Kövess minket!

Tech

A YouTube-on újranézhető a Jelenből a digitális jövőbe konferencia összes előadása

Az eseményen számos neves szakértő, köztük az idei Neumann Professzori Díj nyertese, Ifj. Székelyhidi László matematikus tartott előadást a digitális technológiák jelenlegi és közeli jövőjéről.

A Jelenből a digitális jövőbe online konferencián rendhagyó módon adták át az idei Neumann Professzori Díjat. A kitüntetést idén prof. dr. Ifj. Székelyhidi László, a Lipcsei Egyetemen dolgozó matematikus kapta, akinek dr. Józsa János, a BME rektora és dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke jelképesen, virtuálisan tudta átadni az elismerést.

Székelyhidi professzor saját kutatási témájában, a hidrodinamikában felfedezett “logikai szörnyetegekről” tartott előadást az online rendezvényen. Előadásából az is kiderül, hogy miért rejt hatalmas lehetőséget az, hogy a matematika nyelvén fizikai jelenségeket is meg lehet fogalmazni, ahogy ezt hatvan évvel ezelőtt Wigner Jenő fizikus is hangsúlyozta.

Szököcs Csaba, az Evosoft Hungary vezető szoftvermérnöke a jövő szakmáiról szóló előadásában arról beszélt: az automatizálás eddig több munkahelyet teremtett, mint amennyit elvett: a rutinszerű munkák, különösen a monoton fizikai munkák csökkentek, de közben kreativitást igénylő munkakörből egyre több lett. Ez várhatóan a jövőben is így lesz, a probléma csak az, hogy a fiatalokat olyan munkakörökre kellene az oktatásnak felkészíteni, amelyek ma még nem is léteznek. Becslések szerint a mostani iskolások mintegy 60 százaléka ma még nem létező munkát végez majd. Ezek olyan új technológiákhoz kapcsolódhatnak, mint a digitális implantátumok, a mikrobiotechnológia és az automatizált közlekedés.

Dr. Prónay Szabolcs, a Szegedi Tudományegyetem docense azt a témát járta körül, hogyan változtatta meg a COVID a közösségi tudás alkalmazását. Mint mondta, az internet jelentősen felértékelte a közösségi tudást, a szakértők helyett egyre inkább hagyatkozunk olyan, laikusok által közétett információkra, mint a Wikipédia-szócikkek vagy a közösségimédia-csoportokban terjedő tippek. „Szakértők helyett a tapasztalt tömegnek hiszünk” – fogalmazott.

Popovics László, az OTP elosztott rendszerek fejlesztési igazgatóságának vezetője előadásában arról beszélt: az ügyfélszolgálati munkakörökben, a jövőben megjelenhetnek a „digitális dolgozók”, azaz olyan fejlett mesterséges intelligenciával működő programok, amelyek az emberi interakciók széles skáláját képesek értelmezni, és teljesíteni ügyfelek kéréseit. Ehhez fontos, hogy a szöveges információk és a beszéd mellett az algoritmusok képesek legyenek az emberi érzelmeket is olvasni. Popovics beszélt arról is, hogy az automatizálásnak és a mesterséges intelligenciának köszönhetően több munkavállaló foglalkozhat majd színesebb, kreatívabb feladatokkal, míg a monoton munkákat gépek veszik át.

Dr. Szűts Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem docense és a Milton Friedman Egyetem oktatója egy aktuális témáról, az online tanításról tartott előadást. Mint mondta, az oktatás összefügg az élményszerűséggel, a tankönyv, mint élmény már nehezen tud versenyezni az online információforrásokkal. Ennek ellenére nem biztos, hogy az iskoláknak át kell venniük például a közösségi média mechanizmusait: erre jellemző a gyors visszajelzés, a multitasking és az, hogy az információ helyett annak elérési módját jegyzek meg a tanulók, az információk hosszú távú rögzítéséhez azonban a tanuláshoz szükség van az elmélyült figyelemre.

Dr. Nagy Ádám, a Selye János Egyetem docense a generációk és a digitális szocializációjáról szóló előadásában azt mondta, a mostani 10-23 éves Z-generáció tagjai az első korosztály, akik az internetnek köszönhetően már tökéletesen azonos időbeliségben élnek a nyugati világgal, ugyanakkor jutnak el hozzájuk a nyugati kulturális termékek, mint az amerikai és nyugat-európai fiatalokhoz. Életszemléletük kutatások szerint hasonlít a két világháború között született csendes generációhoz (jellemző rájuk a passzivitás, apolitikusság, a status quo elfogadása), amit erősíthet az is, hogy a most is tartó pandémia és karantén lesz a korosztály egyik legmeghatározóbb közös élménye. A legfiatalabb, a részben még meg sem született ún. alfa-generáció tagjai már a harmadik, digitális bennszülöttként felnövő korcsoport lesz, de a szocializációjukat már várhatóan olyan technológiák képezik majd, amelyek még ma nem is léteznek.

Dr. Tilesch György, a Fehér Ház MI-etikai munkacsoportjának tagja, a Neumann Társaság Mesterséges Intelligencia Nagykövetének előadásából kiderült, hogy a mesterséges intelligencia napjainkban lép felnőttkorba, 2023-ra a cégek már 65 százaléka „MI-éretté” válthat. Mint mondta, a következő 10 év a nagy MI-rendszerek összeolvadásáról fog szólni, de egyelőre a legbonyolultabb rendszerek továbbfejlődését akadályozza azok nagy energiaigényessége. Emellett a céges világban az etikai aggályok is jelentősen akadályozzák a mesterséges intelligencia fejlesztéseket. Elmondta azt is, hogy az Európai Unió számára nem csak az MI szabályozásában kellene gondolkodnia, hanem saját társadalmi víziót kellene felépíteni a mesterséges intelligenciával kapcsolatban.

A Neumann Társaságról

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a legnagyobb múltra visszatekintő hazai informatikai szervezet, 1968-as megalapítása óta kiemelkedő szerepet vállal a digitális esélyegyenlőség megteremtésében. Tevékenységei között kiemelt az informatikai tehetséggondozás, amelynek jegyében évtizedek óta főszervezője a Nemes Tihamér Országos Középiskolai Számítástechnikai Tanulmányi Versenynek és a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenynek, illetve felkészítője a diákolimpiákra utazó csapatoknak. A társaság célja, hogy a digitális világ GPS-eként segítse a tájékozódást az információs társadalom világában.

Tech

Leállt egyes mobilozóknál a Google Pay

Nem tudnak fizetni, megbuherált szoftverűnek hiszi a mobiljukat a Wallet.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Súlyos hibáról kezdtek panaszkodni egyes Google Pixel és Samsung Galaxy okostelefonokat használók, a hétvége óta nem tudnak érintés nélkül fizetni a Google Pay szolgáltatással a Wallet mobilappon keresztül. Az alkalmazás elindításakor hibaüzenet jelenik meg, miszerint a készülékük nem felel meg a minimum biztonsági követelményeknek.

A hibaüzenet mindig is jelen volt a Google érintés nélküli fizetési szolgáltatásában, biztonsági okból az ugyanis nem használható feloldott rendszerindítójú telefonokon.

Viszont az eddigi panaszosok egyöntetűen azt állítják, hogy teljesen érintetlen szoftver fut a telefonjaikon, egy felhasználónál a rivális Samsung Pay fizetési szolgáltatás továbbra is gond nélkül működik.

A jelenlegi információk alapján a kellemetlen helyzetet egy bug okozza: a Google megváltoztatta a Walletben a megbuherált szoftverű készülékek detektálásának módját, az eddig használt és 2024-ben nyugdíjazni kívánt SafetyNet Attestation programozási felület helyett a Play Integrity nevű utódjára bízza a munkát.

Ez viszont nem működik tökéletesen, a mobilozók egy kis táboránál fals pozitív szoftvermódosítást detektál – írta az Origo.hu.

Tovább olvasom

Tech

Tönkreteheti a régi képeket a Google alkalmazása

Sokaknál vizuális hibák jelentek meg a szolgáltatásba régen feltöltött egyes fotókon.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Nem csak a Google Pay fizetési szolgáltatást használókat érhette csúnya meglepetés a hétvégén, a panaszok szerint vizuális hibák tűntek fel a Google Fotók szolgáltatásba régebben feltöltött fotókon. Az anomáliák a mobilappban és a böngészős felületen is láthatóak, a szolgáltatásból egyénileg letöltött és a Takeouttal tömegesen leszedett fotókon szintén megjelennek.

Egyelőre úgy tűnik, hogy csak a szolgáltatásban valamilyen módon szerkesztett fotók érintettek, a módosítatlan eredeti kópiákon nem tűntek fel furcsa pontok, minták, elszíneződések. Biztatóan hangzik, hogy időközben egyes panaszosoknál ugyanolyan rejtélyesen eltűntek a képekre került hibák, mint ahogyan megjelentek rajtuk, így a jelek szerint a Google képes valamit kezdeni a helyzettel, talán nem roncsolódtak örökre a régi emlékek.

Ha más nem jön össze, akkor a Google képes lehet „hidegen” tárolt biztonsági másolatokból helyreállítani a roncsolódott képeket – hívta fel a figyelmet az Origo.hu.

Tovább olvasom

Tech

Mesterséges intelligencia segíti az ügyintézést a kormányablakokban

Érintőképernyős önkiszolgáló pontokon is lehet már ügyeket intézni a kormányablakokban országszerte majdnem kétszáz helyszínen – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.

Közzétéve:

Borítókép: Kormányablak a dunakeszi Verseny utcában. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A közlemény szerint a Mesterséges Intelligencia Asszisztens pontokon

könnyen, gyorsan, ügyintézői beavatkozás és sorban állás nélkül lehet elektronikusan bizonyos ügyeket intézni,

például

  • vezetői engedélyt vagy
  • személyi igazolványt pótoltatni,
  • gépjárművel kapcsolatos ügyekben eljárni,
  • anyakönyvi kivonatot és
  • erkölcsi bizonyítványt igényelni,
  • de az ügykörök folyamatosan bővülnek.

Az önkiszolgáló terminálokon kamera, mikrofon, ujjlenyomat- és okmányolvasó, hangszóró, nyomtató, bankkártya-terminál, valamint aláíró pad található.

A rendszer lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót az ügyintézés menetén, és az azonosítás is a mesterséges intelligencia segítségével történik, amely az egyik legbiztonságosabb azonosítási forma.

A projekt 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Tovább olvasom