Kövess minket!

Médiapiac

Windows Live az Adaptive-tól

Harmadik alkalommal tartott Microsoft Advertising Workshopot az Adaptive Media. Az apropó a Wave 4 volt – közölte a társaság. Ebben a Microsoft radikálisan újragondolta a Hotmail és Messenger alkalmazásokat, és olyan megoldásokat kínál új és potenciális felhasználóinak, amik nemcsak illeszkednek a közösségi médiában az utolsó években végbement forradalmi változásokhoz, hanem sok szempontból koncepcionálisan is újrarendezik az internetezés nyújtotta lehetőségeket.

Hagyománnyá vált az Adaptive Media Sales House életében, hogy hirdető ügyfeleit és ügynökségi partnereit félévente szakmai rendezvényen látja vendégül. A budai Barabás Villa adott helyt az idei második Microsoft Advertising Workshop-nak, ahol a félnapos program keretében közel hatvan média- és marketingszakember ismerkedett a Windows Live új verziójával, és meghívott előadók segítségével mélyülhetett el a digitális médiatervezés kérdéseiben.

A rendezvény közvetlen apropóját az adta, hogy Wave 4 néven a Microsoft radikálisan újragondolta a Hotmail és Messenger alkalmazásokat, és olyan megoldásokat kínál új és potenciális felhasználóinak, amik nemcsak illeszkednek a közösségi médiában az utolsó években végbement forradalmi változásokhoz, hanem sok szempontból koncepcionálisan is újrarendezik az internetezés nyújtotta lehetőségeket.

A Wave 4 két legjelentősebb pillére közül az egyik a Microsoft háza táján már egy ideje emlegetett Consumer Cloud. A Cloud koncepció lehetővé teszi a teljesen integrált Hotmail és Messenger alkalmazások számára, hogy telepített Office szoftverek vagy akár a Windows operációs rendszer jelenléte nélkül is képes legyen kezelni Office-dokumentumokat, illetve az alkalmazások segítségével megosztott tetszőleges állományokat, köztük akár több száz fotót tartalmazó albumokat vagy méretes videofájlokat is a virtuális térben tároljon könnyedén hozzáférhető módon.

Legalább ennyire innovatív az a megoldás, amivel a Facebook térhódítása ellenére dinamikusan szaporodó felhasználói bázissal rendelkező Hotmail és Messenger képes összekapcsolódni akár tucatnyi közösségi média alkalmazással. Az új Windows Live teljes közösségi média integrációt ígér és valósít meg látványos és jól áttekinthető módon megkönnyítve ezzel mind a gyakorlott mind a kezdő felhasználók tevékenységét.

“Az utóbbi időben sokak előtt olyan kép alakulhatott ki az internetezés jövőjéről, mintha minden a Facebook körül forogna. Hallottunk olyan hangokat is, amelyek már temetni készültek a Windows Live-ot, de erre jócskán rácáfol a Wave 4. Az új verzió nem a Facebook vagy más közösségi megoldások ellenében dolgozik, hanem éppen arról van szó, hogy egyfajta rendező elvet visz abba a világba, amiben sok felhasználó már egy kicsit elveszettnek érezhette magát.” – nyilatkozott a Wave 4-ról Tomas Koska, a Microsoft Advertising képviselője. “Bár alig pár hete vált teljes mértékben hozzáférhetővé, az új Windows Live-ot világszerte már több mint tízmillióan kapcsolták össze a Facebook-kal és másfélmillióan a YouTube-bal. Ez 250 milliónál több alkalommal összesen másfél milliárd percnyi chat-et generált a Messenger és a Facebook között.” – tette hozzá a szakember.

A Wave 4 bemutatót követően Barnóth Zoltán az MEC Interaction ügynökségi vezetője a digitális kommunikációval összefüggésben kötelezően megfogalmazandó célkitűzésekről és hatékonysági mutatókról, valamint az online reklámokkal szemben támasztható elvárások lehetőségeiről tartott előadást. Victoria Grigoryan, a Microsoft Advertising közép-európai régióért felelős értékesítési vezetője a digitális médiának a médiamixbe való hatékony integrálására mutatott gyakorlati példákat az MSA nemzetközi piacairól különös tekintettel az FMCG-szektor hirdetőire. A szakmai előadások sorát Juhász Péter Tibor, a Procter & Gamble integrált kommunikációért felelős vezetője zárta, aki az előzőekben vázolt elvek és gyakorlati szempontok érvényesülését mutatta be hirdetői szemszögből.

A program utolsó részeként a jelenlévők bemutatót láthattak a Microsoft Advertising hazai és nemzetközi portfoliójában a közelmúltban megjelent kampányok legkreatívabb hirdetéseiből, továbbá tájékoztatást kaptak az új Windows Live verzióban megjelenő újfajta vagy a korábban megszokottól eltérően működő hirdetési formátumokból. Az új verzióban a kibővült felhasználói felületnek köszönhetően szaporodnak a már hagyományosnak tekinthető hirdetési lehetőségek, újdonságként pedig lényegesen gazdagabbá válik a kifejezetten a közösségi és a virális hatásokra építő megoldások eszközkészlete, elsősorban a kreatív önkifejezést támogató formátumok.

 

Médiapiac

Megbírságolta a Tilos Rádiót és vidéki rádiókat vizsgált a Médiatanács

Korhatár-besorolási büntetést kapott a fővárosi adó.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteki közleménye szerint a fővárosi Tilos Rádió szolgáltatójára 75 ezer forint bírságot rótt ki a Médiatanács, mert a 7térítő című műsorban elhangzott, következetesen trágár kifejezések ellenére nem 16-os korhatár-besorolással és nem a 21 és 5 óra közötti idősávban, hanem besorolás nélkül, reggel 7 és 9 óra között sugározta a vitatott műsort.

A grémium a szerződéses vállalások betartását vizsgálta több vidéki rádiónál. A nyíregyházi Karc FM 102,6 kevesebb magyar zenét, a dunaújvárosi Rádió 24 kevesebb hírt és közszolgálati, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort, míg a békéscsabai Csaba Rádió kevesebb szöveget és helyi közéleti műsort, valamint több zenét tett közzé, amiért a testület figyelmeztette a rádiók szolgáltatóit.

“A Médiatanács a jogi következmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét” – hangsúlyozták.

Bejelentés alapján olyan műsorokat is vizsgált a grémium, amelyeknél nem indít eljárásokat. Júniusban a TV2 Családi titkok című sorozat egyik epizódjában homoszexuális témával foglalkozó tartalmat sugároztak. A Médiatanács döntésénél elsősorban arra volt figyelemmel, hogy az elbírálásnál még a szigorúbb gyermekvédelmi szabályok nem alkalmazhatók, tekintettel arra, hogy a törvénymódosítás csak később lépett hatályba.

A testület az Úgytudjuk nevű sajtótermék augusztusi számában látható “Szerelem a Gayer parkban” című tartalom kapcsán sem indít eljárást, ugyanis az a kiskorúak védelme szempontjából ártalmas elemet nem tartalmazott.

A rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntésekről azt közölték, a Médiatanács megállapította, hogy a Szeged 87,9 MHz körzeti frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat eredménytelen, ugyanis az egyedül pályázó Radio Plus Kft. alakilag érvénytelen ajánlatot adott. A testület ugyanakkor a médiaszolgáltatási lehetőség újrapályáztatásáról döntött, és elfogadta a pályázati felhívás tervezetét. A Médiatanács emellett véglegesítette a körzeti Nyíregyháza 100,5 MHz pályázati felhívását.

A testület elvégezte a Tapolca 101,8 MHz, a Veszprém 94,6 MHz és a Tatabánya 107,0 MHz pályázati felhívásaira benyújtott egy-egy ajánlat alaki vizsgálatát: előbbi kettőnél nyilvántartásba vette a Katolikus Rádió Zrt.-t, míg utóbbinál a Karc FM Média Kft.-t.

A testület a szolgáltató kérelmére 60 napos ideiglenes hatósági szerződést köt a kisközösségi Gyöngyös 92,4 MHz használatára a Mátra Média Kulturális Egyesülettel – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Terheléses informatikai támadás az Origo ellen

Péntek reggel terheléses támadás érte az Origo weboldalát. A szerkesztőség 8 óra után nem sokkal észlelte, hogy az Origo oldala többször elérhetetlenné vált és válik mind az olvasók, mind szerkesztőség számára.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A hiba pontos okát még vizsgálják, de az elsődleges vizsgálatok alapján megállapítható, hogy külső, terheléses támadás érte a weboldalt. 

Korábban a Mandiner oldalát is támadás érte, csütörtökön pedig a Békemenetet szervező CÖF-CÖKA honlapja ellen és a Magyar Hírlap ellen indult terheléses támadás, így egy ideig mindegyik oldal elérhetetlenné vált – emlékeztetett az Origo.  

Tovább olvasom

Médiapiac

Így újul meg 2022-ben a Duna Televízió

Hamarosan átalakul a közmédia főadója: 21. századi vizuális megjelenéssel és tartalommal készülnek a nézőknek a csatorna megújulására – jelentette be Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Figyelő aktuális számában, amelyben hangsúlyozta, az innováció a legfontosabb célkitűzés.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2011-ben létrejött Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap napjainkban másfélszer annyi tartalmat gyárt, mint az első évben. A tartalomgyártó vállalat célkitűzése, hogy folyamatosan magas minőséget nyújtson nézőinek, miközben a szolgáltatást olyan egyedülálló innovációkkal fejleszti, mint a megújult Időjárás-jelentés vagy az M4 Sport stúdiója. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjújában kiemelte, az átalakulás folytonos: 2022-ben két nagy projektre készül a közmédia, a Duna Televízió, valamint az M5 oktatási-kulturális csatorna megújulására.

„Az építkezés folyamatos, teljes technológiamegújítás történik az infrastruktúránkban. Hamarosan önálló stúdiót kap az M5 és Duna csatorna. Olyan eszközparkot kapott az informatikai és a műszaki rendszer, amely a legmagasabb szintű kiszolgálást biztosítja egy 21. századi médiavállalat működéséhez. Amikor külföldi szakmai vendégeket fogadunk, azt szokták mondani, hogy ez az a színvonal, amihez hozzászoktak” –

fogalmazott a vállalatvezető, aki hozzátette, hogy mind tartalmilag, mind vizuálisan újdonságokra számíthatnak jövőre a közmédia nézői, amelynek előszele volt a közelmúltban bemutatott két nagyszabású produkció, a Toldi animációs film és a Rozmaring kunyhó bábjátéksorozat.

A szakember hozzátette: a közmédia felnőtt a XXI. századhoz, sok tekintetben már a médiapiaci innováció meghatározó szereplőjévé vált.

Példaként említette a közelmúlt egyik nagy fejlesztéseként a nyári olimpia és a labdarúgó-Európa-bajnokság közvetítésére létrehozott webes lebonyolító rendszert, amellyel a hazai médiapiacon egyedüliként lehetővé vált, hogy a különböző mérkőzések párhuzamosan nyomon követhetők legyenek.

A teljes interjú Papp Dániel vezérigazgatóval a Figyelő aktuális számában olvasható.

(Borítókép: Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap /MTVA/ megbízott vezérigazgatója a Süsü, a sárkány címû bábfilmsorozat mesehõseirõl készült alkalmi bélyegblokk forgalomba bocsátásán Budapesten, az MTVA székházában 2019. szeptember 2-án.)

Tovább olvasom