Kövess minket!

Médiapiac

Újabb magaslatokba tolták az olvasók az NLCafét

Megdőlt a Nők Lapja Café és az egész online női szegmens napi egyedi látogatóinak korábbi rekordja.

Május 28-án megdőlt a Nők Lapja Café és az egész online női szegmens napi egyedi látogatóinak korábbi rekordja: ezen a napon több mint 679 ezren voltak kíváncsiak a portál cikkeire. A három vezető női site idei legjobb napi látogatottságát tekintve a Nők Lapja Café elérése a Life statisztikájának kétszerese, a Feminának pedig csaknem két és félszerese (forrás: Gemius OPA; 2013. – Life.hu 2013.03.11. 326.700 RU – Femina.hu 2013.03.21. 278.712 RU). Az ezt bejelentő Sanoma közleménye hangsúlyozza, hogy a kimagasló eredmény nem egyszeri alkalom, hiszen májusban már számos alkalommal 400 ezernél többen keresték fel a legnépszerűbb női internetes portált.

A hónapok óta tartó dinamikus növekedés és a rekord elérése több pilléren nyugszik a szerkesztőség szerint. „Olyan online újságot csinálunk, amit mi is szívesen elolvasnánk. Célunk, hogy a látogató minden nap olyan élményt kapjon, amelyből töltekezhet a hétköznapok során” – ad ízelítőt a szerkesztési elvekről Jakab Kriszta vezető szerkesztő. „Emellett folyamatosan keressük és teszteljük azokat az alternatív megoldásokat, amelyeknek köszönhetően új olvasókat érünk el. A tegnapi siker részben annak köszönhető, hogy ezek a megoldások a vártnál jobban teljesítenek” – tette hozzá.

Az elmúlt fél évben jelentősen sikerült jelentősen megnövelni a közösségi médiából érkező forgalmat is. A Facebookon a Nők Lapja Café a 25-44 évesek körében a legnépszerűbb. A szerkesztők ráéreztek arra, milyen tartalmakkal és kontaktusszámmal aktivitási gyakoriság mellett lehet sikeresen mozgósítani az immár 111 ezres rajongótábort.

A rekordhoz hozzájárult az is, hogy a Nők Lapja Café minden platformról elérhető: az online verzió és a Facebook csoport mellett mobilsite-ot és mobil applikációt is üzemeltetnek. A mobilon olvasók száma hónapok óta dinamikusan nő.

A Nők Lapja Café abszolút látogatottsági rekordjával bekerült a félmillió felettiek klubjába. A nem tematikus online médiumok közül sem sokan tartoznak ide, éppen ezért kimondottan női oldalként ez egyedülálló teljesítménynek számít.

Médiapiac

Kémkedés gyanújával fogtak el egy orosz újságírót

Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz újságírót a koszovói határon – jelentette be helyi idő szerint szombaton a koszovói belügyminiszter.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Xhelal Sevcla közleményben tájékoztatott, hogy a Daria Aszlamova nevű újságíróról „több országban bebizonyosodott, hogy az orosz hadsereg és hírszerzés számára végez kémtevékenységet”. A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap később Aszlamovára hivatkozva azt közölte, hogy az alkalmazásukban álló újságíró azóta kiszabadult, és jelenleg a szerbiai Raska városában tartózkodik. Aszlamova és a lap nem tértek ki a hatóságok által említett kémkedés gyanújára.

A múlt héten ismét fellángolt a feszültség Koszovó és Szerbia között. Moszkva a héten támogatásáról biztosította Belgrádot a koszovói konfliktusban, amely azt követően lángolt fel, hogy a koszovói kormány szombaton bejelentette: augusztus 1-jétől azok, akik szerbiai dokumentumokkal akarnak belépni Koszovóba, kilépési és belépési igazolást kapnak az átkelőknél, valamint a szerb rendszámtáblájukat is le kell cserélniük a belépésnél ideiglenes koszovói táblára – írta a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom

Médiapiac

Kihagyta hírügynökségi cégét Kálmán Olga a vagyonnyilatkozatából

A DK politikusa is kitöltötte vagyonnyilatkozatát, nem is akárhogy.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A DK országgyűlési képviselője, Kálmán Olga élt az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, s rögtön kihagyta a vagyonnyilatkozatból a hírügynökségi cégét 

– hívta fel a figyelmet a Mandiner

A Magyar Nemzet által szemlézett cikk kiemelte, hogy Kálmán Olga korábbi vagyonnyilatkozatában a szabályozásnak megfelelően minden gazdasági érdekeltségéről, így a K.O. Press Hírszolgáltató Bt.-ről is beszámolt, legfrissebb vagyonnyilatkozatából viszont – vélhetően az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel élve – a Gyurcsány-párt képviselője immár kihagyta hírügynökségi cégét. 

A Mandiner részletezi, hogy Kálmán Olga cége egyébként többek között hírügynökségi tevékenységgel, könyvkiadással, napilapkiadással, egyéb időszaki kiadványok kiadásával, világhálóportál-szolgáltatással, vezetési tanácsadással és kommunikációval foglalkozik. 

Ez a tevékenységi kör egyébként bizonyos esetekben a jelenlegi szabályozás szerint határterületnek is minősülhet, hiszen ha például politikai kommunikációs tanácsadást vagy közéleti, politikai tematikájú napilapot, könyvet, kiadványt ad ki a cég, az akár bele is eshet azon bevallani köteles gazdasági társaságok körébe, amelyek befolyást gyakorolhatnak a közpolitikával kapcsolatos kérdésekre

– hangsúlyozta a Mandiner cikke.

Hozzáteszik: kérdés az is, hogy ha a Gyurcsány-párt képviselője is él az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, mennyire hiteles a baloldali pártok és média eddigi narratívája, amely igencsak szájhúzva fogadta az új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését.

Tovább olvasom

Médiapiac

Elérhetetlenné vált a jellegzetes ellenzéki Facebook-oldal

Az előadó Youtube-csatornájáról is törölte korábbi politikai tartalmú videóit.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A sajátos ellenzéki előadó, a kormányellenes tüntetések jól Ismert arca, Antsi, Vasárnap még azt írta közösségi oldalán, hogy:„Nem látok jövőt a jelenlegi ellenzékben”.

Csalódottságát az okozta, hogy a szombat délutánra, a Kossuth térre hirdetett Márki-Zay Péter nevével is fémjelzett tüntetés a szervezők szerint is kudarcba fulladt. Bár a Facebook-eseménynél több mint 2500-an jelezték a részvételüket, a rendezvényen egyes becslések szerint mindössze 100 ember jelent meg.

Törölte több korábbi videóját is

Alig pár órával a bejegyzés megjelenése után azonban elérhetetlenné vált Antsi Facebook-oldala. Ugyanakkor a Youtube-csatornája még elérhető, viszont időközben arról is lekerültek a korábbi, kormánykritikus szerzeményei. Így már csak 16 videó érhető el nála – számolt be róla a Mandiner.

Tovább olvasom