Kövess minket!

Médiapiac

Visszatér a Grand Slam tenisz élőben az Eurosportra

Ezen a hétvégén a tenisz visszatér az Eurosport képernyőjére a várva várt US Open Grand Slam tenisztornával.

Barbara Schett műsorvezető a londoni Eurosport Cube-ból jelentkezik két héten át a New York-i Flushing Meadowsban zajló, és a teniszvilág egyik legnagyobb eseményének számító US Open ideje alatt. A hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander pedig a rendelkezésére álló új technológia felhasználásával szakértői elemzéseket készít, hogy a rajongóknak lehetőségük nyíljon egy teljesen új perspektívából átélni és figyelemmel követni a versenyt.

Boris Becker és Justine Henin – akik együtt összesen 13 Grand Slam-címmel büszkélkedhetnek – Münchenből és Párizsból jelentkeznek be élő körkapcsolattal a londoni Eurosport Cube stúdiójába, hogy egész héten szakszerű elemzést nyújtsanak a nézőknek a férfi és női mérkőzésekről egyaránt.

„A díjnyertes Eurosport Cube virtuális stúdió a pjongcsangi 2018 téli olimpiai játékok közvetítéseinek egyik slágere volt, amely elnyerte a sportrajongók és a szakma elismerését is, többek között immerzív elemzéseinek és a felhasználói élmény újradefiniálásáért tett technológiai fejlesztéseinek köszönhetően. A későbbiekben is keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy a következő szintre lépjünk és a legújabb technológiát integrálva létrehozzuk az Eurosport Cube 2.0-t a 2020-as tokiói olimpiai játékokra” – nyilatkozta Andrew Georgiou, az Eurosport és a Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions elnöke, majd hozzátette:

„Úgy gondoljuk, hogy az Eurosport Cube átalakíthatja a rajongók kapcsolatát a tenisszel és a játékosokkal egyaránt, életre keltve egy-egy győzelem vagy vesztes meccs mögött meghúzódó technikai árnyalatokat és okokat, amelyeket még soha nem láthattak a sportrajongók. Azt szeretnénk, hogy a rajongóknak lehetőségük legyen megfigyelni az összes versenypályán zajló mérkőzéseket élőben és igény szerint a kiterjesztett valóság (AR) technológiai eszközeit felhasználva saját nézőpontból is. A következő hónapban a párizsi Roland Garros tornával belépünk az egyik legizgalmasabb tenisz időszakba Európában, és a rajongók számára garantáljuk, hogy az Eurosport képernyőjén minden pillanatot láthatnak majd.”

Alex Corretja és Conchita Martinez személyes betekintést nyújt majd a verseny során a spanyol Eurosport nézőinek, míg a francia rajongók Henri Leconte tolmácsolásában élvezhetik a torna eseményeit. Thomas Enqvist és Jonas Björkman a svédországi Eurosport nézőinek készítenek elemzéseket, a 2015-ös US Open döntőse, Roberta Vinci pedig az olaszországi Eurosport közvetítéseinek oszlopos tagja.

Frissített formátumok

A pályán történő események szakszerű bemutatása mellett az Eurosport gondoskodik arról, hogy minden fontos pillanatot közvetítsen az Eurosport csatornáját követő rajongók számára is. Az egyik ilyen plusz szolgáltatás a Mats Wilander nevével fémjelzett Eurosport Tenisz Legendák (Eurosport’s Tennis Legends) podcast-je, amiben a hétszeres Grand Slam-győzteshez sikeres teniszcsillagok csatlakoznak, hogy átbeszéljék a mérkőzések legmeghatározóbb pillanatait. Azok a rajongók, akik élőben nem tudják nyomon követni az eseményeket, a vadonatúj és a nap legfontosabb pillanatait összegyűjtő Highlights Factory műsorban értesülhetnek a történésekről.

„Az Eurosport a US Open európai otthona, hiszen a közvetítéseivel a torna minden pillanatát bemutatja a rajongóknak. Noha természetesen mindannyian csalódottak vagyunk amiatt, hogy az idén nem tudunk ott lenni New York-ban, mégis nagyon örülök, hogy az Eurosport csapatának tagjaként Európából jelentkezve részese lehetek a tornának” – nyilatkozta Boris Becker hatszoros Grand Slam-bajnok és az Eurosport teniszszakértője. Továbbá hozzátette: „Innovatívak leszünk, és szakértelmünket arra használjuk majd, hogy a szurkolók jól informáltak legyenek és a két hét folyamán ne maradjanak le semmi fontosról. Személy szerint én nagyon várom a Grand Slam tenisz visszatérését a képernyőre.”

Az Eurosport promóciós kampánya révén az élő sportesemények tévéképernyőre történő visszatérését ünnepli, ennek része a US Open torna széleskörű európai közvetítése is. Augusztus 25-től, a US Open közvetítésén keresztül az európai rajongók újra összekapcsolódhatnak az általuk kedvelt sportág tengerentúli eseményeivel, mindezt exkluzív, helyi közönségre szabott érdekességekkel, szakértői eseményalapú kommentárral és a legújabb technológiai megoldások felvonultatásával.

Médiapiac

Viszik a Jobbik Facebook-oldalait Jakabék

Továbbra is jobbikos Facebook-oldalak elvételével építi közösségi médiáját Jakab Péter, aki egykori pártja helyett „a nép pártját” választotta.

Közzétéve:

Borítókép: Jakab Péter még a Jobbik frakcióvezetőjeként az Országgyűlés plenáris ülésén, fotó: MTI/Kovács Attila

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának (IT) közösségi oldalait happolja el Jakab Péter új formációja: mára az érpataki, az újfehértói és a nagykállói Facebook-csoportok Jakab Péter pártból való kilépésének napjától, azaz augusztus 12-e óta a Jobbik IT helyett a Nép pártja elnevezéssel futnak. A fentieken kívül a Szabolcs 6. Vk nevű közösségi csoport kapott még új nevet, úgy tűnik, Jakab Péter csapatának egyelőre négy oldalt sikerült átvennie a Jobbiktól a közösségi médiában – hívta fel a jelenségre a figyelmet a Magyar Nemzet.

Ezzel együtt a jobbikos csoportok is igen vegyes képet mutatnak, szemlátomást komoly harc megy a kisebb-nagyobb követői létszámú csoportokért. Az elmúlt napokban a Jobbikból való kilépésükről hírt adó 18 alapszervezetnél is jól érzékelhető, hogy több mint a fele közösségi oldalát továbbra is a Jobbik kezeli – tartalmuk teljesen megegyezik, vagyis látható, hogy a párt központilag teszi ki a különböző bejegyzéseket.

Dacára annak, hogy az oldal profilképén Jakab Péter és “A nép pártján” felirat látható. Van olyan oldal is, amely teljesen inaktív, ilyen például a dunaharaszti, a bőcsi vagy a tarcali csoporté. A tiszaújvárosi közösségi oldalon például az odalátogató még mindig a választás előtti összefogásban részt vevő elbukott baloldali pártok közös “Egységben Magyarországért” feliratával találkozik. A frissen feloszlott jobbikos taktabáji alapszervezetnek pedig nincs Facebook-oldala.

A jobbikos oldalak elvétele egyébként nem újdonság. Jakab július 15-én, aznap, amikor képviselőtársai leváltották a Jobbik frakciójának vezetéséről, “A nép pártján elnevezéssel” új közösségi teret nyitott önmaga reklámozására. Akkor a bukott politikus bizalmasával, Molnár Enikővel a Jobbikhoz köthető Zöld Válasz Egyesület Facebook-oldalát vette el. Mint a Magyar Nemzet megírta, a szervezet egyik képviselője Nunkovics Tibor, a Jobbik nemrég megválasztott pártigazgatója, de korábban Molnár Enikő is tagja volt az egyesületnek, a teljesen inaktív oldalnak pedig kezelője volt, így annak átnevezése és új arculatának megteremtése nem okozhatott nehézséget Jakabnak és Molnárnak.

Az új brand építése egyébként az évek óta létező jobbikos IT-oldalak elvételével sem egyszerű, hiszen a követők száma messze alulmarad a Jobbiknál maradt központi csoportokénál. Érpatak esetében például a Jobbiknak tízezer követője van, ezzel szemben a Jakabék által elhappolt, ma már “A nép pártján Érpatak” néven futó oldalt csak 611-en kísérik figyelemmel.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Tovább olvasom

Médiapiac

Letelt az orosz külügyminisztérium hétnapos büntetése a Twitteren

Még csak nem is a háború, hanem a Covid miatt zárták az oroszokat a spájzba.

Közzétéve:

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Letelt az orosz külügyminisztérium hivatalos Twitter-fiókjának egy hétig tartó büntetése. A platformon augusztus 4-én jelent meg az a tweet, amelyben az oroszok kijelentik: új adatok láttak napvilágot az USA és szövetségeseinek Ukrajnában és más országokban végzett biológiai kísérleteiről, ennek fényében pedig feltételezhető, hogya Covid-járvány kialakulása összefüggésbe hozható az Egyesült Államok kormányzatával,

pontosabban az USA Nemzetközi Fejlesztési Hivatalával (USAID).

Bár a bejegyzés még most is látható a Twitteren, a platform figyelmeztető címkével látta el, amelyben a hamis és félrevezető információkra hívja fel a figyelmet.

De hogy nyomatékosítsa rosszallását,az orosz külügyminisztérium oldala kapott egy hét napig érvényes tiltást is, azaz az ominózus bejegyzés után nem jelentethetett meg új tartalmat. 

A Kreml nyilatkozata elítélte a Twitter-szigort. Marija Zaharova, a külügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott: állításukat dokumentumok és a legfrissebb adatok alapján fogalmazták meg, azokat pedig a Twitternek nincs joga vagy hatásköre ellenőrizni és felülbírálni. Ami a büntetést illeti, a szóvivő újabb ügyetlen kísérletnek nevezte, aminek egyetlen célja van: Oroszország elhallgattatása a nemzetközi színtéren – írta a Mandiner

Tovább olvasom

Médiapiac

Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling

Az írónőt megfenyegető pakisztáni aktivista korábban arról is tweetelt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 Harry Potter-írója szombaton halálos fenyegetést kapott egy Twitter-felhasználótól, aki méltatta, hogy megkéselték Salman Rushdiet – szúrta ki a neokohn. Rowling péntek este posztolt Rushdie megkéseléséről: „Borzalmas hír. Most nagyon rosszul érzem magam”.

Később megosztott egy képernyőfotót Meer Asif Aziz válaszáról, aki magát pakisztáni „diákként, társadalmi és politikai aktivistaként” írta le.

Aziz azt válaszolta a posztjára, hogy a késelő, Hadi Matar egy „forradalmár síita harcos” volt, a továbbiakban pedig megfenyegette Rowlingot – olvasható a Mandiner szemléjében.

„Ne aggódj, te leszel a következő” 

– írta kommentben.

Szombati bejegyzésében Rowling a Twittertől kért támogatást a fenyegetővel szemben, aminek meg is lett az eredménye ugyanis Aziz fiókját letiltották. A fiók archívuma szerint Aziz korábban arról tweetelt, hogyel akarja pusztítani Izraelt, és „terrorista államnak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát is.

Emellett Aziz korábban támogatásáról biztosította Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott küzdelmed nem lesz hiábavaló” – írta Aziz egy Hámenei-tweetre adott válaszában.

Tovább olvasom