Kövess minket!

Trending Now

Az elmúlt néhány hétben szinte minden vállalat jövőképe bizonytalanná vált

A cégeknek új alapokra kellett helyezniük a működésüket ahhoz, hogy túlélhessék a válságot.

A SUSE szakértői szerint ebben hatékony támogatást nyújthatnak a nyílt forráskódú szoftverek, amelyek segítenek az adaptációban, a szükséges fejlesztésekben, valamint a folyamatos és agilis működés biztosításában.

Az olyan, kihívásokkal teli időszakban, mint a jelenlegi, a vállalatok folyamatos bizonytalansággal néznek szembe. Néhány hét alatt gyökeresen megváltoztak a fogyasztói szokások, így egyes cégeknek hirtelen korábban nem tapasztalt, jelentősen megnövekedett igényekkel kell megküzdeniük, amelyeket nehezen tudnak kiszolgálni. Mivel az emberek ritkán hagyják el otthonaikat, igyekeznek mindent házhoz rendelni, amit csak lehet. Ezért számos webshop forgalma a korábbi sokszorosára ugrott, amit nem csupán a raktározási és kiszállítói kapacitással kell lekövetni, de az informatikai infrastruktúrával is. Más vállalatok termékei és szolgáltatásai iránt ugyanakkor visszaesett a kereslet, ezért náluk villámgyors profilváltásra van szükség, ha el akarják kerülni a csődöt.

A szakértők szerint az azonnali reagálásban és az új igények kiszolgálásában sokat segíthetnek az open source szoftverek, amelyek nagyfokú rugalmasságot és gyorsaságot garantálnak a fontos fejlesztésekhez, a skálázhatósághoz és az üzletfolytonossághoz.

Az instabil időkben agilis működésre van szükség, hogy a szervezetek rövid időn belül tudjanak reagálni a változó üzleti igényekre, és az informatikai hátterüket is át tudják alakítani az új elvárásoknak megfelelően. Ez többek között azt is jelenti, hogy az alkalmazásokat gyorsan kell fejleszteni vagy módosítani és új funkciókkal bővíteni.

Ehhez elengedhetetlen, hogy a fejlesztők professzionális eszközökkel és háttérrel dolgozhassanak. Nagyban segítheti a munkájukat például a SUSE nyílt forráskódú alkalmazásszolgáltatási platformja – írják. A SUSE Cloud Application Platform képes automatikusan létrehozni a különféle futtatókörnyezeteket az egyes alkalmazásokhoz. A fejlesztőknek így nem kell időt és energiát fordítaniuk az insfrastruktúra megismerésére és kezelésére, amelybe ki akarják helyezni az adott alkalmazást.

Akadnak cégek, amelyeknek most a korábbi érdeklődés sokszorosával kell megküzdeniük. Az ő esetükben különösen fontos, hogy az erőforrásokat automatizált módon lehessen üzembe helyezni és skálázni, hogy képesek legyenek kezelni a megnövekedett terhelést. Ezt nagy mértékben előmozdítja, ha a szervezetek képesek jól kezelni a hibrid környezeteket például a konténerek és a nyílt forráskódú konténerfelügyeleti eszközök segítségével. A SUSE open source megoldása alapot biztosít az alkalmazások korszerű fejlesztéséhez és kezeléséhez, mivel egyszerűen lehet vele létrehozni, telepíteni és skálázni az alkalmazásokat az egyes környezetekhez alakítva. A konténereknek köszönhetően nem kell külön testre szabni és tesztelni az alkalmazásokat, akár a saját adatközpontokban, akár felhőalapú környezetekben kívánják használni azokat.

Természetesen ezeket az alkalmazásokat és szolgáltatásokat hiába fejlesztik, helyezik üzembe és méretezik a szervezetek, ha egy hirtelen leállás miatt elérhetetlenné válnak az ügyfelek számára. Elengedhetetlen tehát, hogy a vállalatok képesek legyenek minden körülmények között, folyamatosan garantálni a kritikus fontosságú szolgáltatások működtetését. Szerencsére számos olyan hasznos, nyílt forráskódú eszköz érhető el, amelyek támogatást nyújtanak ebben, a stabil működést és nagy rendelkezésre állást biztosító komponensektől kezdve az adatok replikálásáról gondoskodó technológián át egészen az olyan automatizált folyamatokig, amelyek segítenek naprakészen tartani és monitorozni a rendszereket, és ezáltal minimalizálják az állásidőt.

Trending Now

Legtöbben biztonságukat és egészségüket féltik az internethasználattól

A koronavírus-járvány alatt jelentősen megnőtt az otthoni internethasználat, aminek egészségükre és a személyes adataik biztonságára kifejtett hatása miatt aggódnak leginkább az emberek – mutat rá az EY a legfrissebb nemzetközi kutatásában.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Az EY nemzetközi tanácsadónak az MTI által ismertetett kutatása 17 500 háztartás bevonásával készült.

Az internet szigorú szabályozását a megkérdezettek közel fele támogatja

– mutat rá Zala Mihály, az EY információbiztonsággal foglalkozó vezetője a közleményben. Hozzátette: a cégeknek biztosítaniuk kell, hogy meg tudják védeni ügyfeleik adatait a hekkerektől és megfelelően használják fel a rájuk bízott személyes információkat. Aki ezt nem tudja garantálni, attól a jövőben könnyen elpárolhatnak a vevői – mondta a szakember

A kutatás szerint

a járvány hatására az emberek csaknem fele egyre többet internetezik otthonról.

A kijárási korlátozások alatt számos olyan felhasználó indított videóhívásokat (25 százalék), használt egészségügyi szolgáltatásokat (20 százalék), valamint vett részt online oktatásban (18 százalék) a lakásából, akikre ez korábban nem volt jellemző.

A világhálón töltött idő emelkedésével a felhasználók tudatosabbá is váltak.

Ma már sokkal jobban tartanak az emberek az internetezés egészségügyi hatásaitól (41 százalék), mint a veszélyhelyzet előtt, és kifejezetten óvatosak (39 százalék), ha online kell megosztaniuk személyes adataikat. A megkérdezettek majdnem fele kevesebbszer használná okostelefonját és negyedük az előfizetett streaming-szolgáltatásai számát csökkentené.

A válaszadók 42 százaléka szerint már jelenleg is túl sokat költ tartalomra, míg az otthonok több mint felében (53 százalék) különösen fontos, hogy minél kevesebbet fizessenek ki kommunikációs szolgáltatásokra – közölte az EY.

Tovább olvasom

Trending Now

Nagy felháborodást keltett a Washington Post videója

Éles kritikákat kapott az elmúlt napokban a Washington Post című amerikai napilap, mert a múlt hét végén internetes oldalán olyan videót tett közzé, amelyben a megszólalók arra ösztönzik a fehér embereket, hogy alakítsanak “fehér felelősségi csoportokat”, és éljék át a “mély szégyen időszakát” – számolt be a Fox News.

Közzétéve:

Flickr

A lap The New Normal (Az új normalitás) című podcast-sorozatának legújabb része a “Mi a fehér faji identitás és miért fontos?” címmel jelent meg.

A videóban mentálhigiénés szakértők, pszichológusok és írók fejtik ki véleményüket arról, hogy “hogyan kell a fehér embereknek megérteniük a fehérségüket és a fehér felsőbbrendűség előnyeit”. A megszólalók szerint a “fehérség megértésének” általuk javasolt egyik módjának részét képezi a “fehér felelősségi csoportba” való belépés vagy annak létrehozása.

Resmaa Menakem pszichológiai szakíró arról beszélt, hogy “a fehér emberek körében nem létezik antirasszista kultúra”. Menakem szerint a csak fehér emberekből álló felelősségi csoportoknak “éveken keresztül össze kellene gyűlniük, hogy egy egymással összehangolt közösséget tudjanak kialakítani”. A lelki megrázkódtatásokra szakosodott Ilyse Kennedy szakértő szerint a fehér embereknek “mély szégyenkezésre van szükségük a fehérségük miatt és azért, hogy beismerjék az őseik által okozott károkat”.

A videóban egy oklahomai nő arról beszélt: nem számít, hogy valaki mennyi munkát fektet abba, hogy antirasszista legyen, a fehér felelősségnek “valójában soha nincs vége”. Úgy fogalmazott: “Nem számít, mennyit dolgozol rajta, még több munka vár rád”.

A videó nagy felháborodást keltett a közösségi médiában is. A Twitteren sokan bírálták a podcast-adást, amelyben – mint fogalmaztak – a szereplők nyilvánvaló támadást indítottak a fehér emberek ellen. Volt, aki azt írta: “Ez egy nagyon furcsa álvallásos törekvés, amely valószínűleg többet árt, mint használ”.

Borítókép: a Washington Post szerkesztőségének épülete

Tovább olvasom

Trending Now

A Disney is a gyerekeket érzékenyíti a Pride hónap alkalmából

Június 27-re olyan online műsort készítenek, amelynek az egyik házigazdája Nina West drag queen lesz. De a tervek szerint Breki, a béka is beugrik, hogy támogassa az LMBTQ közösséget, valamint fel akarják hívni a figyelmet egy olyan civil szervezetre is, amely a legkülönfélébb szexuális kisebbségekhez tartozó fiatalok iskolai “zaklatása” elleni harcot tűzte a zászlajára.

Közzétéve:

Borítókép: Nina West már régóta együttműködik a Diesney-vel, képünkön a Jégvarázs 2. animációs film bemutatóján 2019 őszén, fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

A YouTube és a Facebook mellett a Disney+ is közvetíti június 27-én a “This is Me: Pride Celebration Spetacular” című show-t az LMBTQ-mozgalom tiszteletére. A program keretében zenés előadást tartanak majd, amelyben ikonikus filmek és sorozatok dalait gondolják újra LMBTQ-szemszögből – hívta fel a figyelmet a V4NA hírügynökség arra, hogy Disney sem marad ki az LMBTQ-propagandát folytató gyerekcsatornák sorából.

Az est házigazdája Nina West drag queen lesz, aki korábban a Nickelodeonon is szerepelt a Pride hónap alkalmából. A rendező Ann Marie Pace, akinek célja, hogy “színesebbé tegye a történeteket és teret adjon olyan kisebbségeknek, akiknek korábban nem volt lehetőségük ilyen mesékben szerepelni”.

“A Disney+-on hiszünk az inkluzív történetmesélés erejében, amely összehoz és inspirál minket. Elkötelezettek vagyunk az LMBTQ-alkotók és -tehetségek kiemelt támogatása mellett, ezenfelül pedig támogatjuk, hogy olyan platformot hozzunk létre, amely emlékezteti az embereket arra, hogy minél hangosabban álljanak ki ezen különleges esemény mellett” – mondta Joe Earley a Disney+ marketing- és tartalmi kurátorának vezetője.

A Disney Music Group és a Disney Pride Employe Resource Group együttműködése révén megvalósuló show munkacsoportja túlnyomórészt az LMBTQ közösség tagjaiból áll.

A koncert emellett felhívja a figyelmet a GLSEN nevű nonprofit szervezetre, amelyet a The Walt Disney Company kiemelten támogat. Céljuk, hogy a szexuális kisebbségekhez tartozó diákok olyan iskolai környezetben tudjanak tanulni, ahol “nem kell tartaniuk sem a megfélemlítéstől, sem a zaklatástól”.

Tovább olvasom