Kövess minket!

Trending Now

A gyermekvédelem is tárgya lett a TikTokon az LMBTQ-propagandának

A heteró társadalmat egyre inkább ellenségként tüntetik fel a fiatalok előtt. Oktatófilmekkel szállt ringbe a Netflix is.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Ha egy eszmét jól adnak el, gyorsan terjed: az LMBTQ-tiktokkerek már gyártják a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatos videókat, amelyekben ők egyre inkább áldozatként, a többségi, heteró társadalom pedig ellenségként tűnik fel – figyelmeztet összeállításában a Magyar Nemzet.

A gyermekvédelmi népszavazás is téma lett a főleg kiskamaszok által használt közösségi médiában, a TikTokon. Az LMBTQ-közösség – elsősorban magyar – tagjai kommunikációjukban kiszolgáltatott emberként, áldozatként tüntetik fel magukat, a magyar kormányt és a többségi, „nem nyitott, érzéketlen” társadalmat pedig elnyomó hatalomként.

A nemzetközi LMBTQ-közösség hatásos propagandamunkával igyekszik elterelni a figyelmet a magyar gyermekvédelmi törvény valódi céljáról, a kormány által javasolt gyermekvédelmi népszavazás értelméről.

Emlékezetes, hogy a szombaton megrendezett Budapest Pride-on felszólalt Terry Reintke, az Európai Parlament LMBTQ-frakcióközi csoportjának társelnöke, aki arról beszélt, hogy a törvény elfogadásával a közösségüket érte támadás, ami ellen tiltakozni kell. Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni, hogy míg a baloldali kormányok idején kordonok között rendezték a Pride-felvonulásokat, a tüntetők pedig dobálták a vonulókat, a felvonulás most atrocitások és incidensek nélkül zajlott, a résztvevőket semmilyen bántódás nem érte.

Mint azt a Magyar Nemzet korábban megírta,

az LMBTQ-propaganda megjelent a TikTokon is, amire azért fontos odafigyelni, mert az alkalmazás eddigi rövid története alatt hihetetlen népszerűségre tett szert.

A kínai ByteDance vállalat néhány éve megvásárolta a jól prosperáló Musical.ly alkalmazást, amelyet továbbfejlesztve Kínán kívül TikTok néven dobott piacra 2017-ben. 2019-ben az USA-ban már népszerűbb volt, mint a Facebook és az Instagram együttvéve, egy tavalyi adat szerint pedig a felhasználók 76 százaléka 11 és 18 év közötti. A BeSocial 2021-es mérése szerint a TikToknak Magyarországon kétmillió felhasználója van, és a 14–25 év közöttiek körében a Messenger és az Instagram után a legnépszerűbb.

Ez a fiatalember azt állítja, hogy ő közellenségnek számít, mert tagja az LMBTQ-közösségnek
Fotó: magyarnemzet.hu / képernyőfelvétel

A siker titka pofonegyszerű. A TikTok egy videómegosztó, ahol mostanáig legfeljebb hatvan másodpercnyi mozgóképes anyagot lehetett megosztani (ezt nemrég kiterjesztették három percre), a videók érdekesebbé tételéhez pedig maga az alkalmazás kínál eszközöket: képi szűrőket, zenéket, vizuális effekteket. Mindez tökéletesen illeszkedik a látványt a betűhöz képest sokkal inkább értékelő fiatalok ízléséhez, bár egyre jobb mókának tekintik a tiktokos önmegvalósítást a felnőtt generációk tagjai is. Nem véletlen, hogy a TikTok egyike volt az idei futball-Európa-bajnokság fő támogatóinak.

Az LMBTQ-propaganda tehát ebben az egyre fontosabbá váló online térben jelenik meg.

A videókat nem szervezetek vagy hivatalos megbízók hozzák létre, hanem az úgynevezett tiktokkerek, akik már magukévá tették a propaganda alapgondolatait.

Mint például az a fiatalember, aki azt énekli, hogy „I am number one közellenség”, majd kijelenti: „Ez a népszavazás csak arról szól, hogy még jobban közellenséggé tegyenek bennünket.” A módszer, amelyet a propagandisták már a gyermekvédelmi törvény elfogadásakor bevetettek, működik: a kisebbségről mindig könnyű elhitetni, hogy kiszolgáltatott, míg egy szervezett hatalomról azt, hogy gonosz – ahogy Karácsony Gergely fogalmaz mostanában a kormánnyal kapcsolatban.

A Netflixen is

Az LMBTQ-propaganda tetten érhető a népszerű streamszolgáltató, a Netflix kínálatában is, és hol máshol, mint a gyerekek számára fenntartott kölcsönzői térben. A Mi, a nép című sorozat négyperces videókban, dalokban fejti ki az amerikai fiatalok számára, hogyan jött létre a demokratikus ország, melyek az alapjogok, miért kell adózni. Ez a profin megszerkesztett állampolgári ismeretek tananyag úgy van összeállítva, hogy az állampolgár fogalmához mindig a szabadság, a változás, az önrendelkezés társuljon, és ezekkel együtt mindig megjelenik a szivárványos zászló is. A sorozathoz magyar nyelvű felirat is készült.

Trending Now

Családi utat nyerhet a közmédia szavalópályázatának legjobbja

Az MTVA szeptember 26-ig meghosszabbította a Toldi sorozat bemutatásának alkalmából kiírt szavalópályázatának benyújtási határidejét. A Mondj verset a nagyival! továbbra is várja a jelentkezőket, a legjobb pályaművel családi élményutazás nyerhető a Galánta melletti Taksonyfalvára, a Toldi Panzióba.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Toldi animációs sorozat szeptember 19-től vasárnap esténként 19.40-től látható a Dunán. A premier alkalmából az MTVA Mondj verset a nagyival! címmel pályázatot hirdetett, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában.

Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával értékes Toldi ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj pedig egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát, teljes ellátással.

A felhívás részletei megtalálhatók a mediaklikk.hu/toldi oldalon.

Tovább olvasom

Trending Now

A 2006-os rendőrterror fotós és videós emlékeit várják (videó)

A 2006. évi őszi események fényképeit, filmjeit, hangfelvételeit akarja összegyűjteni a XXI. Század Intézet, amely ennek érdekében felhívással fordult a nyilvánossághoz.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

“2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenünk fordították őket” – emlékeztet pénteki közleményében a XXI. Század Intézet, hozzátéve, hogy

sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el.

A XXI. Század Intézet ezért arra kéri azokat, akik jelen voltak és rögzítették a brutalitásokat, hogy a felvételeket küldjék el a felhivas@xxiszazadintezet.hu címre.

A felhívás részleteit ide kattintva tudja megtekinteni.

Tovább olvasom

Trending Now

Érkezik a terhes férfi és gendersemleges terhes személy emojija

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek közt az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Eddig is voltak a PC-forradalom előretörésének érdekes sarokpontjai, de a genderlobbi következtében úgy tűnik, egyre több cég szeretne behódolni az LMBTQ-mozgalmat éltető tömegnek. Az új, 2021-2022-es hangulatjelek – főleg a terhes férfi – máris sokak megdöbbenését kiváltotta.

Harminchét új hangulatjellel bővül az emotikonok tára, többek között az úgynevezett terhes férfi és a gendersemleges terhes személy érzelemkifejező ikonokkal – számolt be a The Verge cikkében.

Ráadásul, mindkét hangulatjel több bőrszínben is elérhető lesz jövőre, amikor vélhetően bekerülnek például a Facebook és a Google jelei közé. Tehát a legújabb emojik követik az Európai Parlament (EP) által meghatározott trendet. A június 24-i EP-ülésen elfogadott jelentés szerint ugyanis szülhetnek a férfiak is – írja a Híradó.hu, ahol az új emojiat is megtekinthetik.

Tovább olvasom