Kövess minket!

Tech

Megszűnik a Facebook megbukott mobilappja

Drámaian mélyrepülésbe kezdett az elmúlt hónapokban a használatával töltött idő.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Semmi sem tart örökké, főleg ha folyamatosan és drámaian csöken az iránta való kereslet. A Facebook még 2018-ban indította el a Facebook Gaming szolgáltatását, ennek fő profilját a videójátékok és a mobiljátékok élő közvetítése jelentette, a máig piacvezető Twitch, a mérsékelten sikeres YouTube Gaming, továbbá a mára bezárt Mixer ellenfelének szánta azt.

A Facebook Gaming egyelőre nem fog megszűnni, azonban a vállalat csendben értesítette az Android és iOS mobilalkalmazásait használókat, hogy hamarosan vége a dalnak, 2022. október 28-án elbúcsúznak az appjai.

A szolgáltatás tartalmaira kíváncsiak a normál Facebook mobilappban, továbbá a közösségi szolgáltatás webes felületén továbbra is hozzáférhetnek a játékmenetes közvetítésekhez.

A vállalat nem közölte az appok megszüntetésének okát, de feltehetően egy szimpla racionalizálásáról van szó, a viszonylag kevés felhasználó miatt nincs értelme erőforrásokat pazarolni a dedikált Facebook Gaming mobilapp fejlesztésére.

Streamlabs adatai alapján érthető volna a döntés, hiszen a koronavírus-járvány ideje alatt ugyan drámaian kilőtt a szolgáltatás nézett óráinak száma, az abszolút rekord 2021 harmadik negyedévében 1293 millió óra is összejött, ám utána drámai mélyrepülés indult, az idei második negyedévben már csak 580 millió órát töltöttek el streamek figyelésével a felhasználók – vázolta az Origo.hu.

Tech

Máris perelik az Apple-t a halálos baleset miatt

Az ügyvédek szerint könnyen megelőzhető lett volna a boltjában történt tragédia.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: flickr.com

A múlt héten halálos baleset történt az egyesült államokbeli Hingham kisváros Apple Store-jában, egy férfi nagy sebességgel behajtott a terepjárójával az üzletbe. Egy ember a helyszínen meghalt, bő tucatnyian megsérültek, néhányuk komolyabban. Az autó sofőrje azt állította, hogy érthetetlen módon rászorult a lába a gázpedálra, az ügyész többek közt emberöléssel vádolja.

Egy héttel a balesetet követően a bostoni Sheff & Cook ügyvédi iroda máris csoportos pert indított a sérültek egy részének nevében, a boltot birtokló Apple mellett az épület kivitelezőjét és a sofőrt is megnevezték alperesekként. Az ügyvédek szerint hanyag mulasztás történt, az autó épületbe való betörése könnyen megakadályozható lett volna az üzlet utcafronti része és a parkoló közé helyezett útakadályokkal.

Az útakadályok telepítése gyakori a parkolóval szegélyezett üzletek mentén, pontosan az efféle tragédiák elkerülésére lettek kitalálva, mostanra a kérdéses Apple Store elé is kerültek az autók megállítására alkalmas fémoszlopok – számolt be róla az Origo.hu.

Tovább olvasom

Tech

Idegenek privát képeit mutogathatja az Apple

Súlyos gond lehet az iCloud Photos képtárhely Windows 11-es integrációjával.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Körülbelül két héttel ezelőtt elérhetővé vált az Apple és a Microsoft ritka együttműködéseinek egyik gyümölcse, az aktuális iCloud for Windows kliensprogram telepítését követően böngészhetővé váltak a Windows 11 gyári képnézegető appjában az iPhone-okkal készített fotók és videók.

Ugyan az integráció meglehetősen fapadosnak tűnt, azonban potenciálisan ez lehet vele a legkisebb probléma. Az időközben befutott felhasználói panaszok szerint az iPhone 13 és iPhone 14 mobilokkal készített videók nem tekinthetőek meg a Windows 11 képnézegetőjében, a jelek szerint a lejátszási hibának a HDR-es videórögzítéshez és a HEVC kodek használatához van köze.

Ez még hagyján volna, azonban a felhasználók szerint a problémás videók lejátszási kísérletekor időnként számukra teljesen ismeretlen, minden bizonnyal más iCloud-felhasználóktól származó állóképek jelennek meg. Az egyik panaszos többek közt más családi fotóját és egy focimeccs képkockáját látta, míg a másiknak egy pizsamás kislány képe ugrott be – számolt be róla az Origo.hu.

Tovább olvasom

Tech

Pornóképekkel hekkelték meg az internetes adatvédelmi konferenciát

Egy résztvevő így próbált üzenni a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium kiberbiztonsági rendezvénye szervezőinek Romániában.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Amint a Főtér nevű erdélyi hírportál beszámolt róla, a pénteki rendezvényhez online csatlakozó résztvevők számára elhelyezett óriáskivetítőn megjelent egy pornóképekből álló kollázs.

Mint kiderült, az egyik résztvevő hamis avatart használva belépett a Zoom online platformra, és a képernyőmegosztás opciót használva „feldobta” a konferencia hangulatát néhány pornós fotóval.

A román kutatási, innovációs és digitalizációs minisztérium az incidens után közleményben magyarázkodott. Úgy érvelt, a konferenciát a teljes átláthatóság jegyében szervezték meg, bárki csatlakozhatott hozzá, így sikerülhetett a hekkerakció.

Tovább olvasom