Kövess minket!

Médiapiac

Sorozatmaratonok a Sony csatornáin

Új év, új sorozatok! Eddig nem látott évadokkal érkezik a Blöff, az NCIS: New Orleans, az Amerikai mesterszakács és a Szeplőtelen Jane, de újra átélhetjük Molnár Luca randikalandjait is – áll közleményben.

Január 21-én 18:00-kor visszatér a képernyőre a 200 első randi, a VIASAT3 saját gyártású sorozata, amelynek első évadát a Sony Max-on izgulhatjuk újra végig. Molnár Luca története igen erősen kezdett, és stabil rajongói közönséggel rendelkezik a képernyőn és a weben is. A hölgyek mellett a férfiak körében is közkedvelt lett, hiszen épp csak annyira csajos, amennyire nagyon muszáj, emellett pedig páratlan szereposztással, váratlan fordulatokkal és fergeteges humorral operál. A nagy sikernek köszönhetően a második évad is készül, előtte azonban érdemes felelevenítenünk az eddig történteket.

A Szeplőtelen Jane-nek (Jane the Virgin) már az alaptörténete sem egyszerű, hiszen főhőse, a katolikus Jane, szűzlányként esik teherbe, ebben az évadban pedig a szerelmi és bűnügyi szálak mellett váratlan haláleseteket és feltámadásokat is láthatunk. A sorozat rajongói imádják, hogy ez a rendkívül friss és szórakoztató sorozat a dél-amerikai telenovellák összes ismertetőjegyét felvonultatja, és nem fél azokat kendőzetlenül és önkritikusan kiparodizálni. Aki azt hitte, hogy a fergeteges harmadik évad után nincs újabb muníció, az meg fog lepődni a negyedik, utolsó előtti évadon, ahol még inkább felgyorsulnak az események. Legyen elég annyi, hogy felbukkan benne Jane első szerelme, Adam, akit nem fogadnak kitörő örömmel Jane barátai. Az új évad 19:00-kor startol a Sony Maxon, rögtön a 200 első randi után.

A gasztronómia szerelmesei is örülhetnek, hiszen január 21-től az Amerikai mesterszakács (Masterchef USA) nyolcadik évadával folytatódik az újdonságok sora hétköznap esténként 20:00-kor a VIASAT3-on. A versenyzők ámulatba ejtő ételkölteményekkel próbálják elkápráztatni a zsűrit, hiszen csak a legjobb viheti haza a fődíjat, és adhatja ki saját szakácskönyvét. A műsort Gordon Ramsay, a temperamentumáról híres séf vezeti, így az ételek mellett sokszor bizony a kritikák is csípősek.

Csütörtökönként az akcióé a főszerep: Január 24-én, 21:00-kor indul az AXN-en az NCIS: New Orleans ötödik évada, amelyben a folyamatos pörgés mellett olyan fordulatok várnak minket, amikre álmunkban sem gondoltunk volna. A sorozat főhőse, Pride, túlélte ugyan az előző évad végi támadást, de továbbra is az életéért küld az intenzíven. A csapata minden erejével azon fáradozik, hogy elkapja az orgyilkost, mindeközben pedig bombatámadással fenyegetik New Orleans városát.

Az NCIS után a Blöff (Snatch) második évada koronázza meg a napot a VIASAT6-on 22:55-től. A sorozat a nagy sikerű Guy Ritchie film nyomán készült, és – elődjéhez hasonlóan – remekül ötvözi az akciót és a humort a piti bűnözők világában. A főszerepre nem kisebb színészt, mint Rupert Grintet, a Harry Potter sztárját sikerült megnyerni, akinek ez az izgalmas új karakter jelentett kitörést a varázsló-szériából és a Ron Weasley-szerepből.

Ott vesszük fel az események fonalát, hogy „hőseink” kikeveredtek London alvilágából. A zsákmányt, amit fáradtságos munkával kaparintottak meg, elveszítik, így a spanyol Costa del Solon sem ülhetnek karba tett kézzel: szinte azonnal belekeverednek a helyi maffia keszekusza hálójába.

Médiapiac

Furcsa ok miatt korlátozták a román faluban az internetet

Feltűnt, hogy egy román faluban mennyit Netflixeznek munkaidőben a hivatalban.

Közzétéve:

Dragoș Soare polgármester közölte:

„Úgy döntöttünk, hogy lemondunk minden olyan hobbitevékenységről, aminek nincs köze a munkaprogramhoz. Limitáltuk a hozzáférést a munkához nem kapcsolható oldalakhoz. Lehet, hogy van, akinek ez nem tetszik, viszont meg kell érteniük, hogy az állampolgároknak kell segítenünk, és akkor, amikor szükségük van erre. Nem lehet egy kérvényt azért halasztani, mert valakinek éppen nincs kedve ezzel foglalkozni, mert a kollégái megosztásait kell nézegesse a közösségi oldalakon, vagy sorozatokat kell néznie” – írta a transindex.ro nyomán a Mandiner.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hallgat a baloldali sajtó a durva fehérellenes rasszizmusról

Nehéz jobb példával előállni az elit intézmények „haladó” (értesd: radikális baloldali) szellemiségének totalitárius jellegére, mint a Yale Egyetem Orvostudományi Iskolájának előadása, amelyet egy indiai migráns hátterű pszichiáter, Aruna Khilanani tartott ,,A fehér elme pszichopátiás problémái” címmel.

Közzétéve:

A borítókép forrása: TikTok

Rod Dreher, a Danube Institute vendégkutatója, a The American Conservative magazin főszerkesztője, Bari Weiss amerikai véleményíró és szerkesztő honlapján talált rá a felvételre és írta meg gondolatait a fehérellenes rasszista incidensről – hívja fel rá a figyelmet szemléjében a Danube Institute. Bari Weiss, aki dolgozott már a The Wall Street Journal újságnál, a New York Times magazinnál, és jelenleg a német Die Welt-en publikál, kiemelte Aruna Khilanani beszédének a legvérlázítóbb pontjait.

  • A fehér emberekkel való beszélgetés időpazarlás. A saját életeddel fizetsz érte, hiszen kiszívják minden energiádat. A fehér emberektől felforr a vérem – mondta a pszichiáter.
  • Azon gondolkodtam, milyen fantasztikus lenne revolvert fogni minden fehér ember fejéhez, aki utamba kerül, eltemetni a testüket, megtörölni véres kezeimet, majd bármiféle bűnös érzés nélkül továbblépni. Azzal az érzéssel, mintha egy rohadt nagy szívességet tettem volna a világnak.
  • A fehér embereknek már jó ideje elment az eszük.
  • A fehér emberek megfélemlítve érzik magukat, amikor a fajok kérdését hozzuk fel. Úgy érzik, köszönetet kell mondanunk nekik mindazért, amit értünk tettek. Összezavarodtak, és mi is. Folyamatosan elfelejtjük, hogy a fajokról való közvetlen beszélgetés a lélegzetünk pazarlása. Arra kérünk egy elmebeteg, erőszakos ragadozót, aki azt hiszi, hogy szent vagy szuperhős, hogy vállaljon felelősséget. Nem fog megtörténni. Öt lyuk van az agyukban. Konkrétan olyan, mintha egy téglafalnak csapkodnád a fejed. Nem a legjobb ötlet.
  • Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy felesleges a fajokról való beszélgetés a fehér emberekkel, mert rossz helyről közelítik meg a témát. A rasszizmus kezelése feltételezi, hogy a fehér emberek képesek látni és feldolgozni mindazt, amiről beszélünk. Hát nem teszik. Ezért is hangoznak olyan bután. Nem is tudják, hogy álarcot viselnek. A fehér emberek azt gondolják, hogy ez a tényleges arcuk.

A Danube Institute vendégkutatója felteszi a kérdést:El tudják képzelni, hogy ezen erőszakos, rasszista beszédet maga a nagymúltú Yale Egyetem szponzorálta? A plakátról is megbizonyosodhattunk róla.

Meghökkentő látni az elit gondolkodásmódját – írja Rod Dreher. A fehérellenes rasszizmust hangoztatják és ezt pozitív hozzáállásnak könyvelik el.

EGY PSZICHIÁTER, AKIT YALE FELKÉRT, HOGY BESZÉLJEN A FEHÉR EMBEREKRŐL, MINT PSZICHOPATÁKRÓL, NYÍLTAN FANTÁZIÁL A FEHÉR EMBEREK MEGGYILKOLÁSÁRÓL A BŐRÜK SZÍNE MIATT. ÉS A VILÁG NEM HÁBORODOTT FEL.

A New York Times nem reagált. A Washington Post nem ellenezte. A baloldali, demokrata kötődésű sajtó tehát hallgatott…

Az a tény, hogy az indiai migráns hátterű pszichiáter, Aruna Khilanani gátlások nélkül tudott ilyen beszédet mondani, a következményektől való mindennemű félelem nélkül, sokat elárul arról, hogy hol tart az emberiség – olvasható az Origo.hu-n.

Tovább olvasom

Médiapiac

Zenés időjárásjelentés a közmédiában

Fejős Ádám meteorológus a szakmája mellett másik szerelmének is hódolhatott a közmédia virtuális stúdiójában.

Közzétéve:

Borítókép: MTVA/YouTube

 A The Beatles tiszteletére nemzetközi együttesével lépett fel, és megcsillogtatta dobtudását. A popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb együttesének zenészei 1965-ben ezen a napon a brit lovagrend tagjaivá váltak.

A közmédia megújult stúdiójában minden lehetséges a technikának köszönhetően. Egyik pillanatról a másikra zenei stúdióvá alakult, és Fejős Ádám az időjárás előrejelzés után a dobok mögé ült. A hobbidobosból lett profi zenész Schizoid Cats nevű együttesével a The Beatles egyik nótájával örvendeztette meg a nézőket. Az apropót az adta, hogy a világhírű angol beatzenekar 1965. június 12-én a Brit Birodalom Rendjének tagja címben részesült.

És mi más is szólhatott volna az Időjárásjelentésben mint a Here Comes the Sun!

Tovább olvasom