Kövess minket!

Tech

Hillary Clintonék tech-cégen keresztül kémkedhettek Trump után

Hillary Clinton, demokrata párti elnökjelölt 2016-os kampánystábjának munkatársai egy tech-cégnek fizettek, hogy “beszivárogjanak” többek között a Trump Tower, később pedig a Fehér Ház szervereibe és így kémkedjenek Donald Trump után – adta hírül hétfőn az amerikai sajtó a John Durham különleges ügyész által a hétvégén beadott bírósági beadványra hivatkozva.

Fotó: MTI/EPA/Gary He

Clinton kampánystábjának munkatársai “Trump elnököt Oroszországgal összekapcsoló narratíva létrehozására tettek erőfeszítéseket” – olvasható Durham beadványában. A különleges ügyész egyébként az egyik korábbi FBI-vizsgálat miatt nyomoz, amely azt kutatta, hogy Trump 2016-os kampánycsapata és Oroszország között történt-e együttműködés.

A dokumentum középpontjában a Clinton-kampánystáb volt jogászával, Michael Sussmann-nel kapcsolatos esetleges összeférhetetlenség áll. Sussmannt azzal vádolták, hogy hazudott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársának, amikor 2016 szeptemberében azt mondta: nem dolgozott “semmilyen ügyfélnek”, amikor bemutatta az FBI-nak azokat a “fehér papíroknak” nevezett dokumentumokat, amelyek állítólag titkos kommunikációs csatornát lepleztek le Trump cégóriása, a Trump Organization vállalat és a Kremllel kapcsolatban álló Alfa Bank között.

Durham mostani beadványa azonban felfedi, hogy Sussmann “legalább két konkrét ügyfél – az egyik amerikai székhelyű internetes cég vezetője, valamint a Clinton kampánystáb – nevében gyűjtötte össze és továbbította a vádakat az FBI-nak”. A Durham-dokumentum szerint 2016 nyarán a tech-cég vezetője és Sussmann egy nyomozóirodával, valamint a tech-cég munkatársaival dolgozott együtt az “adatok” gyűjtésében.

A különleges ügyész szerint a tech-cég vezetője kihasználta, hogy “hozzáfért a nem nyilvános és/vagy védett internetes adatokhoz”. Durham azt írja, hogy az egyik, amerikai székhelyű egyetem kutatóinak segítségét is igénybe vették, akik “nagy mennyiségű internetes adatot kaptak és elemeztek folyamatban lévő szövetségi kormányzati kiberbiztonsági kutatási szerződéssel kapcsolatban”.

A kutatók feladata az volt, hogy olyan “következtetést és “narratívát hozzanak létre, amely Trumpot Oroszországhoz köti” – állítja a különleges ügyész, aki azt írta: a tech-cég vezetője jelezte, hogy bizonyos “VIP-ügyfelek” kedvében jár, utalva egy ügyvédi irodára és a Clinton-kampánystáb munkatársaira.

“Ez nagyobb sztori, mint a Watergate-ügy” – írta hétfői közleményében Donald Trump volt amerikai elnök. “Totálisan korruptnak és szégyentelennek” nevezte az amerikai vezető médiaszolgáltatókat, amelyek nem számoltak be a Clinton-botrányról. Trump szerint már “önmagában botrány”, hogy az emberek nem kapnak tájékoztatást egy, a “nemzet jövője szempontjából fontos” történetről.

Trump emlékeztetett arra, hogy a vezető médiaszolgáltatók az elnökválasztás előtt nem számoltak be a Joe Biden amerikai elnökhöz köthető korrupciós botrányokról sem. “El tudják képzelni, mi történne, ha a szerepek felcserélődnének, és a republikánusokat, vagy Donald Trump elnököt azon kapnák, hogy illegálisan kémkednek az elnöki hivatalban? Elszabadulna a pokol, és visszahívnák a nyugdíjazásából a villamosszéket” – fogalmazott a volt elnök.

A The Wall Street Journal ezzel kapcsolatban hétfőn  megjegyezte: Hillary Clinton kampánystábjához fűződik az az úgynevezett Steele-dosszié is, amelyet egy Christopher Steele nevű, korábbi brit hírszerző állított össze, valótlan információk alapján arról, hogy Donald Trump kampánycsapata 2016-ban együttműködött Oroszországgal az elnökválasztás befolyásolása érdekében. Steele-t a Clinton-kampány fizette, a hamis dossziét pedig eljuttatták az FBI-hoz, amely később erre hivatkozva indított vizsgálatot a már elnök Trump ellen.

Tech

Integrált platformot fejlesztett a mobilszerviz cég

A mobilkészülékek teljes életciklusában felmerülő problémák megoldásának támogatására integrált platformot fejlesztett a TMX Mobile Solution Szerviz Szolgáltató Kft., mintegy 440 millió forint felhasználásával.

Közzétéve:

A projekt összköltségéhez a cég 214 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán – tájékoztatta a nyertes cég közleményben az MTI-t.

A fejlesztés eredményeképpen egy komplex adatbázis és adatkapcsolat jött létre a piac szereplői között, ami az egyéni ügyfelek, vállalatok, mobilszolgáltatók és az államigazgatás számára egyaránt idő- és pénz megtakarítását eredményezi

– hangsúlyozzák a közleményben.

A kifejlesztett rendszer támogatja a készülékekkel (mobilokkal, notebookokkal és egyéb háztartási eszközökkel) kapcsolatos logisztikai tevékenységeket, illetve a készülékjavítási és -felújítási munkálatok adminisztrálását.

A rendszer használata a készülékjavítási, -felújítási szolgáltatások esetében hatékonyabb belső munkavégzést tesz lehetővé, ezáltal lerövidül a javítást megelőző adminisztráció a beépített automatizmusoknak köszönhetően. Alkalmazásával biztosított a javítási folyamat során keletkező adatok teljes körű digitalizációja, az összes adat-információ visszakereshető és felhasználható a logisztikai és javítási folyamat optimalizálásához.

A TMX Mobile Solution Szerviz Kft., illetve jogelődje, a Telemax 25 éve szolgáltat. Ügyfélkörük 80-85 százaléka céges partner, a magánügyfelek száma évről-évre emelkedik. A cég 2021. évi árbevétele 10 milliárd 891 millió forint volt, eredményük 680 millió forint. A pályáztató elvárása, hogy a fejlesztés eredményeképpen legalább 100 milliós többletbevételt produkáljanak.

Tovább olvasom

Tech

Zsarolóvírus ütött ki egy teljes bolthálózatot

A 7-Eleven mind a 175 üzlete kénytelen volt bezárni hétfőn.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Újabb boltláncnál történt súlyos zsarolóvírusos támadás, hétfőn mind a 175 dániai 7-Eleven üzlet kénytelen volt bezárni, miután egy zsarolóbanda leállította a cég fizetésfeldolgozó rendszerét, így nem működtek a kasszák. Az egyesült államokbeli székhelyű, nemzetközi hálózat neve ismerősen csenghet, leginkább szendvicseket is áruló vegyeskereskedéseknek titulálhatóak a boltjai.

A folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel a 7-Eleven dán leánycége nem kívánt részletekbe bocsátkozni a támadással kapcsolatban, azonban az ügyfeleknek elméletileg nincs félnivalójuk, nem szivárogtak ki például a kártyás fizetési információik. Mostanra a lánc legtöbb üzlet újból kinyitott, a cégnek sikerült a készpénzes fizetési lehetőség működésre bírása mellett alternatív kártyás fizetési terminálokat beüzemelnie – tette hozzá az Origó.

Tovább olvasom

Tech

A pénzügyi applikációk a második legnépszerűbb alkalmazások

Közvetlenül a közösségi médiát követik – állapította meg a Magyar Bankholding júliusi online kutatása.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Az 525 ember bevonásával készített reprezentatív kutatás szerint a válaszadók 87 százaléka használ közösségimédia-applikációkat, mint a Facebook és az Instagram, ehhez közeli, 73 százalékos a pénzügyi alkalmazások alkalmazása is. Népszerű applikációk még a játékok (45 százalék), a webshopok (40 százalék), illetve az online újságok, streamingszolgáltatások és videómegosztók egyaránt 39 százalékkal.

Az okostelefonnal rendelkezők átlagosan 24 alkalmazást tárolnak készülékükön, amelyek közül 11-et használnak rendszeresen.

A pénzügyi alkalmazásoknál leginkább az alapvető funkciókat használják, illetve tartják nélkülözhetetlennek a felhasználók. Ezek a forintátutalások és a számlaegyenleg-lekérdezés, amelyeket az emberek háromnegyede vesz igénybe, és kétharmada tart elengedhetetlennek. Emellett, a válaszadók több mint fele használja a mobilfizetés funkciót is.

A válaszadók zöme szerint gyors és kényelmes az interneten intézni pénzügyeket, az internetbanki alkalmazásokat a lakosság 56 százaléka hetente többször, 19 százaléka heti egyszer használja.

Tovább olvasom