti politikájába is beleépíti. A Disney hatalmas üzletei közé tartoznak a filmstúdiók, a műsorszóró és kábeltelevíziós hálózatok, a streamingszolgáltatások és a kiskereskedelmi termékek, ezeket pedig elkezdték bojkottálni a családok. Az eddig hűséges Disney-fogyasztók szerint “a vállalat körül az elmúlt években elszabadult a pokol”, és most már úgy vélik, hogy

“a vállalat gyakorlatilag minden területén – a filmektől kezdve a streamingszolgáltatások műsorain át a vidámparkokig és a szórakoztatóipari és médiakonglomerátum egyéb kínálatáig – baloldali politikai programot követ”.

A szülők és nagyszülők arra buzdítják az embereket, hogy mondják le a különböző Disney-szolgáltatásokat.

“Walt forogna a sírjában, ha látná, mit csinál mostanában a cége. Itt az ideje, hogy a háztartásodat minden Disney-dologtól megtisztítsd”

– mondta az egyik szülő a Fox Newsnak. Patti Garibay szerint a Disney “már nem egy biztonságos menedék a családok számára, hanem inkább egy erkölcsi iránytű nélküli környezet” – tette hozzá. Egy Tennessee állambeli apuka pedig azt mondta:

“Újdonsült apaként úgy döntöttem, hogy nem teszem ki a gyermekemet a Disney termékeinek – semminek, amit sugároznak, sem a vidámparkoknak. Annyi más egészséges lehetőség van számára… Idővel megengedem neki, hogy megnézze a régebbi Disney-filmeket DVD-n, amelyeken én nevelkedtem – ezek olyan értékeket tanítottak, amelyekre a gyerekeknek szükségük van, és amelyeket meg is tudnak érteni, például a hűséget, a barátságot, az akadályok leküzdését és a család szeretetét.”

Tovább olvasom

Trending Now

Újabb gender-tiktokker intézett támadást a „hagyományos” nemek ellen

Az ey/em/eir személyes névmást használó személy nemrég egy TikTok-videóban közölte, hogy ember madár hibridnek gondolja magát, és ennek megfelelően mostantól nem rendelkezik semmilyen nemmel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A Libs of TIkTok egy újabb önjelölt gender-szakértőről osztott meg videót, aminek szereplője elmagyarázza, hogy ő egy barátnőjével együtt, madárként definiálja magát, ennél fogva pedig ők nem tekintenek magukra emberként.

“Avery és én mindketten madarak vagyunk. Én egy kardinálispinty vagyok, Avery pedig egy kékvércse. Mivel madarak vagyunk, bár használjuk az általunk preferált személyes névmásokat, alapvetően egyáltalán nincs nemünk, nekünk fajunk van. A mi fajunknak, mint madár-ember hibridnek eredendően nincs semmiféle neme” – mondta a videóban a lány, aki azt láthatóan figyelmen kívül hagyta, hogy mind az általa említett madarak, mind pedig az emberek rendelkeznek nemmel, így a két faj keveredéséből létrejövő életformának is rendelkeznie kell ilyennel.

Korábban már felütötték a fejüket az olyan ultraliberális tiktokkerek, akik nem tekintettek magukra emberként. Amint arról már korábban is írtunk egyik ilyen személy állatnak, egy másik pedig tárgynak képzeli magát.

Az egyik videó elején a már szinte szokásossá váló névmásokkal kapcsolatos rövid monológot lehet hallani, amikor is a biológiailag lányhoz hasonlító, de magát nem akként definiáló személy azt mondja, hogy neki megfelelő az összes fajta névmás használata, de a leginkább azt szereti, ha hercegként utalnak rá.

Ezek után elmesélt a tiktokker egy történetet arról, hogy két évvel ezelőtt kérdezték meg tőle, hogy melyik névmást preferálja. Akkor még azt mondta, hogy természetesen a nőnemű she/her névmásokat használja, de később ezen változtatott, végül pedig arra a felismerésre jutott, hogy a teljesen gender semleges nyelvet tartja a számára legkellemesebbnek, leginkább elfogadhatónak.

Ezt a személyiség változást azzal indokolta, hogy egész életében nőként kezelték, de az identitásának nem nagy része a neme, ami pedig abból fakad, hogy

önmagát nem tudja emberként definiálni.

A videót vegyesen, inkább negatívan fogadták a kommentelők, akiknek a többsége komolytalannak és nevetségesnek titulálta a lányt.

Az egyik kommentelő azt írta, hogy “Javíts ki ha tévedek, de amennyiben nem azonosítod magadat emberként, így az emberi jogok se vonatkoznak rád. Érdekes….”

Mások pedig a Nyugati társadalom és a civilizáció végét vizionálták a videó megtekintése után.

Egy másik TikTok videóban egy magát genderfluidként azonosító ember azt magyarázza, hogy ő az “it” (“az”) névmást preferálja, amivel tárgyakra szoktak hivatkozni, mivel ezzel tudja magát legkönnyebben definiálni. A videó során többször megemlíti a készítő a nemi eufória kifejezést, amivel egy vágyat próbál leírni, ami arra ösztönzi, hogy minél inkább hasonlítson az általa preferált nemre – számolt be róla a V4NA hírügynökség.

Egy a nemek meghatározására szakosodott honlap szerint, a nemi eufória egy olyan pszichológiai állapot, amikor ez egyén a valódi identitására gondol, és közben erős vágyat érez arra, hogy a preferenciái szerint változtassa meg magát, esetleg a névmását.

Tovább olvasom