Kövess minket!

Médiapiac

Új arculatot kap a Discovery Channel

A márkafrissítés egyszerre ünnepli a csatorna örökségét és hangsúlyozza elkötelezettségét a szenvedélyes rajongók következő generációjának inspirálására, tájékoztatására és szórakoztatására. Az új arculat kihangsúlyozza a Discovery Channel globális elérését, illetve utal erős új tartalmaira, amelyek arra ösztönzik a nézőket, hogy a világ felfedezésével átélhető tapasztalatok révén találják meg önmagukat – írják.

Az új logóban a D betű belsejében forgó földgömb látható, amely – a márka globális jelenlétét szimbolizálva – statikus változatában minden kontinenst megmutat.

A globális márkafrissítés egyszerre utal a Discovery Channel örökségére és helyezi a márkát a jövőbe. Rendkívül fontos, hogy – miközben egyre fontosabbak leszünk a következő generáció számára – emlékeztessük nézőinket, kik is vagyunk valójában. A földgömb mindig a Discovery márka középpontjában állt, és azt szeretnénk, ha ezt jelenlegi és jövőbeli rajongóink is így látnák. Folyamatos innovációval nyújtunk inspirációt az összes képernyőn, szolgáltatáson és formátumon keresztül, olyan új termékeket kínálva szenvedélyes rajongóinknak, amelyek segítik őket a világ felfedezésében

– mondta Victoria Davies alelnök, a Discovery regionális vezetője.

„A hasonló tematikájú csatornák számának növekedése ellenére Magyarországon több mint tíz éve a Discovery Channel az első számú tényszerű szórakoztató csatorna. Arra törekszünk, hogy az arculat frissítésével és kiemelkedő tartalmainkkal további lendületet adjunk ennek” – tette hozzá.

A márkafrissítéssel együtt új tartalmak és történetek érkeznek idén.

Szeptember

Expedíció az ismeretlenbe, 6. évad (szeptember 15-től) – A világot bejáró sorozatban a kalandokra éhes felfedező, Josh Gates a világ legismertebb és legizgalmasabb legendái mögött megbúvó igazság nyomába ered.

Aranyláz a Bering-tengeren, 8. évad – Az alaszkai Nome-ban megkezdődött az eddigi legeredményesebb nyári aranybányászati szezon. A bányászok új stratégiákat vetnek be, új helyszíneken kutatnak és új berendezéseket használnak, hogy minden eddiginél több aranyat nyerjenek ki a Bering-tengerből.

Október

Aaron Kaufman: Új utakon, új sorozat – A szakállas mester és zseniális szerelő, Aaron Kaufman a Gas Monkey után új életet kezdett az általa létrehozott Arclight Fabrication műhelyben Dallasban, ahol kiélheti a teherautók iránti vonzalmát is. Elkötelezett szerelőcsapatával néhány hihetetlenül nehéz munkán van túl. Aaron pihenésképpen elviszi őket Austinba, ahol megismerkednek a raliversenyzés alapjaival. De a kikapcsolódáson túl titkos terve is van: egy általuk épített raliautóval szeretne versenyezni.

Ripley: Hiszed vagy sem, új sorozat – Száz évvel ezelőtt Robert Ripley a világ legtávolabbi pontjaira is elutazott olyan lélegzetelállító látványosságok és elképesztő mutatványok után, amelyek férfiakat, nőket és gyerekeket egyaránt lenyűgöztek. Ebben a sorozatban Bruce Campbell még több csodálatos és megdöbbentő történetet oszt meg velünk. Olyan tehetséges embereket mutat be, akik minden mozdulatukkal elkápráztatják a közönséget – sokszor az életüket kockáztatva.

Ed Stafford: Család elszigetelve, új sorozat – Ed Stafford a magányos túlélés szakértője, aki a legkeményebb környezetben, a legextrémebb körülmények között is életben tud maradni. Vajon képes lesz ugyanerre, ha felesége és kétéves fia is vele van?

Aranyláz Alaszkában, 10. évad – A Yukon vadonjában önellátásra berendezkedett ambiciózus bányászcsapat eltökélten keresi az aranyat. Új bányászokkal, helyszínekkel, gépekkel és módszerekkel találkozunk, és a tét nagyobb, mint valaha. Vajon nagyobb jövedelmet hoz a nagyobb kockázat?

December

A vadon legendái, új sorozat – A vadvilág rajongói, Damian Duffy és Matt Hoffman, a két gyermekkori barát beveti magát a vadonba, hogy a természet legizgalmasabb rejtélyeinek nyomába eredjen. Damian az ausztrál hadsereg veterán ejtőernyőse, igazolt vadonbeli túravezető, Matt pedig profi természetfotós és viharvadász. Együttesen elég tudásuk, tapasztalatuk és bátorságuk van ahhoz, hogy eljussanak bárhová, túléljenek bármit, és megleljék az igazságot a vadon legendái mögött.

Autókereskedők, 15B, 15C évad – A tapasztalt autókereskedő, Mike Brewer és a sokoldalú szerelő, Ant Anstead monumentális autós küldetésbe kezd: ikonikus autókat kutatnak fel és állítanak helyre, hogy majd eladhassák Los Angeles-i üzletükben.

A brit kincsvadász, 14. évad – Drew Pritchard modern kori kincskereső, Nagy-Britannia egyik vezető régiségkereskedője. A sorozat őt kíséri el az ország minden zegzugába, ahogy Drew levadássza a másnak már nem kellő, gyönyörű vagy furcsa tárgyakat, rejtett gyöngyszemeket és elfelejtett kincseket.

A Discovery Channel új arculata Magyarországon szeptember 16-án jelenik meg.

Médiapiac

A közmédia is csatlakozik a gödöllői természetfilm fesztiválhoz

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna.

Közzétéve:

Borítókép: A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál molinója a gödöllői kastély kerítésén, fotó: MTI / Máthé Zoltán

Helyszíni bejelentkezésekkel csatlakozik az M5 kulturális csatorna a pénteken kezdődő gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválhoz.

Az eseményről helyszíni bejelentkezésekkel informálja nézőit a közmédia május 27. és 29. között. A cél az, hogy a képernyő előtt ülők mindennapjaikban tegyenek hatékony lépéseket a természetvédelemért és a fenntarthatóságért – közölte az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna. A természetfilmes forgatag aktualitásairól Galán Angéla és Hamar Donát műsorvezető számol be, ők a csatorna közösségimédia-oldalán online is időről időre bejelentkeznek a fesztivál történéseiről.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új vezérigazgató az Invitech élén

A tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja el Bőthe Csabától, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Közzétéve:

Az Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója július 1-jétől Bőthe Csaba – közölte a telekommunikációs társaság az MTI-vel.

Az új vezető Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A közlemény szerint

Bőthe Csaba tapasztalt szakember, akitől a tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Az Invitech 2021-ben került a 4iG tulajdonába. A tranzakció indoklása szerint a társaság stratégiai fontosságú eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén, szolgáltatásaiban és infrastruktúrájában jelentős növekedési lehetőségek rejlenek.

Utolsó nyilvános beszámolója szerint a budaörsi központú Invitech 2019-ben több mint 26 milliárd forint, 2020-ban majdnem 25 milliárd forint árbevétellel zárt. Az éves eredmény eközben 451 millió forintról 3,1 milliárd forintra nőtt.

Tovább olvasom

Médiapiac

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki az NMHH

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelenül közzétett politikai reklámok miatt.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a megrendelő megnevezésének és a megkülönböztető figyelemfelhívás hiánya miatt rótták ki a bírságot a Médiatanács e heti ülésén. A tanács helytelenül közvetített virtuális reklám miatt is figyelmeztette a szolgáltatót.

Azt írták: a testület hatósági ellenőrzésen vizsgálta a TV2 szolgáltatóját és 2,062 millió forintos bírságot rótt ki rá. A csatornán februárban pillanatreklámként és reklámként leadott, “Digitalizáció” és “Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként összesen 1031 esetben leadott közleményeket a tartalmuk alapján politikai reklámként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a megrendelő egyértelmű megnevezésével. A két közlemény üzenetével, szín- és formavilágával a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatta – tették hozzá.

A testület emellett figyelmeztette a szolgáltatót, mert szintén februárban az Exatlon Hungary című műsorban közzétett, a Szerencsejáték Zrt. Tippmix játékát népszerűsítő virtuális reklám kezdetekor és végén nem szerepelt figyelemfelhívó jelzés.

Beszámoltak arról is, hogy médiatanács 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Best FM szolgáltatójára, amiért egy februári adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb hírt tett közzé.

Tovább olvasom