Kövess minket!

Médiapiac

Újabb prémium magazinnal erősít a PLT

A gazdasági elit jelentős részét elérő prémium magazinnal bővült a PLT portfóliója. A kiadó legfrissebb akvizíciójával egyszerre lép be új piacokra és aknázza ki regionális előnyeit tradicionális működési területén.

Idén is folytatja a tavalyi évben megkezdett portfólióbővítést a Pannon Lapok Társasága. A hazai folyóiratpiacon prémium kategóriájúnak számító Vitorlázás magazin kiadói jogának átvételéről az év elején írt alá megállapodást a PLT ügyvezetése a korábbi kiadó Navimédia Kft. tulajdonosával – tájékoztatott Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke.

A közel 15 éves kiadvány (amely jogelődjét is figyelembe véve majdnem negyven éve van jelen a piacon) a hazai „hajós” lapok között a legmagasabb példányszámban éri el a vitorlázókat, köztük a gazdasági elithez tartozó jelentős olvasótábort.

A kéthavonta megjelenő magazin erőssége stabil előfizetői bázisa mellett magas szakmai színvonala, ami annak köszönhető, hogy szakértők készítik a minél közérthetőbben tálalt változatos tartalmat. A Vitorlázás nem csak hazai, hanem széles spektrumú nemzetközi kitekintéssel mutatta be a hajózás világát. A magazinban rendszeresen megjelenő interjúk, elemzések, technikai tudnivalók, úti riportok és hajóbemutatók mellett egyfajta hajózási adatbázisként és szaknévsorként is funkcionál.

A PLT a Balaton régiójában meghatározó súlyú piaci jelenlétét kihasználva jelentősen erősítheti a Vitorlázás piaci pozícióit – hiszen annak olvasótábora is jellemzően ehhez a területhez kötődik. Ugyanakkor a kiadó nem csupán egy önmagában is eredményesen működő és komoly új üzleti lehetőségek előtt álló prémium magazinnal gazdagodott, hanem még hangsúlyosabban alátámasztotta azt a törekvését, hogy új hirdetői csoportok felé is nyisson.

„A vitorlázás nem csupán sport, hanem egyfajta életmód is, ezért olyan magazint fogunk készíteni, amely tökéletesen tükrözi majd ezt a filozófiát” – számolt be Szabó Miklós a magazinnal kapcsolatos tervekről. A PLT célja, hogy a meglévő olvasótábor megtartása mellett újakat is nyerjen a Vitorlázás számára, ezért a magazin teljes átalakítása helyett inkább annak „finomhangolását” tervezik végrehajtani. Ennek érdekében a lap jövőbeli működését szakmai tanácsokkal továbbra is ellátó korábbi szerkesztői stáb mellett jelentős magazinos tapasztalattal rendelkező új főszerkesztővel és stábbal erősítik a magazint.

A jövőben az olvasók frissebb és modernebb tipográfiával és új rovatokkal bővítve kapják kézhez a Vitorlázás magazint.

Médiapiac

Január 6-án tartják a sportújságírók Az Év Sportolója Gálát

64. alkalommal szavaznak majd a a Magyar Sportújságrók Szövetsége tagjai az év legjobb sportolóiról, sportteljesítményeiről.

Közzétéve:

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) csütörtökön honlapján közölte döntését, egyúttal jelezte, hogy a 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát az egészségügyi előírások legszigorúbb betartása mellett rendezik meg, a szervezet reményei szerint nézők előtt.

A gálát a jövő év első csütörtökjén az immár hagyományosnak nevezhető helyszínen, a Nemzeti Színházban tartják. A műsor kreatív producere ezúttal is Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke lesz.

A gálán hirdetik ki a 2021-es év legjobb sportolóit, akikről 64. alkalommal szavaznak majd a szövetség tagjai. A kategóriák jelöltjeit az MSÚSZ elnöksége állítja össze.

A fogyatékos sportolók díjairól a paralimpiai bizottság által összeállított jelöltlista alapján felkért szakemberek, köztük újságírók döntenek. Az Év sportpillanata-díj jelöltjeire pedig a gála névadó főtámogatója, az M4 Sport tesz javaslatot, majd a szurkolók és a szakírók közösen választják meg a kategória győztesét. Az Év e-sportolójára a Magyar E-Sport szövetség tesz javaslatokat, az Év szabadidős sporteseményére pályázni lehet, mindkét kategóriában az MSÚSZ elnöksége dönt a díjazottról.

Az MSÚSZ tagjai az interneten keresztül adhatják le voksaikat. A szavazás a női kézilabda-válogatott világbajnoki szereplésének befejezése után, legkésőbb december 20-án kezdődik és december 27-én fejeződik be.

A szövetség a kategóriák első három helyezettjét december 28-án jelenti be.

A kategóriák: az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos sportágak), az Év csapata (az egyéni sportágakban), az Év edzője (itt ezúttal is jelölt lesz egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző is), MSÚSZ-életműdíj, az Év e-sportolója, az Év szabadidősport eseménye, az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata, az Év sportpillanata.

Tovább olvasom

Médiapiac

Tisztújítást tartottak a Helyi Rádiók Országos Egyesületében

Elnököt és elnökségi tagokat választott a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (Heroe).

Közzétéve:

Flickr

Az egyesület elnöki tisztségét továbbra is Ürge Dezső, a Sláger FM ügyvezetője tölti be, elnökségi tagnak Fodor Istvánt, a Media Moment Kft. üzletfejlesztési igazgatóját, Gajdics Ottót, a Karc FM ügyvezetőjét, Jámbor Csabát, a Gong FM ügyvezetőjét, Nacsa Norbertet, a szegedi Rádió 88 ügyvezetőjét, Szakács Tibort, a Best FM Nyíregyháza ügyvezetőjét, valamint Tóth-Szántai Józsefet, a Rádió M főszerkesztőjét választották meg.

A helyi rádiók több százezer hallgatót szórakoztatnak és informálnak naponta, ezen túl fontos közösségi feladatokat is ellátnak.

A Heroe újonnan megválasztott elnöksége az ülésén emlékeztetett, hogy a vidéki központok rádióinak ereje és piaci pozíciója nagyon erős, hiszen kizárólag a helyi rádiók érik el a megyei jogú városokban élő rádióhallgatók harmadát napi szinten, az ott élő rádióhallgatók felét pedig heti szinten.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Érzékenyítő migránsfilmeket fognak vetíteni a spanyolországi vonatokon

Raquel Sánchez közlekedési miniszter bejelentette: a kormány a Renfe vasúttársasággal együttműködésben indít felvilágosító kampányt a migrációról, filmek vetítésével.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Ezek segítségével a bevándorlók és a menekültek életét szeretnék bemutatni a spanyol társadalom tagjainak. A videókat az AVE gyorsvasút összes járatán, valamint a közép- és távolsági vonatjáratokon is le fogják játszani.

A kormány célja, hogy felhívja a figyelmet a migrációra és a befogadásra szoruló emberek valóságára. José Luis Escrivá szociális miniszter a projekt bemutatóján úgy fogalmazott: „ez egy nagyon szép és időszerű kezdeményezés a kormány részéről”, mert az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt az olyan bűncselekmények száma, „amelyek az idegenekkel, a bevándorlókkal szembeni gyűlöletet tükrözik”.

Úgy vélik: a küzdelem egyik legjobb módja a kultúra és a mozi, ugyanis egy „olyan hétköznapi eszközzel, mint a vonatozás, közelebb tudják hozni az állampolgárokat a bevándorlókhoz.” A végső cél, hogy empátiát váltsanak ki a spanyolokból azzal, hogy feltárják előttük a migránsok életének tragédiáit – írja a Magyar Nemzet

Tovább olvasom