Kövess minket!

Médiapiac

Somossy Barbara: „Nekem ez a műsor felért egy nyaralással!”

Ahogy az idei nyár, úgy a Duna Televízió nyári magazinműsora, a Balatoni Nyár is a végéhez ért. A forgatásoknak ez évben is a Balaton adta a hátteret, a korábbi hagyományokhoz híven a révfülöpi partról várta a nézőket két műsorvezető-páros heti váltásban. Az ígéretekhez híven a műsor egyszerre volt aktuális, szórakoztató, praktikus és kreatív. Somossy Barbarát kérdeztük élményeiről, aki idén először vezette a műsort.

Hogy érezted magad?

Nagyon jól éreztem magam, életem egyik legnagyobb élménye és egyben kalandja volt. Azt gondolom, ez eddig a legmeghatározóbb televíziós munkám. Minden álmomat felülmúlta. A Balatoni Nyár stábja révén egy új család részévé válhattam a nyár során. Nagyon szerettem ezt a fajta csapatmunkát, a nyár végére már félszavakból is értettem, hogy ki mire gondol. Amikor kikacsintasz a kameramannak, megöleled a stúdióasszisztenst… Nagyon jó hangulat alakult ki. Nagyon jó kis közösség kovácsolódott össze.

Hat hét alatt számtalan vendég megfordult a műsorban. Kik voltak a legkedvesebb interjúalanyaid?

Hatalmas megtiszteltetés ért, mert neves művészek voltak a vendégeink. Eljött többek között a Korda házaspár is. Velük kapcsolatban kicsit elfogult vagyok, mert nagyon szeretem őket. Számomra már nemcsak meghívott vendégek, de családi barátok is egyben, úgyhogy nagyon vártuk, hogy megérkezzenek a műsorba. Klárit az elsők között köszöntöttük fel a születésnapján élő adásban. Nagyon meghatározó volt a Miklósa Erikával folytatott a beszélgetés is. Ő nagyon inspiráló személyiség, vele mindig megindító és mélyreható beszélgetni, nagyon megható volt a végén a téma.

Imádtuk, amikor az Animal Cannibals énekesei, Qka MC és Ricsipí bejöttek hozzánk zenélni és őrültködni. Fantasztikus hangulat volt, rengeteget nevettünk. Nagyon szerettem a Zsédával való beszélgetést is, ő ízig-vérig tündéri nő.

Naponta kétórányi élő adást láthattak a nézők, a rengeteg téma és a felkészülés nagyon sok időt igényel. Hogy telt egy napod a műsor alatt? Milyen volt az időbeosztásod?

Mindig terveztem, hogy a műsor előtt, hajnalban elmegyek futni, de sajnos nem jött össze. Minden reggel vágytam még egy szabad öt percre. Szerencsére nem kellett annyira korán kelni; nyolc órára mentünk a forgatási helyszínre. Nagyon vicces volt, ahogy megérkeztem, mert majdnem minden reggel hajat mostam, és turbánnal a fejemen mentem végig a Balaton-parton, az emberek pedig nagyon mosolyogtak rám. Nagyon jó volt, hogy egy révfülöpi kis erdőben lévő kempingben volt kialakítva a tábor a stáb összes tagjának, így gyakorlatilag öt percre voltunk a stúdió helyszíntől.

Általában hatkor keltem, nyolctól megcsinálták a hajam, a sminkem, majd volt egy kis időnk Bencével (Forró Bence műsorvezetőtárs – a szerk.). Szerettünk elvonulni egy kávézóba a mólón, és ott a sarokban átnéztük, átbeszéltük az adásmenetet, beleírtunk egy-két dolgot. Tíz órakor indult az élő adás, mely délig tartott. Ahogy véget ért, egy kis ebédszünet következett, délutánonként pedig általában forgatások zajlottak: a stábautóval jöttünk-mentünk.

Somossy Barbara és Forró Bence

Voltak saját rovataink is. Például az Adrenalin rovat. Bugacról jöttek a kaszkadőr barátaim, hoztak filmes lovakat, amelyek nagyjátékfilmekben és sorozatokban szerepelnek. Világszerte ismert színészek szoktak ülni rajtuk. Juhász László kaszkadőr barátom megtanított egy-két trükköt, még ágaskodtam is lóval. A másik kedvencem a Szeretett Balaton rovat volt, amelyben itt élő vagy nyaraló kisgyerekek mutatták meg kedvenc helyeiket adott esetben. Nagyon szeretem a gyerekeket, élmény volt velük forgatni.

Este sokszor volt közös bográcsozás, sütögetés, grillezés, és közben jókat beszélgettünk. Számomra az összes stábtag nagyon fontos volt Jutkától, a büféstől az operatőrön át a hangmérnökig. Szerintem azért is működött flottul a műsorfolyam, mert mindenki minőségi munkát végzett. Beletettünk anyait-apait, és egy szuper produkció tudott így megszületni. Úgy gondolom, mindenkinek nagyon fontos a szerepe, bármilyen munkakörben is dolgozik. Olyan sok élmény ért, hogy nem tudok kiemelni egyet közülük. Nagy kaland volt.

Kíváncsi lennék, Béni, a kis társad a forgatások alatt hol volt?

A forgatási hetek végén a szüleimhez mentem, ők Dörgicsén élnek. Nagyon szerencsés helyzetben voltam, mert mindössze nyolc percre voltak, oda vezetett az utam, ha tehettem. Béni, a kutyusom is szerencsés helyzetben volt, gyakorlatilag ő is nyaralt. A szüleimmel volt, akik vigyáztak rá, a másik kutyánkkal, Artúrral is nagyon jól összebarátkozott. Nagyon jó dolga volt a hatalmas kertben, anyukám főzött neki, és egész napos figyelemben volt része. Bencének és Imrének (Fodor Imre, a Balatoni Nyár egyik műsorvezetője – a szerk.) is van kutyája. Bencével egy-két alkalommal hoztuk el a kutyáinkat a forgatásokra. Fél szemmel állandóan figyelnem kellett Bénire, amikor pedig nem volt velem, mindig nyugodt voltam, mert tudtam, hogy a szüleimnél a legjobb helyen van.

Somossy Barbara és Forró Bence (Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett)

Forró Bence műsorvezetőtársadnak ez volt a harmadik Balatoni Nyara. Ismertétek egymást előtte? Milyen volt a közös munka?

Érdekesség, hogy egy gimnáziumba és egyetemen is egy szakra jártam Bencével. A televízióban más csatornánál dolgoztunk korábban. Ismertük egymást, de soha nem dolgoztunk még együtt, nem vezettünk közösen műsort. Úgy érzem, jól kijöttünk egymással, nekem olyan, mintha a bátyám lenne. Testvéri viszony alakult ki közöttünk. Sokak szerint még hasonlítunk is egymásra.

Számomra ő igazi bástya volt. Bence szakmailag vérprofi, neki ez volt a harmadik éve a műsorban. Nagyon sokat segített, rengeteget tanultam tőle. Hasonló a gondolkodásunk és az értékrendünk is. Sok közös pont van az életünkben. Az állatok szeretete is ilyen, mind a ketten kutyások vagyunk. A tenisz nagy szenvedélyünk. Régen versenyszerűen teniszeztem, ő hobbiszinten űzi. Néha el is mentünk közösen ütögetni. A humorunk is hasonló, rengeteget nevettünk, bolondoztunk, ugrattuk egymást.

Bencével volt egy kihívásunk a nyáron. Csipkelődtünk rendesen! Versenyeztünk egymás ellen különböző sportokban, hogy kiderüljön, ki az ügyesebb. A teniszezésen kívül tollasoztunk, quadoztunk, sőt még fröccsversenyre is sor került: ki kellett találni a bor és a víz arányát az italokban. Nem volt egyszerű feladat egy olyan pincészetben, ahol kiváló fröccsöket csinálnak. Humorral mindenen átlendültünk.

Rátonyi Krisztina és Fodor Imre volt a másik műsorvezető-páros. Tudtál velük is találkozni?

Sajnos ritkán találkoztunk a másik műsorvezető-párossal, mert váltottuk egymást. Mint a stafétabotot, úgy adtuk át egymásnak a mikrofonokat. Közös programokra nem nyílt lehetőség, mivel elég feszített volt a tempó. Sok forgatás, sok munka volt, ami persze édes teher. Imádtam, számomra ez igazi álommunka volt. Az utolsó adás is nagyon jó hangulatban telt, hiszen mind a négyen benne voltunk.

Forró Bence, Somossy Barbara, Rátonyi Krisztina és Fodor Imre (Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett)

Előfordultak váratlan fordulatok, amikre nem számítottatok, amik az adás közben értek benneteket?

Nekem elég váratlan volt, hogy mielőtt elindult a műsor, kiment a bokám. Két hete pedig futás közben elestem a betonon, és szétzúztam magam. Az arcomat kivéve gyakorlatilag mindenhonnan lejött a bőröm. Bence nevetett is rajtam, hogy mindig összetörve érkezem az adásokba. Az utolsó hetemen szinte fekete térdkaláccsal vezettem a műsort a véraláfutás miatt.

A sérüléseim mellett a másik számomra nem várt fordulat a nevetőgörcs volt. Az élő adás varázsa, hogy meg kell oldani rögtön a helyzetet. Előfordult, hogy annyira nevettünk Bencével, hogy nem tudtam megszólalni. Szeretem a spontán dolgokat, amiket az adott helyzetben kell megoldani. Számomra azonban az volt a legváratlanabb, hogy részese lehettem ennek az egész nagy kalandnak, nem is számítottam rá.

Mi volt a legnagyobb nehézség számodra?

Ez új terep volt számomra abból a szempontból, hogy korábban egy félórás esti élő magazint vezettem, bár csináltam már egy négyórás élő műsort is a debreceni virágkarneválról. A Balatoni Nyár intenzív nekünk: egész nyáron, két és fél hónapon keresztül mindennap két órán át kell élőben műsort vezetnünk. Oda kell figyelni, összeszedettnek kell lenni mentálisan, ami nagy felkészültséget követel.

Akkor tud az ember laza és humoros lenni, ha felkészül a vendégekből, a hátterekből, a témákból. Másfajta odafigyelést igényelt ez a műsor, mint a korábbiak. Rá kellett érezni a ritmusára. Itt felszabadult voltam. Fiatalos és szórakoztató témák voltak széles palettán, a gasztronómiától kezdve a sporton át a különböző művészeti ágakig szinte mindennel foglalkozott a műsor. Mindig meg lehetett találni a kedvenc témánkat és azt a területet, ami igazán érdekelt.

Végigdolgoztad az egész nyarat. Mik a terveid, mikor fogsz pihenni? Számodra most fog kezdődni az igazi vakáció?

Ahogy hallottam, most ősztől szigorítások lesznek. Mindenképpen szeretnék magamnak lopni hosszú hétvégéket. Nyaralni nem lesz idő, mert indulnak szeptembertől a munkák. Nekem ez a műsor egyébként felért egy nyaralással! Hétvégente fogok azért pihenni. Nagyon szeretem Magyarországot, a vidéket, sok csodás hely van. Biztosan el fogok menni Bugacra a barátaimhoz, és szeretnék a Balaton-felvidéken megnézni egy-két olyan helyet, amellyel foglalkoztunk az adásban, kedvet kaptam hozzájuk. Ezeket mindenképpen szeretném felfedezni. Annyi hely van Magyarországon, hogy szerintem egy élet sem elég ahhoz, hogy minden csodát megismerjünk.

Nagy álom lenne Lisszabonba is visszajutni. Tavaly volt szerencsém pár napot ott tölteni. Idén viszont ez annak a függvényében sikerülhet, hogy a járványhelyzet hogyan alakul.

A forgatásokat befolyásolta a koronavírus-járvány? Minden lehetséges intézkedést betartottatok? Biztonságban érezted magad?

Abszolút betartottunk minden egyes járványügyi előírást. A táborba nem jöhettek hozzátartozók, barátok, csak a stábtagok lehettek ott. Mindenkit ellenőriztek, hogy egészséges-e. Nagyon körültekintő volt mindenki. A forgatások alatt nem zárt stúdióban voltunk, a szociális távolságot megtartottuk a vendégekkel. Kézfertőtlenítő is rendelkezésre állt, teljes mértékben odafigyeltünk egymásra.

Furcsa téged hallgatni, hogy még most, a kemény munka végén is rengeteg energia árad belőled. Nem fáradtál el?

Engem feltöltött a műsor, az adások végén is mindig fel voltam pörögve. Utána nem nagyon tudtam pihenni, már a következő forgatáson jártak a gondolataim. Most, nyár végén az egyik szemem sír, hogy ennek vége van. Olyan volt, mint egy klassz kirándulás, ami után űr marad az emberben. Sajnos csomagolni kell, megyünk haza. Furcsa lesz, mert annyira pörgősek voltak a napok és az egész nyár. Nem fáradtam el, azt érzem, hogy egész nyáron töltődtem amellett, hogy sokat dolgoztam.

Médiapiac

Maassen: A német közmédia újságíróinak 90 százaléka zöld és baloldali

A német médiában nem kapnak szót a migráció szigorú kontrollját követelő és a nemzetállamok erősítését szorgalmazó politikusok.

Közzétéve:

Borítókép: Hans-Georg Maassen még a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal elnökeként, fotó: MTI / EPA / Kay Nietfeld

Hans-Georg Maassen CDU-tagként újra képviselőjelölt lesz a szeptemberi Bundestag-választáson. Pártjában azonban nem mindenki örült ennek. Szomorúnak tartja, hogy néhányak szerint mindenkinek baloldalinak kellene lennie a CDU-ban. Szerinte sokan értenek egyet vele, ám ezek a hangok nincsenek megszólaltatva a médiában, ugyanis a német médiával nagy gondok vannak, a közmédia 90 százaléka zöldnek és baloldalinak vallja magát – írja a Híradó.hu.

Hans-Georg Maassen 2018-ig állt a német titkosszolgálat élén, ám leváltották, mivel cáfolni merte azt, hogy Chemnitzben szélsőjobboldali csoportok hajtóvadászatot folytattak volna a bevándorlók után. A városban azután vált pattanásig feszültté a helyzet, hogy egy iraki szír társaság halálra késelt egy férfit a nyílt utcán, a német sajtó azonban akkor is a migránsokat féltette.

Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal volt vezetője, CDU-tag most újra képviselőjelölt a szeptemberi Bundestag-választáson. A politikust Volf-Nagy Tünde kérdezte a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A hír miatt nem mindenki volt boldog Maassen pártjában. Ő erről azt mondta, hogy egy néppártban nem meglepő, ha különböző véleményen vannak, a szomorú az, hogy néhány párttársa úgy látja, a CDU-ban mindenkinek baloldalinak kell lennie. A Bundestagból az a visszajelzés jött, hogy örülnének, ha szeptembertől közéjük tartozna.

A politikus például a migráció esetében is konzervatív értékeket vall, bár ő inkább realistának vallja magát ebben a kérdésben. „Én nem ellenzem a migrációt, amennyiben olyan embereknek segítünk, akik segítségre szorulnak. De határozottan ellenzem azt a politikát, amely a minden irányítás és kontroll nélküli, politikailag céltalan migrációt támogatja. Én tehát a migráció szigorú kontrollját tartom irányadónak. Amit egyébként a törvények is kimondanak” – mondta.

Szerinte sokan értenek egyet vele, de az egyik fő probléma, hogy a médiában nem szólaltatják meg ezeket a hangokat, mert Németországban az újságírók nagyrészt zöldek és baloldaliak.

„A közszolgálati televízió fiatal újságíróinak 90 százaléka zöldnek és baloldalinak vallja magát”

– hangsúlyozta.

A pártjában a kancellárságért folytatott harcról azt mondta, Laschet jelöltsége miatt valóban többen kiléptek, mert a merkeli politikát folytatná, míg sokan irányváltást szeretnének.

Jelenleg a realista és konzervatív értékeket vallóknak nem igen maradt alternatívájuk, ő azonban örülne, ha a CDU visszatérhetne ehhez a profiljához.

De a legfontosabbnak azt tartja, hogy megakadályozzák, hogy a zöldek kancellárt állítsanak, vagy hogy ők nyerjék a választásokat. Szerinte ezzel a szocializmus felé haladnának. Hozzátette, hogy Európának nagy támogatója, mert önállóságunkat, identitásunkat megőrizni és a békét fenntartani a leghatékonyabban együtt tudjuk, nagyon fontos az együttműködés, azonban a központosított Európát ellenzi.

„Az európai bürokrácia az elmúlt tíz évben többször is csődöt mondott: a migrációs politikában, az euró megmentésében, a vakcinabeszerzésben. Sok döntést vissza kell adni a nemzetállamoknak, mert ezeket helyben sokkal jobban meg tudják oldani, mint egy tervgazdaság alapján működő, központi bürokrácia Brüsszelben” – mondta a politikus.

Az eredeti cikket és a rádiós interjút ide kattintva érheti el.

Tovább olvasom

Médiapiac

Átfogó kötet az Orbán-kormány intézkedéseinek az elemzéséről

Tudományágak szakértői vizsgálják az elmúlt tíz évet a Magyarország 2020 című tanulmánykötetben.

Közzétéve:

– A 2010 és 2020 közötti időszakot sokan az elmúlt száz év legsikeresebb időszakának nevezik. Ezt a megállapítást statisztikák, elemzések, nemzetközi összehasonlító vizsgálatok is alátámasztják. A Magyarország 2020 című tanulmánykötet ennek a mikéntjét firtatja a különböző látásmódú, szakterületén elismert szerzők írásainak segítségével – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. A tanulmánykötetet május 18-án 18 órától online mutatják be a Mathias Corvinus Collegium Facebook-oldalán.

A parlamenti és stratégiai államtitkár szerkesztőként állította össze kollégájával, Mernyei Ákos miniszteri biztossal a Mathias Corvinus Collegium kiadójánál nemrég megjelent, ötven tanulmányból álló, több mint ezer oldalas tanulmánykötetet. A mű többek között Lánczi András filozófus és egyetemi tanár; Navracsics Tibor és Stumpf István kormánybiztosok; Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora; Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora; Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítója; Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott volt kapitányának, valamint többek között az MCC és az NKE több kutatójának az írásait tartalmazza.

A felkért szerzők a 2010 óta tartó egységes tízéves időszakot olyan elméleti megközelítések mentén is vizsgálták, mint a geopolitika, államelmélet, demokráciaelmélet vagy alkotmányjog.

Az elméleti megközelítés mellett gyakorlati közpolitikai szempontok szerint is górcső alá kerül a vizsgált időszak, így olvashatunk rendvédelemről, energetikáról vagy a médiaszabályozás helyzetéről is. – Szerzőink tudása megkérdőjelezhetetlen, olyanokat kértünk fel, akik speciális pozíciójuknak köszönhetően érvényes és fontos gondolatokkal rendelkeznek az elmúlt tíz évről – mutatott rá Orbán Balázs, majd hozzátette: ezáltal a kötet nem kormányzati eredmények bemutatására, hanem az elmúlt tíz év dilemmáinak a felfejtésére koncentrál, leginkább a mostani világ trendjein és ideológiai törésvonalain keresztül.

A szemléletváltás a magyar modell alapja

Orbán Viktor a kötet ajánlásában azt írta, hogy a magyar modell sikere nem feltétlenül a külső tényezőknek, hanem a belső szemléletváltásnak köszönhető. A miniszterhelyettes ennek kapcsán elmondta, a magyar nemzet sosem tudott egy nagyobb, külső testvérnemzet szövetségére támaszkodni, és jelentős természeti erőforrásai sincsenek, így a kormánynak önálló működési modellt kellett létrehoznia Magyarország megújulása érdekében.

– A rendszerváltoztatást követően nehéz időszak következett, ugyanis előtte szuverenitásunk hosszú ideig korlátozott volt, továbbá történelmünk gyakori megszakítottságokkal terhelt, ami miatt régóta nem érvényesülhetett az eredeti magyar államműködési logika – hangsúlyozta, hozzátéve: éppen ezért ennek a politikai generációnak saját erejéből, szinte a nulláról kellett elkezdenie a munkát, miközben a posztkommunista struktúrák az informális politika, a gazdaság, kultúra és a média területén továbbra is domináns szerepet töltöttek be. – Az elmúlt tíz évből éppen ezért nem is elsősorban az egyes gazdasági vagy a társadalmi mutatók javulását, hanem a rendszerváltoztatást lezáró gondolkodásmódbeli átalakulást emelném ki.

– Ez az, amit ha a mostani és a következő generáció továbbvisz, akkor ez az évtized egy igazi sikeres magyar évszázad megalapozója lehet

– vélte a miniszterhelyettes.

Megírni a magunk történetét

Arra a kérdésünkre, hogy a digitalizáció korában mennyire releváns egy papíralapú könyv kiadása, az államtitkár úgy válaszolt: – Nekünk is meg kell írnunk a magunk történetét, összegyűjtve azoknak az embereknek a gondolatait, amiket értékesnek tartunk. Persze az interneten mindenki a rövid és figyelemfelkeltő tartalmakat fogyasztja nap mint nap, de ennek a korszaknak a megítélése pár évtized múlva nem ezen tartalmak visszakeresésén, hanem az ilyen kordokumentumok elemzésén múlik majd. Megítélésem szerint ez ugyanúgy lesz a jövőben is, mint ahogy volt száz évvel ezelőtt – szögezte le.

Nincs objektív társadalomtudomány

A miniszterhelyettes közölte, hogy

a kötet megközelítése nem semleges, hanem értékorientált,

de a mai világban s úgy általában is nehezen beszélhetünk mindentől független szemléletű társadalomtudományról. – Minden szerző saját értékválasztása, megközelítésmódja, illetve tudományos paradigmája alapján írta meg a gondolatait, így a szubjektivitás megkerülhetetlenné válik – jelezte Orbán Balázs, majd megjegyezte: ezen megközelítés kiszorítására tudományos irányzatok is tettek kísérleteket a XX. században.

– Ha valaki eltagadja az eltérő szemléletmódok érvényességét, és azt állítja, hogy csakis ő képes tökéletesen objektíven bemutatni az általa képviselt tudományterületet, azt ne higgyük el, hiszen ilyenkor az illetőnek biztosan hátsó szándékai vannak

– figyelmeztetett az államtitkár, hozzátéve: az ilyen megközelítés csupán a sekélyesség és a politikai lózungok zsákutcájába vezet. A miniszterhelyes arra is kitért, hogy a kötet célja egy átfogó kép kialakítása, de azt is elismerte, hogy ebben „vár még ránk tennivaló”. – Ugyan a nemzetpolitika, a demográfia, a munkaerőpiac átalakítása és a középosztály megerősítése, valamint a gazdasági szuverenitásunk megerősítése terén jelentős sikereket értünk el, de most nem szabad visszafordulni ahhoz, hogy egy igazán sorsfordító évszázaddal gazdagítsuk hazánkat – nyomatékosította, hozzátéve: a XXI. századi sikeres Magyarország ugyanis nincs még kész.

Tovább olvasom

Médiapiac

Letiltotta a Twitter, mert azt mondta, hogy egy férfi nem eshet teherbe

A nyugati világ szólásszabadságának újabb gyöngyszeme látott napvilágot a múlt héten.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Francisco José Contrerasnak, a sevillai egyetem jogfilozófia professzorának, a jobboldali Vox képviselőjének Twitter-oldalát fél napra felfüggesztette a platform, mert szerintük az a vélemény a gyűlöletbeszéd kategóriájába tartozik, hogy egy férfi nem eshet teherbe.

Francisco José Contreras azt merte írni, hogy egy férfi nem eshet teherbe, ugyanis nincsen méhe vagy petesejtje, amiért ideiglenes felfüggesztés jár a Twitter közösségi hálózaton, a platform szerint ugyanis egy ilyen kijelentés sérti a közösségi irányelveket, és a gyűlöletbeszéd kategóriájába tartozik. 

Contreras egy olyan bejegyzéshez kommentelt, amit ő maga osztott meg a közösségi médiában egy transgender férfiról, aki azt közölte, hogy apa lett, miután megszülte kislányát. 

Contreras egy május 11-i Facebook-posztban azt írta, hogy üzenetet kapott a Twittertől, melyben közölték, hogy megjegyzésével megsértette a gyűlöletbeszédre vonatkozó irányelveket. A spanyol politikus kénytelen volt törölni a megjegyzést, és gúnyosan megjegyezte, hogy ez már a fasiszta biológia, legközelebb megpróbálja azt, hogy 2×2 = 4. 

A Twitter arra is figyelmeztette a bevándorlásellenes párt tagját, hogy ismétlődő hibák esetén állandó felfüggesztésre számíthat – írja a Fox News. 

A spanyol politikus azt nyilatkozta a LifeSite Newsnak, hogy nem fogják engedni, hogy a Twitter egy eltorzult és antropológiailag helytelen világképet kényszerítsen rájuk, és továbbra is az igazságot fogják mondani, ugyanis nem lehet a biológiai alapigazságot gyűlöletbeszédnek tekinteni. 

A Twitter már a januári választások alkalmával is letiltotta a párt hivatalos oldalát 24 órára, amiért a magas bűnözési rátát összefüggésbe hozták az észak-afrikai bevándorlókkal – számolt be az Origo

Tovább olvasom