Kövess minket!

Médiapiac

Újrapozícionálja magát a PrivátBankár.hu

A nyáron érkezett új vezetés alatt nemcsak új megjelenést kapott a pénzügyi oldal, hanem tartalmi hangsúlyai is változnak.

A napokban jelentkezett új külsővel a PrivátBankár.hu pénzügyi oldal, ennek kapcsán ismertette az újrapozícionálás főbb irányait Danóczy Balázs, a nyáron érkezett új ügyvezető. Mint elmondta, alapvetően két “tematikus” oka van annak, hogy a pénzügyi témák felértékelődtek: az egyik a demográfiai folyamatok alakulása (a nyugdíjasok száma 20 év alatt a duplájára nő, és az állami rendszer képtelen lesz őket eltartani), a másik pedig a svájci frank erősödése, illetve a gazdaság gyengélkedése.

Miközben ez a mindennapokban növekvő nyomást jelent, lehetőség is azon médiumok számára, amelyek pénzügyi témákkal foglalkoznak. Ilyenek jócskán vannak: a piacvezető Portfolió.hu mellett a HVG, az FN24.hu, a Napi Gazdaság, az [origo] üzleti negyed, az Mfor.hu és más site-ok is foglalkoznak pénzügyi-gazdasági témákkal. A hangsúlyok eltérnek, vannak olyan médiumok, amelyek a szakmaiságra, mások a bulvár jellegre helyezik a hangsúlyt, és az is változó, hogy a közélet-pénzügy tématengelyen hol helyezhetőek el a tartalmak.

A PrivátBankár.hu esetében is zajlik az átmenet: a közéleti témák felől fokozatosan mozdulnak el a pénzügyi témák irányába, mivel az új pozícionálás szerint az a cél, hogy a magyar piac vezető personal finance oldalává váljanak. A folyamat része, hogy nő a gazdaságpolitikai, majd a gazdasági, végül a pénzügyi tartalmak aránya, s ilyen módon jutnának el a jövő év folyamán a véglegesnek tekinthető tartalmi hangsúlyokig – mondta el Danóczy Balázs.

A megújulási folyamat részeként mostanra több lett a fotó, változott az oldal tagolása, a címezés, amitől azt várják, hogy minőségibb lesz a megjelenés. Másfelől nőtt az elemzések, grafikonok, aktuális piaci tartalmak és exkluzív anyagok száma – tette hozzá az ügyvezető, aki szerint már most látható, hogy ez a látogatók (ezen belül is a direkt, nem pedig a hivatkozó oldalakról érkezők) száma nő, ahogyan az oldalletöltéseké is.

Az újrapozícionálás része az imázsépítés is. A vezető szerint ezt elsősorban jó tartalmakkal lehet elérni, amelyeket a felhasználók szívesen osztanak meg egymással. Néhány nagy dobás után az várható ugyanis, hogy állandósodik a nagyobb figyelem. Ennek érdekében tartalmi erősítésként olyan főmunkatársat igazoltak, akit korábban az év állampapír-piaci újságírójának választottak. Tartalmi értelemben egyébként nem akarnak B2B site lenni, ez derült ki Danóczy prezentációjából: az elért döntéshozókat, pénzpiaci szakembereket, ahogyan minden más olvasót is, mint embert kívánnak elérni, “mindennapi pénzügyek” közelítésből.

A site az Adaptive Media sales house portfoliójába tartozik. A tervek szerint a jövőben együttesen igyekeznek néhány olyan formátummal kísérletezni, amelyek itthon még kevésbé honosodtak meg, viszont megoldást jelenthetnek a bannerhelyek kiégésére. Az ügyvezető elmondása szerint a megújulással nem csupán a dizájn letisztítására törekedtek, hanem a reklámhelyekére is, azaz kevesebb, de nagyobb és látványosabb formátumban gondolkodnak. Emellett a hirdetési bevételeken túl különböző szolgáltatásokból is pénzt csinálnának a jövőben.

“A Privátbankár az Adaptive Media portfoliójának hagyományosan értékes, általunk nagyra becsült eleme. Az oldal megújulásának munkálatai során az együttműködésünk a korábbinál is szorosabbá vált és sok szempontból kibővült. Üdvözöljük az új designt, a megújult stratégiát és tartalmi szerkezetet, és nem utolsósorban azt a megfontolt és rugalmas hozzáállást, amit a partnerünk a piacképes hirdetési megoldásokkal kapcsolatban mutatott. Bízunk benne, hogy az új Privátbankár kifejezetten keresett kiadvány lesz az online médiapiacon, és sok szempontból átrendezi az erőviszonyokat a gazdasági-pénzügyi sajtó területén” – kommentálta a változásokat Szabó Ákos, az Adaptive Media üzletfejlesztési vezetője.

Médiapiac

Cseh kézben a TA3 szlovák kereskedelmi hírtelevízió

Cseh tulajdonba került a TA3 szlovák kereskedelmi hírtelevízió, amely eddig Ivan Kmotrík szlovák vállalkozó Grafobal nevű pénzügyi csoportjának tulajdonában volt – jelentette szerdán a CT24 közszolgálati cseh hírtelevízió közlésére hivatkozva az MTI. E szerint a TA3 új tulajdonosa Michal Vorácek cseh vállalkozó Blueberg Media csoportja.

Közzétéve:

A TA3, amelynek sugárzási engedélye a C.E.N. társaság tulajdonában volt, 2001 óta működik Szlovákiában egyetlen hírtelevízióként. A közszolgálati szlovák televíziónak nincs hírtelevíziós csatornája.

A Finstat.sk hírportál szerint a C.E.N. csoport hosszabb ideje veszteséggel gazdálkodik, 2020-ban vesztesége 1,91 millió eurót tett ki.

Vorácek tavaly októberig társtulajdonosa volt a szlovák Our Media SR társaságnak. Ez a cég vette meg 2018-ban a Pravda című befolyásos baloldali szlovák napilapot, amelynek most a kiadója.

A tulajdonosváltással összefüggésben távozik a TA3 igazgatója, Mirjana Hron Simisic, aki ezentúl a Grafobal Group menedzsmentjében fog dolgozni. A TA3 új ideiglenes vezetője Ján Svoboda, az Our Media SR csoport menedzsmentjének eddigi elnöke.

Szintén cseh kézben, a prágai székhelyű PPF pénzügyi csoport tulajdonában van a vezető szlovák kereskedelmi televízió, a Markíza.

Tovább olvasom

Médiapiac

Biden elnök trágár módon szidalmazta a Fox News tudósítóját

Joe Biden amerikai elnök bocsánatot kért Peter Doocy-tól, a Fox News televíziós csatorna tudósítójától, miután egy fehér házi sajtótájékoztató végén az elnök a még bekapcsolt mikrofonba azt mondta róla, hogy a “k..va anyját, de hülye!” – jelentette a Newsweek amerikai hetilap kedden.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

A mérsékelt liberális magazin online tudósítása szerint Biden elnök kormányzati tisztségviselőkkel találkozott hétfő délután a Fehér Házban, hogy az Egyesült Államokat sújtó magas inflációval kapcsolatos lehetséges megoldásokról folytasson megbeszélést. A találkozón újságírók is jelen voltak a teremben, és többen kérdéseket kiabáltak az elnök felé a megbeszélés végén.

Már távozás közben Peter Doocy azt kérdezte Joe Bidentől, hogy szerinte az infláció “politikai teher lesz-e a novemberi időközi választásokon”, mire az elnök – aki láthatóan nem tudta, hogy mikrofonja még be van kapcsolva – szó szerint azt mondta: “Nagy előnyt jelent – a magasabb infláció. A k..va anyját, de hülye!”  

A CNN amerikai hírtelevízió szerint Biden elnök később felhívta Doocy-t, és bocsánatot kért tőle a megjegyzésért, amelyet Doocy is megerősített a Fox News csatornának, elmondva, hogy az elnök a telefonban azt mondta neki: “személyesen semmi bajom nincs veled”.

Az eset után Joe Biden számos bírálatot kapott republikánus közszereplőktől. Charlie Kirk konzervatív kommentátor Twitter- üzenetében azt írta: “emlékszem még azokra az időkre, amikor [Donald] Trump valami hasonlót csinált, akkor egy hétig ez uralta a hírfolyamot, és végtelen számú, önmagukat felmagasztaló véleménycikkek és tárcák jelentek meg ‘az újságírók elleni értelmetlen támadásokról’ a publicisták tollából”.

Mások azonban védelmükbe vették az elnököt. Tommy Vietor politikai kommentátor azt írta a Twitteren: “nézzétek. mielőtt végtelen zsolozsmázásba és a kulturált hangvételhez történő visszatérés fontosságának hangsúlyozásába kezdenénk, nem lehetne, hogy őszintén elismerjük, hogy itt mindenki nyert? Biden kiereszthette a gőzt. A demokraták jót nevettek. Doocy végtelen hosszúságú élő adásban játszhatja el az áldozat szerepét. Senki sem kér bocsánatot. Nevessetek egyet, aztán haladjunk tovább!”.

Nem ez volt Biden elnök első esete a bekapcsolt mikrofonnal. 2010-ben, miután Barack Obama akkori elnök aláírta az egészségügy reformjáról szóló törvényt, Joe Biden akkori alelnök egy bekapcsolt mikrofon szerint azt súgta az elnök fülébe, hogy ez egy “kib.ott nagy jelentőségű megállapodás”.

Tovább olvasom

Médiapiac

A Dal 2022 – Szombaton lesz az első válogató adás

Az első válogató adással szombaton indul A Dal 2022. A közmédia dalválasztó élő showműsora új műsorvezető párossal, megújult zsűrivel és rendhagyó zenei koncepcióval várja a nézőket a Dunán.

Közzétéve:

MTI/Cseke Csilla

Az MTVA közleménye szerint ismét a magyar zenéké lesz a főszerep, és a zsűri ez alkalommal is a közönséggel együtt keresi az év dalát. Idén is negyven produkció versenyez, a dalok minden adásban élőben hangzanak el, és a döntősök szimfonikus változatban lesznek hallhatók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A Dal első válogató adása január 29-én, szombaton 19 óra 35 perctől lesz látható és hallható a megújult Dunán. A műsorban tíz versenydal hangzik el: fellép Erdős Fruzsi (dalának címe: Azt beszélik), a Kies (Nem félek), Kijube (Holnap majd elhiszem), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), a Prove (Karambol), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Sándor Szofi (21 gramm), az Easy Babies (Szerelem) és Ya Ou (Zsákutca).

A Dal 2022-ben újra helyet foglal a zsűriben Wolf Kati énekesnő, aki 2012-ben már volt zsűritag, majd 2015-ben és 2020-ban versenyzőként szerepelt a műsorban. Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese negyedik alkalommal lesz benne a zsűriben, Ferenczi György, az 1ső Pesti Rackák frontembere, szájharmonikása, hegedűse másodszor vesz részt a dalválasztásban, a negyedik zsűritag, Egri Péter, a rockabilly magyar nagykövete pedig korábban zenekarával, a Mystery Ganggel állt A Dal színpadán.

A dalverseny új műsorvezető párosa Rókusfalvy Lili és Király Viktor. Előbbi A Dal 2020-ban már volt házigazda, utóbbi versenyzőként szerepelt többször a műsorban: 2012-ben testvéreivel, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Részletes információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsorvezetők közösségimédia-felületein, az adal.hu-n, valamint a műsor hivatalos YouTube-csatornáján találhatók.

Borítókép: Az év férfi előadója díj átadója, Wolf Kati énekesnő, a Dal 2022 zsűritagja a Petőfi Zenei Díjak átadásán az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2022. január 20-án

Tovább olvasom