Kövess minket!

Tech

Kicselezné a Facebookot egy magyar fejlesztésű oldal

A magyar fejlesztésű oldal megkeresi és megmutatja az eltitkolt bejegyzéseket az olvasóknak.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Új, innovatív megoldást találtak a Facebook által eltitkolt posztok megtalálására. A posztok.hu ugyanis megkeresi és megmutatja az eltitkolt bejegyzéseket, majd át is vezeti az olvasót a Facebookhoz, hogy ott kedvelje, megjegyzéseket írjon, vitatkozzon, azaz minden a szokásos módon mehet tovább a Facebookon.

„Nemzeti hírfolyam”

Az oldal egy magyar fejlesztésű innováció, amelyet az alkotók „nemzeti hírfolyamnak neveznek”, amelya Facebook árnyéktiltást és egyéb szabad véleménynyilvánítást gátló korlátozásait küszöböli ki.

A weboldalon megjelennek azok a tartalmak is, amelyek a tech-óriások globalista világszemléletével ellentétben állnak.

A posztok.hu nem közöl saját tartalmat

A posztok.hu nem közöl saját tartalmat, hanem a Facebookon megjelenő nemzeti politikusok, közszereplők, véleményvezérek és média egyébként hátra sorolt tartalmait veszi át és teszi korlátozások nélkül elérhetővé az érdeklődők számára – akkor is, ha a Facebook árnyékba helyezi, és nem dobja fel az olvasónak.Az így publikált tartalmak mindig elérhetők lesznek az oldalon.

Facebook, YouTube, TikTok és Telegram bejegyzések

Lehetőség van az eredeti, közösségi médiában megjelent posztra visszanavigálni, azt ott kedvelni, megosztani illetve kommentezni, ezáltal katalizátor szerepet betöltve segíteni a hírek eredeti csatornán való terjedését is. A legnépszerűbb közösségi oldal tartalmai mellett YouTube és TikTok videók valamint Telegram bejegyzések is megjelenhetnek – írta a Mandiner.

Tech

Kongatja a vészharangot a Google Chrome

Az operációs rendszerük elhagyására kezdte kérni a felhasználóinak egy részét.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Jelentős terhet készül ledobni a válláról a Microsoft, utoljára a 2023. januári hibajavító kedden fog biztonsági frissítéseket kiadni a Windows 7 SP1, a Windows 8.1, továbbá a Windows Server 2012 R2 operációs rendszereihez, a kérdéses naptól fogva örökre elengedi mindhárom kezét.

A helyzet miatt a Google Chrome legfrissebb változata most értesítést kezdett megjeleníteni az operációs rendszereken lévő felhasználóinak, amely szerint a jövőben csak akkor kapnak majd frissítéseket a böngészőhöz, ha legalább Windows 10-et futtatnak. A böngésző címsora alatt megjelenő értesítőcsík ugyan eltüntethető az X-re való kattintással, azonban a böngésző minden egyes elindítását követően megjelenik, ami talán indokolatlanul bosszantó és agresszív megoldás a Google részéről.

Az érintett operációs rendszereket futtató számítógépeken potenciálisan futtatható lehet a Windows 10, emellett a Linuxra való átállás és a másik PC beszerzése is opció lehet a tulajdonosaik számára.

A biztonsági frissítéseket már nem kapó Windowsok használata erősen ellenjavallt – tette hozzá az Origo.hu

Tovább olvasom

Tech

Magyar bankokkal tartott kibergyakorlatot a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Tesztelték a szervezetek “incidenskezeléssel összefüggő procedurális és technikai képességei mellett” a döntés-előkészítési, hatósági és kommunikációs folyamatokat is.

Közzétéve:

Magyarországi bankokkal tartott komplex kiberbiztonsági gyakorlatot a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a leghatékonyabban kibergyakorlattal lehet tesztelni a szervezetek incidens-reagálási képességét. Hozzátették: a kiberfenyegetések – mint például a zsarolóvírusok – ma minden korábbinál nagyobb veszélyt jelentenek, és ez különösen a társadalmi és gazdasági folyamatok működéséhez létfontosságú szolgáltatást nyújtó ágazatok esetében teszi indokolttá a rendszeres gyakorlatozást.

A novemberi gyakorlat során tesztelték a szervezetek “incidenskezeléssel összefüggő procedurális és technikai képességei mellett” a döntés-előkészítési, hatósági és kommunikációs folyamatokat is.

Hozzátették: az idei gyakorlat kerettörténetét a hacktivizmus – amikor aktivisták politikai vagy társadalmi célból támadnak meg számítógépes rendszereket – és a terrorizmus jelenségeire építve dolgozták ki. A gyakorlatban részt vevő szervezetek értesítést kaptak a támadásról, amelyet ki kellett vizsgálniuk, különböző technikai és médiahírek segítségével, kiszűrve a félrevezető, a vizsgálatok eredményességét hátráltató információkat. A gyakorlat eredményét december elején egy online rendezvényen értékelték.

A 2022-es HunEx gyakorlaton részt vett szervezetek tanúbizonyságot tettek fejlett technikai-elemzési és incidenskezelési képességükről, valamint együttműködő készségükről, ami szükséges az informatikai incidensek hatékony kezeléséhez – összegezte a kibervédelmi intézet.

Tovább olvasom

Tech

Újabb állam tiltotta meg a TikTok használatát a kormányzati informatikai eszközökön

Az Egyesült Államokban Maryland állam – követve más államok példáját – megtiltotta a TikTok közösségi oldal és egyéb kínai, valamint orosz internetes felületek használatát az állam kormányzati intézményeiben.

Közzétéve:

Flickr

Larry Hogan kormányzó kedden közölte, hogy a felhasználások elfogadhatatlan kíberbiztonsági kockázatot jelentenek az államra. Az intézkedést egy rendkívüli sürgősségi határozat keretében hozta meg, amely szerint

az érintett internetes platformok terei lehetnek internetes kémkedésnek, kormányzati intézmények megfigyelésének, valamint érzékeny személyes információk nem megfelelő gyűjtésének.

A republikánus kormányzó utasításában felszólította az intézményeket arra, hogy tegyék lehetetlenné a megtiltott alkalmazások letöltését az állam végrehajtó szerveinek teljes informatikai hálózatán.

Kedden Wisconsin állam republikánus kongresszusi képviselői nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva arra szólították fel államuk demokrata kormányzóját, hogy a TikTok videóalkalmazást töröltesse minden állami kormányzati eszközről.

Hétfőn Dél-Karolina állam kormányzója intézkedett a kínai alapítású videómegosztó-alkalmazás törléséről az állami kormányzat eszközeiről, egy hete pedig Dél-Dakota ugyancsak republikánus vezetője tiltotta meg minden állami alkalmazottnak, valamint szerződéses dolgozónak, hogy állami eszközön használja a TikTokot.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom