Kövess minket!

Médiapiac

Visszatér a Grand Slam tenisz élőben az Eurosportra

Ezen a hétvégén a tenisz visszatér az Eurosport képernyőjére a várva várt US Open Grand Slam tenisztornával.

Barbara Schett műsorvezető a londoni Eurosport Cube-ból jelentkezik két héten át a New York-i Flushing Meadowsban zajló, és a teniszvilág egyik legnagyobb eseményének számító US Open ideje alatt. A hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander pedig a rendelkezésére álló új technológia felhasználásával szakértői elemzéseket készít, hogy a rajongóknak lehetőségük nyíljon egy teljesen új perspektívából átélni és figyelemmel követni a versenyt.

Boris Becker és Justine Henin – akik együtt összesen 13 Grand Slam-címmel büszkélkedhetnek – Münchenből és Párizsból jelentkeznek be élő körkapcsolattal a londoni Eurosport Cube stúdiójába, hogy egész héten szakszerű elemzést nyújtsanak a nézőknek a férfi és női mérkőzésekről egyaránt.

„A díjnyertes Eurosport Cube virtuális stúdió a pjongcsangi 2018 téli olimpiai játékok közvetítéseinek egyik slágere volt, amely elnyerte a sportrajongók és a szakma elismerését is, többek között immerzív elemzéseinek és a felhasználói élmény újradefiniálásáért tett technológiai fejlesztéseinek köszönhetően. A későbbiekben is keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy a következő szintre lépjünk és a legújabb technológiát integrálva létrehozzuk az Eurosport Cube 2.0-t a 2020-as tokiói olimpiai játékokra” – nyilatkozta Andrew Georgiou, az Eurosport és a Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions elnöke, majd hozzátette:

„Úgy gondoljuk, hogy az Eurosport Cube átalakíthatja a rajongók kapcsolatát a tenisszel és a játékosokkal egyaránt, életre keltve egy-egy győzelem vagy vesztes meccs mögött meghúzódó technikai árnyalatokat és okokat, amelyeket még soha nem láthattak a sportrajongók. Azt szeretnénk, hogy a rajongóknak lehetőségük legyen megfigyelni az összes versenypályán zajló mérkőzéseket élőben és igény szerint a kiterjesztett valóság (AR) technológiai eszközeit felhasználva saját nézőpontból is. A következő hónapban a párizsi Roland Garros tornával belépünk az egyik legizgalmasabb tenisz időszakba Európában, és a rajongók számára garantáljuk, hogy az Eurosport képernyőjén minden pillanatot láthatnak majd.”

Alex Corretja és Conchita Martinez személyes betekintést nyújt majd a verseny során a spanyol Eurosport nézőinek, míg a francia rajongók Henri Leconte tolmácsolásában élvezhetik a torna eseményeit. Thomas Enqvist és Jonas Björkman a svédországi Eurosport nézőinek készítenek elemzéseket, a 2015-ös US Open döntőse, Roberta Vinci pedig az olaszországi Eurosport közvetítéseinek oszlopos tagja.

Frissített formátumok

A pályán történő események szakszerű bemutatása mellett az Eurosport gondoskodik arról, hogy minden fontos pillanatot közvetítsen az Eurosport csatornáját követő rajongók számára is. Az egyik ilyen plusz szolgáltatás a Mats Wilander nevével fémjelzett Eurosport Tenisz Legendák (Eurosport’s Tennis Legends) podcast-je, amiben a hétszeres Grand Slam-győzteshez sikeres teniszcsillagok csatlakoznak, hogy átbeszéljék a mérkőzések legmeghatározóbb pillanatait. Azok a rajongók, akik élőben nem tudják nyomon követni az eseményeket, a vadonatúj és a nap legfontosabb pillanatait összegyűjtő Highlights Factory műsorban értesülhetnek a történésekről.

„Az Eurosport a US Open európai otthona, hiszen a közvetítéseivel a torna minden pillanatát bemutatja a rajongóknak. Noha természetesen mindannyian csalódottak vagyunk amiatt, hogy az idén nem tudunk ott lenni New York-ban, mégis nagyon örülök, hogy az Eurosport csapatának tagjaként Európából jelentkezve részese lehetek a tornának” – nyilatkozta Boris Becker hatszoros Grand Slam-bajnok és az Eurosport teniszszakértője. Továbbá hozzátette: „Innovatívak leszünk, és szakértelmünket arra használjuk majd, hogy a szurkolók jól informáltak legyenek és a két hét folyamán ne maradjanak le semmi fontosról. Személy szerint én nagyon várom a Grand Slam tenisz visszatérését a képernyőre.”

Az Eurosport promóciós kampánya révén az élő sportesemények tévéképernyőre történő visszatérését ünnepli, ennek része a US Open torna széleskörű európai közvetítése is. Augusztus 25-től, a US Open közvetítésén keresztül az európai rajongók újra összekapcsolódhatnak az általuk kedvelt sportág tengerentúli eseményeivel, mindezt exkluzív, helyi közönségre szabott érdekességekkel, szakértői eseményalapú kommentárral és a legújabb technológiai megoldások felvonultatásával.

Médiapiac

Cenzúrázták a lelkészt, mert szerinte csak két nem létezik

A YouTube gyűlöletbeszédre hivatkozva elkezdte cenzúrázni a protestáns lelkipásztor prédikációit, miután kijelentette, hogy csak két emberi nem létezik.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A cenzúrázott protestáns lelkész, John MacArtur a Los Angeles-i Grace Community templomból vasárnap tartott beszédében, a bibliai szexualitásról prédikált, a YouTube azonban gyűlöletbeszédnek minősítette a prédikáció videóját – írja a V4NA hírügynökség.

szószéken állva MacArthur azt mondta: „Te XX vagy XY vagy, mert Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, ez genetikailag és fiziológiailag is meghatározott. A tudomány pedig a valóságot mutatja” – mondta, hozzátéve: az ezzel ellenkező álláspont hazugság és megtévesztés, amelynek „annyira káros, pusztító, megrontó és elszigetelő hatása van, hogy muszáj szembenéznünk vele, azonban a konfrontáció nem fogja megoldani a problémát”

A YouTube nem sokkal a feltöltés után eltávolította MacArtur prédikációját a platformjáról, mivel az szerintük sérti a gyűlöletbeszédre vonatkozó irányelveiket.

Jenna Ellis, a Thomas More Society különleges jogtanácsosa is felszólalt az ellen, hogy a YouTube elkezdte cenzúrázni MacArthur prédikációit. Úgy fogalmazott: „A technológiai oligarchák (…) őrült törvényeket akarnak végrehajtani az igazság és a Biblia tanításának cenzúrázásával. Ha az amerikaiak nem állítják meg őket, ez az új rezsim megkerüli az alkotmányt, nem garantálja a szólásszabadsághoz és a vallásgyakorláshoz fűződő alapvető jogainkat, aminek a hatása pusztító lesz.”

Tovább olvasom

Médiapiac

Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a Magyar Nemzet szerkesztőségének birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra.

Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lap birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról – írta a Magyar Nemzet.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel.

A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Tovább olvasom

Médiapiac

Újságíró szervezte az Antifa tüntetését

Az Antifa mozgalom radikális baloldali aktivistái miatt kényszerült Éric Zemmour lerövidíteni a Calais-ban tett szerdai látogatását. Ez az a város, ahol a legnagyobb gondot jelentik az illegális bevándorlók.

Közzétéve:

Borítókép: Éric Zemmour francia jobboldali publicista, a Visszahódítás párt elnökjelöltje (k, háttal) sajtótájékoztatót tart az észak-franciaországi Calais-ben 2022. január 19-én. Fotó: MTI/AP/Michel Spingler

A jobboldali elnökjelölt érkezése előtt ugyanis a radikális baloldali mozgalom, az Antifa tagjai jelentek meg a calais-i dzsungelként is ismert dűnés területen, Zemmour látogatásának első helyszínén. Majd hangos kiabálással zavarták meg az elnökjelölt beszédét és helyi támogatóival folytatott beszélgetését. 

A 2016-ban végleg felszámolt migránstáborban tett látogatása után Zemmour a helyi rendfenntartó erők képviselőivel folytatott volna megbeszélést. Zemmour szerint Calais-ban az illegális migránsok jelenlétét több rendőr jelenlétével kell felváltani.

A harmincfős agresszív Antifa-csoport miatt Zemmour azonban kénytelen volt a találkozó helyszínét egy szűk bisztróba áttenni. A baloldali aktivisták ennek ellenére nem mentek el, a zuhogó esőben is a bisztró előtt vártak arra, hogy a megbeszélés végén Zemmour-ra támadjanak. Zemmour végül kicselezve őket az étterem hátsó kijáratán távozott, és hagyta el a régiót is.

Zemmour kampányfőnöke az eset után bejelentette, hogy feljelentést tesznek az ellen az újságíró ellen, aki a radikális baloldali csoportot kifejezetten azzal a szándékkal szervezte Zemmour kampánykörútjának a helyszínére, hogy megakadályozza a népszerű jelölt nyilvános felszólalását – írja az Origo.hu.

Tovább olvasom