Kövess minket!

Trending Now

Anonim csevegőfelületen oktatják a gyerekeket az LMBTQ-ideológiáról

Az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC) egy abortuszklinika-hálózattal karöltve hozta létre tinédzsereknek a felületet, ahol a nemváltásról, a “dragkultúráról” és az LMBTQ-közösségről beszélgethetnek a szüleik tudta nélkül.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Q Chat Space nevű internetes csevegőfelületet az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) egyik oldalán is hirdetik – számolt be róla a V4NA hírügynökség. A magát LMBTQ-tizenévesek közösségeként leíró fórumszolgáltatás kifejezetten a 13-19 éves korosztályt célozza meg. A platformot úgy tervezték, hogy teljesen anonim módon lehessen használni, így akár a szülők tudta nélkül is informálódhatnak a gyerekek az LMBTQ-témákról. Sőt, a weboldal minden egyes aloldalához tartozik egy nagy gomb a képernyő alján, amelyen az áll, hogy “kattints ide a gyors meneküléshez”, és egy pálcikaembert ábrázol, aki egy kijárat felé fut. A gombra kattintva a felhasználók a Google kezdőlapjára juthatnak. Ez azt a célt szolgálja, hogy gyorsan be lehessen zárni az oldalt, ha a fiatalt megzavarják böngészés közben, és nem akarja, hogy más is lássa, miről olvas.

Forrás: V4NA/Instagram

Q Chaten számos szexuális témáról tartanak beszélgetéseket, többek között a transz- és dragkultúráról, a szexről és a kapcsolatokról, valamint a többneműségről, a nemváltoztató műtétekről és a hormonpótló terápiáról. A csevegések részben arra szolgálnak, hogy a gyerekek megtudják, hol találhatnak információt, amely segíthet nekik a nemváltoztatás során. A weboldalon különböző szervezetek is megjelennek.

Az egyik chat a “Queer Youth Activism” nevet viseli, és kifejezetten a színesbőrű LMBTQ-fiatalok aktivizmusáról szól. Egy másik csevegés pedig egy televíziós drag queen tehetségkutató műsort reklámoz, amelynek a lényege, hogy férfiak túlzó sminkben és díszes női ruhákban tartanak előadásokat. Ráadásul a szexualitással és az LMBTQ-ideológiával is teletömött anyagokat összekeverték olyan, a kisgyerekeket megszólító tartalmakkal, amelyek például a kedvelt rajzfilmről, a Pokemonról vagy a Star Warsról szólnak.

Forrás: V4NA/Instagram

A Q Chat közösségi oldalán is közzétesz különböző tartalmakat, egyik Instagram-bejegyzésükben egy trójai falovat ábrázolnak, amely azt magyarázza, hogy a gyerekek rájöhetnek, hogy az LMBTQ-közösséghez tartoznak, miután a barátaikon keresztül megismerik a “queer” életmódot.

Forrás: V4NA/Instagram

A weboldalra való regisztráció során a gyerekeknek több kérdést is feltesznek a fajukkal, nemükkel és mentális egészségügyi állapotukkal kapcsolatban. Az alkalmazás továbbá megkérdezi a gyerekektől, hogy milyen gyakran érzik magukat depressziósnak vagy reménytelennek, mi a szexuális orientációjuk, és hogyan éreznek a nemi identitásukkal kapcsolatban.

A Q Chatet részben az amerikai abortuszklinika-hálózat, a Planned Parenthood működteti, amely már korábban is kínált hormonpótló terápiát kiskorúaknak, és azt állította, hogy a transznemű identitás már az általános iskola korai szakaszában megjelenik a gyerekeknél, hívja fel rá a figyelmet a Breitbart.

Trending Now

Zenelicencelési lehetőséget kapnak a youtuberek

Egy összegben kifizetős és bevételmegosztásos opció is a rendelkezésükre áll majd.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A YouTube-ra komolyabban videókat készítők egyik általános nyűgét a zenei aláfestések jelentik, a döntő többségük a szolgáltatás saját zenetárában vagy más forrásokban keres jogdíj fizetése nélkül használható számokat, ezért is csendülnek fel gyakran ugyanazok a dallamok a tartalmaikban.

Ez nem kapzsiságból van így, a youtuberek oroszlánrésze számára vállalhatatlanul drága a zenék licencelése, plusz félnek a folyamat bonyolultságától és a YouTube szerzői jogi rendszerével való összeakadástól.

A problémák megoldása érdekében most a YouTube maga indít közvetlen zenelicencelési lehetőséget számukra, a rendszer idén elsőként az USA-ban debütál, majd jövőre globálisan elérhetővé válik. A youtuberek kétféle konstrukció közül választhatnak, klasszikus módon lerendezhetik egy összegben előre a licencdíjat, vagy bevételmegosztás mellett is dönthetnek, azaz a videóikból származó bevételből részesülnek a jogtulajok – írta az Origo.hu.

A monetizált csatornával rendelkező youtuberek alapvetően a videóikból származó bevétel 55%-át tarthatják meg, a bevételmegosztásos zenelicencelést választva ebből jön le a jogtulajok díja: egy fizetős dalt felhasználva 27,5%-ra, míg kettőt is igénybe véve 18,3%-ra esik a teljes bevételből kapott részesedésük.

Ez nem hangzik bizalomgerjesztően, főleg miután a YouTube által kiutalt bevételük után még adózniuk is kell, de persze eldönthetik majd a videósok, hogy számukra minek van értelme.

A YouTube szerint több százezer dal lesz a fizetős zenetárában, azonban a Billboard értesülései szerint egyetlen nagy zenekiadó sincs a jelenlegi partnerei között. Emiatt közismert előadók slágerei jó eséllyel nem lesznek licencelhetőek a cégtől, bár az érintett dalok gigászi jogdíjai miatt ennek valószínűleg nincs gyakorlati jelentősége, amúgy sem tellene Taylor Swift vagy a Metallica dalaira.

Tovább olvasom

Trending Now

Népszerű lett a „hogyan hagyjuk el Oroszországot” kifejezés a Google-keresésekben

Putyin beszédét megelőzően már rengetegen kerestek rá a kifejezésre.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Vlagyimir Putyin elnök országos beszédét megelőzően megugrott az ország elhagyásának módjára vonatkozó Google-keresések száma – írja a Newsweek.

Az ország elhagyására vonatkozó Google-kérdések moszkvai idő szerint 18 órakor érték el a csúcsot, miután kedden korábban meredek emelkedést tapasztaltak. A hírportál szerint Oroszország keleti, Kínával határos részén fekvő Habarovszki terület lakói különösen érdeklődtek a távozás iránt – olvasható a Mandiner cikkében.

Tovább olvasom

Trending Now

Brad Pitt először mutatkozott be szobrászként

A kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas 58 éves amerikai színész először mutatta be alkotásait egy finnországi kiállításon – írta a The Guardian online kiadása kedden.

Közzétéve:

Borítókép: Brad Pitt amerikai színész, fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman

A színész Nick Cave ausztrál zenész és Thomas Houseago brit szobrász társaságában jelent meg a hétvégén az északi állam harmadik legnagyobb városában, Tamperében, hogy leleplezze első nyilvános művészeti kiállítását a finn Sara Hildén Művészeti Múzeumban.

Pitt szobrait és Cave kerámiasorozatát Thomas Houseago brit művész kiállításának részeként láthatja a közönség – közölte az intézmény.

“Nicknek és nekem új világ ez, ahová először lépünk be. Egyszerűen jó érzés”

– hangoztatta Pitt a finn Yle állami televíziónak a megnyitón. A kiállításon kilenc alkotása látható, köztük egy “lövöldözést ábrázoló” gipszöntvény és egy sor házalakú szilikonszobor, amelyeket különböző kaliberű lövedékekkel lőttek át.

Pitt a megnyitón elmondta, hogy a szobrászat számára önreflexió.

“Arról szól, hogy kapcsolataimban hol hibáztam, hol vagyok bűnrészes”

– fogalmazott, hozzátette, hogy

a műveket a “radikális önleltár” hívta életre, “hogy durván őszinte legyek magammal, és számba vegyem azokat, akiket esetleg megbántottam, azokat a pillanatokat, amiket egyszerűen elrontottam”.

A színész azután kezdett kerámiával foglalkozni, hogy elvált Angelina Jolie-tól: 2017-ben akár napi 15 órát is eltöltött Houseago Los Angeles-i műtermében. A GQ, férfiaknak szánt amerikai havilapnak augusztusban azt nyilatkozta, hogy

mindezt nem művészetnek, hanem egy “magánszámnak, nagyon csendes, nagyon kézzel fogható sportnak” tekinti.

Pitt megjelenése váratlanul érte a finneket, mivel részvételét előzetesen nem jelentették be. Sarianne Soikkonen főkurátor “izgalmasnak és csodálatosnak” nevezte a sztár felbukkanását az Agence France-Presse francia hírügynökségnek. Hozzátette, a világjárvány és Houseago életében történtek hatására döntött úgy a művész, hogy barátait is bevonja első finnországi kiállításába.

Nick Cave ausztrál rockzenész, dalszerző és énekes festészetet tanult a melbourne-i a Caulfield Institute Of Technology Art and Design szakon, mielőtt a zenével kezdett foglalkozni. A kiállításon tizenhét kézzel festett kerámiafigurája látható, amelyek “az ördög életét ábrázolják 17 stációban”, utalva a viktoriánus Staffordshire Flatback figurák iránti érdeklődésére, amelyeknek gyűjtője.

Tovább olvasom