Kövess minket!

Trending Now

Egyre nevetségesebb helyzetekbe keveri magát a Netflix

Az LMBTQ-közösség tagjai sorban mondják le az előfizetésüket a népszerű stand up előadó, Ricky Gervais műsora miatt. Éppen azok, akiket a Netflix éveken át kitartóan érzékenyített.

Flickr

Azok számára, akik nem követik a nemzetközi stand-upot, Ricky Gervais elsősorban az olyan sorozatok megalkotójaként és főszereplőjeként lehet ismerős, mint az After Life – Mögöttem az élet vagy A hivatal. Már utóbbiakból is világosan kiderül, a komikus nem a finom humoráról híres, az önálló estjein azonban végképp térdig belegázol a politikai korrektség kultúrájába – írja az Origo.

A Netfix számára készített A természetfeletti és egyéb képtelenségek című műsorában hamar kiderül, hogy nem ismeri a határokat. Vagyis pontosabban mondva, nagyon jól ismeri azokat, de tudatosan lépi át mindegyiket.

Ricky Gervais álságosnak tartja, hogy manapság mindennel lehet viccelni: az AIDS-szel, a nemi erőszakkal, a holokauszttal, a pedofíliával, kizárólag az identitáspolitikával tilos.

Példaként Kevin Hart esetét hozza fel: a komikussal madarat lehetett fogatni, amikor felkérték néhány éve arra, legyen ő az Oscar-gála házigazdája, valaki azonban előásta egy tíz évvel korábban írt Twitter-bejegyzését, amelyben Hart azzal viccelődött, hogy a fia furcsán viselkedik, reméli, hogy nem meleg. Ez az ősrégi poénja akkora felháborodást keltett az LMBTQ-közösségben, hogy végül elbukta élete nagy lehetőségét.

Gervais hozzáteszi: tíz-húsz évvel ezelőtt még azt sem sejtette senki, hogy egyszer probléma lehet egy olyan kijelentésből, miszerint a nőknek méhe van – utalva J. K. Rowling, a Harry Potter írónője ellen folytatott gyűlölethadjáratra egy hasonlóképpen ártalmatlan mondata miatt.

Régen, ha egy férfi nem volt heteroszexuális, simán rásütötték, hogy elmebeteg és bezárták egy életre. Manapság már toleránsabbak vagyunk, sőt, szerintem átestünk a ló túlsó oldalára. Jelenleg semmi nem számít elmebetegségnek. Levághatnám a lábaimat, kerekeket tehetnék a helyükre, és azt állíthatnám magamról, hogy én babakocsinak tekintem magamat. Ha pedig erre azt mondanád, hogy megőrültem, te számítanál bigottnak és begyepesedettnek.

Ricky Gervais a műsor végén leszögezi, hogy minden emberi jogot támogat. Tiszteletben tartja a transzneműeket is, sőt, egyenlően kezeli őket. Éppen ezért viccelődik velük, éppen úgy, mint bárki mással.

Csak húzzunk meg határt. Ne legyen már pénisze a nőknek

– teszi hozzá.

Megszokhattuk már, hogy az LMBTQ-közösség érti a humort, csak éppen nem szereti, legalábbis, ha az ő kárukra élcelődnek, így a stand-up előadás után elképesztő hisztéria robbant ki az interneten, tömegesen mondták le a Netflix-előfizetésüket – írja az Origo. Hozzáteszik: azt eddig is tudhattuk, hogy noha a streamingszolgáltató látszólag előszeretettel népszerűsíti a szélsőliberális woke kultúrát, de igazából nem valós indentitásról van szó az esetükben, hanem kizárólag arról, hogy a baloldali kurzustól remélik a pénzt. Ha anyagi érdekeik úgy diktálják, minden gond nélkül támogatnak egy olyan szexista filmet is, mint a 365 nap.

És mivel Ricky Gervais a jelenkor egyik legsikeresebb stand-up előadója,

a Netflix úgy dobta el a woke ideológiát és a politikai korrektség kultúráját a nézettség érdekében, mint a kapcarongyot.

A Netflix a kamuidentitásával pedig most egy saját farkába harapott kígyóként került szembe az éppen általuk hosszú éveken át érzékenyített közönséggel.

Borítókép: Ricky Gervais

Trending Now

Zenelicencelési lehetőséget kapnak a youtuberek

Egy összegben kifizetős és bevételmegosztásos opció is a rendelkezésükre áll majd.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A YouTube-ra komolyabban videókat készítők egyik általános nyűgét a zenei aláfestések jelentik, a döntő többségük a szolgáltatás saját zenetárában vagy más forrásokban keres jogdíj fizetése nélkül használható számokat, ezért is csendülnek fel gyakran ugyanazok a dallamok a tartalmaikban.

Ez nem kapzsiságból van így, a youtuberek oroszlánrésze számára vállalhatatlanul drága a zenék licencelése, plusz félnek a folyamat bonyolultságától és a YouTube szerzői jogi rendszerével való összeakadástól.

A problémák megoldása érdekében most a YouTube maga indít közvetlen zenelicencelési lehetőséget számukra, a rendszer idén elsőként az USA-ban debütál, majd jövőre globálisan elérhetővé válik. A youtuberek kétféle konstrukció közül választhatnak, klasszikus módon lerendezhetik egy összegben előre a licencdíjat, vagy bevételmegosztás mellett is dönthetnek, azaz a videóikból származó bevételből részesülnek a jogtulajok – írta az Origo.hu.

A monetizált csatornával rendelkező youtuberek alapvetően a videóikból származó bevétel 55%-át tarthatják meg, a bevételmegosztásos zenelicencelést választva ebből jön le a jogtulajok díja: egy fizetős dalt felhasználva 27,5%-ra, míg kettőt is igénybe véve 18,3%-ra esik a teljes bevételből kapott részesedésük.

Ez nem hangzik bizalomgerjesztően, főleg miután a YouTube által kiutalt bevételük után még adózniuk is kell, de persze eldönthetik majd a videósok, hogy számukra minek van értelme.

A YouTube szerint több százezer dal lesz a fizetős zenetárában, azonban a Billboard értesülései szerint egyetlen nagy zenekiadó sincs a jelenlegi partnerei között. Emiatt közismert előadók slágerei jó eséllyel nem lesznek licencelhetőek a cégtől, bár az érintett dalok gigászi jogdíjai miatt ennek valószínűleg nincs gyakorlati jelentősége, amúgy sem tellene Taylor Swift vagy a Metallica dalaira.

Tovább olvasom

Trending Now

Népszerű lett a „hogyan hagyjuk el Oroszországot” kifejezés a Google-keresésekben

Putyin beszédét megelőzően már rengetegen kerestek rá a kifejezésre.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Vlagyimir Putyin elnök országos beszédét megelőzően megugrott az ország elhagyásának módjára vonatkozó Google-keresések száma – írja a Newsweek.

Az ország elhagyására vonatkozó Google-kérdések moszkvai idő szerint 18 órakor érték el a csúcsot, miután kedden korábban meredek emelkedést tapasztaltak. A hírportál szerint Oroszország keleti, Kínával határos részén fekvő Habarovszki terület lakói különösen érdeklődtek a távozás iránt – olvasható a Mandiner cikkében.

Tovább olvasom

Trending Now

Brad Pitt először mutatkozott be szobrászként

A kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas 58 éves amerikai színész először mutatta be alkotásait egy finnországi kiállításon – írta a The Guardian online kiadása kedden.

Közzétéve:

Borítókép: Brad Pitt amerikai színész, fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman

A színész Nick Cave ausztrál zenész és Thomas Houseago brit szobrász társaságában jelent meg a hétvégén az északi állam harmadik legnagyobb városában, Tamperében, hogy leleplezze első nyilvános művészeti kiállítását a finn Sara Hildén Művészeti Múzeumban.

Pitt szobrait és Cave kerámiasorozatát Thomas Houseago brit művész kiállításának részeként láthatja a közönség – közölte az intézmény.

“Nicknek és nekem új világ ez, ahová először lépünk be. Egyszerűen jó érzés”

– hangoztatta Pitt a finn Yle állami televíziónak a megnyitón. A kiállításon kilenc alkotása látható, köztük egy “lövöldözést ábrázoló” gipszöntvény és egy sor házalakú szilikonszobor, amelyeket különböző kaliberű lövedékekkel lőttek át.

Pitt a megnyitón elmondta, hogy a szobrászat számára önreflexió.

“Arról szól, hogy kapcsolataimban hol hibáztam, hol vagyok bűnrészes”

– fogalmazott, hozzátette, hogy

a műveket a “radikális önleltár” hívta életre, “hogy durván őszinte legyek magammal, és számba vegyem azokat, akiket esetleg megbántottam, azokat a pillanatokat, amiket egyszerűen elrontottam”.

A színész azután kezdett kerámiával foglalkozni, hogy elvált Angelina Jolie-tól: 2017-ben akár napi 15 órát is eltöltött Houseago Los Angeles-i műtermében. A GQ, férfiaknak szánt amerikai havilapnak augusztusban azt nyilatkozta, hogy

mindezt nem művészetnek, hanem egy “magánszámnak, nagyon csendes, nagyon kézzel fogható sportnak” tekinti.

Pitt megjelenése váratlanul érte a finneket, mivel részvételét előzetesen nem jelentették be. Sarianne Soikkonen főkurátor “izgalmasnak és csodálatosnak” nevezte a sztár felbukkanását az Agence France-Presse francia hírügynökségnek. Hozzátette, a világjárvány és Houseago életében történtek hatására döntött úgy a művész, hogy barátait is bevonja első finnországi kiállításába.

Nick Cave ausztrál rockzenész, dalszerző és énekes festészetet tanult a melbourne-i a Caulfield Institute Of Technology Art and Design szakon, mielőtt a zenével kezdett foglalkozni. A kiállításon tizenhét kézzel festett kerámiafigurája látható, amelyek “az ördög életét ábrázolják 17 stációban”, utalva a viktoriánus Staffordshire Flatback figurák iránti érdeklődésére, amelyeknek gyűjtője.

Tovább olvasom