Kövess minket!

Tech

Reklámok áraszthatják el a mobilok záróképernyőit

Ázsiában már 400 millió készüléken található meg a Glance szolgáltatás.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Riasztó hírrel rukkolt elő a TechCrunch névtelenségbe burkolózó forrása, az ügyre rálátással bíró illető szerint megkezdi a nyugati terjeszkedést az indiai InMobi Group hirdetőóriás tulajdonában lévő Glance startup. A körülbelül 2 milliárd dollár értékűre becsült cég a Samsunghoz és a Xiaomihoz hasonló mobilgyártókkal, egyes esetekben pedig mobilszolgáltatókkal is együttműködve hirdetésekkel és minijátékokkal próbálja teletömni az okostelefonok záróképernyőit.

A vállalat szerint az ázsiai piacokon már 400 millió okostelefonon található meg gyárilag a Glance app, a mobilozók pedig napi átlag 65 alkalommal látják az általa megjelenített tartalmakat.

A záróképernyős tartalmak teljes képernyősek, a változatosság kedvéért felváltva cikkeket, videókat, kvízeket, játékokat, továbbá fotókat mutogat az ügyfeleknek a szolgáltatás.

A készülékeiken keresztül generált bevételből a Glance jutalékot oszt a mobilgyártóknak és a mobilszolgáltatóknak.

A forrás szerint a nyugati terjeszkedés keretében a Glance több amerikai mobilszolgáltatóval is tárgyalásokat folytat, reményei két hónapon belül piacra kerülhetnek a szoftverével előtelepített első telefonok az országban. Az európai terjeszkedéssel kapcsolatos elképzelésekről egyelőre nem érkezett információ, azonban mérget vehetnek rá a kontinens mobilozói, hogy ami késik, az nem múlik – írta az Origo.hu.

A Glance appal előtelepített okostelefonokon manuálisan letiltható a záróképernyős hirdetések megjelenítése, sajnos nincs információ arról, hogy a vevők mekkora tábora él a lehetőséggel. Az inMobi vezérigazgatója viszont nem aggódik emiatt, a Glance indulásakor a Forbes Indiának adott interjújában nagy meggyőződéssel állította, hogy a fogyasztók úgy is átállnak majd az érdekes tartalmak keresgéléséről az orruk alá dugottak fogyasztására.

Tech

Kétharmadával nő az összehajtható mobilok globális kiszállítása idén

13,5 millióra nő idén a tavalyi 8,1 millióról az összehajtható mobiltelefonok globális kiszállítása. Ez 66,6 százalékos bővülést jelent – véli az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat.

Közzétéve:

Az IDC honlapjára hétfőn felkerült előrejelzés szerint 2026-ban az összehajtható mobiltelefonok kiszállítása 41,5 millió darabra emelkedik és a 2022-2026 közötti időszakban az éves átlagos növekedési ütem (CAGR) 38,7 százalék lesz.

Idén az összes okostelefon-kiszállítás a vállalat várakozása szerint 1,359 milliárd, 2026-ban pedig már majdnem 1,459 milliárd darab készülék lesz. Az összecsukható modellek piaci részesedése az idén 1,1 százalék, 2026-ben 2,8 százalék lesz.

“Tekintettel arra, hogy idén az összecsukható mobiltermékek mintegy 70 százalékos növekedése várható éves szinten, ma az a legnagyobb kérdés, hogy az összehajtható termékek hamarosan általánossá válnak-e? Sajnos a válasz nem”

– mondta Nabila Popal , az IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone kutatási igazgatója. Úgy fogalmazott, hogy ” a mainstream a mennyiséget jelenti, a mennyiséget viszont az olcsóbb, 400 dollár alatti telefonok uralják.”

Tovább olvasom

Tech

Újdonsággal jelentkezik a Twitter

Ezúttal vertikálisan görgethető videóval kísérletezik a Twitter, de nem akar az új TikTok lenni.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A Twitter több meglepetéssel is kísérletezik mostanában, ezek egyike a most megjelenő videós élmény.

A Twitter végül nem akar az új TikTok lenni, így az Instragram Reels és a YouTube Shorts ellenére nem vezet be rövidke videókat. Ehelyett könnyebben felfedezhetővé teszi a videós tartalmakat.

Egy magával ragadó médiamegjelenítőt ígérnek, ami teljes mértben játssza le a videókat, ehhez pedig csak meg kell nyomni a videót a tweetben.

Fölfelé simítva még több tartalom jön majd be. Ezen felül az Explore fülön is még több videót jelenítenek meg a jövőben.

Első körben az iOS-es, angol nyelvű felhasználók kapják meg az újítást, a videós fül pedig szintén angol nyelvű felhasználóknál élesedik elsőként, iOS-en és Androidon.

A Twitter a múltban többször is próbálkozott már nagy videós forradalommal, de az mindig elbukott. Ezúttal visszafogottabb az ötlet, csak szimplán a tartalmi stratégia változik, könnyebbé téve a videók terjesztését – ismertette az Origo.hu.

Tovább olvasom

Tech

Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet az MKB Bank

Az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, a legújabb módszerrel a Google keresőjében hirdetik a csalók oldalaikat.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Azt írták: több bejelentés is érkezett az MKB Bankhoz, amelyek szerint ügyfeleik a Google keresőjéből adathalász linkre kattintottak.

A bank szakemberei ezért azt javasolják, hogy az ügyfelek soha se a böngészőben keressenek rá az internetbank oldalára, hanem mindig a hivatalos honlapról – az MKB Bank esetében a www.mkb.hu oldalról – nyissák meg az online bankoláshoz használt felületet.

Azt is kérték, hogy ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben bankjuknál  nem a https://login-online.mkb.hu/ vagy a https://www.mkbnetbankar.hu/ cím szerepel, illetve az nem .hu-ra végződik, azonnal zárják be a böngészőt.

Fontosnak nevezték, hogy az ügyfelek mindig olvassák el az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat, és az applikációval történő jóváhagyáskor is ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót.

Amennyiben bárki bizonytalan az MKB Banktól kapott üzenetekkel kapcsolatban, azonnal hívják a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon – hangsúlyozták.

Azoknak, akik megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azt tanácsolták, hogy azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbank-jogosultságukat.

Tovább olvasom