Kövess minket!

Trending Now

Adófizetői pénzből szerveztek fotókiállítást a migránsmentő hajók munkájáról

Az illegális bevándorlás támogatóinak propaganda eszköze a városházán rendezett fotókiállítás a Földközi-tengeren működő migránstaxikról – véli a francia Stéphan Ravier, a jobboldali Nemzeti Tömörülés párt szenátora. A politikus szerint a kiállítás egy agymosási taktika, amivel meggyőzik a franciákat, hogy adják át országukat egy betolakodó hadseregnek.

Adófizetői pénzből szerveztek fotókiállítást a városházán, Marseille-ben a Földközi-tengeren működő migránsmentő NGO hajók munkájáról – hívta fel rá a figyelmet Stéphan Ravier a jobboldali Nemzeti Tömörülés párt szenátora egy videójában. A kiállítás az SOS Méditerranée NGO hajóit mutatja be, az Aquarius és az Ocean Viking tevékenységét, melynek anyakikötője Marseille – ismerteti a V4NA Hírügynökség.

A kiállításról a város polgármestere, Benoit Payan is beszámolt közösségi oldalán, tisztelegve a “hősök” előtt, akik “megmentik” a nőket, férfiakat és gyermekeket a tengeren.

A polgármester bejegyzése alá azonban számtalan kritikus megjegyzés is érkezett. Többen arra hívták fel a figyelmet, hogy

a tömeges bevándorlás miatt romlott a közbiztonság, és a migránsok integrációja nem sikeres.

Volt, aki azzal vádolta a polgármestert, hogy támogatja a migránsok ezreinek Franciaországba csempészését, ami erőszakhoz, bizonytalanságot és nyomort hoz Marseille-be.

A kiállítás nem más, mint egy agymosási taktika arra, hogy meggyőzzék a franciákat, hogy adják át országukat egy betolakodó hadseregnek

– jelentette ki Stéphan Ravier szenátor közösségi oldalára feltöltött videójában, amelyről a Rair Foundation is beszámolt. Hozzátette, ez propaganda, amivel a marseille-i emberek fejébe akarnak férkőzni, hogy elfogadják az óriási mértékű bevándorlást. Ez már invázió – fogalmazott a politikus.

 

Ravier szerint „a szocialista városvezetés ösztönzi Franciaország invázióját az SOS Méditerranée támogatásával”, és az adófizetők pénzéből finanszírozza „az illegális bevándorlás támogatóinak propagandáját”.
„Nekik ott kellene maradniuk saját hazájukban, megvédeni azt, harcolni a szülőföldjükért, de ehelyett inkább Európába jönnek abban a reményben, hogy szociális jólétet találnak, hogy itt megtalálják El Dorado-t” – fogalmaz a politikus.
Ez a „szervezett invázió Európába” nem kedvez a marseille-i embereknek, sem a franciáknak, sem az európaiaknak, akik elszenvedik ennek a gazdasági és társadalmi következményeit – jelentette ki Ravier. Ők fizetik meg a gazdasági következményeket és a társadalmi következményeket is, identitásuk és biztonságuk árán.
„Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy a legutóbbi nizzai iszlamista támadás elkövetője egy úgynevezett tunéziai ‘menekült’ volt, aki ezen az úgynevezett ‘menekülthálózaton’ keresztül érkezett” – jegyzi meg a szenátor.
Ravier szerint a marseillei-i „kommunista városháza” jobban aggódik az illegális migránsokért, mint a marseille-i emberekért, ő azonban fel akarja hívni a figyelmüket arra, hogy Marseille-ben először a marseille-i embereknek kellene segíteni.

Borítókép: illusztráció

 

Hirdetés

Trending Now

Újabb őrület: gendersemleges lesz a Toy Story két mesehőse

A gyerekeknek el kell búcsúzniuk a megszokott Krumplifej uraság és Krumplifej asszonyság elnevezésektől, a készítők ugyanis gendersemlegesen fogják gyártani ezentúl a figurákat.

Közzétéve:

Flickr

A Toy Story mesékből is jól ismert Krumplifej uraság és Krumplifej asszonyság figurája. A pár egyértelműen egy férfiből és egy nőből állt, akiknek gyerekeik is voltak. Ezzel a sztereotipikus ábrázolással azonban most le akar számolni a figurák gyártója, a Hasbro, és bejelentették, hogy ezentúl gendersemlegesen fogják gyártani a játékokat. A kiegészítők segítségével a gyerekek dönthetik majd el, hogy a játékok milyen neműek legyenek – számol be róla a V4NA Hírügynökség.

Így Krumplifej uraság új neve csak Krumplifej lesz a nemi semlegesség jegyében, és a változások már idén megtörténnek. Ősztől pedig már egy komplett krumplifej családot is lehet majd kapni, amiben lesz kettő felnőtt figura, akiknek a neme nem lesz meghatározva, és egy bébi krumpli. A nemileg semleges játékoknál így a gyerekek dönthetik majd el, hogy milyen neműek legyenek a szülők, nem lesz nekik előre mondva, hogy ő egy uraság, ő pedig egy asszonyság.

A Hasbro döntése viszont nem mindenkit győzött meg. A híres műsorvezető, Piers Morgan például ironikusan arról írt a közösségi oldalán, hogy egy világjárvány közepette a Hasbrónak nincs jobb dolga, mint azon gondolkodni, hogy hogyan tudnának kedvezni a felvilágosult embereknek.

Egy önmagát nem binárisnak azonosító Twitter-felhasználó pedig inkább azon van felháborodva, hogyan kezeli a gyártó a munkásait, mintsem azon, hogy milyen névmást használnak egy játékukra.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Trending Now

Nálunk is elindította a tényellenőrzést a Facebook

Azt ígéri, hogy az AFP-vel együttműködésben gátat szab az álhírek terjedésének.

Közzétéve:

Borítóképünkön Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, fotó: MTI / EPA / Michael Reynolds

Magyarországon is elindította úgynevezett független tényellenőrző programját a Facebook. A technológiai óriás azt ígéri, hogy az AFP-vel együttműködésben gátat szab az álhírek terjedésének.

Közleményükben azt írják,

ha egy tényellenőrző hamisnak értékel egy hírt vagy egyéb tartalmat, azt a hírfolyamban lejjebb pozicionálja, jelentősen csökkentve ezzel azoknak a számát, akik előtt az álhírnek minősített tartalom megjelenik.

Hozzáteszik, azok a Facebook-oldalak és domainek, amelyeken újra és újra hamisnak ítélt tartalmakat osztanak meg, elvesztik a bevételszerzési és hirdetési lehetőséget, illetve érzékelni fogják elérésük csökkenését is.

Megjegyzik továbbá, ha egy bejegyzést hamisként jelöl meg a külső tényellenőrző partner, a Facebook figyelmezteti a bejegyzés olvasóit és megosztóit erre. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy a külső tényellenőrző partnerek nem távolíthatnak el fiókokat vagy oldalakat a közösségi felületről.

Az AFP által működtetett ellenőrző hálózat így már 17 európai országra terjed ki, és 12 európai nyelven működik. A Facebook jelenleg több mint nyolcvan tényellenőrző partnerrel dolgozik együtt, amelyek világszerte több mint hatvan különböző nyelven ellenőrzik a tartalmakat. A vállalat e tevékenység további bővítését tervezi.

Tovább olvasom

Trending Now

Dupla annyi kibertámadás érte a vírus ellen küzdőket

A kórházak, a gyógyászati és gyógyszeripari gyártók, valamint az ellátási láncot működtető energetikai vállalatok voltak a kiemelt célpontok.

Közzétéve:

Pixabay

Kétszer annyi kibertámadás érte a járvány elleni küzdelmet támogató iparágakat 2020-ban, mint amennyi 2019-ben. A kiberbűnözők olyan vállalkozásokat céloztak meg, amelyek elsősorban a koronavírus elleni küzdelemben vállaltak szerepet, így például a kórházak, gyógyászati és gyógyszeripari gyártók, valamint az ellátási láncot működtető energetikai vállalatok.

Az IBM Security X-Force kedden az MTI-hez elküldött jelentésben kiemelik: a leginkább támadott iparág 2020-ban a feldolgozóipar és az energetika, ezeket követte a pénzügyi és a biztosítási szektor. A bűnözők kihasználták azt is, hogy közel 50 százalékkal nőtt a gyártásban és az energetikában egyaránt létfontosságú ipari vezérlőrendszerek (ICS) sebezhetősége.

A cég a jelentés adatait több mint 130 országban naponta több mint 150 milliárd biztonsági esemény vizsgálatára alapozta.

A világjárvány átalakította azt, hogy mit tekintünk kritikus infrastruktúrának, és ezt a támadók is felismerték.

Számos szervezet először kényszerült a védekezés frontvonalába – függetlenül attól, hogy a koronavírussal kapcsolatos kutatás, az oltóanyaggyártás, az élelmiszerlánc vagy a védőfelszerelések gyártása a profilja – idézi a közlemény Nick Rossmannt, az IBM X Force, a kibertámadások felderítésével és az incidensek kezelésével foglalkozó szervezetének a vezetőjét.

A jelentés szerint a leggyakrabban hamisított márkák TOP10-es listáját olyan cégek vezetik, amelyek a távmunka alatti kapcsolattartáshoz kínálnak megoldásokat, például a Google, a Dropbox és a Microsoft.

Ugyancsak a lista elején vannak az online kereskedelmi brandek, az Amazon és a PayPal, valamint a Youtube és a Facebook, amelyekre a hírfogyasztás miatt támaszkodtak az emberek tavaly. Meglepő módon a hetedik leggyakrabban hamisított márka 2020-ban az Adidas volt.

A jelentésből kiderül, hogy az áldozatok digitális környezetének legsikeresebb támadási módja a sérülékenységek keresése és kihasználása volt (35 százalék) tavaly – első alkalommal az évek során -, amelyet az adathalászat (31 százalék) követett.

A jelentés szerint az IBM által megfigyelt támadások 31 százaléka Európát érintette, itt volt a legtöbb zsarolóvírus által elkövetett támadás. Mindemellett Európában több belső fenyegetést észleltek, mint bármely más régióban, és kétszer annyi ilyen támadás történt, mint Észak-Amerikában és Ázsiában együttvéve – írták.

Tovább olvasom