Kövess minket!

Médiapiac

Videóközpontú megoldást mutatott be az Ericsson

Növeli a videófogyasztási élmény minőségét, zökkenőmentes szolgáltatást téve lehetővé a különböző hálózatokon és a készülékeken.

A videótartalmak iránti fogyasztói kereslet példa nélküli növekedése miatt a szolgáltatók és a műsorszórók módosították videótovábbítási módszereiket, és különböző többképernyős over-the-top (OTT) szolgáltatásokat hoztak létre a legjobb minőségű élmény biztosítása érdekében. A szolgáltatók hálózatain tapasztalható videóforgalom-növekedésre adott válaszként az Ericsson a Broadcast Asia 2016 rendezvényen mutatta be a MediaFirst Video Delivery megoldást. Az Ericsson MediaFirst Video Processing sikeres bemutatását követően a 2016-os NAB rendezvényen ez a megoldás jelenti az Ericsson MediaFirst portfóliójának legújabb bővítését.

Ez a moduláris videótovábbítási platform lehetővé teszi a szolgáltatók és a műsorszórók számára, hogy továbbfejlesszék a felügyelt videószolgáltatásaik továbbítását a mobil eszközökre. A megoldás a modern tartalomtovábbítási hálózati technológia (Content Delivery Network, CDN) segítségével adaptív élő TV-műsorokat, igény szerinti videótartalmakat (Video on Demand, VoD) és felhőalapú videófelvételt/időben eltolt tartalmakat nyújt, így lehetővé teszi az IPTV-, kábel- és mobilszolgáltatók számára, hogy csökkentett költségek és megnövelt hatékonyság mellett kezeljék a felügyelt és a nem felügyelt tartalmakat.

„A folyamatosan növekvő videóforgalom miatt a szolgáltatóknak teljes tartalomláthatóságra és -vezérlésre van szükségük a továbbítási lánc minden részén, hogy különböző többképernyős OTT-szolgáltatásokat nyújthassanak – mondta el Carlos Gonzalez, az Ericsson médiaszolgáltatási vezetője. – A mobilhálózati videóforgalom az előrejelzések szerint éves szinten 55%-kal fog növekedni 2021-ig, amikor is a mobilhálózati adatforgalom több mint kétharmadát teszi majd ki. Ez rámutat a következő generációs felhőalapú megoldások szükségességére. Az Ericsson MediaFirst Video Delivery megoldással lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy minden hálózaton és készüléken zökkenőmentes videótartalmakat élvezhessenek, és radikális mértékben megnöveljék a videófogyasztási élmény minőségét.”

Médiapiac

A közmédia is csatlakozik a gödöllői természetfilm fesztiválhoz

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna.

Közzétéve:

Borítókép: A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál molinója a gödöllői kastély kerítésén, fotó: MTI / Máthé Zoltán

Helyszíni bejelentkezésekkel csatlakozik az M5 kulturális csatorna a pénteken kezdődő gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválhoz.

Az eseményről helyszíni bejelentkezésekkel informálja nézőit a közmédia május 27. és 29. között. A cél az, hogy a képernyő előtt ülők mindennapjaikban tegyenek hatékony lépéseket a természetvédelemért és a fenntarthatóságért – közölte az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna. A természetfilmes forgatag aktualitásairól Galán Angéla és Hamar Donát műsorvezető számol be, ők a csatorna közösségimédia-oldalán online is időről időre bejelentkeznek a fesztivál történéseiről.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új vezérigazgató az Invitech élén

A tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja el Bőthe Csabától, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Közzétéve:

Az Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója július 1-jétől Bőthe Csaba – közölte a telekommunikációs társaság az MTI-vel.

Az új vezető Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A közlemény szerint

Bőthe Csaba tapasztalt szakember, akitől a tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Az Invitech 2021-ben került a 4iG tulajdonába. A tranzakció indoklása szerint a társaság stratégiai fontosságú eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén, szolgáltatásaiban és infrastruktúrájában jelentős növekedési lehetőségek rejlenek.

Utolsó nyilvános beszámolója szerint a budaörsi központú Invitech 2019-ben több mint 26 milliárd forint, 2020-ban majdnem 25 milliárd forint árbevétellel zárt. Az éves eredmény eközben 451 millió forintról 3,1 milliárd forintra nőtt.

Tovább olvasom

Médiapiac

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki az NMHH

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelenül közzétett politikai reklámok miatt.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a megrendelő megnevezésének és a megkülönböztető figyelemfelhívás hiánya miatt rótták ki a bírságot a Médiatanács e heti ülésén. A tanács helytelenül közvetített virtuális reklám miatt is figyelmeztette a szolgáltatót.

Azt írták: a testület hatósági ellenőrzésen vizsgálta a TV2 szolgáltatóját és 2,062 millió forintos bírságot rótt ki rá. A csatornán februárban pillanatreklámként és reklámként leadott, “Digitalizáció” és “Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként összesen 1031 esetben leadott közleményeket a tartalmuk alapján politikai reklámként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a megrendelő egyértelmű megnevezésével. A két közlemény üzenetével, szín- és formavilágával a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatta – tették hozzá.

A testület emellett figyelmeztette a szolgáltatót, mert szintén februárban az Exatlon Hungary című műsorban közzétett, a Szerencsejáték Zrt. Tippmix játékát népszerűsítő virtuális reklám kezdetekor és végén nem szerepelt figyelemfelhívó jelzés.

Beszámoltak arról is, hogy médiatanács 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Best FM szolgáltatójára, amiért egy februári adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb hírt tett közzé.

Tovább olvasom