Kövess minket!

Médiapiac

Többet költ, aki hallgat az okostelefonjára

Piacon egy új megoldás, mellyel valós idejű, egyénre szabott vásárlói ajánlatok készíthetőek. A tesztek során 15 százalékkal nőtt az átlagos fogyasztói kosár.

A technológia középpontjában az SAP Precison Retailing áll, mely kapcsolatot teremt a felhasználónál lévő okostelefon, az üzletek aznapi termékkínálata, ajánlatai, rendszerei, valamint az ügyfélprofil között, így az személyre szabott ajánlatokat tud generálni a vásárlóknak.

A fogyasztó szemszögéből így nézhet ki egy bevásárlás, ahol működik a rendszer:

  • a vásárló belép a boltba, és a korábban letöltött okostelefon alkalmazás üdvözli őt, valamint megmutatja az előzőleg összeállított, megvenni kívánt árukat (ez lehet a korábbi bevásárlólista, annak módosítása, vagy teljesen új termékek, melyeket az okostelefon által beszkennelt termékkódok alapján azonosít a rendszer);
  • az egyéni fogyasztói szokásokkal összhangban álló akciós árucikkeket ajánl a megoldás a felhasználó figyelmébe, és akár a listán lévők helyett is javasol hasonlót;
  • az app segítségével megnézheti más, korábban ott vásárlók véleményét a termékekkel kapcsolatban,
  • a technológia lehetőséget ad arra, ha egy-egy termék nem elérhető a bevásárló listáról, és az ügyfél közelít az adott területhez, helyettesítő árut kínáljon, a hozzá kapcsolódó promóciókkal;
  • a vásárló kiválasztja az árukat, mely számára kedvezőbbek, vagy olcsóbbak, de például megnézi az újonnan érkezett etikus kereskedelemből származó portékákat, mely csoportot az ügyfélprofil alapján ajánl a rendszer;
  • ahogy a vásárló kilép az üzletből, az új ügyféladatok elmentődnek, és felhasználhatóvá válnak a következő tranzakciónál, legyen az online, telefonon keresztüli, vagy a megszokott személyes bevásárlásnál.

Az SAP szerint nemcsak a kereskedelemben, hanem több más iparágban, például a tömegközlekedésben, bankszektorban is használható az egyedi ajánlatokat adó intelligens rendszere. A francia Groupe Casino élelmiszerbolt mellett a szoftvercég ügyfeleként nevezett meg egy kanadai tömegközlekedési vállalatot is, ahol használják a megoldást. Az SAP e szoftvercsomagja a nagy tömegű adatok villámgyors kezelésére kifejlesztett memórialapú platformján, a HANA-n fut.

Az SAP Precision Retailing működéséről egy videó is készült:

Így működik az új technológia

Médiapiac

Furcsa ok miatt korlátozták a román faluban az internetet

Feltűnt, hogy egy román faluban mennyit Netflixeznek munkaidőben a hivatalban.

Közzétéve:

Dragoș Soare polgármester közölte:

„Úgy döntöttünk, hogy lemondunk minden olyan hobbitevékenységről, aminek nincs köze a munkaprogramhoz. Limitáltuk a hozzáférést a munkához nem kapcsolható oldalakhoz. Lehet, hogy van, akinek ez nem tetszik, viszont meg kell érteniük, hogy az állampolgároknak kell segítenünk, és akkor, amikor szükségük van erre. Nem lehet egy kérvényt azért halasztani, mert valakinek éppen nincs kedve ezzel foglalkozni, mert a kollégái megosztásait kell nézegesse a közösségi oldalakon, vagy sorozatokat kell néznie” – írta a transindex.ro nyomán a Mandiner.

Tovább olvasom

Médiapiac

Zenés időjárásjelentés a közmédiában

Fejős Ádám meteorológus a szakmája mellett másik szerelmének is hódolhatott a közmédia virtuális stúdiójában.

Közzétéve:

Borítókép: MTVA/YouTube

 A The Beatles tiszteletére nemzetközi együttesével lépett fel, és megcsillogtatta dobtudását. A popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb együttesének zenészei 1965-ben ezen a napon a brit lovagrend tagjaivá váltak.

A közmédia megújult stúdiójában minden lehetséges a technikának köszönhetően. Egyik pillanatról a másikra zenei stúdióvá alakult, és Fejős Ádám az időjárás előrejelzés után a dobok mögé ült. A hobbidobosból lett profi zenész Schizoid Cats nevű együttesével a The Beatles egyik nótájával örvendeztette meg a nézőket. Az apropót az adta, hogy a világhírű angol beatzenekar 1965. június 12-én a Brit Birodalom Rendjének tagja címben részesült.

És mi más is szólhatott volna az Időjárásjelentésben mint a Here Comes the Sun!

Tovább olvasom

Médiapiac

Visszavették az élő adásban illetlenkedő kommentátort

A CNN amerikai hírtelevízió visszavette kommentátorát, akit azért függesztettek fel állásából, mert egy videókonferencián, élő adásban illetlenül önmagát simogatta.

Közzétéve:

Flickr

A 61 éves Jeffrey Toobintól nyolc hónappal ezelőtt váltak meg, mert a videón tartott konferencián, amelyet fő munkaadója, a The New Yorker című lap szervezett, a szünetben azt hitte, lekapcsolták a kamerákat, senki nem látja, és a nadrágjába nyúlt. Akkor, 2020 októberében a The New Yorkertől elbocsátották, de a CNN-nél csak felfüggesztették. Elsősorban jogi és napi politikai kérdésekkel foglalkozott.

Toobin jogász, publicista és több politikai könyv szerzője is. Csütörtöki visszatérésekor arról beszélt a publikumának, hogy “védhetetlen és rendkívül idióta dolog volt”, amit tett, és bocsánatot kért. Elmondta, hogy az elmúlt hónapokban “megpróbált jobb ember lenni”, terápiára iratkozott be, és jótékonykodik egy élelmiszerbanknál.

A CNN szóvivője bejelentette, hogy Jeffrey Toobin nemsokára ismét rendszeresen jelen lesz a képernyőn.

Honlapján a hírtelevízió azt állította: több műsorvezető és vendég is említette, hogy szívesen látná Toobint megint a műsorokban.

Az amerikai sajtóban többen is ellenérzésekkel reagáltak Toobin visszatérésére. A konzervatív National Review munkatársa, Pradheep J. Shanker azt írta:

a CNN legalább abban tisztességes, hogy nincsenek újságírói normái.

Meghan McCain, a néhai republikánus szenátor, John McCain lánya, akinek rendszeres műsora van az ABC televízióban, a műsorában ostorozta a CNN-t. “Ez egy moslék. (…) Miért védi a média ezeket az öreg, fehér dinoszauruszokat? A kerek világon nincs olyan nő, akit egy televízió visszavett volna, miután azon kapják, hogy a kollegái szeme láttára önkielégítést végez” – mondta csütörtöki élő műsorában McCain.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom