Kövess minket!

Tech

Eddig sikertelen a Netflix potyautasok elleni hadjárata

Rejtélyes okokból eltérő bánásmódban részesülnek a jelszavukat másokkal megosztók.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Soha nem látott helyzet állt elő az idei első negyedévben a Netflixnél, az internetes filmszolgáltatónak az előrejelzések szerint 2,5 millióval kellett volna bővítenie az előfizetőinek számát, ehelyett elveszített 200 ezret. A sokkoló fordulatra gyors reakciót adott a cég vezetése, számos saját műsor törlése mellett bejelentette, hogy le fog csapni a felhasználói fiókjukat másokkal szerződésszegű módon megosztó ügyfelekre, az adatai szerint világszerte 100 millió háztartásban érik el fizetés nélkül a szolgáltatását.

A jelszómegosztókal való konfrontálódást első körben három dél-amerikai országban kezdte meg a Netflix, és a hírek szerint Peruban biztosan nagy miatta a káosz. A cég egyik helyi ügyfélszolgálatosa szerint úgy kellene kinéznie a dolognak, hogy elsőként automatizált kérést kellene kapniuk az előfizetőknek a szerződésszegű magatartás befejezéséről, ha pedig erre fittyet hánynának, akkor a fedélzetre hozott potyautasaik miatt meg kellene toldani pár dollárnyi pótdíjjal a havidíjukat.

A tapasztalatok szerint a gyakorlatban eddig az történt, hogy figyelmeztetésre válaszul a felhasználók egy része teljesen lemondta az előfizetését, másoktól a szolgáltatás figyelmeztetés nélkül kezdte vonni a pluszdíjat, a harmadik tábor pedig a felszólítás ellenére nem kapott extra terhelést a szerződésszegés miatt – olvasható az Origo.hu cikkében.

A potyautasok után járó pótdíjat a Netflix minél előbb világszerte be kívánja vezetni, ám erre műszakilag még nyilvánvalóan nem áll készen, ráadásul aggodalmat jelenthet a fenyegetés hatására az előfizetésüket teljesen lemondók tábora is, az elüldözésükkel akár lábon is lőheti magát a vállalat.

Tech

Integrált platformot fejlesztett a mobilszerviz cég

A mobilkészülékek teljes életciklusában felmerülő problémák megoldásának támogatására integrált platformot fejlesztett a TMX Mobile Solution Szerviz Szolgáltató Kft., mintegy 440 millió forint felhasználásával.

Közzétéve:

A projekt összköltségéhez a cég 214 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán – tájékoztatta a nyertes cég közleményben az MTI-t.

A fejlesztés eredményeképpen egy komplex adatbázis és adatkapcsolat jött létre a piac szereplői között, ami az egyéni ügyfelek, vállalatok, mobilszolgáltatók és az államigazgatás számára egyaránt idő- és pénz megtakarítását eredményezi

– hangsúlyozzák a közleményben.

A kifejlesztett rendszer támogatja a készülékekkel (mobilokkal, notebookokkal és egyéb háztartási eszközökkel) kapcsolatos logisztikai tevékenységeket, illetve a készülékjavítási és -felújítási munkálatok adminisztrálását.

A rendszer használata a készülékjavítási, -felújítási szolgáltatások esetében hatékonyabb belső munkavégzést tesz lehetővé, ezáltal lerövidül a javítást megelőző adminisztráció a beépített automatizmusoknak köszönhetően. Alkalmazásával biztosított a javítási folyamat során keletkező adatok teljes körű digitalizációja, az összes adat-információ visszakereshető és felhasználható a logisztikai és javítási folyamat optimalizálásához.

A TMX Mobile Solution Szerviz Kft., illetve jogelődje, a Telemax 25 éve szolgáltat. Ügyfélkörük 80-85 százaléka céges partner, a magánügyfelek száma évről-évre emelkedik. A cég 2021. évi árbevétele 10 milliárd 891 millió forint volt, eredményük 680 millió forint. A pályáztató elvárása, hogy a fejlesztés eredményeképpen legalább 100 milliós többletbevételt produkáljanak.

Tovább olvasom

Tech

Zsarolóvírus ütött ki egy teljes bolthálózatot

A 7-Eleven mind a 175 üzlete kénytelen volt bezárni hétfőn.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Újabb boltláncnál történt súlyos zsarolóvírusos támadás, hétfőn mind a 175 dániai 7-Eleven üzlet kénytelen volt bezárni, miután egy zsarolóbanda leállította a cég fizetésfeldolgozó rendszerét, így nem működtek a kasszák. Az egyesült államokbeli székhelyű, nemzetközi hálózat neve ismerősen csenghet, leginkább szendvicseket is áruló vegyeskereskedéseknek titulálhatóak a boltjai.

A folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel a 7-Eleven dán leánycége nem kívánt részletekbe bocsátkozni a támadással kapcsolatban, azonban az ügyfeleknek elméletileg nincs félnivalójuk, nem szivárogtak ki például a kártyás fizetési információik. Mostanra a lánc legtöbb üzlet újból kinyitott, a cégnek sikerült a készpénzes fizetési lehetőség működésre bírása mellett alternatív kártyás fizetési terminálokat beüzemelnie – tette hozzá az Origó.

Tovább olvasom

Tech

A pénzügyi applikációk a második legnépszerűbb alkalmazások

Közvetlenül a közösségi médiát követik – állapította meg a Magyar Bankholding júliusi online kutatása.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Az 525 ember bevonásával készített reprezentatív kutatás szerint a válaszadók 87 százaléka használ közösségimédia-applikációkat, mint a Facebook és az Instagram, ehhez közeli, 73 százalékos a pénzügyi alkalmazások alkalmazása is. Népszerű applikációk még a játékok (45 százalék), a webshopok (40 százalék), illetve az online újságok, streamingszolgáltatások és videómegosztók egyaránt 39 százalékkal.

Az okostelefonnal rendelkezők átlagosan 24 alkalmazást tárolnak készülékükön, amelyek közül 11-et használnak rendszeresen.

A pénzügyi alkalmazásoknál leginkább az alapvető funkciókat használják, illetve tartják nélkülözhetetlennek a felhasználók. Ezek a forintátutalások és a számlaegyenleg-lekérdezés, amelyeket az emberek háromnegyede vesz igénybe, és kétharmada tart elengedhetetlennek. Emellett, a válaszadók több mint fele használja a mobilfizetés funkciót is.

A válaszadók zöme szerint gyors és kényelmes az interneten intézni pénzügyeket, az internetbanki alkalmazásokat a lakosság 56 százaléka hetente többször, 19 százaléka heti egyszer használja.

Tovább olvasom