Kövess minket!

Médiapiac

Újabb magaslatokba tolták az olvasók az NLCafét

Megdőlt a Nők Lapja Café és az egész online női szegmens napi egyedi látogatóinak korábbi rekordja.

Május 28-án megdőlt a Nők Lapja Café és az egész online női szegmens napi egyedi látogatóinak korábbi rekordja: ezen a napon több mint 679 ezren voltak kíváncsiak a portál cikkeire. A három vezető női site idei legjobb napi látogatottságát tekintve a Nők Lapja Café elérése a Life statisztikájának kétszerese, a Feminának pedig csaknem két és félszerese (forrás: Gemius OPA; 2013. – Life.hu 2013.03.11. 326.700 RU – Femina.hu 2013.03.21. 278.712 RU). Az ezt bejelentő Sanoma közleménye hangsúlyozza, hogy a kimagasló eredmény nem egyszeri alkalom, hiszen májusban már számos alkalommal 400 ezernél többen keresték fel a legnépszerűbb női internetes portált.

A hónapok óta tartó dinamikus növekedés és a rekord elérése több pilléren nyugszik a szerkesztőség szerint. „Olyan online újságot csinálunk, amit mi is szívesen elolvasnánk. Célunk, hogy a látogató minden nap olyan élményt kapjon, amelyből töltekezhet a hétköznapok során” – ad ízelítőt a szerkesztési elvekről Jakab Kriszta vezető szerkesztő. „Emellett folyamatosan keressük és teszteljük azokat az alternatív megoldásokat, amelyeknek köszönhetően új olvasókat érünk el. A tegnapi siker részben annak köszönhető, hogy ezek a megoldások a vártnál jobban teljesítenek” – tette hozzá.

Az elmúlt fél évben jelentősen sikerült jelentősen megnövelni a közösségi médiából érkező forgalmat is. A Facebookon a Nők Lapja Café a 25-44 évesek körében a legnépszerűbb. A szerkesztők ráéreztek arra, milyen tartalmakkal és kontaktusszámmal aktivitási gyakoriság mellett lehet sikeresen mozgósítani az immár 111 ezres rajongótábort.

A rekordhoz hozzájárult az is, hogy a Nők Lapja Café minden platformról elérhető: az online verzió és a Facebook csoport mellett mobilsite-ot és mobil applikációt is üzemeltetnek. A mobilon olvasók száma hónapok óta dinamikusan nő.

A Nők Lapja Café abszolút látogatottsági rekordjával bekerült a félmillió felettiek klubjába. A nem tematikus online médiumok közül sem sokan tartoznak ide, éppen ezért kimondottan női oldalként ez egyedülálló teljesítménynek számít.

Médiapiac

A luxemburgi sajtó plagizálással vádolja a kormányfőt

A Reporter.lu luxemburgi hírportál oknyomozójó újságírója egyetemi szakdolgozata kapcsán plagizálással vádolta meg szerdai cikkében Xavier Bettel kormányfőt, aki még aznap elismerte, hogy hibát követett el.

Közzétéve:

Fotó: MTI/AP pool/Michael Sohn

A hírportál szerint Bettel a francia Nancy Egyetem politikatudomány és közjog szakos hallgatójaként1999-ben, olyan szakdolgozatot nyújtott be, amellyel kapcsolatban felmerül a páratlanul nagymértékű plagizálás gyanúja. A vádak szerint Bettel idegennyelvű forrásokat használt megjelölés nélkül, 54 oldalon keresztül az európai parlamenti választási rendszer reformjáról szóló, 55 oldalas dolgozatában, továbbá több, mint 20 oldalt közvetlenül az Európai Parlament honlapjáról másolt ki, illetve egy görög uniós parlamenti képviselő kutatásából is 9 oldalt vett át.

Bettel először úgy reagált a vádakra, hogy nem kívánja kommentálni a két évtizedes múltra visszatekintő állításokat, azonban később elismerte: “a szakdolgozatot talán más módszerekkel kellett volna megírnia”.

Azt is kijelentette: elfogadja a Nancy Egyetem következtetéseit, ha az intézet úgy találja, hogy felül kell vizsgálni tudományos munkáját.

“Emlékeim szerint, akkori legjobb tudásom és meggyőződésem szerint írtam a szakdolgozatot. Teljes mértékben megbízom az egyetemben, hogy értékelje, a szóban forgó munka megfelel-e az akkori tudományos kritériumoknak” – mondta.

A Luxembourg Times hírportál tudósítása szerint, Anna-Lena Högenauer, a Luxemburgi Egyetem politológia professzora azt nyilatkozta: Bettel dolgozata nagyon problematikus, mert hosszabb részeket szinte szóról szóra átvett más szövegekeből. “Nem lehet véletlenül több oldalt csak úgy másolni” – tette hozzá.

Bettel egyetemi témavezetője, Etienne Criqui nem cáfolta a volt diákjával szembeni vádakat. “Lehetséges, hogy a kormányfő internetes oldalakról vett át passzusokat. De a kontextus más volt” – mondta az újságíróknak arra hivatkozva, hogy két évtizeddel ezelőtt még nem léteztek a plágiumok felderítésére alkalmas informatikai szoftverek. Azt is hozzátette, hogy “ma már egy nagy 1-est adna a kormányfő munkájára.”

Tovább olvasom

Médiapiac

Logisztikai központot épít a Magyar Posta Nagykanizsán

A zöldmezős beruházás egy eddig magánkézben lévő iparterület megvásárlásával valósul meg – jelentette be szerdán a zalai városban a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Közzétéve:

Cseresnyés Péter – egyben az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára – közölte: a mintegy 5800 négyzetméteres iparterületen 2500 négyzetméter alapterületű csarnok épül. A jövő évben megvalósuló beruházás 80-100 új munkahelyet jelent.

A város északi ipari parkjában épülő logisztikai központnak még idén elkészülnek a tervei, az első kapavágás a jövő év elején várható. A csomagküldemények feldolgozására szánt beruházás 2022 végére valósulhat meg

– ismertette a képviselő.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) a bejelentés kapcsán arra emlékeztetett, hogy Nagykanizsa hat út találkozásában fekszik, ezért is lehet vonzó a logisztikai központhoz hasonló beruházásoknak. A Magyar Posta pedig olyan cég, amelyik stabilitást jelent – emelte ki a polgármester.

Tovább olvasom

Médiapiac

Csütörtökön kísérik végső útjára a magyar televíziózás első női riporterét

Balogh Mária még fiatalon visszavonult és életét mozgássérült unokaöccse, szeretett nevelt fia gondozásának szentelte

Közzétéve:

Mint arról korábban a Médiapiac beszámolt, nyolcvanöt éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere – közölte a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) vasárnap.

A szövetség honlapján is közzétett méltatásában azt írták: Balogh Mária az MTV-ben egész munkássága során az elesettek, a kiszolgáltatottak érdekében készített műsorokat. Hangvétele, közvetlen stílusa évtizedekig szolgált mintául az újabb generációknak.

Ebédszünet című műsorával, amely a munkásemberek érdekvédelmét szolgálta, műfajt teremtett – emelték ki. Vezette az Ifjúsági Osztályt, igazgatója volt a Miskolci televíziós fesztiválnak, 2013 óta a MÚOSZ tiszteletbeli tagja, 2019 óta pedig Aranytoll-díjas volt.

Balogh Mária még ég fiatalon visszavonult és életét mozgássérült unokaöccse, szeretett nevelt fia gondozásának szentelte – írta a Magyar Nemzet. Az utóbbi évtizedben Székesfehérváron élt. Temetésére 2021. október 28-án csütörtökön 9 órakor kerül sor a székesfehérvári Béla úti temető szóróparcellájában, a római katolikus egyház szertartása szerint. Nyugodjon békében!

Tovább olvasom