Kövess minket!

Trending Now

Kommunikációs cégek fogtak össze a hazai kkv-kért

A NetAdClick, az AlrightCommunications és a CNM komoly felajánlásokkal segíti a hazai kkv-kat.

A koronavírus pusztító hatása egyre nyilvánvalóbb Magyarországon is, az egyéni tragédiák mellett teljes iparágakat kényszerített leállásra. Hatására a jelek szerint teljes gazdasági átalakulás várható, melynek viharait csak erős hazai vállalkozások vészelhetik át. A kommunikációs szakma, mely híd szerepét tölti be a fogyasztók és a cégek között, komoly felelősséggel bír, hogy a gazdaság szövete megfelelően ellenálló legyen, éppen ezért a NetAdClick, az Alright Communications és a CNM komoly felajánlásokat tett, hogy a hazai kkv-kat segítse.

Alapvetésként valljuk a 2016-os Média Hungaryn, a Magyar Reklámszövetség és a PwC Magyarország által ismertetett tanulmány megállapítását, mely szerint minden reklámra költött 1 forint 6 forinttal járul hozzá a gazdaság teljesítményéhez. Éppen ezért az AD Solutions Kft., az Alright Communications és a CNM reklámcégek úgy döntöttek, hogy az alábbi felajánlásokat teszik, hogy a hazai gazdaságot segítsék ebben a viharos időszakban.

Alapítványokon, webshopokon és esküvői vállalkozásokon segít az AD Solutions Kft.

A fenti hitvallás értelmében az AD Solutions portfóliójába tartozó NetAdClick online hirdetési rendszer kétszeresen támogatja az alapítványok 1%-oskampányát, amelyre extrán nagy szüksége lehet a koronavírus hatására megsokszorozódott feladatokkal küzdő szereplőknek. A célzott bannerhirdetésekre szakosodott vállalat hazai háztartások több mint felét, márciusi adataik szerint hatmillió embert képes elérni. Az alapítványok mellett felelős webshopokat is támogat, amelyek az emberek otthonmaradást segítik munkájukkal, nem mellesleg a hazai gazdaság stabilitását is erősítik. A vállalathoz tartozó Eskuvotippek.hu esküvőszolgáltatókat tömörítő platform pedig a szegmenst sújtó nehézségekre válaszul ingyenessé teszi a regisztrációt a most csatlakozó szolgáltatóknak, a meglévő partnerek hűségét pedig kiemelt blogposzt megírásával vagy grátisz hirdetésekkel hálálják meg. A kampánnyal a szolgáltató partnereik figyelmét kívánják felhívni arra, hogy a jelenleg érvényes korlátozások ellenére a házasodni vágyó párok az esetek többségében csak elnapolják, nem lefújják a tervezett lagzikat, ezért továbbra is fontos, akár életmentő lehet a szolgáltatók számára, hogy a jegyesek látókörében maradjanak.

Látszódjon a társadalmi felelősségvállalás (CSR)a vészhelyzetben

A PR kommunikációra specializálódott Alright Communications a válság kitörése óta blogoldalán segíti a vállalkozásokat, de egyedi tanácsadást is vállalnak bajba került kkv-knak, elsősorban kétféle branding státuszban álló cégek számára: friss márkáknak, amelyeknek a szinten tartó válságkommunikációs aktivitásaikat kell megszervezni, valamint bejáratott márkáknak a márkaértékeket és vállalati elveket tiszteletben tartó, transzparens kommunikációjában. Ennek részeképp a csapat legutóbbi tanulmányában éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy kommunikáció hatványozottan fontos a válságos időkben, az eddig befektetett márkaépítési munkák folytatása akár a cégek túlélését jelenthetik. Az Alright szakértőinek tapasztalata a teljes kommunikációs palettát lefedi a vizuális kommunikációtól a közösségi médiáig, így a Facebook és a Google útvesztőjében is eligazítást tudnak biztosítani, startup, kkv és nagyvállalati kommunikációs jártasságuk birtokában bármely méretű cég megkeresését várják.

Sajtómegjelenések a legkisebb cégeknek is

A mainstream sajtótermékekből fájóan kimaradtak eddig a hazai kkv-k, ugyanakkora megnövekedett tartalomfogyasztás és az ezzel szembemenő reklámbevételek kiesése változást hozhat ezen a fronton – vallja a tartalommarketing és PR specialista Content ’n more (CNM). A cégmeggyőződése, hogy a kiadók olyan új bevételi csatornákra tehetnek szert, melyek akár a nemzetközi mamutoktól vonhatnak el forrásokat, ha hajlandóak újragondolni eddigi működésüket. A CNM ezért meglévő kapcsolatait felhasználva nyújt segítséget kkv-knak, akár ingyenes megjelenések szervezésével is, miközben a portáloknak az új bevételi források megtalálását segíti. A kommunikációs cég honlapján jelentkezhetnek azok a vállalkozások, melyek tudják, hogy sajtómegjelenések segítségével léphetnek előre, illetve azok is melyek még ebben nem biztosak.

Trending Now

Növekvő ütemben terjed az internethasználat az idősebbek körében

Növekvő ütemben terjed az internethasználat az idősebbek körében, bár a szépkorúak továbbra is lemaradásban vannak a fiatalabbakhoz képest. Egyebek közt ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss felmérése, amely az életkoron túl a nem, az iskolázottság, valamint a munkavégzési és a háztartásbeli körülmények internethasználatra gyakorolt hatását is vizsgálta.

Közzétéve:

Az NMHH kommunikációs igazgatósága azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a hatóság évente elkészített nagymintás felmérése szerint

2019-ben a 15 és 45 év közöttiek csaknem 100 százaléka volt internethasználó, 2023-ra azonban már a 46 és 59 év közöttiek is elérték ezt a szintet.

Tavaly már a 60 és 65 év közöttiek körében is túllépte a 80 százalékot az internetezők aránya, ami 25 százalékpontos emelkedést jelent a 2019-es adatokhoz képest. Ez az intenzív növekedés egészen a 75 éves korosztályig megfigyelhető, jellemzően csak a legidősebbek nyitottak kevésbé a világháló iránt: a 80 év felettieknek továbbra is alig 10 százaléka internetezett, ugyanúgy, ahogy 4 évvel korábban – írták.
Az elemzők azt is megvizsgálták, az életkoron túl milyen további körülmények befolyásolják, hogy a 60 éven felüliek interneteznek-e vagy sem.

Kimutatták, hogy lényeges szerepe van a nemnek – a nők átlagosan 5 százalékkal magasabb arányban interneteztek, mint az azonos korú és iskolai végzettségű férfiak. Befolyásoló tényező az iskolázottság – az általános iskolai végzettséget szerzett 70 éveseknek például csak 48 százaléka volt internethasználó, míg az ugyanilyen korú diplomások 65 százaléka internetezett.

Meghatározónak nevezték még a munkavégzést: a nyugdíjkorhatáron túl is dolgozók körében átlagosan mintegy 15 százalékkal gyakoribb volt az internethasználó, mint az ugyanolyan korú inaktívak között.
A közlemény szerint lényeges az is, él-e a háztartásban más internethasználó, mert ha igen, úgy sokkal nagyobb az esélye annak, hogy valaki idős korában is elkezd internetezni, mint ha egyedül, mindig kéznél lévő segítség nélkül kellene átesnie az első “buktatókon”.

A használat tényén túl az internetezés módját is vizsgálták az idősebbek körében: szembeötlőnek nevezték, hogy

a 60 éven felüliek inkább leülnek az asztali számítógéphez, ha meg akarnak nézni valamit az interneten, mintsem okostelefont vennének elő.

Míg a tizenévesek 87 százaléka internetezett a mobilján, a 65 éves vagy idősebb nemzedék esetében ez az arány csupán 57 százalék – tették hozzá.

A jelenség valószínűsíthető oka, hogy az idősebbek számára sokszor túl apró a telefon képernyőjén megjelenő szöveg, illetve ők rutintalanabbak az érintőképernyő kezelésében.

A közleményben megosztottak egy linket (https://youtu.be/cr6FbaSCE5Q), amelyen Sugatagi Gábor, az NMHH Piackutatási és Piaci Monitoring Osztály vezetője beszél a felmérés részleteiről.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Trending Now

Tisztul a hazai online szerencsejáték-piac: újabb illegális szereplő vonul ki

Az engedély nélküli oldalakon elért nyeremények kifizetése bizonytalan, az ilyen igényeket a játékosok Magyarországon érvényesíteni sem tudják.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon. Ezzel egy újabb multinacionális online szerencsejáték-szervező cég hagy fel illegális tevékenységével hazánkban.

A szerencsejáték ágazatot felügyelő SZTFH lépten-nyomon hangsúlyozza, hogy kiemelt figyelmet fordít a játékosok védelmére, beleértve az online teret is.

Ennek érdekében a Hatóság folyamatosan ellenőrzi az illegális online szerencsejátékokat, és az ellenőrzések alapján bírságot szab ki, elrendeli az érintett honlapok és pénzügyi műveletek blokkolását, valamint tiltott szerencsejáték szervezése miatt büntetőfeljelentést tesz.

Az SZTFH azt is hangsúlyozza, hogy

a korlátozásokat követően az engedély nélküli oldalakon elért nyeremények kifizetése is bizonytalan, és az ilyen igényeket a játékosok Magyarországon érvényesíteni sem tudják.    

Az SZTFH a továbbiakban is azt javasolja, hogy a játékosok minden esetben tájékozódjanak a Hatóság honlapján arról, hogy az adott internetes oldal rendelkezik-e a Hatóság engedélyével, mivel csak így biztosítható, hogy a játékos hozzájut a nyereményéhez, és nem élnek vissza személyes és banki adataival.

Tovább olvasom

Trending Now

Szabadon engedték a járványról tudósító kínai vloggert

2020-ban négy év börtönbüntetésre ítélték azzal a váddal, hogy a koronavírus-járványról tudósított és „hamis információkat” terjesztett.

Közzétéve:

Csang Csan kínai civil újságírónő (képe balról) börtönbüntetése ellen tüntető férfi a kínai kormány hongkongi képviselete előtt 2020. december 28-án, fotó: MTI/EPA/Miguel Candela

Csang Csan egykori sanghaji ügyvéd a vád szerint a Vuhanban kitört koronavírus-járványról kritikus és „hamis tartalmú” riportokat, videókat tett közzé az interneten a városban látottakról, mellyel „viszálykodást szított és bajt kevert”.

A 40 éves Csang egy rövid videóban elmondta, hogy a rendőrség május 13-án, a büntetése letöltésének napján elvitte őt testvére, Csan Csün otthonába.

„Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget és az aggodalmat” – mondta a videóban, melyet Jane Wang, a Csang ügyvédjével kapcsolatban álló, emigrációban élő aktivista tett közzé.

Csang egyike volt azoknak a szabadúszó újságíróknak, akik a közép-kínai Vuhan városába utaztak, miután a kínai kormány 2020 februárjában, a járvány első napjaiban teljes zárlat alá helyezte a várost. Ezek az újságírók a várost körbejárva dokumentálták és tudósítottak a vuhani közéletről, kórházak helyzetéről a járvány elején.

Tovább olvasom