Kövess minket!

Trending Now

Chuck Norris is csatlakozott a Jónak lenni jó!-hoz

A világ egyik legnépszerűbb akciófilmsztárja önéletrajzi könyvét ajánlotta fel, amelyet dedikált is „Barátod, Chuck Norris” aláírással.

MTI/Kovács Tamás

A közmédia 10 éves, nagy sikerű karitatív akciójához, a Jónak lenni jó!-hoz többek között olyan világsztárok csatlakoztak már, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo vagy Lewis Hamilton.

A felajánlók sora 2021-ben Chuck Norris nevével bővült, aki több alkalommal bizonyította, mennyire fontos neki ismert emberként a társadalmi felelősségvállalás. Világszerte támogat nemes jótékonysági kezdeményezéseket, magyarországi akciókat is több alkalommal segített már.

Az amerikai karate-világbajnok és színész Against All Odds: My Story című, angol nyelvű önéletrajzi könyvét ajánlotta fel, ami hazájában bestseller lett. A dedikált kötetet az akciósztár a „Your friend, Chuck Norris”, azaz Barátod, Chuck Norris bejegyzéssel látta el.

Borítókép: Chuck Norris amerikai színész

Trending Now

New York utolsó fizetős telefonfülkéjét is eltávolították

Véget ért egy korszak az amerikai nagyvárosban: hétfőn leszerelték a metropolisz utolsó közterületi fizetős készülékét, amely a 7. sugárúton állt.

Közzétéve:

Borítókép: A New York-i Brooklyn híd gyalogjárója és a város felhőkarcolói, fotó: MTI/EPA/Alba Vigaray

A telefonfülkék felszámolása a mobiltelefonok előretörése után, 2015-ben kezdődött New Yorkban. A helyüket a LinkNYC technológia vette át, amely egy digitális hirdetőtáblához hasonlít, és ingyenes, nagysebességű WiFi-t kínál New York utcáin.

A LinkNYC telepítése óta több mint 10 millió előfizetővel több mint 3 milliárd WiFi kapcsolatot bonyolított le. A digitális táblákon reklámhirdetések, művészeti alkotások és egyéb helyi információk is megjelennek. A LinkNYC hamarosan 5G lefedettséget biztosít New Yorkban – számolt be róla a CBS online híradása.

Az utolsó utcai telefonfülkét hétfőn daruval távolították el a manhattani 7. sugárútról.

A 745 7th Avenue előtt álló régi telefonfülkét a New York-i Városi Múzeumba szállítják, ahol az Analog City (Analóg város) című új kiállításon látható viszont.

A kiállítás a számítógépek előtti városi életre tekint vissza.

Közterületeken több utcai telefonfülke nem maradt, de a LinkNYC tájékoztatása szerint magánterületen továbbra is maradhatott belőlük néhány New Yorkban.

Tovább olvasom

Trending Now

Furcsa: Facebook-hirdetésben keres menedzsert a Momentum

Online marketingre keresnek menedzsert.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dolgozz a Momentumban! – kezdődik a baloldali párt legújabb hirdetése. A Momentum „Digitális Kommunikáció Részlegébe” keresnek teljes állású online marketing menedzsert. Feladatnak szánják – többek között – a külső kommunikációjuk karbantartását, az „adatalapú kommunikációs kampányok” megszervezését,

valamint Facebook- és Instagram-hirdetések, valamint YouTube-kampányok lebonyolítását és kiértékelését – írja a Mandiner.

Tovább olvasom

Trending Now

Már egy hét szünet a közösségi médiából csökkenti a depressziót

Egy frissen publikált kutatás szerint mindössze egyhetes szünet jelentősen javítja az egyén általános közérzetét, nagy mértékben csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit, segít az embereknek mentális egészségük helyreállításában.

Közzétéve:

A kutatás eredményeit a Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking tudományos folyóiratban tették közzé. A Bath-i Egyetem kutatócsoportja által végzett reprezentatív vizsgálat résztvevői körülbelül kilenc órát szabadítottak fel a hetükből, amelyet egyébként az Instagram, a Facebook, a Twitter és a TikTok görgetésével töltöttek volna.

Az egy hetes teszt után 

a továbbra is közösségi oldalakat böngésző kontrollcsoporthoz képest kiugró javulást tapasztaltak az önmegtartóztatók körében közérzet, depresszió és szorongás terén, ami a rövid távú előnyt igazolja.

A kutatócsoport egy hétnél hosszabb ideig is szeretné nyomon követni az embereket, hogy kiderüljön, hogy az előnyök megmaradnak-e az idő múlásával. Ha igen, akkor a jövőben a módszer a mentális egészség kezelését segítő klinikai lehetőségek sorába illeszthető lenne.

Az elmúlt 15 évben a közösségi média alapvetően megváltoztatta a kommunikációnkat. Az Egyesült Királyságban a kutatócsoport adatai szerint a közösségi médiát használó felnőttek száma a 2011-es 45 százalékról 2021-re 71 százalékra nőtt. A 16-44 évesek körében már 97 százalékuk használja a közösségi médiát, és a görgetés a leggyakrabban végzett online tevékenységük lett.

A depresszió alapvető jellemzője a „mélyponton levés” érzése és az örömvesztés, a szorongás jellemzője pedig a túlzott és kontrollálatlan aggodalom. A jóllét az egyén pozitív érzelmeinek, érzéseinek, hangulatainak szintjére, az élettel való elégedettségre és a céltudatosságra utal.

Minden hatodik ember gyakran küzd mentális egészségügyi problémákkal, szorongással vagy a depresszióval – írja a feol.hu.

A kutatók a vizsgálat alatt képernyőhasználati statisztikák segítségével ellenőrizték, hogy az egyének betartották-e a szünetet. Dr. Jeff Lambert vezető kutató kifejtette a The Daily Guardiannak:

„A közösségi média állandó görgetése annyira általánossá vált, hogy sokan közülünk szinte gondolkodás nélkül teszik ezt az ébredésüktől egészen addig, amikor este lehunyják a szemüket.”

„(…) a közösségi média használata hatalmas méreteket ölt, és egyre nagyobb aggodalmak merülnek fel a mentális egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatban. Ezzel a vizsgálattal azt akartuk kideríteni, hogy vajon ha egyszerűen csak arra kérjük az embereket, hogy tartsanak egy hét szünetet, az vajon hozhat-e mentális egészségügyi előnyöket.”

Sok résztvevőnk számolt be a közösségi médiától való távolmaradás pozitív hatásairól: javult a hangulatuk és összességében csökkent a szorongásuk. Ez azt sugallja, hogy már egy kis szünet is jótékony hatással lehet.

Tovább olvasom