Kövess minket!

Médiapiac

Új évaddal jelentkezik a Cápák között az RTL Klubon

Az RTL Magyarország az egészségügyi veszélyhelyzet okán online sajtótájékoztatón jelentette be a Cápák között című üzleti showműsorának következő évadát, amelyben az előző szériában már megismert cápák mellé egy új is érkezik, Tomán Szabina személyében.

A sajtó képviselőit a Cápák között műsorvezetője, Lilu köszöntötte, akit az RTL Csoport vezérigazgató-helyettese követett. Kolosi Péter bejelentkezésében elmondta, hogy a Cápák között újabb évfolyama hamarosan elindul az RTL Klubon, még a vírus előtti időkben fejeződtek be a forgatási munkálatok, és a műsor valamivel hosszabb lesz, mint az előző évadban megszoktuk.

A Cápák között a 2019-es év egyik nagy sikere volt. Amikor elindult, hamar a nézők kedvencévé vált, a saját sávjában a legnézettebb műsor volt. Népszerűségét jól mutatja, hogy idén több mint kétszer annyi vállalkozó jelentkezett, mint egy évvel korábban, hogy a Cápák előtt pitch-elve mutassák be terméküket, üzleti tevékenységüket. Remélem, ez az évad még sikeresebb lesz.

Máté Kriszta, a műsor producere ismertette, hogy a Cápák között egy japán formátum, amelyből a világon jelenleg már több mint negyven országban láthatják a nézők a helyi adásokat. Angliában, a BBC-n az első adást 2005-ben mutatták be, pár hónappal ezelőtt ért véget a 17. évad. A szigetországban 170 millió fontot fektettek be a cápák, és kétszáz cégből csináltak sikertörténetet. Az első magyar évadban 35 cég szerepelt, a Cápák pedig háromszáz millió forintot költöttek befektetésre.

Az RTL kreatív producere, Varró Szabolcs szerint a műsor bebizonyította, hogy a nézők kíváncsiak a formátumra.

Azt gondolom, hogy a műsorhoz két nagyon fontos elem kell, a jó Cápák és a jó vállalkozók. Ez idén sem lesz máképp. Sok izgalmas vállalkozás, emberi történet, sok érdekes és meglepő cápa-reakció várható.

A kreatív producer szerint a kiemelkedő műsorhoz Magyarországon adottak a feltételek: nagyszerű Cápák, rámenős vállalkozók. A Cápák tavaly bebizonyították, hogy üzletileg rátermettek, érdekesek és felkészültek, a vállalkozók pedig idén is azon lesznek, hogy bebizonyítsák nekik, hogy az ő üzletük a legjobb a világon.

Az első évadból már ismert Cápák:

  • Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, a PepsiCo termékek forgalmazója
  • Fehér Gyula, a Ustream alapítója, az Oktogon Ventures befektető cég elnöke
  • Balogh Péter, angyalbefektető, a Baconsult Kft. tulajdonosa, ügyvezetője
  • Moldován András, a Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft. tulajdonosa, a Jack’s Burger étteremlánc és az Animalsoft Kft. tulajdonosa

Balogh Levente minden Cápa nevében elmondta, hogy nagyon várták az új évadot, már csak azért is, mert kicsit kiszakítja őket a hétköznapokból. A cápa egy magányos állat, azért hasonszőrűek – tette hozzá. Szerinte, egyre jobban megértik egymást, felkészültebbek, tavaly még csak tanulták a műfajt, idén még jobbak lesznek. Nagyon fontos lesz számára, hogy a vállalkozó ne csak nagyvonalakban vázolja, hogy hogyan akarja a pénzéből felépíteni a vállalkozását.

Balogh Levente (Fotó: RTL Magyarország)
Balogh Levente (Fotó: RTL Magyarország)

Ahhoz, hogy tőlünk valaki pénzt kapjon, nagyon ügyesnek, okosnak és tehetségesnek kell lennie. Biztos vagyok benne, hogy sok ilyen szereplővel találkozunk idén is.

Fehér Gyula számára a nagy kérdés az, hogy azok a vállalkozók, akik az előző évad alapján tudják, hogy milyen műsorban szerepelnek, vajon mivel érkeznek hozzájuk.

Fehér Gyula (Fotó: RTL Magyarország)
Fehér Gyula (Fotó: RTL Magyarország)

Egészséges szkepticizmussal fogják vizsgálni a vállalkozók ötleteit, és kiemelten fognak figyelni arra, hogy világos és transzparens válaszokat kapjanak a kérdéseikre.

Balogh Péter az előző évhez képest még izgalmasabb szereplőket, ötletek vár. Szerinte a pitchben az a fontos, hogy a vállalkozók felkeltsék az érdeklődést, át tudják adni, hogy komolyan gondolják az ötletüket, egyúttal maguk is komolyan vehetőek. Ha ezt tudják láttatni, utána már kérdésekben minden mást meg lehet válaszolni.

Balogh Péter (Fotó: RTL Magyarország)
Balogh Péter (Fotó: RTL Magyarország)

Őszintének és hitelesnek kell lenni. A Cápák között nem az előadóművészetról szól, hanem arról, hogy a vállalkozóban benne van-e a siker, és ha igen, mi segítünk kihozni belőle.

Moldován András azt emelte ki, hogy mennyire szerette, amikor a műsort követően azt látta, hogy nemcsak ők szerették, de az emberek is. Reméli, hogy idén kicsit szigorúbb lesz, amit el is várnak tőle a társai.

Moldován András (Fotó: RTL Magyarország)
Moldován András (Fotó: RTL Magyarország)

Az első négy másodperc alatt vagy szimpatikusak tudunk lenni, vagy nem. Az első pillanatban azt akarom érezni, hogy az adott személlyel, az ötletével szeretnék kezdeni valamit.

A már jól ismert show vadonatúj Cápája Tomán Szabina, a sikeres üzletasszony, aki tizenöt év modellkarriert követően már nyolc éve építi saját vállalkozását. A Toman életmódprogram megalkotója, az egészséges és fenntartható fogyás elkötelezett szószólója amellett, hogy nagyívű karriert épített, két gyermek édesanyja, aki szerint nem leszek könnyű helyzetben a jelentkezők. Mint mondta, széles a palettája, de amiben nagyon tud majd segíteni a leendő vállalkozónak, az egy olyan szféra, amely az egészséggel, a tudatossággal, a környezettudatossággal vagy a gyermekekkel kapcsolatos dologgal foglalkozik.

Tomán Szabina (Fotó: RTL Magyarország)
Tomán Szabina (Fotó: RTL Magyarország)

Nagy kihívás elé nézek. Végigkövettem az első évadot, és van egy képernyő előtti képem a Cápatársaimról, próbáltam rájuk hangolódni, amennyire lehetett.

A műsor stratégiai partnerei: a K&H Bank, a Telekom Magyarország, a BMW Group Magyarország és a Számlázz.hu.

Médiapiac

Sorosékat nem zavarja a főszerkesztő antiszemitizmusa

Soros György amerikai tőzsdespekuláns hallgatásba burkolózott, nem kommentálta a V4NA érdeklődésére a főszerkesztője antiszemita, kirekesztő e-mailjeit.

Közzétéve:

MTI Fotó: Sándor Katalin

Botrány tört ki Magyarországon, miután a Soros György érdekeltségi körébe tartozó baloldali propagandakiadvány főszerkesztője korábban antiszemita, kirekesztő e-maileket küldött munkatársainak.

Uj Péter még az Index.hu vezetőjeként egyik levelét a “b*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek” tárggyal küldte ki, míg egy másikban durván antiszemita szöveget idézgetett. Ebben olyanok szerepeltek, mint “se**enbüntet fityma rabbi!”.

Mivel a 444.hu egyik befektetője a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) támogatását élvező Media Development and Investment Fund (MDIF) a V4NA levélben fordult az érintettekhez Uj kirohanása miatt.

Azt kérdezték:

  • Mit gondol Soros György ezekről a kijelentésekről?
  • Elhatárolódnak-e Uj Péter kijelentéseitől?
  • Le kell-e mondania Uj Péter főszerkesztőnek?
  • Megszüntetik-e az együttműködést a 444.hu-val ezen kijelentések fényében?
  • Soros György, az OSF és az MDIF is a hallgatás stratégiáját választotta. Ebből arra lehet következtetni, hogy Soros Györgyöt csak akkor érdekli az antiszemitizmus, ha az az ő ügyeit viszi előre.
Tovább olvasom

Médiapiac

Rosszhiszeműséggel vádolják a Twittert az oroszok

Március 1-jén lépett hatályba az a törvény, amely szerint a közösségi szolgáltatóknak maguknak kell kiszűrniük és blokkolniuk a tiltott tartalmakat.

Közzétéve:

Pixabay

A tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) közölte, hogy a Twitter 2017 óta 2862 olyan anyagot nem távolított el, amely Oroszországban tiltott tartalomnak számít – írja az MTI. A hatóság szerint

öngyilkossági módszereket részletező, önpusztításra felszólító, fiatalkorúakat ábrázoló pornográf és kábítószer előállításához való útmutatást tartalmazó anyagokról volt szó.

A Roszkomnadzor a közlemény szerint több mint 28 ezer, tiltott bejegyzések eltávolítását követelő felszólítást intézett az online szolgáltató igazgatóságához.

Oroszországban március 1-jén lépett hatályba az a törvény, amelynek értelmében a közösségi szolgáltatóknak maguknak kell kiszűrniük és haladéktalanul blokkolniuk a tiltott tartalmakat. Ha a szolgáltató nem képes önállóan eldönteni, hogy törvénysértő-e egy tartalom, akkor azt át kell küldenie a Roszkomnadzornak.

Az orosz parlament alsóháza decemberben olyan törvénymódosításokat szavazott meg, amelyek

lehetővé teszik a közösségimédia-szolgáltatók fokozottabb bírságolását, sőt hozzáférhetőségük letiltását is abban az esetben, ha “diszkriminációt” alkalmaznak az orosz médiával szemben.

A Roszkomnadzor kifogásolta, hogy a nagy online szolgáltatók január végén megosztották az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus letartóztatása miatt meghirdetett, de a hatóságok által nem engedélyezett tüntetésekre mozgósító üzeneteket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök januárban aggodalmát fejezte ki a hivatalban lévő amerikai államfőt, Donald Trumpot letiltó közösségi médiumoknak a kormányokéval vetekedő befolyása miatt. Egy bíróság februárban megbírságolta a Twittert, amiért nem oroszországi szervereken tárolja az orosz állampolgárok adatait.

Tovább olvasom

Médiapiac

Szlovénia megelégelte az álhírháborút Brüsszellel

A szlovén EU-elnökség közeledte látványosan aggasztja a brüsszeli balliberális sajtót, amely immár az Európai Bizottság képviselőinek segítségével kezdett lejáratókampányba a jobboldali koalíciós kormány vezette Szlovéniával szemben.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Reuters/Yves Herman

Július elsejével Szlovénia veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, így a Janez Janša vezette ország fél évig meglehetősen fontos uniós szerephez jut. Utóbbi látványosan aggasztja a brüsszeli balliberális sajtót, amely immár az Európai Bizottság képviselőinek segítségével kezdett lejáratókampányba a jobboldali koalíciós kormány vezette Szlovéniával szemben. A magyar olvasóknak ismerősen csenghet: Janšáéknak a jogállamiság „általános” helyzetét, így a médiapluralizmust és igazságszolgáltatást érintő problémákat róják fel – írja a Magyar Nemzet.

Az Európai Bizottság „házi” lapjában, a Politicóban pedig az utóbbi hetekben számos lejárató cikk jelent meg

– például Szlovénia háborúja a sajtó ellen; Janša miniszterelnök támadja az újságírókatSzlovénia nyugtatni próbál az EU-elnökség közeledtével címekkel. Utóbbi írásban Orbán Viktornak is fontos szerep jut: mint írják, a szlovén kormányfő barátja a magyar miniszterelnöknek, így a szlovénoknak magyarázkodniuk kell, hogy az elnökségi ciklusuk idején majd nem Budapest érdekeinek megfelelően alakítják a tanács agendáját. (A Politico kimondatlanul arra gondolhat, hogy nehogy a szlovén EU-elnökség zárja le a hazánkkal szembeni, hetes cikkely szerinti eljárást – a szerk.). A történtek pikantériája, hogy

az Európai Bizottság is egyértelműen a szlovén kormányt folyamatosan kritizáló balliberális brüsszeli újságírók mellett áll ki, s következetesen elítéli, amikor Janša álhírekkel vádolja vagy hazugnak nevezi – például a balliberális Politico – munkatársait.

Janša meghívót küldött Brüsszelnek

Szlovénia olyannyira megelégelte az álhírháborút, hogy a kormányfő pénteken közzétett egy levelet, amelyben tényfeltáró misszióra hívja az országba az Európai Bizottság képviselőit. Mint azt az Ursula von der Leyennek címzett dokumentumban írta,

már az első szlovén EU-s elnökség idején, 2008-ban is hasonló helyzet állt elő, a sajtó akkor is „féltette” Szlovéniától az uniót, ám most furcsa mód az Európai Unió képviselői is az országgal szemben foglalnak állást. Janša az írásban kiemeli Věra Jourová bizottsági alelnököt, aki az elmúlt napokban ismét élesen bírálta a szlovén sajtó helyzetét.

„Igazából valóban vannak problémák a szlovén demokrácia állapotával. De ennek az okai sokkal régebbre nyúlnak vissza, s a kommunizmus hagyatékában gyökereznek” – vélekedik a kormányfő, egyúttal azt hangoztatva, hogy

nem akarja, hogy Európában állandósuljanak a megalapozatlan vádaskodások a szlovén kormánnyal szemben.

„Remélem, hogy gyorsan megállapodásra tudunk jutni a tényfeltáró misszió megalakulásával és annak szlovéniai látogatásával kapcsolatban” – zárja sorait Janez Janša.

Az Európai Bizottság a csütörtöki és pénteki uniós csúcstalálkozó miatt péntek délutánig hivatalosan nem tudott reagálni a szlovén levélre.

Tovább olvasom