Kövess minket!

Médiapiac

Rúzsa Magdival és Tóth Gabival készül a Hír TV június 4-re

A csatorna szerkesztői azt ígérik, a nemzeti összetartozás napján térben és időben bejárják a Kárpát-medencét, és most először élőben közvetítik a csíksomlyói nyeregből a szentmisét.

Borítókép: A Hír TV logója, forrás: Facebook / Hír TV

A Hír TV ünnepi műsora június 4-én 10 és 15 között kerül képernyőre. A csatorna ismert arcai, M. Dobos Marianne és Gerhardt Máté beszélgetnek majd vendégeikkel határon innen és túl.

A magyar történelem egyik legtragikusabb napján – amely idén egyben egyházi ünnep is – közéleti szereplők, határon innen és túl élő magyarok vallanak majd arról, mit jelent számukra az összetartozás.

“Feszes műsor lesz” – mondta M. Dobos Mariann, aki egyben a műsor egyik szerkesztője, ötletgazdája is. “Részt kaphattam a 300 perces  élő műsor kitalálásában, leszervezésében – ez fantasztikus lehetőség volt! Ötleteimmel, kapcsolataimmal tudok segíteni. Rengeteg, óránként 8-10 interakcióval készülünk: kapcsolással, helyszín- és témaváltással. Öt-hat perces beszélgetéseket tervezünk, lesznek előre rögzített interjúk is, ezek váltják majd egymást” – tette hozzá M. Dobos Mariann.

Fő helyszín a stúdió, ahol Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese beszél majd 10-től 11-ig, majd őt váltja Horváth Zoltán terézvárosi plébános, aki a mise végéig, 13.30-ig lesz a Hír TV vendége.

A Hír TV stúdiójába várják a vajdasági Kishegyesről származó Rúzsa Magdit 11 órára, Tóth Gabit pedig kapcsolják.

Az Össznemzeti Zarándokvonat másfél ezer igaz szívű magyarjával együtt utazik majd a Hír TV stábja: a nézők által jól ismert, egyéni, különleges hangulatú tudósításokkal jelentkező Illés Péter tudósít majd a fizikai és lelki utazásról.

“Pünkösdkor, a járvány okozta két év kényszerszünet után, ismét elindul Székelyföldre a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz. Mi, másfél ezer anyaországi zarándok félmillió magyar-székely honfitársunkkal együtt veszünk részt a csíksomlyói szentmisén, ők pedig másnap eljutnak a történelmi Magyarország egykori határára, a Budapestről 700 kilométerre fekvő Gyimesekbe is”

– tette hozzá Illés Péter. 

„Trükkös lesz a Szentmise közvetítése 11.30 és 13.30 között” – árulta el Zámodics Attila, a műsor másik szerkesztője, aki hozzátette:

“Meglepetéssel is készülünk: a központi állami ünnepség idén Sátoraljaújhelyen lesz, ahol a Rákóczi Szövetség rendezvényén Novák Katalin köztársasági elnök mond majd beszédet, és ez időben sajnos pont egybeesik a szentmisével.”

Az Ukrajnában zajló háború szomorú aktualitást ad az emlékező műsorfolyamnak: Fél kettő után Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét és Pesty Lászlót várják a stúdióba. A 300 percen keresztül tartó műsorban kapcsolnak a nemzet főterére, a budapest Kossuth Lajos térre. Papp Ágota a Parlamentből számol majd be a nemzeti összetartozás napjához köthető rendezvényekről. Ágota élőben mutatja majd be az Európa és a világ legszebb épületének választott, frissen átadott Néprajzi Múzeumot is, ahol az összmagyarság kultúrkincsét őrzik. 

„A Néprajzi Múzeum jelkép” – nyilatkozta Velkovics Vilmos, a Hír TV hír-főszerkesztője, hozzátéve: „Annak a jelképe, hogy a nemzeti értékeinket felmutassuk saját magunk és az egész világ számára. Ilyenek vagyunk. Pontosabban ilyenek is. Mert Sepsiszentgyörgytől Hidegségig sokszínű a magyar nemzet.”

A nézők a képernyőn láthatják majd a Rákóczi Szövetség rendezvényét, ahol Kövér László mond beszédet, és a szerkesztők kapcsolnak majd a diaszpórában élő magyarokhoz, Kanadába és Németországba is.

Médiapiac

Folytatódik a ferencvárosi balos médiaháború

Baranyi Krisztina polgármester azt nevez ki a kerületi médiacég élére, aki neki kedves és szimpatikus – reagált nyilatkozta újságírói megkeresésre Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP IX. kerületi képviselője a ferencvárosi médiabotrány legújabb fejleményeivel kapcsolatban. Hagymási Zoltán leváltott ügyvezető véleménye szerint a kerületi vezetés nagy problémát okozott a konfliktussal.

Közzétéve:

Borítókép: Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, fotó: MTI/Balogh Zoltán

– Mindenképpen fordulatot jelent, ha Hoffmann György, Kálmán Olga DK-s országgyűlési képviselő férje visszalépett attól, hogy ő legyen a ferencvárosi önkormányzat által működtetett médiacég vezetője – reagált a Magyar Nemzetnek Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP ferencvárosi képviselője arra a hírre, miszerint újabb fordulatot vett a kerületi baloldali médiaháború. A lapnak nyilatkozva kiemelte:

Baranyi Krisztina polgármester képtelen a kompromisszumra, és bár azt hirdeti, hogy független sajtót szeretne, mégis azt nevez ki a kerületi médiacég élére, aki neki kedves és szimpatikus.

Mint ismert, az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Ferencvárosi Média Kft. ügyvezető igazgatója, Hagymási Zoltán elbocsátotta a 9 Magazin főszerkesztőjét, Vágvölgyi B. Andrást szerződésszegés miatt. Ferencváros baloldali pártok által támogatott független polgármestere az esetre a Facebook-oldalán akkor úgy reagált: erről a szándékról előzetesen őt nem értesítették. Kijelentette, hogy Hagymási komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon küldte el Vágvölgyit, ezért javasolta az akkori cégvezető felmentését.

Utóbb kiderült: az ellenzéki képviselőknek sikerült elérniük, hogy Hoffmann György televíziós szakember kerüljön Hagymási helyére. Baranyi ugyanakkor ellenezte a Gyurcsány-párthoz kötődő médiaszakember kinevezését.

A Magyar Nemzet megkereste Hagymási Zoltánt, a leváltott ügyvezetőt, aki a lapnak kifejtette: nem érzi árulásnak az elbocsátását. Szerinte itt a nagyobb probléma az, amit az önkormányzat ezzel okozott: a cég alkalmazottai ugyanis még mindig a pénzüket várják. Hozzátette: mivel a polgármester azt hangoztatta, hogy független médiát szeretne, nem érti, később miért nehezményezte nála, hogy nem értesítette őt Vágvölgyi B. András leváltásáról.

Átmeneti megoldásként Bencsik Márta, a felügyelőbizottság elnöke lenne a vezetője a ferencvárosi médiacégnek. Baranyi csak akkor hajlandó ebbe belemenni, ha az ideiglenes vezető vállalja, hogy Vágvölgyi B. Andrást 2024 ­végéig foglalkoztatja. Azt nem tudjuk, hogy ez a lépés mennyire illik bele a polgármester médiaszabadságról alkotott elképzeléseibe, hiszen ezúttal ő diktálna a testületnek a kerület vezetőjeként. Nem mellékes körülmény, hogy Vágvölgyi többmilliós sérelemdíjat és az elmaradt munkabér kifizetését is követeli a ferencvárosi önkormányzattól – írja a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom

Médiapiac

Újra lebukott a Telex

A háború kitörése óta a baloldali sajtó a konfliktusba történő beavatkozás lelkes szószólójaként, majd később az Oroszország-elleni szankciók legnagyobb híveként próbálta meg befolyásolni a magyar közvéleményt. Míg a magyar kormány árstopokkal védi meg a magyar embereket a háborús infláció következményeitől, addig a baloldali újságírók mindent megtesznek, hogy kisebbítsék ezen intézkedések hatásosságát – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Közzétéve:

Az alábbi friss példán keresztül pedig újból bepillantást nyerhetünk a baloldali médiumok működésébe, amelyek amellett, hogy a hétköznapi emberek életének legapróbb döntéseibe is beleszólnának, a fake news-gyártásban is élen járnak – olvasható a cikket szemléző Magyar Nemzet hasábjain. 

A legutóbbi kormányinfón a 444-től a Telexhez igazolt Sarkadi Zsolt arról értekezett hosszasan, hogy a kormány miért nem kéri az embereket arra, hogy megváltoztassák fogyasztási szokásaikat/kezdjenek el spórolni/ utazzanak kevesebbet.

Ezután az újságíró azt a kérdést szegezte Gulyás Gergelynek, hogy miért nem ingyenes Magyarországon a benzin?

A miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában kiemelte, hogy az emberek életére olyan nagymértékben van hatással a háborús infláció, hogy „ahol ettől meg lehet őket óvni, azt tegyük meg.” Tehát a hatóági áras üzemanyag bevezetése és fenntartása egy jó intézkedés, hiszen ennek köszönhetően nem szabadítjuk rá az egyszeri fogyasztókra a magas piaci árakat.

Ezzel itt véget is érhetne a történet, ha a Telex pár napra rá nem jelentetett volna meg egy olyan cikket, amelyben azt sugallják, hogy Gulyás Gergely ingyen adná a benzint, pedig a bolygó védelme érdekében a spórolásra kellene ösztönöznie az embereket.

„Gulyás ingyen is adná a benzint, pedig inkább az autózás visszaszorításán kellene ügyködnie” – áll a telexes cikk címében a félrevezető, Gulyás Gergelynek tulajdonított állítás.

Az alábbi videón (2:35 percnél) látható, hogy az ingyen benzin kérdését a Telex újságírója vetette fel, és nem Gulyás Gergely javasolta. Sőt, félig viccesen reagált a felvetésre, megemlítette, hogy azokban az országokban ingyenes az üzemanyag, amelyek kőolaj-nagyhatalmak.

Ez a videó és az azt követő cikk az egyik legjobb példa arra, hogy milyen elvtelen módszerekkel operál a baloldali média. 

Ha már a szankciók iránt lelkesedő baloldali médiáról beszélünk, akkor érdemes megemlítenünk azt az ominózus esetet is, amikor az egyik 444-es újságíró arról beszélt az ATV-ben, hogy az Oroszország ellen bevezetett gazdasági intézkedések nekünk, magyaroknak is kell hogy fájjanak. Meglepő módon akkor is az olajembargóról volt szó.

A 444-es Vég Márton úgy fogalmazott, hogy „jelenleg olyan szankciót nem lehet bevezetni, amely nem fájna. Szerintem egy kicsit muszáj, hogy fájjon nekünk is. (…) Nyilván Európának fájni fog és Magyarországnak is fájni fog. Gazdasági visszaesést okoz, inflációt okoz és a GDP is visszább fog esni, de morálisan ezt tartom helyesnek!”

– emlékeztetett rá a Tűzfalcsoport.

Tovább olvasom

Médiapiac

Brutálisan veszteséges a Disney+

Közel egy milliárd dollár a streamingszolgáltató vesztesége, a veszteség mértéke 50 százalékot emelkedett tavaly óta.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szerdán éjjel jött ki a Disney+ harmadik negyedéves pénzügyi jelentése. A streamingszolgáltatóhoz tartoznak a Disney, Pixar, Marvel, Star Wars valamint a 20th Century Foxhoz tartozó filmek. Az előfizetők száma 137,7 millióról 152,1 millióra növekedett, az ebből származó bevétel is nőtt 23 százalékot, viszont a nettó veszteség a tavalyi 0,6 milliárdról 0,9 milliárdra nőtt, közel 50 százalékkal.

A veszteség növekedésnek hátterében a saját gyártású produkciók számának valamint ezek gyártási költségeinek emelkedése áll.

Növekvő veszteség = Áremelés

A növekvő veszteségek miatt a Disney+ anyavállalata egy nem túl meglepő megoldást eszelt ki: árat emelnek – számolt be róla a Mandiner.

A hazánkat és Európát érintő új árakról még nincsen információ, viszont az Egyesült Államokban a korábbi $7.99-től $10.99-re emelnek valamint bevezetnek egy új, reklámokkal tarkított csomagot $7.99-ért.

Tovább olvasom