Kövess minket!

Trending Now

Erősödik az LMBTQ-propaganda a TikTokon

Tele van a világ legnépszerűbb videómegosztó portálja, a TikTok LMBTQ-propagandaanyaggal. Nem véletlenül itt jelennek meg ezek a videók, hiszen a TikTokot éppen az a 11–18 közötti korosztály nézi elsősorban, akikre a készítők hatni akarnak.

Flickr

Csodálkozva mesélte el a Magyar Nemzetnek egy, az ötödik osztályt éppen befejező lány édesanyja:

„A gyerek azzal jött haza, hogy a tanítást követően a legjobb barátnőjével szivárványos zászlókat rajzoltak, majd ezeket tiltakozásul kiaggatták a környéken. Beszélgettem vele, kíváncsi voltam, mégis mi ellen tiltakoztak, azt felelte, a melegek megkülönböztetése ellen. Nem tudtam, honnan hallott ilyesmiről, ezért igyekeztem utánajárni.”

Hamar kiderült, hogy a két fiatalt felkavaró információ a TikTokról érkezett. Ez egy kínai cég, a ByteDance által létrehozott alkalmazás, amely úgy született, hogy a vállalat felvásárolta a Musical.ly applikációt a felhasználói körrel együtt. Az új termék Kínán kívül a TikTok nevet kapta, 2017-ben indult, és szédületes karriert futott be: 2019-ben például az USA-ban már népszerűbb volt, azaz többen töltötték le, mint az Instagramot és a Facebookot együttvéve.

A siker titka pofonegyszerű. A TikTok egy videómegosztó, ahol mostanáig legfeljebb hatvan másodpercnyi hosszú mozgóképes anyagot lehetett megosztani (ezt nemrég kiterjesztették három percre), a videók érdekesebbé tételéhez pedig maga az alkalmazás kínál eszközöket: képi szűrőket, zenéket, vizuális effekteket. Mindez tökéletesen illeszkedik a látványt a betűhöz képest sokkal inkább értékelő fiatalok ízléséhez, bár egyre jobb mókának tekintik a TikTokos önmegvalósítást a felnőtt generációk tagjai is. Nem véletlen, hogy a TikTok egyike az idei futball Európa-bajnokság fő támogatóinak.

Ha az iskolába nem vihetik be a propagandát, beviszik a közösségi médiába (Fotó: Tiktok)

A NuHeadz Talent 2020 elején közreadott egy kutatási eredményt. Arra voltak kíváncsiak, Magyarországon kik használják ezt az alkalmazást. Az eredmény beszédes: a felhasználók 76 százaléka a 11–18 éves korosztályba tartozik, ugyanakkor húsz százalékot alkotnak a 18–24 év közötti felhasználók. A TikTok tehát elsősorban a tinédzserek világa.

Az Országgyűlés idén júniusban fogadta el azt a törvényt, amely a gyermeket az internetről eredő pedofil bántalmazástól igyekszik megóvni. A törvény kiegészül azzal, hogy kimondja, a gyermek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet, az iskola ebben legfeljebb kiegészítő jelleggel, a szülővel egyeztetve vehet részt. Az LMBTQ-propagandában ez kifordítva jelenik meg: az, hogy a törvényt az Országgyűlés szavazta meg, homályba vész, helyette a kormány jelenik meg, mint egyfajta totalitárius hatalom, amely megfosztja a 18 év alattiakat, hogy információhoz jussanak a szexualitásról.

Szexuális tartalom direkt 18 év alattiakra szabva
Fotó: TikTok

Az újonnan közzétett videókban a kiforgatott törvényértelmezés és az LMBTQ-közösség tagjai elfogadásának kérdése egybemosódik, mivel a kereső egy helyre gyűjti az összes LMBTQ-témájú posztot. Vagyis miközben a frissen megszavazott törvény éppen azt szeretné elérni, hogy a szexuális irányultság megélésének társadalmi vonzata ne legyen téma a 18 év alatti fiatalok számára az iskolában, a TikTokon ez kikerülhető, sőt, a téma a sokszorosára dagasztható.

Borítókép: illusztráció

Trending Now

Családi utat nyerhet a közmédia szavalópályázatának legjobbja

Az MTVA szeptember 26-ig meghosszabbította a Toldi sorozat bemutatásának alkalmából kiírt szavalópályázatának benyújtási határidejét. A Mondj verset a nagyival! továbbra is várja a jelentkezőket, a legjobb pályaművel családi élményutazás nyerhető a Galánta melletti Taksonyfalvára, a Toldi Panzióba.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Toldi animációs sorozat szeptember 19-től vasárnap esténként 19.40-től látható a Dunán. A premier alkalmából az MTVA Mondj verset a nagyival! címmel pályázatot hirdetett, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában.

Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával értékes Toldi ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj pedig egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát, teljes ellátással.

A felhívás részletei megtalálhatók a mediaklikk.hu/toldi oldalon.

Tovább olvasom

Trending Now

A 2006-os rendőrterror fotós és videós emlékeit várják (videó)

A 2006. évi őszi események fényképeit, filmjeit, hangfelvételeit akarja összegyűjteni a XXI. Század Intézet, amely ennek érdekében felhívással fordult a nyilvánossághoz.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

“2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenünk fordították őket” – emlékeztet pénteki közleményében a XXI. Század Intézet, hozzátéve, hogy

sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el.

A XXI. Század Intézet ezért arra kéri azokat, akik jelen voltak és rögzítették a brutalitásokat, hogy a felvételeket küldjék el a felhivas@xxiszazadintezet.hu címre.

A felhívás részleteit ide kattintva tudja megtekinteni.

Tovább olvasom

Trending Now

Érkezik a terhes férfi és gendersemleges terhes személy emojija

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek közt az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Eddig is voltak a PC-forradalom előretörésének érdekes sarokpontjai, de a genderlobbi következtében úgy tűnik, egyre több cég szeretne behódolni az LMBTQ-mozgalmat éltető tömegnek. Az új, 2021-2022-es hangulatjelek – főleg a terhes férfi – máris sokak megdöbbenését kiváltotta.

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek között az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal – számolt be a The Verge cikkében.

Ráadásul, mindkét hangulatjel több bőrszínben is elérhető lesz jövőre, amikor vélhetően bekerülnek például a Facebook és a Google jelei közé. Tehát a legújabb emojik követik az Európai Parlament (EP) által meghatározott trendet. A június 24-i EP-ülésen elfogadott jelentés szerint ugyanis szülhetnek a férfiak is – írja a Híradó.hu, ahol az új emojiat is megtekinthetik.

Tovább olvasom