Kövess minket!

Médiapiac

Vegye igénybe Early Bird kedvezményünket a MédiapiacON konferenciához!

Éljen a lehetőséggel, jelentkezzen már most! A Médiapiac június 5-6-i konferenciáján a legfontosabb szakmai területekről, a legizgalmasabb kérdésekre keressük a válaszokat.

Mától él az early bird kedvezmény a MédiapiacON konferenciára. Regisztráljon most kedvező áron, hogy ne maradjon le!

A teljesség igénye nélkül az alábbi előadókra, előadásokra számíthat:

Az adat szekcióban:

 • Mit mutatnak az adatok?

  Székely LeventeKutatópont

 • A Nyúlon túl, avagy mit rejtenek a számok és hogyan használjuk az eredményeket?

  Szlahotka Orsolya Content & Social Media Strategist, Vető Balázs Director of Facts Fishermans.io

Digitális lábnyomunk mára már messze túlmutat a közzétett képes és szöveges tartalmak összességén. A technológia fejlődésével a teljes online viselkedés feltérképezhető. Milyen adatokat gyűjt a Facebook? Hogyan lehet felhasználni a rendelkezésre álló információt az online kommunikáció fejlesztésére? Egy átlagos online hirdetési kampány során keletkezett napi 1 millió adatsorból, miért csak kb 12 sornyit használunk?

 • A jövő privát

  Szabó ZsófiaLounge Group

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg nemrégi kijelentése szerint. Csakhogy milyen a jelenünk? Mennyire vagyunk ma tudatosak, ha személyes adataink megosztásáról van szó? Instán már csak a close friend-ek láthatják a story-jainkat vagy a nigériai csalásos emailekre is habozás nélkül kattintunk?

Szeretjük józannak és vigyázónak mutatni magunkat, de a hétköznapi működésünk ennél sokszor árnyaltabb. Az előadás keretében az X és Y generációk személyes adat-megosztási szokásait felmérő friss kutatás eredményeit mutatjuk be.

Györke ÁdámCherrisk

 • Ne bízd a véletlenre! Folyamatos tesztelés Magyarország vezető piacterén

Reszler Gábor operatív igazgató, Balló Gábor UX vezető – Jófogás

 • Adatgyűjtés a színfalak mögött – hogyan juthatunk olcsón, hatékonyan információkhoz?

Madar Norbert vezető tanácsadó – GKI

A mai társadalom és gazdaság alapja az információ – az egyre gyorsabban digitalizálódó világban az tud gyorsan, hatékonyan jó döntéseket hozni, aki tisztában van a vásárlók, az ügyfelek, a piac véleményével és igényeivel.

Azonban a fogyasztót egyre nehezebb elérni – nagy a zaj, sok az inger: amíg a társadalom egy szűk rétege egyre hangosabban, egyre szélesebb körben mutatja meg saját magát és véleményét a közösségi média felületein keresztül, addig az átlagos fogyasztó elérése – aki a tömeget, a vásárlóerőt adja – napról napra nehezebb. Miközben a technológiai óriások a privát szféra fontosságát a személyes adatok védelmét tűzték a zászlójukra, addig épp a személyes vélemények azok, melyek választ adhatnak fontos stratégiai és kommunikációs kérdésekre. Hogyan lehetséges ezen rejtőzködő, vagy rejtőzködni vágyó fogyasztók elérése? Egyáltalán, kik ők, hányan vannak, milyen felületeken tájékozódnak? Hogyan ismerhetjük meg véleményüket és a döntéseiket meghatározó tényezőket úgy, hogy közben tiszteletben tartjuk a privát szférájukat? Ezekre a kérdésre keressük a választ a fogyasztói adatgyűjtések lehetőségeinek vizsgálatakor.

Meczner Vera alapító – StageHive

A StageHive az elmúlt évek leginnovatívabb művészeti témájú fejlesztése, egy olyan közösségi platform, ahová regisztrálva a szakma képviselői, rendezők, világosítók vagy épp projektmenedzserek közvetlenül kapcsolatba léphetnek egymással.

 • Kreatív válaszok az adatrobbanásra

Biró László ügyvezető – Mediator Group

Mit kezdenek az adatrobbanással a kreatív szakemberek? Milyen folyamat során lesz számukra információ – esetleg inspiráció – az adatok növekvő mennyiségéből? Az adat a megoldás vagy az eszköz, arra, hogy briefen legyünk? Több mint két tucat szenior kreatív szakember, PR-es és közösségi média vezető osztotta meg velünk részleteiben, hogyan élik meg az elmúlt 5 év adatrobbanását. Összefoglaltuk, milyen adatokkal, hogyan dolgoznak a legjobb kreatív csapatok, és mutatunk példát a bevált gyakorlatokra is.

A generációk/influencerek szekcióban:

 • Kire figyelünk, kiben bízunk? – márkák és influencerek

Csuti (Szabó András) – Pantl Péter – HELL Energy

Farkas Dániel – Starnetwork

 • Influencer, mint veszélyforrás

Vas Dóra

Töréspontok, konfliktusforrások és krízishelyzetek az influencer marketingben

Influencer krízisek kezelése a brand szemszögéből

Kerekasztal beszélgetés: Csuti – Farkas Dániel – Bihari Ádám

Steigervald Krisztián generációkutató

Női kerekasztal

#kommlab – Generációkutató Labor

A #kommlab a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetéhez kapcsolódó kutatócsoport.

Tagjai olyan hallgatók és oktatók, akik nem pusztán érdeklődnek az empirikus kutatások iránt, hanem gyakorolni is kívánják azt. A #kommlab tematikája elsősorban generációs fókuszú, így különös figyelmet szentel a generációk, elsősorban fiatalokkal és idősekkel kapcsolatos kutatásoknak.

Kucsera GáborSocial Guru

Stage-backstage – eszközök szekcióban:

 • Merre tart a rádiózás? – Galavics András

Férfias tartalomfogyasztás – Central Médiacsoport

Ki ne szeretné tudni a számokat? Erőviszonyok a médiapiacon – előzetes a Whitereport Financial friss elemzéséből

Incze Kinga alapító-ügyvezető, Whitereport

Magyar Instagram Körkép – Crane

CherryGOImre Kata

 • Sétáljunk együtt: digitális adatgyűjtés a Raiffeisen séta kampányában

Raiffeisen – Yalcinkaya Veronika Marketing igazgató

 • Közösségi toborzás: Csanda GergelyTalentuno marketing director

Klausz MelindaKOZOSSEGI-MEDIA.COM

Város szekcióban:

Siófok márkaépítése – Stadler-Szentpéteri Ildikó

Országmárkázás – Papp-Váry Árpád, Piskóti István

Június 5-én, 16:00-kor Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Díj – Díjátadó.

Jog szekcióban:

 • JOG: … és a jogainkra ki vigyáz? Szerzői jogi aktualitások szakértőktől; Féljük vagy féljünk? Egy éves a GDPR.

Ivanics Krisztina adatvédelmi szakértő

Eötvös József Kutatóközpont Információs Társadalom Kutatóintézet

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Az előadások egyeztetése folyamatos, a változtatás jogát fenntartjuk.

Jelentkezzen itt, most még kedvezménnyel vehet jegyet!

Médiapiac

Elferdítette a szentatya szavait a baloldali média

Az Orbán-kormány elleni lejárató hadjárattal próbálkozott a baloldali média Ferenc pápa látogatása kapcsán, hiába. A katolikus egyházfő üdvözölte a magyar kabinet családpolitikai intézkedéseit.

Közzétéve:

MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

A baloldali politikusok és médiamunkásaik megnyilvánulásai egyértelműen azt mutatják, hogy a liberális fősodor szeretné a maga értelmezése szerint bemutatni Ferenc pápa személyét és szavait. A balliberális megmondóemberek és a sajtójuk egyértelmű politikai üzenetként igyekeztek értelmezni a pápa magyarországi látogatásának rövid idejét, és még arra is kísérletet tettek, hogy a szentatyának a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén elhangzott prédikációját az Orbán-kormányhoz intézett kritikaként tálalják – számol be róla a Magyar Nemzet.

A liberális propaganda szócsövei, például Sárosi Péter emberi jogi aktivista is azon élcelődött a 444.hu-nak, hogy a kormány alig bírta Budapestre csábítani Ferenc pápát. Eközben a Mandiner összefoglalója szerint

a valóság az, hogy a pápát Erdő Péter bíboros hívta meg az eucharisztikus kongresszus záróeseményére, az állami meghívás pedig csak ezt követte. Kiemelték azt is, hogy a katolikus egyházfő azért töltött ilyen rövid időt Budapesten, mert ennyi időre szólt a meghívás. A portál megjegyezte: az eddigi ötvenkét eucharisztikus kongresszusból csupán néhányon volt jelen a katolikus egyházfő.

Az a közlésük is álhírnek bizonyult, hogy a pápa nem hajlandó találkozni a magyar állami vezetőkkel, és hogy bármiféle konfliktus lenne a kormány és az egyházfő között.

Ferenc pápa ezzel szemben találkozott Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is, a szentszék szóvivője pedig megcáfolta a baloldali hazugságokat.

A találkozóról elmondta, hogy a felek a teremtett világ megóvásáról, a családok védelméről és a támogatásáról, valamint az egyház szerepéről beszéltek. A magyar családpolitikát egyébként üdvözölte is a katolikus egyházfő.

A baloldali portálok arról is elfelejtettek beszámolni, hogy nem sokkal a pápa látogatása előtt, augusztus végén a magyar családpolitika elismeréseképpen Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert Szent Mórus Tamás-díjjal tüntette ki a Nemzetközi Katolikus Törvényhozói Testület Rómában.

A zárómisét fokozott érdeklődéssel követő keresztényellenes sajtó Ferenc pápa prédikációját is igyekezett politikai kampánycélokra felhasználni.

Értelmezésük szerint az egyházfő elfogadásról szóló szavai a kormány migrációs politikáját kritizálta. Ahogyan azonban a Mandiner.hu rámutatott:

Ferenc pápa lelki beszéde a keresztényi elfogadásról szólt, és nem szólított fel sem megengedőbb migránspolitikára, sem hazai egyházreformra, nem bírálta a magyar kormányt és nem mondott burkolt véleményt a magyar demokráciáról sem.

Arra is emlékeztettek, hogy a migráció kapcsán Ferenc pápa eddig is azon az állásponton volt, hogy a bevándorlóknak el kell fogadniuk a befogadó országok kultúráját, és a befogadó országok maguk dönthetik el, mennyi embert bírnak befogadni, és egyáltalán milyen migránspolitikát folytatnak.

A kongresszus annyira megihlette a egyházellenes tábort, hogy még Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és a Demokratikus Koalíció elnöke is átszellemülten posztolta közösségi oldalára Ferenc pápa szavainak átértelmezését. A baloldali összefogás vezére úgy fogalmazott: „A hit megvallása nem magamutogatás, a hit nem érv, az Isten ajándék és küzdelem. Jóságod, emberséged nem hited oka, hiányát nem menti a vallásos buzgóság. Ha jól értem Ferenc pápa gondolatait. Értem és szeretem.” A DK-vezér szavai most is egybecsengenek a korábbi egyházellenes kijelentéseivel. 2013-ban egy parlamenti felszólalásában ő hangsúlyozta, hogy a vallás magánügy, és a Demokratikus Koalíció kezdeményezni fogja, hogy az állam szüntesse meg az összes „egyházi privilégiumot”, és szüntesse meg az egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást.

Nem lógott ki a baloldali hadrendből a nemzetközi sajtó sem. Miközben a katolikus egyházfő a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsával és a zsidó közösségek képviseletével tartott vasárnapi találkozón a keresztény és a zsidó közösségek testvéri kapcsolatát hangsúlyozta, és az Európában egyre fokozódó antiszemitizmus elleni fellépésre szólított fel, a BBC teljesen másképp értelmezte a pápa szavait. A nemzetközi baloldal zászlóvivői úgy kommentálták az eseményt, hogy Ferenc pápa találkozott „a populista Orbánnal”, aki teljesen eltérő nézeteket vall a bevándorlásról és a menekültekről.

Ennél nagyobb tévedést már csak a New York Times vétett: ismét összekeverték a magyar fővárost Bukaresttel.

Varga Judit igazságügyi miniszter ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott a közösségi oldalán: ha bárkinek a jövőben kedve támadna hiteles hírforrásként hivatkozni a New York Timesra, akkor jusson eszébe, hogy az újság 17 millió követővel rendelkező Facebook-oldala szerint Ferenc pápa Romániában töltötte a vasárnapot.

Borítókép: Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én

Tovább olvasom

Médiapiac

Rádiós frekvenciapályázatokról hozott döntést a médiatanács

Illetve a televíziók támogatási gyakorlatáról készült legfrissebb tanulmányt ismertették.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a testület a Budapest 105,9 MHz körzeti médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárásában a beérkezett egyedüli ajánlat alaki vizsgálata után hiánypótlásra szólította fel az LBK Sport Kft.-t.

Eredménytelennek nyilvánította a grémium a Gyöngyös telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára megindított pályázati eljárását, mert az egyedüli pályázó ajánlata alakilag érvénytelen volt – tették hozzá.

Véglegesítette a tanács a Berettyóújfalu, a Mezőtúr, a Szombathely, a Székesfehérvár és a Törökszentmiklós telephelyű kisközösségi kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára, továbbá a Kaposvár 97,5 MHz helyi frekvencia közösségi használatára irányuló pályázati felhívásokat.

A grémium elfogadta a Debrecen 104,6 MHz és a Nyíregyháza 91,1 MHz körzeti médiaszolgáltatási lehetőségek kereskedelmi jellegű használatára vonatkozó pályázatok felhívásainak tervezeteit.

A dokumentumok az NMHH honlapján lesznek olvashatók – jelezték.

Kitértek arra is, a televíziók támogatási gyakorlatáról készült legfrissebb – a testület által elfogadott – NMHH-tanulmány szerint a vizsgált csatornákon 2021 első félévében 74 385 szponzorüzenet jelent meg, a szponzorcégek száma pedig már 1089 volt.

A legnagyobb eléréssel rendelkező televíziók összesen 63 487 szpottal jelentkeztek, közülük a TV2 vonultatta fel a legtöbbet (35 682), majd az RTL Klub (21 352) és a Duna TV (6453) következett a sorban. A legtöbbször – 1689 esetben – a Leier Hungaria Kft. jelent meg szponzorként, ezt követte az Austrotherm Kft. 2207 és a Stavmat Építőanyag Kereskedelmi Kft. 1945 üzenettel.

A legtöbb támogatói megjelenést a TV2 időjárás-jelentésében szerkesztették adásba (14 734), amit az RTL Klub (5530) és a Hír TV (4022) időjárás-jelentései követtek.

A minta állandó szereplői a legnagyobb eléréssel rendelkező országos kereskedelmi televíziók – az RTL Klub, a TV2 -, valamint a közszolgálati Duna TV voltak, mellettük egy-egy hónapig helyet kapott a mintában a Duna World, az M2, az M5, az ATV, a Hír TV és a Life TV.

A teljes tanulmány napokon belül az NMHH honlapján lesz olvasható – írták.

Tovább olvasom

Médiapiac

Mintegy 130 millió forintból készülhetnek televíziós műsorok

Hír-, közéleti és kulturális magazinműsorok gyártására nyertek el támogatást helyi és körzeti televíziók az NMHH döntése szerint.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának kommunikációs igazgatósága azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy 24 televíziós pályázat 129,5 millió forint támogatást kap.

A Városi Televízió Bóly, a bükkábrányi Eleven Televízió, a Gotthárd TV, a Városi TV Mohács, a Ladány Televízió és a fővárosi City TV közéleti magazinokat gyárthat az elnyert összegből.

Hírműsorokat készíthet a békéscsabai 7.Tv, a Sopron Televízió, a Makó Városi TV, a Mezőtúri Városi Televízió, a Zemplén TV, a szarvasi Körös Televízió, a Karcag Televízió, a Körzeti Televízió Tata, a nyíregyházi Kölcsey Televízió és az Ózdi Televízió.

A százhalombattai Halom Televízió, a Zalaegerszegi Televízió, a Keszthelyi Televízió, a Somogy TV, a sátoraljaújhelyi Zemplén TV, a Fehérvár Televízió, a TV Budakalász és a budapesti Hatoscsatorna kulturális magazinműsorok készítésére pályázott sikerrel – tájékoztatott az NMHH.

A médiafelügyeleti döntésekről azt közölték, hogy az M5-ön futó A művészet templomai című ismeretterjesztő műsor egy júliusban, 21 óra után, 12-es karikával sugárzott adása miatt nem indít eljárást a testület, mert a bemutatott (férfi félaktokat is ábrázoló) festmények és azokat ismertető szegmens nem indokolta az 18 éven aluliaknak nem ajánlott korhatári besorolást.

Nem indít eljárást a tanács az M4 Sport szolgáltatója ellen sem a Wales és Dánia nyolcaddöntő mérkőzésének közvetítése miatt. A sportműsorokat ugyanis egyrészt nem kell korhatári kategóriába sorolni, másrészt a mérkőzés élő adás volt, tehát nem volt lehetőség a szerkesztésére vagy sugárzási időpontjának megválasztására, valamint már a kisebb gyermekek is képesek arra, hogy azonosítsák a műfajt és a versenyzéssel járó felfokozott lelkiállapotot és megértsék, hogy a csapattagok vagy a szurkolók összeölelkezése ennek a következménye.

A grémium bejelentések után nem indít eljárást a Pestisracok.hu és a 888.hu internetes újságok szolgáltatóival szemben sem, ugyanis az LMBTQ-s közösségekkel foglalkozó cikkeikben pornográfia, erőszak vagy más olyan, a védett korosztályra ártalmas elem nem jelent meg, amely miatt az írásokat csak olyan műszaki vagy egyéb megoldás alkalmazásával vagy a kiskorúak lehetséges veszélyeztetéséről szóló figyelmeztető jelzéssel tehették volna közzé, hogy azokhoz ne férjenek hozzá – írták.

Közölték azt is, bejelentés érkezett a nemzeti konzultáció kitöltésére felhívó társadalmi célú reklámmal kapcsolatban, a Médiatanács azonban megállapította, hogy a közlemények tartalma miatt jogsértés nem merült fel.

Az NMHH szerint a Hír TV szolgáltatója az év második negyedévében hatszor adott le túl hangos reklámot vagy műsorelőzetest, ezért a Médiatanács felszólította a jogszerű magatartásra. A médiatörvény a nézők védelme érdekében egyértelműen előírja, hogy a reklámok, a televíziós vásárlási műsorok, műsorelőzetesek, illetve az ezek közzétételét jelző figyelemfelhívás hangereje nem lehet nagyobb, mint a környező műsorszámoké – hívták fel a figyelmet.

A testület a szerződéses vállalásoktól való eltérés miatt figyelmeztetett három rádiót: a 90.5 Gyula Rádió kevesebb magyar zenét, a kalocsai Korona FM 100 kevesebb szöveget, továbbá közszolgálati, valamint a helyi élettel foglalkozó és a helyi mindennapi életet segítő műsort, míg az FM 95 – Rádió 1 Debrecen kevesebb magyar zenét, továbbá közszolgálati, valamint a helyi élettel foglalkozó és a helyi mindennapi életet segítő műsort tett közzé.

A Szegedi Televízió szolgáltatóját azért figyelmeztette a grémium, mert áprilisban megkülönböztető jelzés nélkül sugárzott reklámot, ami megtéveszthette a nézőket – áll a közleményben.

Tovább olvasom