Kövess minket!

Médiapiac

Új műsorformátumokkal készül az Eurosport

Egy exkluzív dokumentumfilmnek köszönhetően több millió teniszrajongó nyerhetett betekintést Patrick Mouratoglu hétköznapjaiba.

Az Eurosport számtalan újdonsággal készül az idei Australian Openre: vadonatúj szereplők és műsorformátumok várhatóak az év első Grand Slam-tornájára. Az idei tudósításokat egy exkluzív dokumentumfilm előzte meg, amely a 2019-es teniszszezon kulisszái mögé vitte a nézőket: mindebben Patrick Mouratoglu, Serena Williams edzője volt a segítségükre.

A film Mouratoglou szakmai életét kíséri figyelemmel a 2019-es szezon alatt, aki a 23- szoros Grand Slam-bajnok, Serena Williams edzője, valamint a Mouratoglou Tenisz Akadémia alapítója. Patrick akadémiájából olyan szupersztárok kerültek ki mint Stefanos Tsitsipas vagy Coco Gauff. A 30 perces dokumentumfilm elérhető az Eurosport Player-en is.

A hazai rajongók az alábbi időpontokban nézhetik meg a filmet az Eurosport és az Eurosport 2 műsorán:

Eurosport:

 

  • január 16. 18.25
  • január 17. 00.05
  • január 18. 07.55
  • január 19. 00.20

 

Eurosport 2:

 

  • január 17. 17.30
  • január 19. 19.00

 

A nézők két újabb arccal is találkozhatnak a bajnokságon: Franciaországban a hétszeres Grand Slam-tornagyőztes Justin Henin-nel, Olaszországban pedig a 2018 májusában visszavonult, az egykoron első számú játékos, Roberta Vinci osztja meg véleményét a nézőkkel.

Barbara Schett ismét az Eurosport zászlóshajóját jelentő Game, Schett & Mats című műsorban tűnik fel Mats Wilander-rel együtt, akivel nap mint nap felidézik majd a torna legjobb összecsapásait, illetve az elkövetkezendő mérkőzések alakulását vitatják meg. A németeknél Boris Becker, a spanyoloknál Alex Coretja, a franciáknál pedig Henri Leconte avatják be a nézőket a tenisztorna eredményeibe.

John McEnroe szintén feltűnik az Eurosport nemzetközi tudósításában, hogy ismertesse egyedülálló meglátásait a nézőkkel. A teniszlegenda egykori riválisaival – Boris Becker-rel és Mats Wilanderrel együtt szerepel a Tenisz Legendák című vodcastban is – az idei Australian Open idejére három epizód várható majd belőle.

Az új formátumnak köszönhetően a nézők közelebbről is megismerhetik majd a játékosokat. A New Kids on the Block például a legizgalmasabb feltörekvő játékosokat mutatja be a rajongóknak. Ezen kívül az Entourage, a My Grand Slam Journey és a Show the Master is rengeteg újdonságot tartogat a nézők számára.

Az Eurosport Player-nek köszönhetően egyetlen ütésről sem maradhatunk le: január 20-tól február 2-áig 300 órányi élő közvetítést láthatunk mind a 16 pályáról. Az Eurosport az egyetlen olyan hely, ahol mind a 13 pályát figyelemmel kísérhetjük a tenisztorna ideje alatt.

Andrew Georgiou, az Eurosport közvetítési jogaiért felelős elnöke így nyilatkozott: “Nagyon izgatottan várjuk a teniszszezon kezdetét. Az év első Grand Slam tornájának a hangulatát szeretnénk minden Eurosport nézőhöz eljuttatni. Igény szerint minden pillanat, játékos, pálya és mérkőzés elérhető lesz az Eurosport Player-en a sport legnagyobb szakértőinek mélyreható elemzéseivel. Hozzátette: “A 2019-es év bombasiker volt a tenisz számára az Eurosport-on: Az Eurosport platformjait használó rajongók száma folyamatosan nőtt növekedett, különösen a digitális platformokon, ahol a Roland-Garros, valamint a US Open meccseit követték a legtöbben figyelemmel. 2020-ban hasonló elérésekre számítunk: ez egy történelmi, rerdokkal teli évnek ígérkezik a tenisz világában, alig várjuk, hogy elkísérhessük rajongóinkat a nagy utazáson.”

Médiapiac

Megbírságolta a Tilos Rádiót és vidéki rádiókat vizsgált a Médiatanács

Korhatár-besorolási büntetést kapott a fővárosi adó.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteki közleménye szerint a fővárosi Tilos Rádió szolgáltatójára 75 ezer forint bírságot rótt ki a Médiatanács, mert a 7térítő című műsorban elhangzott, következetesen trágár kifejezések ellenére nem 16-os korhatár-besorolással és nem a 21 és 5 óra közötti idősávban, hanem besorolás nélkül, reggel 7 és 9 óra között sugározta a vitatott műsort.

A grémium a szerződéses vállalások betartását vizsgálta több vidéki rádiónál. A nyíregyházi Karc FM 102,6 kevesebb magyar zenét, a dunaújvárosi Rádió 24 kevesebb hírt és közszolgálati, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort, míg a békéscsabai Csaba Rádió kevesebb szöveget és helyi közéleti műsort, valamint több zenét tett közzé, amiért a testület figyelmeztette a rádiók szolgáltatóit.

“A Médiatanács a jogi következmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét” – hangsúlyozták.

Bejelentés alapján olyan műsorokat is vizsgált a grémium, amelyeknél nem indít eljárásokat. Júniusban a TV2 Családi titkok című sorozat egyik epizódjában homoszexuális témával foglalkozó tartalmat sugároztak. A Médiatanács döntésénél elsősorban arra volt figyelemmel, hogy az elbírálásnál még a szigorúbb gyermekvédelmi szabályok nem alkalmazhatók, tekintettel arra, hogy a törvénymódosítás csak később lépett hatályba.

A testület az Úgytudjuk nevű sajtótermék augusztusi számában látható “Szerelem a Gayer parkban” című tartalom kapcsán sem indít eljárást, ugyanis az a kiskorúak védelme szempontjából ártalmas elemet nem tartalmazott.

A rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntésekről azt közölték, a Médiatanács megállapította, hogy a Szeged 87,9 MHz körzeti frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat eredménytelen, ugyanis az egyedül pályázó Radio Plus Kft. alakilag érvénytelen ajánlatot adott. A testület ugyanakkor a médiaszolgáltatási lehetőség újrapályáztatásáról döntött, és elfogadta a pályázati felhívás tervezetét. A Médiatanács emellett véglegesítette a körzeti Nyíregyháza 100,5 MHz pályázati felhívását.

A testület elvégezte a Tapolca 101,8 MHz, a Veszprém 94,6 MHz és a Tatabánya 107,0 MHz pályázati felhívásaira benyújtott egy-egy ajánlat alaki vizsgálatát: előbbi kettőnél nyilvántartásba vette a Katolikus Rádió Zrt.-t, míg utóbbinál a Karc FM Média Kft.-t.

A testület a szolgáltató kérelmére 60 napos ideiglenes hatósági szerződést köt a kisközösségi Gyöngyös 92,4 MHz használatára a Mátra Média Kulturális Egyesülettel – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Terheléses informatikai támadás az Origo ellen

Péntek reggel terheléses támadás érte az Origo weboldalát. A szerkesztőség 8 óra után nem sokkal észlelte, hogy az Origo oldala többször elérhetetlenné vált és válik mind az olvasók, mind szerkesztőség számára.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A hiba pontos okát még vizsgálják, de az elsődleges vizsgálatok alapján megállapítható, hogy külső, terheléses támadás érte a weboldalt. 

Korábban a Mandiner oldalát is támadás érte, csütörtökön pedig a Békemenetet szervező CÖF-CÖKA honlapja ellen és a Magyar Hírlap ellen indult terheléses támadás, így egy ideig mindegyik oldal elérhetetlenné vált – emlékeztetett az Origo.  

Tovább olvasom

Médiapiac

Így újul meg 2022-ben a Duna Televízió

Hamarosan átalakul a közmédia főadója: 21. századi vizuális megjelenéssel és tartalommal készülnek a nézőknek a csatorna megújulására – jelentette be Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Figyelő aktuális számában, amelyben hangsúlyozta, az innováció a legfontosabb célkitűzés.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2011-ben létrejött Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap napjainkban másfélszer annyi tartalmat gyárt, mint az első évben. A tartalomgyártó vállalat célkitűzése, hogy folyamatosan magas minőséget nyújtson nézőinek, miközben a szolgáltatást olyan egyedülálló innovációkkal fejleszti, mint a megújult Időjárás-jelentés vagy az M4 Sport stúdiója. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjújában kiemelte, az átalakulás folytonos: 2022-ben két nagy projektre készül a közmédia, a Duna Televízió, valamint az M5 oktatási-kulturális csatorna megújulására.

„Az építkezés folyamatos, teljes technológiamegújítás történik az infrastruktúránkban. Hamarosan önálló stúdiót kap az M5 és Duna csatorna. Olyan eszközparkot kapott az informatikai és a műszaki rendszer, amely a legmagasabb szintű kiszolgálást biztosítja egy 21. századi médiavállalat működéséhez. Amikor külföldi szakmai vendégeket fogadunk, azt szokták mondani, hogy ez az a színvonal, amihez hozzászoktak” –

fogalmazott a vállalatvezető, aki hozzátette, hogy mind tartalmilag, mind vizuálisan újdonságokra számíthatnak jövőre a közmédia nézői, amelynek előszele volt a közelmúltban bemutatott két nagyszabású produkció, a Toldi animációs film és a Rozmaring kunyhó bábjátéksorozat.

A szakember hozzátette: a közmédia felnőtt a XXI. századhoz, sok tekintetben már a médiapiaci innováció meghatározó szereplőjévé vált.

Példaként említette a közelmúlt egyik nagy fejlesztéseként a nyári olimpia és a labdarúgó-Európa-bajnokság közvetítésére létrehozott webes lebonyolító rendszert, amellyel a hazai médiapiacon egyedüliként lehetővé vált, hogy a különböző mérkőzések párhuzamosan nyomon követhetők legyenek.

A teljes interjú Papp Dániel vezérigazgatóval a Figyelő aktuális számában olvasható.

(Borítókép: Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap /MTVA/ megbízott vezérigazgatója a Süsü, a sárkány címû bábfilmsorozat mesehõseirõl készült alkalmi bélyegblokk forgalomba bocsátásán Budapesten, az MTVA székházában 2019. szeptember 2-án.)

Tovább olvasom