Kövess minket!

Médiapiac

Új műsorvezetőkkel bővül az M2 gyerekcsatorna csapata

Három talpraesett, mindig vidám fiatal műsorvezető debütál a Hetedhét kalandban július 12-től.

Góczán Panni, Korcsog Laura és Gyarmati Erik már izgatottan várják az új feladatot, hiszen mindhármunknak nagy álmuk vált valóra azzal, hogy az M2 gyerekcsatorna közkedvelt gyermek- és ifjúsági magazinműsorának házigazdái lehetnek – írja a Médiaklikk.hu.

Góczán Panni

Bohém, kíváncsi és nyitott személyiség, aki bár 19 éves, sosem szeretné elengedni a kezét gyermeki énjének. Nagy szenvedélye a színház és a művészetek, 6 évig hegedült, de táncolni és korcsolyázni is nagyon szeret. Jelenleg bábszínésznek tanul. Hobbija a kézműveskedés, tud varrni, hímezni és kötni is. Rendszeresen vezet naplót, amelybe főképp az élményeit gyűjti. Számára az önfejlesztés is a kikapcsolódás része: szeret olvasni, új területeket és embereket megismerni. A műsorvezetés azért izgatja, mert ebben is egy lehetőséget lát önmaga és céljai mélyebb megismerésére. A szülei a két legnagyobb példaképe, akiknek reméli, örökölte végtelen türelmét, életszeretetét, erejét és pozitivitását. Nem tartja magát rajongó típusnak, de az Oroszlánkirályt a mai napig bármennyiszer szívesen újranézi. Nehéz kihozni a sodrából, de kifejezetten bosszantják a negatív és közösségromboló emberek, és az is feszültséggel tölti el, ha valaki nem tudja jól összeválogatni a ruhája színeit. Szinte minden ételt szívesen elfogyaszt, kivéve a tenger gyümölcseit. Humor nélkül elképzelhetetlennek tartaná az életét.

Korcsog Laura

18 éves, most érettségizett és tele van tervekkel. Szinte mindig fülig ér a szája és bár főleg a művészetekért rajong, még a matematika tudományában is megtalálja a szépséget. Apropó, szépség: Laura öt alkalommal viselhette szépségversenyen a győztes koronát mint az ország legszebb kislánya. A modellkedés azonban csupán kisebb kitérő volt, inkább a tanulásra és a táncversenyekre koncentrált, ezért is jelentkezett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karára továbbtanulni. Emellett nem adja fel álmát sem, hogy egy nap színésznőként vagy musicalszínészként dolgozhasson. Első komolyabb filmszerepében ötévesen Helen Mirren lányát alakíthatta, majd több alkalommal szerepelt magyar és külföldi filmekben. Rajong Olaszországért, amit nemcsak történelmi és természeti értékei miatt kedvel, hanem a konyhájáért is, legnagyobb kedvence a tészta minden mennyiségben. Imád táncolni, akrobatikus rock and rollban világbajnoki aranyat nyert formációjával. Zongorázik 8 éve, hegedült 3 évet, és nagyon szeret énekelni is. Mindig fontos volt neki a sport, jelenleg kézilabdázik a Szentendre N.K.E. NBI ificsapatában. Szeretne megtanulni olaszul, ami feltehetően könnyen megy majd neki, hiszen latin nyelvből emelt szintű érettségit tett. Van egy kutyája, Brúnó, akit családjával nehéz körülmények közül menekítettek ki, majd fogadtak be az otthonukba. A példaképe az édesanyja, aki sosem esik kétségbe és minden váratlan helyzetre van egy új terve. Mottója, hogy egy mosoly szinte mindenre gyógyír.

Gyarmati Erik

Még csak 14 éves, de már évek óta a képernyőn szerepel. Bár kisgyerekként kémikus szeretett volna lenni, hamar kiderült, hogy a színészethez is van tehetsége, ezért az iskolai tananyag mellett most a szövegkönyvek tanulása köti le minden idejét. Eddigi legnagyobb eredményének azt tartja, hogy a tavaly bemutatott HAB című filmben egyike lehetett a főszereplőknek. Szabadidejében szeret teniszezni és pingpongozni, és újabban elkezdett dobolni is. Alternatív zenét, rockot és indie-t hallgat leginkább, a rádió popslágereitől viszont egyenesen a falra mászik. Nagy állatbarát, tartott már gekkót, kaméleont, egeret és nyulat is. Jelenleg viszont nincsen semmilyen háziállata, de nagyon szeretne majd egy kígyót. A kedvenc tantárgya az angol, lelkesen tanulja, mert úgy érzi, a nyelvtudás hatalmas kincs. Ha választhatna egy történelmi kort, akkor szívesen élne a 80-as, 90-es években, az országok közül pedig Ausztrália érdekli a legjobban. A legnagyobb példaképeinek a szüleit tartja, de színészi munkái miatt különösen felnéz James McAvoy-ra és Tom Hollandra is.

Médiapiac

Ezek a közösségi tévék, rádiók kapnak támogatást

A médiatanács döntése nyomán tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió majdnem 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.

Közzétéve:

Pixabay

A közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat idei első fordulójában a nyertesek 69,78 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések és műsorjelátviteli, illetve a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására.

A televíziók közül támogatást kapott a Körzeti Televízió Tata, a Tatai Televízió, a Szentes Televízió, a biatorbágyi Völgyhíd TV, a csabacsűdi Körös Televízió, a Kiskőrös Televízió, a szegedi TiszapART televízió, a Bajai Televízió, a TV Szentendre, a Túrkeve Televízió, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a budapesti EWTN BONUM és az Apostol TV. A közösségi rádiók közül a veszprémi Mária Rádió Nefelejcs és a fővárosi Klasszik Rádió 92.1, valamint a Magyar Katolikus Rádió 92,7 MHz és a 91,6 MHz jogosultságai pályáztak sikerrel. A kisközösségi rádióknál a Rádió Szentendre és a Rádió Szarvas kap segítséget – tették hozzá.

A médiafelügyeleti döntésekről azt közölték, nem indít eljárást a testület egy júliusban a Duna televízión 21 óra után, 12-es karikával sugárzott reklámblokk miatt, mert a kifogásolt szpotok – melyekben rágógumit, hüvelytablettát és probiotikumot népszerűsítettek – nem tartalmaztak olyan elemet, amely kedvezőtlenül befolyásolhatta volna a védett korosztály szellemi, pszichológiai és erkölcsi fejlődését.

Szintén bejelentést vizsgálva, nem indít eljárást a tanács az RTL Klub szolgáltatója ellen sem, ugyanis a tévécsatorna a 0 óra 30 perctől sugárzott Haláli csajok című sorozatot 18-as korhatár-besorolással, az előírásoknak megfelelően tette közzé, a műsorszám kezdetekor és a reklámok után megjelenítve a korhatári minősítésre vonatkozó jelzést – jelezték.

A grémium az ÉPI-TECH Magazin adásai kapcsán újabb két eljárást indít a termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt, ezúttal a Kölcsey TV és a Somogy TV – különböző – szolgáltatói ellen. Augusztus elején ugyanis a közreadott műsor egy-egy adásában, illetve azok egy-egy ismétlésében építészeti cégek szolgáltatásairól, termékeiről reklámszerű többlet információk hangzottak el, ami jogszabályellenes. A műsorral kapcsolatban ezekkel együtt már kilenc eljárás van folyamatban a Médiatanácsnál – írták.

A testület hatósági ellenőrzést indított a hatoscsatorna szolgáltatója ellen, mert egy júliusi adásnapon az Ahogy nő a NŐ – nőgyógyászat és szexológia című műsort ugyan megfelelő, 18-as korhatárbesorolással és időpontban adta 22 és 5 óra között, a korhatári minősítésre vonatkozó, a műsort megelőző figyelemfelhívó, és a médiatörvény alapján kötelező jelzés azonban elmaradt – áll az NMHH közleményében.

A rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntésekről azt írták, a testület nyertest hirdetett a Székesfehérvár 96,1 MHz és a Kiskőrös 91,7 MHz helyi frekvenciák közösségi jellegű használatára kiírt pályázatokon: mindkét esetben az egyedül jelentkező Katolikus Rádió Zrt. nyert.

A Budapest 96,4 MHz körzeti frekvencia eljárásában egyedül az LBK Base Kft., a Budapest 105,9 MHz körzeti frekvencia esetében az LBK Sport Kft. indult, míg a Mór 89,0 MHz és a Szekszárd 102,5 MHz helyi frekvencia pályázatán kizárólag a Katolikus Rádió Zrt. nyújtott be ajánlatot. A testület az alaki vizsgálatok után mindegyik esetben nyilvántartásba vette a pályázó vállalkozást – tették hozzá.

A grémium elfogadta a Nyíregyháza 100,5 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatát célzó és egy Gyöngyös telephelyű kisközösségi rádiós lehetőségre szóló pályázat felhívásainak tervezeteit.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Döbbenetes stílusban gyalázza a családokat a liberális portál

Gyalázatos stílusban ír a budapesti demográfiai konferenciáról és a családokról a 444. Szerintük csupán szaporulatról van szó.

Közzétéve:

Borítókép: Panelbeszélgetés a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Döbbenetes stílusban ír a Soros György blogjának számító, a 444 a csütörtökön kezdődött IV. budapesti demográfiai csúcsról. Az alábbi két képernyőmentésen jól látszik, hogy számukra a kérdés egyszerű “szaporodás” csupán, a gyerekeket pedig “szaporulatnak” nevezik. Vagyis úgy, ahogy azt csak az állatoknál szokás használni.

A blogoldalnak nyilván az fáj, hogy a konferencián egyértelmű tényekkel mutatnak rá arra, hogy az illegális migráció káros, valamint hogy az LMBTQ-lobbi célja a hagyományos családok szétverése. Mint ismert, Soros propagandistái 2015-ben azon búsongtak, hogy miért nem maradnak Magyarországon az illegális migránsok – emlékeztetett az Origo.

Tovább olvasom

Médiapiac

Bizarr eszközökkel a testén tartóztatták le a magyar jogszabályt bíráló CNN-riportert

Autója átkutatása során kábítószert és szexuális segédeszközöket is találtak a rendőrök.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CNN riportere, Richard Quest, fotó: Youtube / Quest Means Business

Richard Questet, az ismert CNN-riportert, aki minap a nemrég elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényt kritizálta, 2008-ban kábítószer birtoklása miatt tartóztatták le. Őrizetbe vételének pillanatában a nyakában egy kötél volt, amely a nemi szervéhez volt rögzítve – emlékeztet az Origo, hozzátéve: az autójának átkutatása után a hatóságok szexuális segédeszközöket is találtak a furcsa stílusáról ismert tévés csomagtartójában. Quest igyekszik minden fórumon kiemelni a homoszexualitását, és ahol lehetősége van, ott ezt minden lehetséges módon népszerűsíti is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap az ENSZ közgyűlésén vett részt New Yorkban, ahol találkozói mellett interjút adott a CNN-nek is. Richard Quest Quest Means Business című műsorának volt a vendége, ahol a miniszter ismét lesöpörte a balliberális propagandagyár hamis vádjait.

Az interjú során Richard Quest hevesen kritizálta a magyar gyerekvédelmi törvényt és számtalanszor azt hangoztatta, hogy ő bizony homoszexuális, jóllehet a törvénynek ehhez semmi köze sincs, hiszen az a gyerekek érdekeit védi, és a szülőknek adja vissza a gyerek nevelésének a kizárólagos jogát

– hangsúlyozza az eset kapcsán az Origo cikke, amely felidézi, hogy a magyar gyerekvédelmi törvényt élesen kritizáló Richard Quest-et 2008. április 18-án, pénteken hajnali 3 óra 40 perckor a New York-i Central Parkban, amikor a parkban kijárási tilalom volt, a rendőrök letartoztatták, mert úgy tartózkodott ott, hogy az már három órája zárva volt.

Letartóztatásának pillanatában a rendőrök a riportert a nyakában egy kötéllel kapták el, amely a nemi szervéhez volt rögzítve.

Ekkor még kijárási tilalom megszegése miatt indult eljárás ellene, azonban amikor átkutatták a műsorvezetőt, a kabátja bal zsebében egy zacskó kristályos metanfetamint és az autójának a csomagtartójában szexuális játékokat találtak a rendőrök.

A vádak ejtéséért cserébe a riporter beleegyezett abba, hogy egy hat hónapos drogterápián vesz részt. Azonban nem tisztázta, hogy a furcsa kialakítású kötél milyen célt szolgált is valójában.

Tovább olvasom