Kövess minket!

Médiapiac

Új arculatot kap a Discovery Channel

A márkafrissítés egyszerre ünnepli a csatorna örökségét és hangsúlyozza elkötelezettségét a szenvedélyes rajongók következő generációjának inspirálására, tájékoztatására és szórakoztatására. Az új arculat kihangsúlyozza a Discovery Channel globális elérését, illetve utal erős új tartalmaira, amelyek arra ösztönzik a nézőket, hogy a világ felfedezésével átélhető tapasztalatok révén találják meg önmagukat – írják.

Az új logóban a D betű belsejében forgó földgömb látható, amely – a márka globális jelenlétét szimbolizálva – statikus változatában minden kontinenst megmutat.

A globális márkafrissítés egyszerre utal a Discovery Channel örökségére és helyezi a márkát a jövőbe. Rendkívül fontos, hogy – miközben egyre fontosabbak leszünk a következő generáció számára – emlékeztessük nézőinket, kik is vagyunk valójában. A földgömb mindig a Discovery márka középpontjában állt, és azt szeretnénk, ha ezt jelenlegi és jövőbeli rajongóink is így látnák. Folyamatos innovációval nyújtunk inspirációt az összes képernyőn, szolgáltatáson és formátumon keresztül, olyan új termékeket kínálva szenvedélyes rajongóinknak, amelyek segítik őket a világ felfedezésében

– mondta Victoria Davies alelnök, a Discovery regionális vezetője.

„A hasonló tematikájú csatornák számának növekedése ellenére Magyarországon több mint tíz éve a Discovery Channel az első számú tényszerű szórakoztató csatorna. Arra törekszünk, hogy az arculat frissítésével és kiemelkedő tartalmainkkal további lendületet adjunk ennek” – tette hozzá.

A márkafrissítéssel együtt új tartalmak és történetek érkeznek idén.

Szeptember

Expedíció az ismeretlenbe, 6. évad (szeptember 15-től) – A világot bejáró sorozatban a kalandokra éhes felfedező, Josh Gates a világ legismertebb és legizgalmasabb legendái mögött megbúvó igazság nyomába ered.

Aranyláz a Bering-tengeren, 8. évad – Az alaszkai Nome-ban megkezdődött az eddigi legeredményesebb nyári aranybányászati szezon. A bányászok új stratégiákat vetnek be, új helyszíneken kutatnak és új berendezéseket használnak, hogy minden eddiginél több aranyat nyerjenek ki a Bering-tengerből.

Október

Aaron Kaufman: Új utakon, új sorozat – A szakállas mester és zseniális szerelő, Aaron Kaufman a Gas Monkey után új életet kezdett az általa létrehozott Arclight Fabrication műhelyben Dallasban, ahol kiélheti a teherautók iránti vonzalmát is. Elkötelezett szerelőcsapatával néhány hihetetlenül nehéz munkán van túl. Aaron pihenésképpen elviszi őket Austinba, ahol megismerkednek a raliversenyzés alapjaival. De a kikapcsolódáson túl titkos terve is van: egy általuk épített raliautóval szeretne versenyezni.

Ripley: Hiszed vagy sem, új sorozat – Száz évvel ezelőtt Robert Ripley a világ legtávolabbi pontjaira is elutazott olyan lélegzetelállító látványosságok és elképesztő mutatványok után, amelyek férfiakat, nőket és gyerekeket egyaránt lenyűgöztek. Ebben a sorozatban Bruce Campbell még több csodálatos és megdöbbentő történetet oszt meg velünk. Olyan tehetséges embereket mutat be, akik minden mozdulatukkal elkápráztatják a közönséget – sokszor az életüket kockáztatva.

Ed Stafford: Család elszigetelve, új sorozat – Ed Stafford a magányos túlélés szakértője, aki a legkeményebb környezetben, a legextrémebb körülmények között is életben tud maradni. Vajon képes lesz ugyanerre, ha felesége és kétéves fia is vele van?

Aranyláz Alaszkában, 10. évad – A Yukon vadonjában önellátásra berendezkedett ambiciózus bányászcsapat eltökélten keresi az aranyat. Új bányászokkal, helyszínekkel, gépekkel és módszerekkel találkozunk, és a tét nagyobb, mint valaha. Vajon nagyobb jövedelmet hoz a nagyobb kockázat?

December

A vadon legendái, új sorozat – A vadvilág rajongói, Damian Duffy és Matt Hoffman, a két gyermekkori barát beveti magát a vadonba, hogy a természet legizgalmasabb rejtélyeinek nyomába eredjen. Damian az ausztrál hadsereg veterán ejtőernyőse, igazolt vadonbeli túravezető, Matt pedig profi természetfotós és viharvadász. Együttesen elég tudásuk, tapasztalatuk és bátorságuk van ahhoz, hogy eljussanak bárhová, túléljenek bármit, és megleljék az igazságot a vadon legendái mögött.

Autókereskedők, 15B, 15C évad – A tapasztalt autókereskedő, Mike Brewer és a sokoldalú szerelő, Ant Anstead monumentális autós küldetésbe kezd: ikonikus autókat kutatnak fel és állítanak helyre, hogy majd eladhassák Los Angeles-i üzletükben.

A brit kincsvadász, 14. évad – Drew Pritchard modern kori kincskereső, Nagy-Britannia egyik vezető régiségkereskedője. A sorozat őt kíséri el az ország minden zegzugába, ahogy Drew levadássza a másnak már nem kellő, gyönyörű vagy furcsa tárgyakat, rejtett gyöngyszemeket és elfelejtett kincseket.

A Discovery Channel új arculata Magyarországon szeptember 16-án jelenik meg.

Médiapiac

Megbukott a baloldali lap lejáratási kísérlete

A baloldali média-hazugsággyár egyik képviselője, a 168 Óra újabb gyöngyszemmel jelentkezett a napokban.

Közzétéve:

Borítókép: Az idén Széchenyi-díjjal kitüntetett Merkely Béla kardiológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem rektora. Fotó: MTI/Cseke Csilla

A baloldali propagandalap vasárnap arról cikkezett, hogy bár nézők nélkül rendezik meg az olimpiát, Merkely Béla mégis ott lehet a helyszínen.

A 168 Óránál abból jutottak erre a következtetésre, hogy az elismert professzor vasárnap több fotót is megosztott arról, hogy kint van Tokióban, és a helyszínen szurkol a magyarok sportolóknak. Mint a fényképeken látható, Merkely Béla társaival az úszócsapat sikereiért szorított. 

Csakhogy négy poszttal lejjebb Merkely Béla a Facebook-falán megírta, mit keres a japán fővárosban.  

“Hamarosan újra láthatjuk nagyszerű sportolóinkat versenyezni, most Tokióban, ahova én is elindultam a mai napon, mint a FINA Sports Medicine Committee tagja” – írta a professzor közösségi oldalára, amiből egyértelművé válik, hogy dolgozni ment ki a szigetországba.

A kínos baki után Merkely Béla helyreigazítást kért a 168 Órától, aminek következében a baloldali lap kénytelen volt módosítani a cikkét.

Mint ismert, a népszerű professzornak fontos szerepe van a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, amelynek következtében a baloldali pártok, politikusok, és médiájuk célkeresztjébe került. Vélhetően a 168 Óra lejáratási kísérlete is ennek tudható be – írta az Origo.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

6,5 millió embert értek el az NSO hírei a Facebookon az Eb alatt

Újabb kiemelkedő eredményt ért el a Nemzeti Sport Online: 6,5 millióan látták bejegyzéseit a futball-Eb alatt a Facebookon, ami 32 millió aktivitást generált – jelentette be kedden a népszerű sportportál.

Közzétéve:

Borítókép: Magyar szurkolók a 2021. évi labdarúgó-Európa-bajnokság Magyarország-Franciaország meccsén, fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Európa-bajnokság alatt (június 11. és július 11. között) több mint 6,5 millió Facebook-felhasználóhoz jutott el a Nemzeti Sport Online (NSO), az ismert közösségi oldalon ennyien látták legalább egy bejegyzésüket – írják.

Az NSO Facebook-oldalának követői emellett nagyon aktívak is voltak, a reakcióikat, hozzászólásaikat és megosztásaikat számolva összesen 32 millió aktivitás köthető olvasóihoz az Eb heteiben a Magyarországon legnépszerűbb közösségimédia-felületen.

A portál híreire több mint 10 millió átkattintás érkezett az Európa-bajnokság ideje alatt a Facebookról.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon mintegy 6.7 millió Facebook-felhasználó van, az összes magyar nyelvű facebookozó száma pedig mintegy 7.1 millióra tehető, kijelenthető, hogy közülük tízből legalább kilencen (91.55 százalék) találkoztak az NSO valamilyen tartalmával az Európa-bajnokság idején, s akkor még nem említettük például az NSO gyorsan növekvő Instagram-táborának tagjait. “Jószerével tehát majdnem mindenkit elértünk a közösségi médiában, aki jelen van ezeken a felületeken, s a magyarok nagy többsége már ebbe a körbe tartozik” – tették hozzá.

Tovább olvasom

Médiapiac

Megkétszereződött a magányról szóló médiatudósítások száma

A koronavírus-járvány kitörése óta megkétszereződött a magukat magányosnak érzők száma az Európai Unióban; Magyarországon az átlagnál kisebb mértékben növekedett ez a szám – derült ki az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának (JRC) hétfői felméréséből.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A magánnyal és társadalmi elszigeteltséggel kapcsolatos legújabb uniós felmérés szerint az EU-ban minden negyedik ember vallotta magát magányosnak a világjárvány első hónapjaiban.

Míg az EU teljes lakosságát tekintve megkétszereződött a magányos emberek száma, addig a 18-35 éves korosztályon belül ez a 2016-os adatokhoz képest négyszeresére nőtt. A járvány idején a magányról szóló médiatudósítások száma is megkétszereződött EU-szerte, azonban tagállamonként igen nagy eltéréseket mutat, hogy az emberekben mennyire tudatosult a pandémia magányosságra gyakorolt hatása – írták.

Az országspecifikus adatok azt mutatják, hogy a magányos emberek társadalmi aránya több mint 15 százalékponttal nőtt Bulgáriában, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Portugáliában és Svédországban.

Ezzel szemben Belgiumban, Horvátországban, Csehországban, Görögországban, Magyarországon, Romániában és Spanyolországban ez kevesebb mint 10 százalékpontos növekedést mutatott ugyanebben az időszakban.

Magyarországon ugyanakkor a magányosságot sokkal inkább egyéni problémának tekintették a felmérésben részt vevő válaszadók, míg más országokban inkább társadalmi problémaként kezelték.

Marija Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős európai uniós biztos azt mondta, hogy az új jelentés alapján átfogóbb elemzőmunka indulhat annak érdekében, hogy Európa maradéktalanul megértse és kezelni tudja a magányosság és a társadalmi elszigeteltség problémáját.

A jelentés szerint a koronavírus-járvány drámai módon alakította át az európaiak életét és társadalmi szokásait.

A kutatások azt mutatják, hogy a magány és a társadalmi elszigeteltség káros következményekkel jár a mentális és fizikai egészségre nézve, valamint a társadalmi kohézió és a közösségi bizalom szempontjából.

A magányt és a társadalmi elszigeteltséget tehát egyre inkább közegészségügyi kérdésként kell kezelni, amely figyelmet érdemel és hatékony beavatkozási stratégiák kialakítását igényli. A járvány idején érzett magánynak még a pandémiát követő időszakban is következményei lehetnek – figyelmeztettek.

Tovább olvasom