Kövess minket!

Médiapiac

Veiszer Alinda: „Hiányoznak a társadalomból azok, akik meg akarják fejteni a világot”

Ha nem televíziózna, alighanem kommunikációsstratégia-alkotással, politikai kommunikációval vagy a kisebbségek helyzetével foglalkozna. De persze komolyan soha nem tervezte, hogy elhagyja a pályát. Veiszer Alinda meg van győződve róla: sikerét annak köszönheti, hogy sohasem csak egy dolog köti le a gondolatait. Meg persze annak – teszem hozzá –, hogy nem fél feltenni kínos kérdéseket riportalanyainak, legújabban az ATV Startban és a Spektrum Home Minden pénzt megér című műsorában.

Elgondolkodtál már azon, mekkora mázli, hogy a szüleidtől nem hétköznapi nevet kaptál?

Valóban nagy szerencse, bár ha belegondolok, hogy sokáig csak február 13-án, a Lindák neve napján tudtam megünnepelni a névnapom… (Nevet.) Amikor ráadásul egy ország emlékezett Budapest német megszállók alóli felszabadítására, ami miatt mindenhol zászlók lengedeztek.

A szüleim a születendő lányuknak eredetileg a Linda nevet szerették volna adni, amihez köze lehetett a népszerű sorozatnak is. Mondjuk, azt nem tudhatták előre, hogy én is karatézni fogok. Tudod, mennyi ideig hecceltek az osztálytársaim ezzel? (Nevet.) Aztán úgy tízéves koromban meg azzal csúfoltak, hogy én vagyok a „fehér óriás”, miután megjelent a Weiser Riese nevű mosószermárka reklámja.

Sokan azt hiszik, az Alinda spanyol eredetű név, de valójában Adelinde germán harcos istennőtől származik, idővel a „de” szótag kikopásával lett belőle Alinde, Alinda.

Ha a személyes márka építése irányából közelítünk, akkor mindenképpen előnnyel indultál a szakmában, hisz egy valóságshow-ban is a különlegesebb neveket jegyezzük meg: Majka, Renátó stb.

Nem igazán építem tudatosan a személyes márkám, azt viszont pontosan tudom, mit akarok és mit nem. Sokkal inkább szerencsésnek gondolom magam, amiért megtaláltak azok a szakmai kihívások, amelyek később fontos állomásai lettek a pályámnak. Azt például másfél éve mondogattam a férjemnek, mennyire érdekelne, hogyan lehet jó reggeli televízió-műsort készíteni, de még hetekkel ezelőtt sem tudtam, hogy az ATV Start műsorvezetője leszek. Húszévesen kipróbáltam magam egy ilyen típusú műsorban, a Klubrádión, és visszatekintve nem voltam jó benne.

Bizonyos szempontból idő előtt kaptam meg a lehetőségeket. Emiatt sokszor tették fel nekem azt a kérdést szakmabeliek: miért pont én? Ha elkezdjük sorolni azokat a női műsorvezetőket, akikre rá lehet bízni akár egy komoly reggeli műsort is, mivel egyaránt foglalkoznak politikával, közélettel, kultúrával, és ha úgy adódik, a bulvárhoz is hozzá tudnak szólni, nem találunk sokat. Talán ez a válasz.

Ott tartasz a karrieredben, ahol tartanod kell?

Nagyon nehéz kérdés. Alapvetően elégedett vagyok, sérelmezem ugyanakkor, hogy az újságírók életét sokkal inkább a szerencse határozza meg, mint a tudásuk. Nem látjuk előre, mi fog velünk történni, ezáltal tervezni sem tudunk. Egyre szűkül a köre az érdemi munkát végző, valódi kérdéseket feltevő, vitát generáló újságíróknak. Mert azokat, akik propagandafeladatokat látnak el különböző orgánumoknál, nem nevezem szakembernek. És akkor még nem beszéltem a koronavírus-helyzet miatt kialakult válságról.

Lehet tudni rólad, hogy bár szereted a szakmád, ma már nem ezt választanád. Hogy jutottál el idáig?

Figyelem a más országban zajló folyamatokat, különösképpen a német és az angol nyelvterületet, ahol teljesen más lehetőségeket látok. Itthon ezzel szemben hiába tartanak tehetségesnek, hiába teszem bele a munkába a szívemet-lelkemet, minden tudásom, hiába mondtak ki a műsoraimban fontos emberek fontos dolgokat, mindez nem számít, mert abszolút előfordulhat, hogy akár két-három évig nem történik velem semmi. Ez a felismerés mélységes csalódással töltött el. De nem csak velem történt ez meg, sok igazán tehetséges kollégám maradt munka nélkül. Nagyon sok szempontból kontraszelektált a szakma.

Egy időben próbáltál pályát módosítani.

Olyan értelemben igen, hogy amikor még markánsan a közszolgálati médiában gondolkodtam, beiratkoztam a Közgáz menedzsment szakára, mert úgy hittem, később nagy hasznomra fog válni. Azt gondoltam, bármit képes vagyok megtanulni, de beletörött a bicskám a deriválós matematikába. (Nevet.)

Mit gondolsz az utánpótlással kapcsolatban?

A mai huszonévesek már nem feltétlenül abban a médiafelállásban gondolkodnak, mint a generációm. Majdnem minden fiatal influencer szeretne lenni, háromszáz-négyszázezer követővel, hogy reklámújságot csináljanak a felületeikből, és sokaknak sikerül is, amitől felszalad a szemöldököm. Nem azt akarom mondani, hogy az egész piac értékelhetetlen számomra, de az esetek többségében végtelenül megúszós és könnyű kereseti lehetőséget látok ebben. Hiányoznak a társadalomból azok, akik meg akarják fejteni a világot. Helyenként még látok ilyet a Direkt36-on, a G7-en, és kisebb arányban a nagy portálokon is, például az Indexen vagy a 24.hu-n.

Hogy sikerül mégis megtalálnod a helyed a szakmában?

Lényegében minden feladatom ugyanarról szól, olyan emberekkel beszélgetek, akikre kíváncsi vagyok, csak a platformok különbözőek. Szombatonként a Pátria Rádión vezetek műsort, a Belvárosi Színházban a közélet ismert személyiségeivel beszélgetek, a férjemmel (László Pál újságíró – a szerk.) interjúkat írunk a Best magazinnak, de együtt készítjük a #karanténakanapén sorozatot is. Ezekhez csatlakozott áprilisban kihívásként az ATV Start és a Spektrum Home Minden pénzt megér című műsora. Ezek által olyanokhoz is eljutok, akikhez nem feltétlenül sikerülne. Talán az ATV Start lóg ki leginkább ezek közül, mert az egy magazinosabb műfajt képvisel, amelyben a direkt politika is szerepet kap.

Veiszer Alinda az ATV Startban Kárász Róberttel
Veiszer Alinda az ATV Startban Kárász Róberttel

Egy újságírónak nem szabad politikai szekértáborokhoz csatlakoznia – mondtad több alkalommal. Adódik a kérdés, miért az ATV, amelyre szokás ellenzéki csatornaként, de őfelsége ellenzéki csatornájaként is hivatkozni.

Nekem ezzel a helyzettel van bajom, azzal, hogy címkéznek. Normális médiavilágban nem kellene, hogy így legyen. Lenne igényem arra, hogy interjúzzak a kormány döntéshozóival, és ki fogom várni, amíg lehetőségem lesz rá.

Az Estében – igaz, az még egy nagyon más világ volt – már belekóstoltál a politikába.

Nagyon izgalmas időszak volt, talán az utolsó igazi műhely, amelyben dolgoztam. Olyan intenzív szerkesztőségi munka folyt, mint amilyet mondjuk a The Newsroom című amerikai sorozatban látni. Krizsó Szilvia, Simon András, Rábai Balázs és Baló György voltak a meghatározó arcok. Ha ma indulna egy Az Estéhez hasonló műsor, arra biztosan kacsingatnék. Olyan hitelességet teremtett magának, hogy ha bármilyen komoly dolog történt az országban, az emberek Az Estéből tájékozódtak. Emlékszem, volt olyan adás, amely egymillió-négyszázezres nézettséget is elért.

Miben jelentett kihívást a Minden pénzt megér című műsor?

Tetszett a felütés, hogy mi miért kerül annyiba, amennyibe. Ráadásul picit könnyedebb lehetek, mint azt a nézők tőlem megszokhatták, és végre mozoghatok a kamera előtt, mert eddig mindig stúdióban ültem és beszélgettem, majdnem úgy, mint annak idején Vitray, aki csak ült és mesélt. (Nevet.) Egészen fura helyzeteket szült a helyszíni forgatás, néha szakadtunk a röhögéstől az alanyokkal is, akikkel a kultúra emblematikus tárgyait, gyűjteményeit és a hozzájuk kapcsolódó történeteket mutatjuk be. Beszélünk Csontváryról, Munkácsyról, bemutatjuk Mátyás corvináit vagy Radnóti Két karodban című versének eredeti kéziratát. Egy igazán minőségi műsort csináltunk a stábbal, amelyből azóta közösség lett. Mindenki a maximumot tette bele, Vargha Máté rendező-vágótól Tolvaly Orsolya vezető szerkesztőig.

Veiszer Alinda a Minden pénzt megér című műsor forgatásán Pákh Imrével
Veiszer Alinda a Minden pénzt megér című műsor forgatásán Pákh Imrével

Honnan ered a látszódni akarás iránti vágyad?

A szüleim elmondása szerint nagyon szolid gyerek voltam, aztán amikor hétévesen megnyertem egy szavalóversenyt, kicseréltek. Hihetetlen önbizalmat adott, amihez később társult az igazságérzetem. Mindig szerettem megfogalmazni, majd kimondani gondolatokat, képviselni másokat. Az más kérdés, hogy olykor meg kellett győznöm őket, hogy képviselve legyenek. (Nevet.) Az egész egy bátorságpróba volt, hogy vajon merem-e az igazgatónő szemébe vágni, amit gondolok. Mertem.

Amikor elindulok „látszódni”, néha még a hasam is megfájdul, frusztrációt okoz. A karantén első két hétében például egyáltalán nem mozdultam ki otthonról, és nagyon jól éreztem magam. Adódik a kérdés, hogy akkor meg miért van nekem erre szükségem. Azért, mert amikor már benne vagyok a szituációban, elképesztő boldog vagyok tőle.

Színésznőnek készültem, de később alább hagyott a vágyam. A mai napig szeretem a színpadot, de lényegi különbség, hogy nem akarok szerepelni. Miközben például rettenetesen irigylem Norah Jonest, amiért elénekelheti a Sunrise című dalát. (Nevet.) A színpad nem részegít meg, ami igazán érdekel, az a kulissza.

A titok.

Igen.

A kezdetekhez képest változott-e, hogy mit szeretnél, milyennek lássanak a nézők?

Politikai újságírónak készültem, aztán úgy alakult, hogy a kultúra és a közélet felé fordultam, és egyre hitelesebb akartam lenni. Nagy példaképem Baló György, aki etalon a szakmában. Elég volt csak felhúznia a szemöldökét egy megkérdőjelezhető megszólalás hallatán, és a vele szemben ülőnek korrigálnia kellett. Szeretnék annyit dolgozni, amennyit ő dolgozott, olyan intelligens és világlátott lenni, mint amilyen ő volt. Szeretnék úgy beülni a kamera elé, ahogy őt tette: soha nem vitte el az indulat, a tudásával nem nyomasztotta a vendégét, de elvárta, hogy legalább annyit tudjon, mint ő. Fantasztikus tekintélye volt, ami gyakorlatilag elérhetetlen.

A Klubrádióban dolgoztam, amikor a főnököm bemutatott Kardos Ernőnek, ami azért volt vicces, mert a gyerekkori szerelmem a fia, Kardos Marcell volt. Javasolta, hogy ha van kedvem, próbáljam ki magam a televíziózásban. A húszas éveim elején jártam, kezdetben csak ültem a sarokban, csendben, de azt látták rajtam, hogy ha rám bíznak egy feladatot, azt maximális odaadással végzem el. Az egyik kedvenc történetem, amikor egy nagy árvíz kapcsán elküldtek forgatni, mire nagy izgalomba jöttem, és megkérdezték, tudom-e, hogy ez mivel jár. Nem tudtam. Élőben kellett bejelentkeznem. (Nevet.)

Aztán Szegvári Katalin javaslatára elindultam a Riporter kerestetiken. Emlékszem, minden reggel nála kezdtem a napot, ő tanított meg sminkelni is, mert előtte nem volt rá szükségem, de a képernyős jelenlét megkívánta. Ma is sokan azt hiszik, megnyertem a műsort, de valójában jelenlegi ATV-s kollégám, L. Dézsi Zoli győzedelmeskedett. Engem Gyárfás Tamás eléggé sérelmezhető módon kiejtett. Szakmailag nem hozott sokat a verseny, Baló György viszont ott figyelt fel rám először.

Majd jött Az Este, a Kultúrház, ahova már egy casting révén kerültem. Közben folyamatosan klubrádióztam, ahol az egyik mesterem a ma már polgármesterként dolgozó Pikó András volt. Mindig izgultam, vajon mit gondolhat a munkámról. Majd egy anyagom megtekintése után egyszer csak felállt, adott a homlokomra egy puszit, és azt mondta, ez az. Közben már éreztem, hogy egyre inkább a televíziózás érdekel. Sipos Pál volt akkoriban a Magyar Televízió kulturális osztályának a vezetője, ő találta ki, hogy készítsek beszélgetős műsorokat.

Ő adta neked a nagy lehetőséget a Zárórával. Milyen érzés volt, amikor kiderült róla a molesztálási ügye?

Visszagondolva talán neki köszönhetem a legtöbbet. Ő volt az, aki azt szerette volna, ha a Záróra csak rólam szól, és nem engedte, hogy műsorvezetőtársam legyen. Borzasztóan megrázó volt, amikor kiderült róla, hogy még a tévés pályafutása előtt szexuális viszonyt folytatott a diákjaival, főleg fiúkkal. Nem tudom, mit mondanék neki, ha találkoznánk. A legjobbat tette, amikor úgy döntött, eltűnik a nyilvánosság elől. A mesterem volt, hittem benne, aztán csalódtam. Valami ilyesmit érezhetnek Marton László tanítványai is. Nem vitathatjuk el, amit kaptunk tőlük, de mélységesen elítéljük, amit tettek.

Mit láthatott meg benned?

Talán azt, hogy nagyon másmilyen voltam, mint a többiek, akik ott dolgoztak. Sohasem csak egy dolog kötötte le a gondolataim, nagyon sokfelé figyeltem. A mai napig nem vagyok igazán csapatjátékos, miközben kosárlabdázom, de ott is irányító poszton. Szeretem, ha van egy közösségem, de mindig kívülállónak érzem magam, ami alkati dolog lehet. Egy társaságban előfordulhat, hogy sokan azt gondolják rólam, beképzelt vagyok, miközben szorongok.

Veiszer Alinda a Zárórában (Fotó: Magyar Televízió)
Veiszer Alinda a Zárórában (Fotó: Magyar Televízió)

A Záróra első évében be voltam tojva minden vendégemtől. Emlékszem, az első interjúalanyom Vámos Miklós volt. A felvétel után a hátam mögött azt mondta, jó lesz ez. És elhittem, hogy jó leszek. Az első év szárnypróbálgatás volt, a második évre alakult ki némi önbizalmam, adásról adásra épült a tudásom. A Zárórával nem volt célunk brandet építeni, csak minőséget akartunk létrehozni, ami heti öt adással számolva igen nehéz feladat volt. Soha nem felejtem el a pillanatot, amikor egyszer csak azt mondta egy interjúalanyom, hogy kicsit várjunk a felvétellel, mert szeretne felkészülni az adásra. Szimpatikus és emblematikus pillanat volt az is, amikor kitaláltuk, hogy hívjuk meg Fischer Ádámot, de mivel a komolyzenével nem vagyok komfortos, időre volt szükségem, hogy felkészüljek, ezért időt kértem, miközben ő csak másnap ért volna rá. Végül találtunk egy másik időpontot, és amikor lement az adás, megkérdezte, igaz-e, hogy miattam hiúsult meg az előző felvétel. Görcs állt a gyomromba, de bevallottam neki, hogy igen. Mire azt válaszolta, azt az embert, aki a tökéletességre törekszik, csak elismerni tudja. Vagy amikor Esterházy Péterrel összefutottunk az utcán, és azt mondta, azért szereti a Zárórát, mert nem akarom megmondani, mit gondoljon. Örökre magammal viszem ezeket a történeteket.

Miután elvállaltad a Zárórát, sokan a szakmából megbántva érezték magukat.

Talán már elég idő telt el, hogy beszéljek róla. Igen, belecsöppentem egy hatalmi harcba. A Záróra előtt ugyanis volt egy ugyanezen a címen futó, de teljesen más típusú műsor, amelynek a készítői úgy érezték, az ő értelmes műsorukat söpörték le az asztalról, hogy egy kislány próbálgathassa a szárnyait. A helyükben én is dühös lettem volna. Ahogy teltek az évek, sokan közülük megértették, hogy nem tudtam, mi történt a háttérben, és elismerték, hogy nem tehetség nélkül kaptam meg a lehetőséget, de igen, tény, beültem a helyükre. Lehet, hogy egyszer bocsánatot kell kérnem ezért.

Fontos lépés volt a személyes márkád építésében, amikor ugyan egy másik csatornán, a Hír TV-n, de lényegében a Zárórából Alinda lett.

A kettő között három év telt el, és ezen idő alatt rettenetesen megkarcolódtam, a buborék, amelyben felnőttem és addig éltem, kipukkadt, sokkal árnyaltabban kezdtem látni a világot. Tudtam, hogy a műsort fel kell helyeznünk a térképre, mert egy késő esti műsor miatt nem fognak a csatornára kapcsolni, hiába hívok érdekes interjúalanyokat. A férjem sokat segített nekem.

Az első adásba Nagy Kriszta Tereskovát hívtuk el, aki Orbán Viktorról festett portrésorozatot, és ugye ott ültünk Simicska Lajos tévéjében. Első kérdésként azt tettem fel: Orbán Viktor geci? Pontosan tudtuk, hogy virális, és be is jött, nagyon jól sikerült a rajt. Igen, ekkor már tudatosabban gondolkodtam.

Veiszer Alinda az Alinda című műsorban Koltai Lajos és Szabó István társaságában. A képernyőn a Saul fia alkotói (Fotó: Gordon Eszter)
Veiszer Alinda az Alinda című műsorban Koltai Lajos és Szabó István társaságában. A képernyőn a Saul fia alkotói (Fotó: Gordon Eszter)

Hogy viselted, hogy kétszer rántottak ki alólad tévécsatornát politikai okokból?

Másképpen távoztam a Hír TV-től, és másképpen előtte a Magyar Televíziótól, de közös pont, hogy mindkét esetben tudtam, hova vezet a folyamat. A Hír TV akkori vezérigazgatója szomszédunk volt Gödöllőn, amikor tinédzser voltam. Emlékszem, mi fogadtuk örökbe a dobermannját. (Nevet.) Őszintén elmondta, mi fog történni, nem telt bele fél év, és már senki nem volt ott. Az MTV-nél pedig egészen konkrétan háború dúlt.

Bár politikusalkatnak nem mondanálak, de a közéletről sokat gondolkozol. Abban a felfokozott nemzetközi és hazai helyzetben, amelyben élünk, milyen gondolatok foglalkoztatnak?

A legfontosabb kérdés, hogy a koronavírus miatt kialakult válság hogyan fog hatni a világra. Vajon a globális kapitalizmus képes lesz-e átalakulni egy olyan rendszerré, amelyben a világgazdaság szereplői felelősséget vállalnak a szociálisan hátrányos helyzetű emberekért, a környezetért. A globális kapitalizmusnak, a csak és kizárólag a profitért történő versengés korszakának vége lesz, vagy legalábbis nagyon remélem. Radikális intézkedéseket kell hozni, amelyek változtatnak a piac működésén, persze ehhez szükséges lesz feladni a pártpolitikai érdekeket.

Játsszunk el a gondolattal, hogy tőlünk jobban működő demokráciában élünk, ahol most lennél a csúcson. Mit csinálnál ott?

A BBC HARDtalk című műsorát vezetném, amelyben naponta huszonöt percben beszélgetnék a politikai és a kulturális szcénában tevékenykedő riportalanyaimmal. Imádnám…

Médiapiac

Ez lesz a karácsonyi műsorkínálat a TV2 Csoport csatornáin

A TV2 Csoport csatornái a karácsonyi időszakban változatos műsorokkal várják a nézőket. Családi filmek a közös tévénézős estékhez, karácsonyi mesék, romantikus és lebilincselő mozik, klasszikusok, akció, szerelem, humor – ez mind megtalálható a TV2-n és a kábelcsatornákon. És persze, ami mindenkit érdekel: nincs karácsony Kevin nélkül, LESZ Reszkessetek betörők!

Közzétéve:

Flickr

A TV2 – ahogy a korábbi években, úgy idén is – különleges ajánlót készít a Reszkessetek betörők! című filmtrilógiához. A 2021-es kisfilm egy idilli kertvárosban játszódik, a főszereplője pedig Badár Sándor. Ő alakítja a kicsit zsémbes, mindig mindenre megjegyzéssel reagáló, mogorva szomszédot. A házsártos bácsi magányosan ballag hazafelé, karácsonyfáját maga után húzva, miközben körülötte életre kel a kertváros és akaratlanul is meglátja a kedves helybéli lakók karácsonyi készülődését. A szomszédok szerepében a TV2 műsorvezetői, ikonikus arcai: Ördög Nóra, Lékai-Kiss Ramóna, Till Attila, Stohl András, Krausz Gábor és Vomberg Frigyes láthatók. És hogy kerül a képbe Kevin? A promó végén ez is kiderül!

A Reszkessetek betörők! trilógia első részét szenteste 20:25-től, a másodikat 25-én 20:25-től, a harmadik filmet pedig 26-án 20:40-től láthatják a TV2 nézői.

Kevin megunhatatlan kalandjai mellett azonban még számos kiváló film, köztük országos tévépremierek is terítéken lesznek az ünnepek alatt a TV2 műsorán. Elsőként rögtön december 24-én kora délután az Abominable – Jetikölyök, ami most először látható országos kereskedelmi csatornán. A 2019-es amerikai-kínai animációs filmben három tinédzser kis jeti barátjuk családját próbálja meg előkeríteni, miközben megannyi kalandban lesz részük. Szintén 24-én, 18:45-től a Kiskedvencek titkos életének második részébe nyerhetnek bepillantást kicsik és nagyok. Szintén országos premierként először lesz látható a TV2-n A Grincs 2018-as verziója, amiben a barlangja magányában élő Grincsnek továbbra is eltökélt szándéka, hogy saját nyugalma érdekében ellopja Kifalva lakóitól a karácsonyt. A december 26-i premier Jim Carrey 2020-as filmje, a Sonic, a sündisznó, aminek címszereplője teljesen véletlenül varázserő birtokosa lesz. A Földre menekül, ahol csak arra kell ügyelnie, hogy senki ne tudjon a létezéséről. Ez azonban nem könnyű, ha a nyomában egy mániákus tudós, Dr Robotnyik (Jim Carrey) lohol a fél világon keresztül.

A TV2 reggeli infotainment műsora, a Mokka december 24-én reggel ünnepi, élő adással jelentkezik, szilveszterkor pedig egy best of különkiadás várja majd a nézőket.

A Mozi+ ünnepi kínálata azokat célozza, akik nem szeretnék, ha a tévéből is a karácsony folyna, így nekik akciófilmekkel, vígjátékokkal készül a csatorna, “Deadpool ajánlásával”. December 23-án 21 órától Will Smith látványos sci-fi akcióthrillerje, a Gemini man nyitja a szuperfilmek sorát, amit 24-én és 25-én 21:20-tól a Ryan Reynolds-féle Deadpool 1-2 követ. December 26-án az esti film a Halálos iramban – Ötödik sebesség lesz, Vin Diesel, Paul Walker és Dwayne Johnson legendás hármasával.

A Moziverzum közönségkedvencekkel színesíti az ünnepi műsorkínálatot: Szenteste 18 órától Will Smith fia, Jaden Smith és Jackie Chan főszereplésével a Karate kölyök 2010-es feldolgozása, 21 órától pedig Dwayne Johnson és a Jumanji: Vár a dzsungel látható majd. December 25-én kora este a The Holiday csetlő-botló főhőseinek egymásra találásáért szoríthatnak a nézők, míg 21 órától a Bohém rapszódiát és benne Rami Malek Oscar-díjas Freddie Mercury alakítását nézhetik meg, akik a Moziverzumra kapcsolnak. Karácsony másnapján este héttől a Ferdinánd című amerikai animációs vígjáték indítja az estét, amiben a címszereplő bika arról szeretné meggyőzni a világot, hogy társaival ellentétben őt cseppet sem érdekli a bikaviadalok világa, sokkal inkább szereti a békességet és a természetet. Este kilenctől a Nagyfater elszabadul című vígjátékban Robert de Niro és Zac Efron egy nagyapa-unoka párost alakítanak, akik a nagymama halála után egy mindent megváltoztató közös utazásra indulnak.

A SuperTV2 karácsonyi kínálatában a főszerep a filmsorozatoké lesz, de helyet kapnak a képernyőn olyan mozisikerek is, mint december 24-én délelőtt a Titanic, 25-én és 26-án rögtön dél után a Bridget Jones-sorozat két része. Három napon keresztül, 24-25-26-án 16:45-től Nia Vardalosé a képernyő: a Bazi nagy görög lagzi, majd a Görögbe fogadva és a Bazi nagy görög lagzi 2 filmekben. Szintén ezeken a napokon 18:45-től az elmaradhatatlan klasszikus Sissi trilógia látható majd a SuperTV2 műsorán, amit 24-én 21 órától a Rossz anyák, 25-én az Életrevalók, 26-án pedig a Gladiátor követ a műsorrendben.

Az Izaura TV kínálatában december 24-január 2. között számos országos TV premier, romantikus és karácsonyi film is található. Idén december 24-31 között délelőttönként az Izaura TV műsorán látható Anna édes-bús története, akit Marilla és Matthew fogadnak örökbe a Zöld-oromban, és akinek felnőtté válását követhetik nyomon a sorozatban a nézők. December 24-én este a Karácsonyi fényekben Thomas Kinkade, Amerika egyik népszerű, elismert festőjének pályakezdő éveibe enged bepillantást, ezután a Karácsonyi meglepetések története következik. December 25-én este először a Karácsonyi kívánságok látható, amiben az életéből kiábrándult Melody barátnője unszolására megírja karácsonyi kívánságlistáját és csodák csodájára, óhajai sorra valósággá válnak. Ezután este kilenctől az Ezüst száncsengőt vetíti a csatorna.

A TV2 Csoport női csatornája is átadja magát az ünnepi hangulatnak. a FEM3 műsorán december 24-26 között este héttől a Kastélyból álomotthon karácsonyi epizódjai, december 20-24 között este kilenctől a Bates-család országos TV premier epizódjai következnek, amiben egy 19 tagú família mindennapi kaotikus életébe nyerhetnek bepillantást a nézők. December 20-26 között este hattól a legendás doku-reality, A nagy házalakítás ünnepi kiadása látható a csatornán. December 25-26-án 17 órától a Liliputi házikók, 20 órától pedig a Bizarr gyűjtemények karácsonyi adásait tűzi képernyőre a FEM3.

A legkisebbek örömére a TV2 Kids december folyamán egészestés animációs filmekkel szórakoztat, az ünnepi héten este héttől Tad, az utolsó felfedező, Croodék, Bébi úr, az Énekelj!, a Lúdas Matyi (december 24.) és az Óriásláb fia (december 26.) meséket nézhetik meg a kicsik. December 24-26 között a már jól ismert mesesorozatok karácsonyi epizódjaival hangolódhatnak az ünnepekre a gyerekek, olyan jól ismert címekkel, mint a Hupikék törpikék, Eperke legújabb kalandjai, Mása meséi, Trükkös Tom, Sam, a tűzoltó, az Én kicsi pónim, Garfield és még sok-sok kedves kis mesehős.

A december a családi sütés-főzés egyik csúcsidőszaka, melyhez ezúttal a TV2 Séf szállítja a jobbnál-jobb tartalmakat. A csatorna műsorai segítenek az ünnepi menü összeállításában, a legjobb levesek, húsok, köretek és desszertek, tradicionális és modern fogások elkészítésében. December 13-tól minden este a Karácsonyi sütimester versenyzőinek desszertkölteményeit csodálhatják meg az édesszájúak, december 18-án 17:55-ös kezdéssel a Karácsony River Cottage-ban különkiadása kerül képernyőre, Hugh pedig garantálja, hogy ezúttal is a környék terményeinek és saját kertjének legjavát teríti az ünnepi asztalra. December 19-én 13:30-tól Nigella Lawson – Nigellissima műsorának Karácsonyi finomságok epizódja ad ihletet a sütéshez, 24-én 18 órától pedig Jamie Oliver karácsonyi receptjeit készíti el.

A Zenebutik csatorna szenteste 18:15-től Márió, a harmonikás karácsonyi koncertjével színesíti az ünnepi műsorkínálatot, amit este nyolctól a Magyar Dal című műsor karácsonyi operett-különkiadása követ, olyan neves fellépőkkel, mint Leblanc Győző, Maros Gábor, Tóth Éva, Teremi Trixi és még sokan mások.

A TV2 Comedy-n szenteste a Lee szerint a világ két ünnepi epizódja, a Szellemes karácsony és a Karácsony az áruházban lesznek műsoron, míg december 25-én 21 órától a Men in Black – Sötét zsaruk harmadik részét tűzi képernyőre a csatorna.

Borítókép: kivágás a Reszkessetek betörők! című filmből

Tovább olvasom

Médiapiac

Ő lesz Donald Trump új médiacsoportjának vezetője

Donald Trump korábbi amerikai elnök új médiavállalatának lesz a vezetője Devin Nunes amerikai republikánus képviselő, aki ezért még az év vége előtt lemond kongresszusi posztjáról – jelentette a The Washington Times hétfő éjszaka.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Fehér Ház

Az amerikai jobboldali-konzervatív napilap online tudósítása szerint a jelenlegi kaliforniai képviselő a Trump Media & Technology Group vezérigazgatója lesz. A cég hétfőn jelentette be közleményben hogy Nunes lesz a vállalat vezetője, s januárban nevezik ki.

Devin Nunes 2016-ban elsők között vonta nyilvánosan kétségbe a Trump-kampány munkatársai és Oroszország közötti állítólagos összejátszásról szóló politikai hírt.

2019-ben “Az összeesküvés az elnök ellen” címmel könyvet jelentetett meg az ügyről. Amelyről később ki is derült, hogy megkonstruált hírek sorozatáról volt szó az elnök megbuktatása érdekében, és a Demokrata Párt Országos Bizottsága valamint Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje finanszírozta az erről szóló dosszié összeállítását.

A 48 éves Devin Nunes ezt követően az akkori elnök egyik legrendíthetetlenebb védelmezőjévé és támogatójává vált.

Donald Trump új internetes közösségimédia-platformot kíván indítani TRUTH (Igazság) néven a Trump Media vállalatcsoport irányításával.

A korábbi amerikai elnök Facebook- és Twitter-fiókjait korábban letiltották a közösségi médiumok felhasználási szabályainak megsértése miatt – emlékeztetett a The Washington Times cikke.

Tovább olvasom

Médiapiac

Bizarr videóhívásban építette le 900 dolgozóját a Better.com

Ennél kevés kegyetlenebb videó kering a neten, hallani lehet, ahogy a videót felvevő női alkalmazott szívszaggatóan könyörög a monitornak, hogy ne rúgják ki.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Better.com-nál nem volt túl fényes a hangulat, amikor Vishal Garg vezérigazgató 900 alkalmazottat bocsátott el egy Zoom megbeszélésen, amelyről a videót szombaton töltötte fel az egyik pórul járt exdolgozó.

A kiszivárgott videofelvételen Garg azt mondja, hogy a vállalat a munkaerő 15 százalékát fogja elbocsátani, bár később tisztázták, hogy az elbocsátások az alkalmazottak 9 százalékát érintik – írja az Entrepreneur gazdasági lap.

„A piac, mint tudják, megváltozott, és a túlélés érdekében együtt kell haladnunk vele” – mondta. „Ez nem olyan hír, amit hallani szeretnének, de végül is ez az én döntésem volt, és azt akartam, hogy tőlem hallják. Ez egy nagyon-nagyon nehéz döntés volt” – vezette fel az igazgató a fájdalmas elhatározást.

Garg elmondta a dolgozóknak, hogy karrierje során ez a második alkalom, hogy tömeges elbocsátásokat kellett végrehajtania, és azt mondta, hogy reméli, ezúttal nem lesz sírás a folyamat során.„Ha önök is részt vesznek ebben a hívásban, akkor önök is azon szerencsétlen csoport tagjai, akiket elbocsátanak”

– magyarázta Garg a videóban. „Az önök munkaviszonya itt azonnali hatállyal megszűnik” – közölte az érintettekkel.

A Mandiner szerint hallani lehet, ahogy a videót felvevő női alkalmazott szívszaggatóan könyörög a monitornak, hogy ne rúgják ki.

„Ez nem lehet igaz! Mindazok után, amit megtettünk!” – fakadt ki szívszorítóan az alkalmazott.

A Better.com egy 2016-ban indult digitális hitelezéssel foglalkozó weboldal.

A jelentések szerint a céget 7 milliárd dollárra értékelik, miután 750 millió dolláros „készpénzinjekciót” kapott néhány nappal ezelőtt – fedte fel az Entrepreneur.

Tovább olvasom