Kövess minket!

Trending Now

Egyre nevetségesebb helyzetekbe keveri magát a Netflix

Az LMBTQ-közösség tagjai sorban mondják le az előfizetésüket a népszerű stand up előadó, Ricky Gervais műsora miatt. Éppen azok, akiket a Netflix éveken át kitartóan érzékenyített.

Flickr

Azok számára, akik nem követik a nemzetközi stand-upot, Ricky Gervais elsősorban az olyan sorozatok megalkotójaként és főszereplőjeként lehet ismerős, mint az After Life – Mögöttem az élet vagy A hivatal. Már utóbbiakból is világosan kiderül, a komikus nem a finom humoráról híres, az önálló estjein azonban végképp térdig belegázol a politikai korrektség kultúrájába – írja az Origo.

A Netfix számára készített A természetfeletti és egyéb képtelenségek című műsorában hamar kiderül, hogy nem ismeri a határokat. Vagyis pontosabban mondva, nagyon jól ismeri azokat, de tudatosan lépi át mindegyiket.

Ricky Gervais álságosnak tartja, hogy manapság mindennel lehet viccelni: az AIDS-szel, a nemi erőszakkal, a holokauszttal, a pedofíliával, kizárólag az identitáspolitikával tilos.

Példaként Kevin Hart esetét hozza fel: a komikussal madarat lehetett fogatni, amikor felkérték néhány éve arra, legyen ő az Oscar-gála házigazdája, valaki azonban előásta egy tíz évvel korábban írt Twitter-bejegyzését, amelyben Hart azzal viccelődött, hogy a fia furcsán viselkedik, reméli, hogy nem meleg. Ez az ősrégi poénja akkora felháborodást keltett az LMBTQ-közösségben, hogy végül elbukta élete nagy lehetőségét.

Gervais hozzáteszi: tíz-húsz évvel ezelőtt még azt sem sejtette senki, hogy egyszer probléma lehet egy olyan kijelentésből, miszerint a nőknek méhe van – utalva J. K. Rowling, a Harry Potter írónője ellen folytatott gyűlölethadjáratra egy hasonlóképpen ártalmatlan mondata miatt.

Régen, ha egy férfi nem volt heteroszexuális, simán rásütötték, hogy elmebeteg és bezárták egy életre. Manapság már toleránsabbak vagyunk, sőt, szerintem átestünk a ló túlsó oldalára. Jelenleg semmi nem számít elmebetegségnek. Levághatnám a lábaimat, kerekeket tehetnék a helyükre, és azt állíthatnám magamról, hogy én babakocsinak tekintem magamat. Ha pedig erre azt mondanád, hogy megőrültem, te számítanál bigottnak és begyepesedettnek.

Ricky Gervais a műsor végén leszögezi, hogy minden emberi jogot támogat. Tiszteletben tartja a transzneműeket is, sőt, egyenlően kezeli őket. Éppen ezért viccelődik velük, éppen úgy, mint bárki mással.

Csak húzzunk meg határt. Ne legyen már pénisze a nőknek

– teszi hozzá.

Megszokhattuk már, hogy az LMBTQ-közösség érti a humort, csak éppen nem szereti, legalábbis, ha az ő kárukra élcelődnek, így a stand-up előadás után elképesztő hisztéria robbant ki az interneten, tömegesen mondták le a Netflix-előfizetésüket – írja az Origo. Hozzáteszik: azt eddig is tudhattuk, hogy noha a streamingszolgáltató látszólag előszeretettel népszerűsíti a szélsőliberális woke kultúrát, de igazából nem valós indentitásról van szó az esetükben, hanem kizárólag arról, hogy a baloldali kurzustól remélik a pénzt. Ha anyagi érdekeik úgy diktálják, minden gond nélkül támogatnak egy olyan szexista filmet is, mint a 365 nap.

És mivel Ricky Gervais a jelenkor egyik legsikeresebb stand-up előadója,

a Netflix úgy dobta el a woke ideológiát és a politikai korrektség kultúráját a nézettség érdekében, mint a kapcarongyot.

A Netflix a kamuidentitásával pedig most egy saját farkába harapott kígyóként került szembe az éppen általuk hosszú éveken át érzékenyített közönséggel.

Borítókép: Ricky Gervais

Trending Now

AdvenTippek elnevezésű sorozattal jelentkezik az NMHH Facebook-oldala

Hasznos és praktikus információkkal támogatják a fogyasztókat.

Közzétéve:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint a hatóság Facebook-oldalán naponta megjelenő tippek célja, hogy segítséget adjanak a digitális térben való eligazodáshoz, hasznos és praktikus információkkal támogassák a fogyasztókat. Az AdvenTippek a témafelvetésekkel és javaslatokkal több generációt is megszólítanak, miközben jobban megismertetik az NMHH szerteágazó tevékenységét.

Hangsúlyozták: az első tipp éppen ebben az időszakban, karácsony közeledtével válik leginkább időszerűvé, hiszen a levél- és csomagküldés minden évben ilyenkor éri el a legnagyobb forgalmat.

“Nem árt óvatosnak lenni, egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora szállítási pluszköltséggel kell számolnunk”

– hívták fel a figyelmet a közleményben. A hatóság azt javasolja, hogy – a kellemetlen meglepetések helyett – előzetesen böngésszük át az NMHH weboldalán a csomag- és levélszolgáltatók listáját, illetve használjuk az Európai Bizottság csomagár-összehasonlító oldalát.

A sorozat további AdvenTippjei többek között a biztonságos online vásárlásról, a zökkenőmentes streaminghez szükséges netsebességről, az elektroszmog méréséről vagy az internetes zaklatás esetén felmerülő megoldási lehetőségekről szólnak – ismertette az NMHH.

Az AdvenTippek-sorozat körbejár majd több kérdést is: Hogyan törölhetjük véglegesen az adatainkat egy eladásra szánt készülékről? Mit tehetünk, ha a szolgáltatónk nem teljesíti az ígért internetsebességet, és hogyan ellenőrizhetjük ezt az NMHH segítségével? Hogyan vehetjük észre a netes red flageket, és ha baj van, hová fordulhatunk?

Ezekre és más kérdésekre is választ kaphatunk a hatóság Facebook-oldalán karácsonyig naponta jelentkező AdvenTippek-sorozatban – ismertette az NMHH.

Tovább olvasom

Trending Now

Magyar előírások alapján javíthat a kommunikációján a TikTok

Globális hatása is lehet annak a kötelezettségvállalásnak, amelynek végrehajtását a Gazdasági Versenyhivatal írta elő a techóriás számára.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Az Egyesült Államokban bejegyzett, kínai tulajdonú videómegosztó-szolgáltató a magyar nemzeti versenyhatóság vizsgálatának következtében egy sor olyan intézkedés végrehajtását volt kénytelen vállalni, amelyek biztosítják, hogy javuljon a TikTok kommunikációja, a fogyasztók megismerjék a platform jellemzőit és tudatosabb döntéseket hozhassanak a szolgáltatással kapcsolatban – jelentette be a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI beszámolója szerint.

A TikTok egy széles körben elérhető videómegosztó közösségi hálózati szolgáltatás, melynek Magyarországon is jelentős számú felhasználója van, beleértve gyermekeket is. A GVH 2020-ban azért indított vizsgálatot a szolgáltatóval szemben, mert azt valószínűsítette, hogy

a globális vállalkozás nem a jóhiszeműség és tisztesség alapelvének megfelelően elvárható szakmai gondossággal tájékoztatja a fogyasztókat az online platform működésére vonatkozó lényeges információkról

– így például a szolgáltatás igénybevétele során kezelt adatok köréről és azok felhasználásáról.

A GVH eljárása kötelezettségvállalással zárult, amelyre – anélkül, hogy a versenyhatóság jogsértést vagy annak hiányát állapítaná meg – a hazai szolgáltatásban érintett vállalkozás, a TikTok Technology Ltd. önkéntes vállalásai alapján nyílik lehetőség.

A GVH Versenytanácsa által elfogadott kötelezettségvállalás révén olyan intézkedésekre kerül sor, amelyek még a folyamatosan változó kommunikációs tartalom, szerződéses feltételek, működési jellemzők és jogszabályi környezet esetén is közvetlenebbül biztosítják, hogy a TikTok kommunikációja javuljon, illetve a TikTok jellemzőit a magyar fogyasztók valóban megismerjék, és így tudatosabb fogyasztói döntéseket hozzanak a szolgáltatással kapcsolatban – ismertette a GVH.

Kiemelték:

a nemzeti versenyhatóságnál most zárult ügynek egyértelműen globális kihatása is lesz, melyet világszerte érzékelnek majd a felhasználók.

Különösen igaz ez a GVH eljárásának eredményeként tett vállalás első fontos pontjára, melynek értelmében

a TikTok világszerte létrehoz egy központosított online adatvédelmi központot.

A megoldás szolgáltatásai és tartalma magyar nyelven is elérhető lesz. Az online platformot működtető cég továbbá kerekasztal-beszélgetéseket szervez magyarországi civil szervezetek és egyéni szakértők számára a TikTok tevékenységének bemutatása céljából, illetve a kiskorúak biztonságával kapcsolatos helyi aggályok megismerése érdekében.

A kötelezettségvállalás pontos és időszerű végrehajtását a GVH utóvizsgálatban, szigorú eljárási keretek között ellenőrzi majd, illetve a kötelezettségvállalás nem mentesíti a TikTokot egyéb jogszabályoknak való megfelelés alól – hangsúlyozta a versenyhatóság.

Nagy figyelmet fordítanak a családok védelmére

A GVH közleményében emlékeztet arra is, hogy az utóbbi években nagy figyelmet fordít családok, gyermekek, betegek és idősek védelmére, ennek megfelelően a jelentős számú fogyasztó és vállalkozás érdekeit és helyzetét befolyásoló, nagy technológiai vállalkozások piaci magatartásainak vizsgálatára.

A GVH az elmúlt években a többi között a Google, illetve a PayPal számára is előírt már versenykorrekciós kötelezettségeket, az Apple és a Booking.com pedig jelentős versenyfelügyeleti bírságokat fizetett Magyarországon.

A nemzeti versenyhatóság jelenleg is vizsgálja a Rakuten-csoportba tartozó Viber magatartását, illetve néhány hónapja eljárást indított a Microsofttal szemben, amiért valószínűleg nem tájékoztatja megfelelően a felhasználókat a mesterséges intelligencián alapuló chat funkcióval kiegészített keresőjének egyes tulajdonságairól.

Aktív fellépéseinek köszönhetően a magyar versenyhatóság tavasszal tagságot nyert az úgynevezett magas szintű nemzetközi munkacsoportban is, amely az Európai Bizottságot segíti a digitális piacokról szóló jogszabály (DMA) betartatásában.

„A tagság lehetőséget ad arra, hogy a GVH szakemberei bátran kiálljanak a keresztény és magyar értékek mellett, és alakítsák az európai joggyakorlatot”

– írta a GVH.

Tovább olvasom

Trending Now

Őszinte üzenet: nem válogatta meg a szavait Elon Musk (videó)

A techguru nem kímélte az őt bírálókat. B*sszátok meg magatokat – üzente az X-től elpártolt hirdetőknek.

Közzétéve:

MTI/EPA pool/Tolga Akmen

A Mandiner arról ír, hogy az őszi DealBook Summit rendezvényen, amelyet szerdán tartottak New Yorkban, Elon Musk, az X közösségi médiaoldal tulajdonosa keményen nekiment azoknak a hirdetőknek, akik a közelmúltban az oldallal kapcsolatos antiszemita vádakra hivatkozva hagyták el a platformot – írta meg a CNBC.

Valaki megpróbál zsarolni engem reklámokkal? Pénzzel zsarol? B*sszák meg magukat. Ez így egyértelmű?

– mondta Musk. 

A kirohanása közben külön kiemelte a Walt Disney ügyvezető igazgatóját, Bob Igert, aki szintén bojkottálta platformját és a közönség soraiban ült. Miután elmondta a fentieket, célzottan kinézett a közönség soraira, és egyértelmű célzásként megszólította: „Szia Bob!”

A cikk folytatása ITT olvasható.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa

Tovább olvasom