Kövess minket!

Médiapiac

Újjászervezés és akvizíció a CEMP Experience-nél

A 2014 decemberétől CEMP Experience néven működő cégcsoport feladata a meglévő portfolió gondozása és értékesítése mellett a CEMP szórakoztató-kulturális tartalmainak és szolgáltatásainak folyamatos bővítése.

A CEMP-X Kft. néven működő sales house tevékenységi köre 2015-től kibővül az Index-kiadványok – Index, Dívány, Velvet, Totalcar, Sport Géza és Blog.hu – kereskedelmi képviseletével a kulturális ügyfelek és a médiapiaci szereplők felé, miközben továbbra is ellátja a CEMP-X portfolió direkt, és – a PORT.hu-t kivéve – ügynökségi értékesítési és marketingfeladatait is. (A PORT.hu-t ügynökségi ügyfelek részére a CEMP SH értékesíti.) A céget továbbra is Zsoldos Dávid, a kereskedelmi csapatot pedig Márkus Gábor irányítja.

2015 elejétől a PORT.hu nemzetközi adatgyártási és -értékesítési feladatai leválnak a PORT.hu médiatevékenységéről, az előbbit a PORT Data Kft. viszi tovább, míg a médiatartalom gyártása a Fidelio Média Kft. feladata lesz. A PORT Data ügyvezetését az adatüzletágat jelenleg is irányító Parragh Gábor, a Fidelio Médiát pedig a cég alapítója, Zsoldos Dávid veszi át.

A gyorsuló ütemben növekvő adatüzletág további fejlődése, valamint a PORT.hu minél gyorsabb integrációja érdekében Sárközy Katalin, a PORT.hu főszerkesztője január elsejétől az adatgyártás vezetőjeként elsősorban az EPG-ügyfelek kiszolgálásáért felel, míg a PORT.hu főszerkesztői teendőit ideiglenesen Pusztay András, az Index ügyvezetője látja el.

A CEMP Experience a közelmúltban megvásárolta a 2008-ban alapított 7ora7.hu színházi portált, amely főleg napi rendszerességű kritikái révén vált ismertté. A korábbi kiadó, a Kultúrbrigád Kft. a továbbiakban a saját produkcióira koncentrálja az erőforrásait, míg a 7ora7.hu illeszkedik a Fidelio.hu és a Színház.hu révén a kulturális területen már jelenleg is erős CEMP-portfolióba. A 7ora7.hu szakmai irányítását a Fidelio főszerkesztője, Réz György látja el.

A Fidelio Média Rajkó Anna által vezetett print divíziója 2014-ben tovább bővült és közel 90 ingyenes kiadványt jelentetett meg. A Fidelio és Bóbita programmagazinok mellett az év során debütált a PORT magazin, amely a PORT.hu tartalmaira alapozva elsősorban Budapest és Pest megye kulturális-szabadidős programjaiból nyújt válogatást a 15-45 éves korosztálynak. A több mint 700 ponton terjesztett kiadvány a Fidelio Média terjesztési hálózatának bővülését is jelentette: az eddigi, főként kulturális szegmensek mellett kiépült a horeca és a fitness-hálózat is. A magazinokhoz kapcsolódó tematikus különszámok példányszáma elérte az egymilliót.

Médiapiac

Gyermeknapi meglepetésekkel készül a legkisebbeknek a közmédia

A Kossuth Rádió Mesehéttel, míg az M2 Gyerekcsatorna zenés produkciókkal szórakoztatja őket.

Közzétéve:

Pixabay

Rendhagyó mesedélutánokkal lepi meg a legkisebbeket a Kossuth Rádió: május 23-tól egy teljes Mesehét indul, amelyben

minden nap 20:12-től a közmédia egy-egy műsorvezetője, munkatársa olvas mesét a legkisebb hallgatóknak.

A magyar népmesék és a Grimm testvérek klasszikusai mellett néhány kortárs hazai meseíró története is várja a gyerekeket, többek között olyan közkedvelt képernyősöktől, mint Fábry SándorNovodomszky Éva, a Duna Család-barát háziasszonya, Radványi Dorottya, a Duna Almárium háziasszonya vagy Bősze Ádám, a Bartók Rádió műsorvezetője – közölte az MTVA.

Az M2 Gyerekcsatorna május utolsó vasárnapján, gyermeknapon szintén meglepetéssel készül a lurkóknak. Olyan zenekarok énekelnek a gyerekeknek, mint a Kaláka együttes, a Rutkai Bori BandaKovácsovics Fruzsi és zenekara vagy az Apacuka zenekar. A műsorfolyamban egész nap a zenekarok legnépszerűbb gyerekdalait hallhatják majd a kis nézők, így kíván nekik boldog gyermeknapot a csatorna.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Csehországban újra hozzáférhetővé válnak az oroszpárti honlapok

Csehországban szerdától újra hozzáférhetővé válnak az oroszpárti információs honlapok, amelyeket az Ukrajna elleni orosz katonai hadművelet megindítása után, február 25-én kapcsolt ki a CZ.NIC internetes szövetség.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Ezek a honlapok már nem jelentenek veszélyt a társadalomra – jelentette ki Vilém Sládek a szövetség szóvivője kedden Prágában.

A CZ.NIC internetes szövetség nyolc információs honlapot blokkolt le, míg a mobilszolgáltatók további hatot. “Az intézkedés legfőbb célja az volt, hogy az orosz agresszió kezdetén korlátozza a hamis és félrevezető információk terjesztését az online térben. Ezek az információs honlapok igyekeztek relativizálni, megindokolni vagy egyenesen támogatni az agressziót” – magyarázta a korábbi döntés hátterét a szóvivő.

A három hónapos működési tilalom után várható, hogy ezeknek a honlapoknak a látogatottsága jelentősen lecsökken – jegyezte meg.

A CZ.NIC szabályzata szerint a társadalomra veszélyt jelentő honlapok kikapcsolása legfeljebb három hónapra engedélyezett, azt követően ilyen lépést csak a bíróságok, a rendőrség vagy más kompetens állami szerv kérhet. A szövetséghez azonban ilyen kérés nem érkezett, ezért szerdán újraindítja a honlapokat – mutatott rá Vilém Sládek.

A szövetség és a mobilszolgáltatók februári döntése az oroszpárti honlapok három hónapos kikapcsolására éles kritikát kapott a jobboldali cseh sajtóban. A politikai elemzők szerint a “hivatalossal” ellentétes vélemények elhallgattatása ellenkezik az alkotmánnyal és a szólásszabadsággal, s az egykori kommunista tájékoztatási rendszerre emlékeztetett, amely tiltotta a neki nem tetsző vélemények nyilvános terjesztését.

Tovább olvasom

Médiapiac

Nézettségi rekordot döntött a Csináljuk a fesztivált! döntője

A közmédia legnézettebb szórakoztató műsora lett a Duna zenés show-ja, amelynek nézettségét a Dunán az elmúlt 2,5 évben csak a Forma-1 és a tűzijáték közvetítése előzte meg. A produkció szombati döntőjét az 50 év feletti korosztály mellett sok fiatal választotta szombat este.

Közzétéve:

MTI/Máthé Zoltán

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján csaknem félmillió embert ültetett a képernyő elé a Csináljuk a fesztivált! döntője­, amelyben eldőlt, ebben az évadban melyik magyar dal lett az évszázad slágere.

A Duna showműsorának 10 adása közül – 6 elődöntő, 3 középdöntő és a finálé – a legnézettebb, 462 532 nézővel az utolsó forduló volt. Ezzel az eredménnyel a Duna legnézettebb produkciója idén a Csináljuk a fesztivált! záróadása volt,

valamint a szórakoztató programok kategóriájában – a sportközvetítéseken kívül – a közmédia legnézettebb műsora egyben. 2020-tól a saját gyártású produkciók közül a legkiemelkedőbb eredményt érte el a showműsor, a Duna csatornán csak a Forma-1 Magyar Nagydíjának közvetítését és az augusztus 20-i tűzijátékot nézték többen.

A teljes hazai televíziós portfóliót nézve szombaton a Duna a második legnézettebb csatorna volt, teljes napon és főműsoridőben is a teljes népesség körében. A nézettségi rekordot koronázza, hogy a fiatalok is csatlakoztak a nézőközönséghez; a showműsor megszólította az 50 év alattiakat, így korosztályuk aránya jelentősen nőtt a Duna átlagos közönségéhez viszonyítva.

Borítókép: Fodor Imre és Rókusfalvy Lili, műsorvezetők, valamint Balázs Andrea, zsűritag, a győztes Peter Sramek, illetve Boros Csaba, Nagy Bogi, Korda György és Balázs Klári, zsűritagok a Csináljuk a fesztivált! című nagyszabású show-műsor sajtónyilvános döntőjének felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2022. április 5-én

Tovább olvasom