Kövess minket!

Trending Now

Pandémia a VUCA World-ben II.

Dr. Szilágyi Judit, a Comeandgrow tanácsadó cég ügyvezető igazgatója, üzleti coach, a FranklinCovey Magyarország szenior trénere. A szakember, aki a vállalati kultúra fejlesztésének elkötelezett híve, a Médiapiacnak adott interjú második részében arról beszél, hogy hogyan segíti át egy jó vezető a pandémia miatt kialakult helyzeten a csapatát, hogy mik lehetnek a hosszútávú hatások a cégkultúrában, és hogyan hatott a járvány munkavállalói lojalitásra.

 

V – volatility: változékonyság

U – uncertainty: bizonytalanság

C – complexity: komplexitás

A – ambiguity: kétértelműség

 

Érdemes beépíteni, tartós tudássá tenni a most tanultakat?

Igen, rengeteg tartós hatása lesz ennek, elég csak arra gondolni, hogy néhány héttel ezelőttig még hány cég zárkózott el kategorikusan a távmunka bevezetésétől. Ha majd azt mutatják a számok, hogy az emberek nem álltak meg, nem lettek kevésbé hatékonyak, sőt! Akkor ez a paradigma kicserélődik. Másképp fogunk az IT -s vezetők által kért digitális beruházásokról gondolkodni, nem lesz olyan vezető, aki túlzottan idealista elképzelésnek fogja tartani ennek szükségességét: innentől kezdve a digitalizáció elsődleges prioritású történet lesz. Csak úgy, mint a jó vezetők képzése, a tanulási kultúrák elsajátítása. Hisz azok élnek túl, akik képesek gyorsan, korábbi tudást előhúzva reagálni és új ismereteket szerezni.

Idealizmus, de bízom abban is, hogy megmarad valami ebből a pozitív közhangulatból, és egy hálásabb társadalom leszünk.

Elkezdtünk vágyni arra, hogy a barátainkkal fizikailag találkozzunk. Nem a Seychelle-szigetekre, hanem arra, hogy jó érzéssel megölelhesd őket és adhass nekik két puszit. Tehát a hála érzete – amit az angol gratitude-nek nevez – talán visszajöhet, és talán ez a szervezeti kultúrákban is visszaköszönhet.

A cégekkel szembeni lojalitás – ott, ahol jól reagáltak – is megugrott, ugyanakkor a cégek is tanulhatják a bizalmat: nem kell kontrollálni a munkavállalódat, ha tiszta teljesítményértékelés van. A home office tiltása az alacsony bizalmi kultúrájú szervezetekben volt jellemző, ugyanakkor ahol engedélyezve volt, ott egyik napról a másikra akár kétezer munkavállaló állt át a távmunkára. Ettől még a családoknak nem könnyű, a helyzete, de szervezetileg megoldották, mert tudták, hogy dolgozni fog a munkavállaló, és lehet, hogy nem ül nyolc órát a gép előtt, de azt is biztos, hogy nem is kávézik másfelet a kollégáival.

Akkor, most az is szembetűnővé válik, hogy a munkaidő nem teljesen kihasznált.

Bizonyos szektorokban kifejezetten ‘kávézás – ellenesek’, míg más szektorokban kávézót építettek a cégek, mert azt mutatták a kutatások, hogy ha az emberek kapcsolódnak, akkor a munka sokkal jobban halad. A kollaborációnak iszonyatos ereje és szerepe van. Jelenleg tanuljuk, hogy hogy lehet ezt online is jól csinálni, de az emberi kapcsolódásnak igenis van üzleti haszna. Egyébként az emberek már elkezdtek online kávézni, és erre kifejezetten szükség van, hiszen a bizonytalanságból fakadóan mindenkinek eggyel rosszabb a mentális állapota: mindenki eltérő mértékben ugyan, de szorong.

Hogyan reagál erre a szorongásra egy jó vezető?

Először is, felismeri a saját szorongását. Egészséges személyiséggel is a bizonytalanság mindenkit megérint, mert nem tudjuk, hogy ez a helyzet meddig fog tartani, mit fog még hozni, milyen tartós hatásai lesznek. De ha a felelős vezető felismeri a helyzetet, és tud erről beszélni, azt megteremt egy olyan közeget, amitől én is, mint munkavállaló szívesen megnyílok.

A munkatársak szorongását csökkenti, ha a vezető mesél a megtett erőfeszítésekről, tervekről, stratégiáról.. Ha tudják, hogy a vezető aktívan azon dolgozik, hogy hogyan menjenek előre, az tudja az ő szorongásukat csökkenteni abban a tekintetben, hogy lesz munkahelyük, és a cég kimászik a csávából.

Az érzelmeink ellen nem kell, lehet harcolni. Nyilván nem szabad belecsavarodni, de el kell fogadni, hogy félek, szorongok, ugyanakkor vezetőként muszáj, hogy tegyek olyan intézkedéseket, ami az ő félelmeiket csökkenti.

Egy munkavállaló hogyan reagál jól a mostani helyzetre?

Maximális partnerséggel. Szerintem a kulcs az, hogy mindenki felnőttként viselkedjen ebben a helyzetben: a jó munkavállaló felnő ehhez a feladathoz. Például, a távmunka arról is szól, hogy egy olyan szervezeti kultúrában, ahol eddig mindig megmondták, hogy mit kell tenni, most fel kell nőni. Egyedül vagyok otthon, úgy kell tennem a dolgomat, hogy képes kell legyek felelősen elvégezni a feladatomat, tehát, hogy partnerként működjek. Ezen kívül, aktívan keresnie kell a munkavállalónak azt, hogy ő hogyan tudja támogatni a céget az előrejutásban, fennmaradásban. Egy munkavállaló se fogja vissza a kreatív, innovációs ötleteit!

Legyünk empatikusak a vezetőkkel is, hiszen elég sok van a nyakukon. Akár már azzal is segítem, hogy a kéréseimet pontosan fogalmazom meg, fair vagyok és reális talajon tartom ezeket. Az azonos szemmagasság, a felnőttség, a játszmamentesség fontos ebben a helyzetben. A mentális egészségéért pedig mindenki maga felel. Tehet egy cég bármit, de azért te felelsz, hogy minden nap hogy vagy, és ezért nem teheted felelőssé sem a főnöködet, sem a feleségedet, sem pedig a koronavírust.

Trending Now

Vádat emeltek Evan Gershkovich amerikai újságíró ellen Oroszországban

A hatóság szerint kémkedett, 20 évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki rá.

Közzétéve:

A kémkedéssel vádolt Evan Gershkovich amerikai újságíró a vádlottak üvegkalitkájában a moszkvai városi bíróságon tartott meghallgatásán 2023. június 22-én, fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Jóváhagyta és beterjesztette a szverdlovszki régió bíróságához a vádiratot a kémkedéssel vádolt Evan Gershkovich amerikai újságíró ügyében az orosz főügyészség – közölte Andrej Ivanov, a hatóság szóvivője csütörtökön Moszkvában újságírókkal.

„A nyomozás megállapította és dokumentálta, hogy a The Wall Street Journal című napilap amerikai újságírója, Evan Gershkovich a CIA (az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség) megbízásából 2023 márciusában Szverdlovszk megyében titkos információkat gyűjtött az Uralvagonzavod Kutatási és Termelési Komplexum Rt. védelmi vállalat tevékenységéről a haditechnikai eszközök gyártása és javítása terén”

– mondta Ivanov.

A nyomozás megállapította, hogy törvénysértő tevékenységét Gershkovich gondos konspirációs intézkedések mellett folytatta. Az előzetes vizsgálatot az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) nyomozati osztálya végezte.

Evan Gershkovichot 2023. március végén Jekatyerinburgban vették őrizetbe. Az FSZB szerint megpróbált titkos információkat szerezni az orosz hadiipari komplexum egyik vállalatának tevékenységéről. Ha bebizonyosodik a vád, 20 évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki rá.
Az újságíró nem ismeri el vétkességét. Az amerikai kormányzat többször követelte szabadon bocsátását.

Tovább olvasom

Trending Now

Hat embert ítéltek el egy holland bűnügyi újságíró meggyilkolása miatti perben

Az újságírót 2021 júliusában lőtték fejbe Amszterdam központjában.

Közzétéve:

2020. szeptember 28-án Maastrichtban készített kép Peter R. de Vries holland újságíróról, akit 2021. július 6-án este Amszterdamban többször is meglőttek, fotó: MTI/EPA/ANP/Marcel Van Hoorn

Egy amszterdami bíróság szerdán hat embert ítélt el – közülük hármat 28, illetve 26 éves fegyházbüntetésre – az ismert bűnügyi újságíró, Peter R. de Vries három évvel ezelőtti meggyilkolása miatt – közölte az MTI brüsszeli tudósítója.

Az újságírót 2021 júliusában lőtték fejbe Amszterdam központjában, és tíz nappal később belehalt a sebesülésébe. Az ügyészség szerint De Vriest azért gyilkolták meg, mert Ridouan Taghi holland–marokkói drogbáró és bűnbandája elleni per koronatanújának tanácsadójaként tevékenykedett. A koronatanú Nabil B. testvére és ügyvédje is gyilkosság áldozata lett korábban. Taghit – aki tagadta, hogy köze lenne az újságíró megöléséhez – az év elején életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték hat gyilkosság és négy gyilkossági kísérlet miatt.

A bíróság Delano G.-t, Kamil E.-t és Krystian M.-t ítélte el a gyilkosság elkövetésért, ők 28 évet kaptak, míg bűntársaik 10, illetve 14 éves börtönbüntetést.

Az ügyészség szerint Delano G. oltotta ki De Vries életét, őt Kamil E. fuvarozta a gyilkosság helyszínére, míg a merényletet Krystian M. szervezte meg.

„A bűncselekmény jellege és a végrehajtás módja azt mutatja, hogy előre kitervelték. Mindhárman tisztában voltak azzal, hogy mire készülnek, és mindegyiküknek fontos szerepe volt a terv végrehajtásában”

– közölte a bíróság.

A bírák két gyanúsítottat felmentettek, mivel az ügyészség nem tudta bizonyítani, hogy a bűnszervezethez tartoztak.

Az ügyészség eredetileg életfogytiglani börtönbüntetést kért a három fő gyanúsítottra, de a bíróság elutasította, mivel korábban nem ítélték el őket emberölésért vagy gyilkosságért.

A holland jogrendszer lehetővé teszi mind az ügyészek, mind a vádlottak számára, hogy fellebbezést nyújtsanak be. A fellebbezést az ítélet kihirdetését követő 14 napon belül kell benyújtani.

Tovább olvasom

Trending Now

Átadták Az Utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait

Nem csak az ágazat magyarországi szereplőit díjazták, hanem a külhoniakat is.

Közzétéve:

Az Utazó magazin idei díjazottjainak csoportképe, fotó: Azutazo.hu

Átadták Az Utazó magazin szavazása alapján 2023-as teljesítményüket értékelve a legjobb magyarországi és határon túli turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat szerdán Budapesten.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte, hogy az idegenforgalom a nemzetgazdaság egy erős húzóágazata, amelyben ugyan volt egy töréspont, de azt már nagyrészt kiheverte.

Az államtitkár úgy vélte, az ágazat teljesítménye idén kiugróan jó lesz, ami kihat azokra is, akik utaztatással foglalkoznak, szállásadó tevékenységet végeznek vagy éttermet üzemeltetnek.

Magyarországon és a Kárpát-medence térségeiben működő turisztikai szolgáltatók is vannak a díjazottak között – ismertette Potápi Árpád János, aki

örömét fejezte ki, hogy a nemzeti összetartozást ebből a szempontból is meg tudják erősíteni.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke elmondta, hogy minden díjazott kiemelkedik valamiben, ezért érdemes tanulni tőlük.

A szezon alakulását főként Budapesten bizakodóan értékelte, egyebek mellett azért, mert a magyar repülőtér az első negyedévben már magasabb forgalmat ért el, mint a Covid előtti csúcsidőszakban. „Ha nem történik az életünkben semmi váratlan, akkor a külföldi vendégéjszakák száma megdöntheti a 2019-es csúcsot” – fogalmazott a szakember.

Potápi Árpád János, Flesch Tamás és Érsek M. Zoltán, Az Utazó magazin főszerkesztője közösen adta át a díjazottaknak az okleveleket.

Íme a magyarországi díjazottak

Az év üzleti szállodája a Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Az év kutyabarát szállodája a Dráva Hotel Thermal Resort, Az év wellness szállodája az Ensana Thermal Aqua Health Spa Hotel lett. Az év családbarát szállodája címet a Hotel Kapitány Sümeg, Az év felnőttbarát szállodája címet a Minaro Hotel Tokaj, Az év konferencia szállodája címet a Novotel Budapest Centrum képviselője vehette át. Az év zöld szállodája Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa, Az év szálloda üzemeltetője a Zeina Hotels Budapest lett.

Az év vidéki étterme a győri Belga Étterem és Söröző, Az év szállodai étterme a Yellow Bistro & Bar, Az év magyaros étterme a Lajosmizsén található Tanyacsárda, Az év budapesti étterme a Rosenstein lett. Az év utazási irodája a Z(s)eppelin, Az év víziparkja az Aquaticum (Debrecen), Az év gyógyfürdője a HungaroSpa Aquapark (Hajdúszoboszló), Az év wellness fürdője a Gyulai Várfürdő, Az év turisztikai városa Győr, Az év Lounge & Bárja a White Raven Skybar & Lounge, Az év tranzit szállodája az Airport Hotel Budapest, Az év légitársasága a Wizz Air lett. Az év turisztikai személyiségének járó díjat Klemm Balázs vehette át.

Íme a határon túli díjazottak

Az év vajdasági magyar étterme a Huszárlángos (Szabadka), Az év vajdasági magyar szálláshelye a Royal Hotel (Zenta), Az év erdélyi szálláshelye a Gyilkostó Hotel, Az év erdélyi magyar étterme a Kicsi Gomba lett. Az év felvidéki magyar szálláshelye a St. Peter Vini (Komáromszentpéter), Az év felvidéki magyar étterme a Csölle Pepo Halászcsárda (Lég), Az év muravidéki magyar étterme a Hancsik Falusi Turizmus (Dobronak), Az év muravidéki magyar szálláshelye a Domonkosfai Porta (Domonkosfa), Az év horvátországi magyar szálláshelye a Kollár Pincészet, Az év horvátországi magyar étterme pedig a Darócz Étterem lett.

Tovább olvasom