Kövess minket!

Művház

Közönségsikereket mutat be online a Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház társulata most is arra törekszik, hogy a pandémia ideje alatt minőségi kulturális élményt biztosítson. A NEMZETI StreamPAD műsorán ezúttal a repertoáruk két közönségsikerét lehet megtekinteni márciusban.

Március 13-án 19 órától a legendás film, a Körhinta színpadi változatát tekinthetik meg. 

A szerelem erejéről a tánc, a zene és a próza dinamikus egységével teremtett különleges formanyelven mesél előadásunk, amelyet Vidnyánszky Attila rendezésében, Zsuráfszky Zoltán társrendező-koreográfus, és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével láthatnak a NEMZETI StreamPAD műsorán. A Szász Júlia, Berettyán Nándor, Szűcs Nelli, Varga József és Farkas Dénes főszereplésével látható darabot ezúttal is választható angol és magyar felirattal tesszük elérhetővé – írja az Origo.

Ezt követi március 27-én Márai Sándor A kassai polgárok című drámája, melyet Szabó K. István állított színpadra, melyet Szabó K. István állított színpadra.

A XIV. században játszódó történet János mester, a kassai dóm kőfaragójának személyes tragédiáján keresztül mutatja be a kor történelmi eseményeit, legfontosabb erkölcsi kérdéseit.

A főszerepben Rátóti Zoltán, Tóth Auguszta és Barta Ágnes látható, partnereik: Blaskó Péter, Nagy Mari, Horváth Lajos Ottó, Schnell Ádám, Berettyán Sándor, Szarvas József, Rácz József, Bakos-Kiss Gábor, Rubold Ödön, Szép Domán és Herczegh Péter.

A NEMZETI StreamPAD előadásokra a vetítés napján 17 óra 50 percig jegyet váltani az eSzínház vagy a Jegymester oldalán keresztül lehet!

Művház

Ethan Hawke sorozatgyilkos lesz Stephen King fiának horrorjában (videó)

Ethan Hawke gyerekekre vadászó, maszkos sorozatgyilkos lesz a Fekete telefon című horrorfilmben, ami Stephen King fia, Joe Hill azonos című novelláján alapul.

Közzétéve:

Flickr

A filmben Finney Shawt, a félénk, de eszes 13 éves fiút elrabolta egy szadista gyilkos, és egy hangszigetelt pincében tartja. Amikor a falon egy telefon csörögni kezd, Finney rájön, hogy a gyilkos előző áldozatainak hangját hallja – írja az Origo.

A film producere, társírója és rendezője Scott Derrickson, a Doctor Strange, a Sinister és az Ördögűzés Emily Rose üdvéért író-rendezője. A magyar mozikba január 27-én érkezik.

Tovább olvasom

Művház

Véget ért a Vadászati világkiállítás, de nem teljesen

A Hungarikum Gálával csütörtök este véget ért az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi rendezvénye a Hungexpón.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A záró esemény nézői népzenei és operettrészletekből összeállított színpadi műsort láthattak. Ezt megelőzően a kiállításokon túl vadászattörténeti előadásokkal, filmvetítésekkel, koncerttel várták az érdeklődőket.

Az utolsó napon a Hungexpo melletti Kincsem Parkban is látványos rendezvényeket tartottak. A lovas, kutyás, íjász és solymász bemutatók a magyar vadászat elmúlt évszázadait idézték föl.

A szeptember 25-én kezdődött világkiállítás budapesti rendezvényein a látogatók száma csütörtök estére minden valószínűség szerint átlépte a 600 ezret.

Ugyanakkor több kiállítás továbbra is látogatható – például a Vajdahunyad várban vagy éppen az egyik kiemelt, fővároson kívüli helyszínen, Vásárosnaményban – írja a hirado.hu

Tovább olvasom

Művház

Brüsszelben lesz az Elk*rtuk nemzetközi filmpremierje

Továbbra is zajlanak az egyeztetések a mozikkal, hogy több vetítési időpontot kapjon a magyar krimi.

Közzétéve:

– Nehéz partner a Budapest Film. Hat mozija van, azonban csak egyben fogják játszani az Elk*rtukat napi három vetítésszámmal, de más mozik is tervezik felvenni a listájukra a filmet – mondta Helmeczy Dorottya producer az Elk*rtuk Facebook-oldalán tartott videóinterjúban, ahol Bendi Balázs forgatókönyvíróval együtt válaszoltak a nézők kérdéseire is. A producer hangsúlyozta: lépésről lépésre haladnak a mozikkal folytatott tárgyalásokkal, hiszen a Cinema Cityben is játszani fogják a magyar politikai thrillert.

– Azzal viszont továbbra sem értek egyet, hogy a nyugati filmeket több helyen és időpontban vetítik, az Elk*rtukat pedig nem akarják elfogadni – húzta alá Helmeczy, majd arra is rámutatott: bár minden Cinema Cityben játszani fogják, de ott is látható, hogy amíg az új James Bond-filmet napi 27-30 alkalommal vetítik, addig az Elk*rtukat csak ötször. A producer hozzátette: velük is folytatódik az egyezkedés a vetítésszám növeléséről – írja a Magyar Nemzet.

Helmeczy Dorottya elmondta: minden olyan platformon elérhető lesz a film, amely egy film számára felmerülhet. Külföldön Brüsszelben fog debütálni, és azt követően kerül nemzetközi forgalmazásba. Mint mondta: a két legnagyobb streaming szolgáltatóval is folynak a tárgyalások.

Arra válaszolva, hogy a film elkészülte óta hogyan látják Magyarország 2006-os kormányzati elitjét, a producer úgy reagált: volt egy saját élménye 2006-ból, amelynek egyfajta felnövéstörténete lett az Elk*rtuk. – Ez a jövő generációjának filmje, ami arról szól, hogy mi az, ami soha többé nem fordulhat elő Magyarországon – fogalmazott Helmeczy Dorottya, majd hozzátette: a film készítése miatt többször is meghallgatta Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, és az a benyomása támadt, hogy

 ha valaki úgy beszél az országról, ahogy a volt miniszterelnök tette, az nem szereti a hazáját. – Nem beszélünk így sem gyerekről, sem másról. 

– Ez volt a saját tanulságom – tette hozzá.

Bendi Balázs forgatókönyvíró megjegyezte: amikor megkapta a film megírásának lehetőségét, a kutatómunka során olyan részleteket ismert meg az akkori események hátteréről, amelyek révén ma már másképp látja a politikai folyamatokat. Mint mondta: számára ez volt a felnövéstörténet. 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Tovább olvasom