Kövess minket!

Tech

Felvásárolja a Bridgestone a TomTom Telematics-ot

Egy meghatározó, flottamegoldásokat biztosító vállalat jön létre az európai, közel-keleti és afrikai régióban, amely képes új digitális üzleti modellek kialakítására a vállalati és lakossági mobilitás terén.

A Bridgestone Europe, a Bridgestone Corporation Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióban működő leányvállalata megállapodást kötött a TomTom vállalattal arról, hogy 910 millió euróért felvásárolja a cég telematikai üzletágát – áll közleményben.

A tranzakció révén egyesül a világ legnagyobb abroncs- és gumitermékgyártó vállalata, valamint Európa vezető, digitális flottamegoldás-szállítója, ezzel pedig a legnagyobb adatplatform jön létre a hálózatba kapcsolt járművek számára. A TomTom Telematics felvásárlása elősegíti a Bridgestone azon célkitűzésének megvalósítását, hogy a régió vezető mobilitásimegoldás-szállítójává váljon; emellett pedig a két vállalat kínálatának egyesítésével a Bridgestone szélesebb ügyfélkör számára kínálhatja gumiabroncsait és szolgáltatásait. A telematikai adatokhoz való hozzáférés továbbá segíti a Bridgestone virtuális abroncsfejlesztési és -tesztelési tevékenységét, valamint az ezekhez kapcsolódó gumiabroncs-innovációt, amely minden ügyfél számára – így az autógyáraknak is – előnyös lesz.

Az új társadalmi, gazdasági és technológiai megatrendek felgyorsítják az autóipar átalakulását, a jövőt immár a hálózatba kapcsolat, autonóm, megosztott elektromos járművek jelentik.

Éppen ezért a Bridgestone stratégiai prioritásként kezeli a digitális mobilitási megoldások és flottamegoldások kérdését. A trendet erősíti a személy- és áruszállítás terén a járműflották szerepének előretörése a magántulajdonban lévő járművekkel szemben. A szállítási szektorban jelentkező növekvő kereslet miatt a flottatulajdonosok és -üzemeltetők számára minden korábbinál fontosabb a termelékenység maximalizálása és a teljes tulajdonlási költség minimalizálása.

A mostani beruházás a Bridgestone azon törekvésére épít, miszerint a vállalat megerősíti digitális jelenlétét az EMEA régióban. A társaság elsősorban szenzorokból, adatplatformokból és elemzésekből származó adatok gyűjtését lehetővé tevő megoldásokba fektetett. Ennek részeként került sor olyan digitális megoldások és alkalmazások elindítására, mint a Tirematics, a Mobox, a FleetPulse vagy a Bridgestone Connect.

A TomTom Telematics a két számjegyű növekedést produkáló adatelemzési szektor egyik vezető vállalata, tökéletesen illeszkedik a Bridgestone stratégiájához, mivel folyamatosan növekvő és jelenleg 860.000 járműből álló bázissal rendelkezik, aminek kétharmadát kereskedelmi járművek alkotják. A TomTom testreszabott piacra lépési rendszerrel és prémium digitális termékekkel rendelkezik, mint például a WebFleet és a NextFleet. Az adatelemzésen alapuló, megbízható, mögöttes technológia nyílt, skálázható, biztonságos, felhőalapú platformra támaszkodik. A hálózat naponta több mint 800 millió GPS-pozíciót, 3,3 millió utat és 200 millió bejövő üzenetet kezel.

Platformja segítségével az ügyfelek – például kereskedelmi járműflották, lízingtársaságok vagy vállalati flották – hatékonyabbá tehetik működésüket. A vezetési élményt javító megoldások megkönnyítik az autógyártókkal történő együttműködést is. A TomTom Telematics vezetősége az évek során a nyereséges működés mellett sikerrel és folyamatosan bővítette a társaság ügyfélkörét. A vállalat kiváló növekedési potenciállal rendelkezik a flottamegoldások terén és szoftveres erőforrásaira támaszkodva új üzleti modelleket tud kialakítani.

A Bridgestone minden eszközzel és lehetősséggel rendelkezik ahhoz, hogy a TomTom Telematics növekedését felgyorsítsa. Ennek során a társaság kihasználhatja erős márkáját, széles ügyfélkörét, kiemelt beszállítói státuszát a világ vezető autógyártói és flottakezelői körében, valamint az EMEA régióban működő 2.600 helyszínből álló értékesítési hálózatát. A Bridgestone épít majd a K+F terén betöltött vezető pozíciójára is, továbbá a Rómában található, digitális mobilitási megoldások fejlesztésével foglalkozó, ”Digitális garázs” elnevezésű kutatás-fejlesztési központjának tapasztalatait.

„A TomTom Telematics tökéletes választás számunkra. A két cég eszközei és adottságai kiegészítik egymást, így meghatározó piacvezető flottamegoldási szolgáltatató jön létre, tovább erősítve a Bridgestone digitális technológiai üzletágát. A méretnövekedésen felül az ügylet jelentős előnyökkel jár az egymást kiegészítő kínálat révén, amely lehetővé teszi számunkra, hogy abroncsainkat és szolgáltatásainkat szélesebb ügyfélkörnek értékesítsük. Nagyon jó piaci pozícióban vagyunk az EMEA régióban az adatalapú szolgáltatások kiterjesztése, a flottaügyfelek körének bővítése és gyorsan növekvő a járműmobilitás-iparág lehetőségeinek kihasználására” – mondta Paolo Ferrari, a Bridgestone EMEA elnök-vezérigazgatója, a Bridgestone Csoport alelnöke.

„Nagyra értékeljük a TomTom Telematics vezetőségének, illetve 670 munkavállalójának tehetségét és képességeit. Célunk az üzletág növekedésének elősegítése, bővítése és jelenlegi terveik támogatása. Célunk, hogy a TomTom Telematics továbbra is ugyanolyan sikeresen szolgálja ügyfeleit, mint az elmúlt évek során, és a gyorsan bővülő piaci szegmensében élni tudjon piacvezető helyzetével” – tette hozzá.

„Számos stratégiai lehetőség alapos vizsgálatát követően arra a következtetésre jutottunk, hogy a TomTom Telematics a Bridgestone-nak történő eladása a TomTom Telematics és fő helyzetmeghatározó technológiai üzletágunk érdekét szolgálja” – jegyezte meg Harold Goddijn, a TomTom vezérigazgatója. – „Továbbfejlesztjük innovatív térképkészítő rendszerünket, lehetővé téve a gyorsabb térképfrissítéseket, a működési költségek csökkentését, és az önvezető járművek elterjedését.”

„A TomTom Telematics Európa piacvezető telematikai szolgáltatója, az egyesüléssel pedig tovább növeljük az általunk kiszolgált járművek hálózatát” – tette hozzá Thomas Schmidt, a TomTom Telematics ügyvezető igazgatója. – „A Bridgestone részeként célunk ambiciózus növekedési tervünk felgyorsítása a szinergiák kihasználásával. Várakozásaink szerint az átmenet zökkenőmentesen zajlik majd, amely nem hat ki ügyfeleinkre, beszállítóinkra és munkatársainkra” – mondta el.

Az ügylet részletei

Az ügylet lezárását követően a Bridgestone tulajdonába kerül a TomTom Telematics jegyzett tőkéjének és forgalomban lévő részvényeinek 100 százaléka, amiért a Bridgestone 910 millió euró készpénzt fizet – ez még az ügylet lezárása során némileg módosulhat.

A társaság az akvizíciót teljes egészében a mérlegben szereplő, rendelkezésre álló készpénzállományából fedezi, és ez a várakozások szerint egy éven belül az EPS-mutatóban pozitív módon jelenik meg. Az akvizíció kizárólag a TomTom telematikai üzletágára vonatkozik.

A tervek szerint az ügylet legkésőbb 2019 második negyedévében zárul le. A lezáráshoz szükséges az illetékes hatóságok jóváhagyása, a TomTom munkavállalói képviseleteivel történő egyeztetés, és a TomTom részvényeseinek beleegyezése is.

Az ügyletben a Bridgestone kizárólagos pénzügyi tanácsadója a Morgan Stanley, a jogi tanácsadó pedig a Simmons & Simmons társaság.

Tech

A digitális gazdaság női példaképeit díjazták

Átadták a 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait – közölték a szervezők, az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) az MTI-vel.

Közzétéve:

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán szerdán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, és egy különdíjat adtak át.

A közlemény szerint a második alkalommal meghirdetett pályázatra olyan nőket lehetett ajánlani, akik példaképként szolgálhatnak a fiatalabb generációk és a karrierváltó nők számára.

Olyan szervezetek jelölését várták, amelyek büszkék a női alkalmazottjaik teljesítményére, valamint szívesen mutatnának példát a női munkavállalóikon keresztül a szervezeti diverzitásra.  

Az Év csapatjátékosa díjat Burjánné Tandari Zsuzsanna, az AGCO Hungary Kft. SAP-fejlesztője kapta. Rajki Annamária, a Magyar Telekom TV és Entertainment igazgatója érdemelte ki az Innovátor elismerést. Dőry Éva, a Cosmo Consult Business Central üzletágának Support vezetője az Inspiráló teljesítményért kategória nyertese lett, míg Balogh Tünde, az evosoft Hungary Ipari Automatizációs Üzletágnak a vezetője az Inspiráló felsővezető díjat vehette át.

A Különdíjat az oktatásért Özvegy Judit, a szegedi SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola robotokat edukációs célra is alkalmazó tehetséggondozó pedagógusa kapta.

Tovább olvasom

Tech

Minden harmadik magyar kártyabirtokos fizet rendszeresen mobillal

A bankkártyát használó magyarok digitalizáltsága tovább nőtt, elsősorban a mobilfizetés és az online vásárlás terén, de a külföldi utazások és költések is újra elérték a pandémia előtti szintet.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A 97 százalékos magyarországi bankkártya-penetráció mellett tovább nőtt és eléri a 63 százalékot azok aránya, akik nagyon gyakran, egy héten többször is bankkártyával fizetnek bolti vásárlásaik során, a kártyát napi szinten használók aránya pedig már 23 százalék. A banki ügyfelek 85 százalékánál hetente egyszer biztosan bankkártyával történik a bolti fizetés. A kártyát fizetésre egyáltalán nem használók tábora tovább csökkent, arányuk ma már mindössze 3 százalék – írja az MTI a Mastercard Bankkártyahasználati szokások és attitűdök című kutatásának eredményeire hivatkozva.

A megkérdezettek 63 százaléka kártyával intézi az online számlafizetéseket, a csekkes befizetések aránya pedig 41 százalékról 36-ra csökkent.

A hagyományos bankok szolgáltatásai mellett két év alatt két és félszeresére nőtt azok száma, akik valamelyik neobanknál nyitottak számlát. A növekedés főleg a fiatalok körében volt kiugró, ahol 4 százalékról 17 százalékra nőtt a nem hagyományos banki ügyfelek aránya. A magyar neobanki ügyfelek 10 százaléka már ezt a kártyáját használja minden vásárlása során, ugyanakkor a többség inkább csak kisebb összegeket tárol rajta. A neobanki kártyák esetén a külföldi webshopos vásárlás (68 százalék) és a külföldi tartózkodás során történő fizetés (60 százalék) a használat leggyakoribb módja.

A kártyás fizetés népszerűsége a magyarok körében nem csak belföldön, de nemzetközi útjaik során is nőtt. Az utazás során a megkérdezettek 69 százaléka használta a kártyáját (63 százalék vásárlásra és mindössze 6 százalék aki kizárólag pénzfelvételre).

A magyarok egyharmada (33 százalék) kezdeményezett tavaly mobilfizetést, szemben a 2022-es év 26 százalékos arányával. A mobilfizetés szintén a fiatalok körében a leggyakoribb, itt a megkérdezettek 43 százaléka adott pozitív választ, de az idősebb korosztálynál is eléri a 21 százalékot azok aránya, akik rendszeresen fizetnek így.

A 18-65 év közötti, bankszámlával rendelkező városi lakosságra reprezentatív eredményt mutató kutatás szerint 88 százalék tud a mobilbanki applikációk létezéséről és 68 százalék használja is azt; ez 8 százalékos növekedést jelent egy év alatt, öt év alatt pedig közel 40 százalékot. Leggyakrabban átutalásokra, egyenleg lekérdezésre, tranzakciók ellenőrzésére és online fizetés hitelesítésére használják.

A Covidot követően némi megtorpanás volt tapasztalható az online térben, hiszen míg a járvány idején 87 százalék volt az online vásárlók aránya, ez a világjárvány után 81-83 százalék közé állt vissza. 2023 őszére azonban újra csúcsot döntött a vásárlási láz: a megkérdezettek 88 százaléka vett valamit az interneten a felmérést megelőző fél évben.

Az internetes vásárlások során használt fizetési módok közül az online bankkártyás fizetés a legnépszerűbb (67 százalék), ezt követi a kártyás utánvét (44 százalék), majd a készpénzes utánvét (40 százalék).

Az adatok összesítése után az látszik, hogy 85 százalék azok aránya, akik fizetnek online vásárláskor kártyával.

A megkérdezettek közel ötöde (18 százalék) vásárol rendszeresen külföldi webshopból, 45 százalék ennél valamivel ritkábban, míg 37 százalék azok aránya, akik még sosem tettek így.

A felmérésben résztvevők kétharmada tapasztalt valamilyen visszaélési kísérletet az interneten, a legtöbb esetben ebből szerencsére semmilyen káruk nem lett, 15 százaléknál viszont a veszteség többnyire (az esetek 61 százalékában) 50 ezer forint alatt maradt.

Tovább olvasom

Tech

Hekkertámadás: sokmilliárdos kár érte a magyarországi Pepcót

A cég feljelentést tett, de nem tudják, vissza lehet-e szerezni az ellopott pénzt.

Közzétéve:

A Pepco egyik budapesti üzlete, fotó: MTVA/MTI/Róka László

Adathalász-támadást intéztek a Pepco magyarországi üzletága ellen – írja a Világgazdaság. A Pepco bejelentése szerint mintegy 15 millió eurót veszített a hackertámadásban. 

Ez átszámítva mintegy 6 milliárd forintnak felel meg.

A Pepco csoport úgy fogalmazott, egyelőre nem világos, hogy a pénzösszeget vissza lehet-e szerezni. Ugyanakkor azt is jelezték, hogy erőfeszítéseket tesznek a banki partnereiken és a rendőrségen keresztül is ennek érdekében.

Némiképp megnyugtató, hogy a jelenlegi információk szerint úgy tűnik, az incidens nem érintett semmilyen ügyfél-, beszállítói vagy dolgozói adatot. A Pepco azt is hangsúlyozta, hogy a csoport erős mérleggel rendelkezik, több mint 400 millió eurós likviditással készpénz- és hitelkeretből, illetve továbbra is erős cash flow-t termel a működéséből. További részleteket azonban nem közölt az adathalász-támadásról, így azt sem tudni, az pontosan mikor történt.

Azt ugyanakkor leszögezték, hogy rendkívül komolyan veszik a pénzügyi ellenőrzéseket és az informatikai biztonságot, éppen ezért most a teljes informatikai rendszer és az összes folyamat csoportszintű felülvizsgálatát végzik, hogy a jövőben ezek erőteljesebben biztosítsák az üzletmenetet.

A Pepcónak 248 üzlete van Magyarországon, az első negyedévben pedig csoportszinten 1,9 milliárd eurós árbevételt ért el.

Tovább olvasom