Kövess minket!

Médiapiac

Rockzenei műsor indult a Petőfi Rádióban

Már nemcsak Nagy Feró a Petőfi Rockkal, hanem a HammerWorld zenei magazin egyórás műsora is várja a műfaj kedvelőit a Petőfi Rádióban vasárnaponként.

Pixabay

A tavaly megújult Petőfi Rádió valamennyi zenei műfajt felvette repertoárjába, így a legújabb popzenék mellett az underground és az elektronikus szcéna előadói is feltűntek a kínálatban, amely júniustól egy aktuális műfaji trendeket és érdekességeket felvonultató műsorral egészül ki – közölte az MTVA. 

A csatorna a Beatrice Kossuth-díjas frontembere, Nagy Feró és a Petőfi Rock című műsora előtt, a nagymúltú hard rock és heavy metal magazinnal, a HammerWorlddel közösen, új rockzenei műsort indított. A Petőfi Rock x HammerWorld aktualitásokkal és a magazinból is megismert rovatokkal, interjúkkal jelentkezik vasárnaponként 19 és 20 óra között.

“Kortárs, progresszív könnyűzenei adóként keressük a szakmai kapcsolódásokat, amelyek által naprakészen, magas minőségben kiszolgálhatunk olyan közönségigényeket is, amelyek kifejezetten egy stílusra, hangzásvilágra koncentrálnak. Ez a szándék hívta életre a Petőfi és HammerWorld együttműködését. A magyarok érzelmi és zenei világától, nagyon nem állnak távol a keményebb műfajok, a HammerWorld magazin léte és sikerei is ezt bizonyítják. Azzal, hogy ebben a műsorban összebútoroztunk, csatornát nyitottunk az elképesztő szakmai és műfaji tudással rendelkező HammerWorld szerkesztői gárda az általuk képviselt zenei világ és hallgatók között” – részletezte az együttműködés létrejöttét Béli Ádám, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

Petőfi Rock x HammerWorld műsorvezetője, Cselőtei László, a HammerWorld magazin alapítója és vezető szerkesztője lesz. A médiaszakember számára nem ismeretlen műfaj a rádiózás; az ő nevéhez fűződik a Petőfi Rádió 1990 és 1994 között készült Heavy Metal Híradó című műsora.

Olyan zenéket válogatunk a szinte végtelen kínálatból, amelyek tele vannak dallamokkal, érzelmekkel, könnyen befogadhatóak és szerethetőek. Célunk, hogy bemutassuk, milyen sokszínű ez a világ itthon és külföldön egyaránt, milyen értékeket rejt zene és szövegek szempontjából

– fogalmazott Cselőtei László, akinek műsorvezetőtársa Pintér Miklós, a Grungery és a HammerWorld magazin szerkesztője lesz.

„A Petőfi Rádió programigazgatóságának nyitottsága egy új kezdetet jelenthet a hazai kemény zenei színtér számára. Rengeteg az új, fiatal banda, a naptárak tele vannak a műfaj képviselőinek fellépéseivel, a magyar rock- és metalrajongók gond nélkül töltik meg a legnagyobb koncerthelyszíneket Budapesten és vidéken. A műsorban hozzájuk és a más irányból érkező, nyitottabb zenehallgatókhoz fogunk szólni. Sztorikban, a zenekarokhoz kapcsolódó történetekben nem lesz hiány, szórakoztató formában, első kézből fogjuk tálalni az újdonságokat a hazai és nemzetközi rock és metal színtérről”- tette hozzá Pintér Miklós, a Petőfi Rock x HammerWorld műsorvezetője.

Borítókép: illusztráció

Médiapiac

Jászai Gellért az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a 4iG vállalatcsoportot

Fekete Péter a vállalatcsoport vezérigazgatójaként és Linczényi Aladin az igazgatóság alelnökeként segítik az elnöki munkát.

Közzétéve:

Borítókép: A 4iG Nyrt. informatikai-technológiai vállalat székháza a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utca 8. szám alatt, fotó: MTVA/MTI/Róka László

A 4iG Nyrt.-nél szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A tájékoztatás szerint Fekete Péter a vállalatcsoport vezérigazgatójaként és Linczényi Aladin az igazgatóság alelnökeként segítik az elnöki munkát és ellátják a 4iG csoport operatív irányítását.

A 4iG igazgatósága szerdán döntött a vállalatcsoport stratégiai, üzleti és operatív irányításának átalakításáról, amelynek célja az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása.

A 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei szerdán délután 0,66 százalékkal, 754 forintra gyengültek, a papírok árfolyama egy éven belül 632 és 1134 forint között változott.

Tovább olvasom

Médiapiac

Elhunyt Várhelyi András újságíró, volt országgyűlési képviselő

Az újságíró, költő, író, volt kisgazda országgyűlési képviselő 69 éves volt – közölte a család az MTI-vel.

Közzétéve:

Várhelyi András 1953-ban született a Heves megyei Szilvásváradon. 1978-ban szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karán, 1982-től tanársegéd volt az ELTE római jogi tanszékén, ezzel párhuzamosan színikritikusként, publicistaként írt. 1986-ban bölcsészdiplomát szerzett, és abban az évben nevezték ki egyetemi adjunktusnak az ELTE római jogi tanszékén.

1991-ben az akkor induló Új Magyarország című napilap igazgatójaként dolgozott, majd a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium szóvivője lett, 1992 őszétől pedig a Miniszterelnökségen dolgozott.

1994 őszén belépett a Magyar Demokrata Fórumba, de nyolc hónap után elhagyta a pártot és 1995 júniusában a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt elnöki főtanácsadójaként a kisgazda kabinetrendszer felépítésén dolgozott.

Az 1998-as országgyűlési választáson az FKGP jelöltjeként választották képviselővé, de 2001-ben kizárták a pártól. 2002-ben függetlenként indult, azonban nem szerzett mandátumot.

A család tájékoztatása szerint Várhelyi András hosszan tartó, súlyos betegség után augusztus 9-én hunyt el.

Tovább olvasom

Médiapiac

Rangos elismerést kapott Juhász Judit rádiós újságíró

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazták Juhász Judit rádiós újságírót, Székesfehérvár civil díját kedden adták át.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke az ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy “az igazi érték megmarad, az igazi érték időtálló”. Azt mondta, a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, az, hogy olyan ember kapja a díjat, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.

Hozzátette: olyan embereket akartak díjazni, akik életükkel, helytállásukkal, küzdelmeikkel, a maguk állhatatos törekvéseivel mindig képesek voltak a Szent István-i, maradandó értékrend mellett kiállni.

A díjazottat Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára méltatta. Ismertette: Juhász Judit a közgazdász diploma megszerzése után elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetségének újságíró-iskoláját, szakmai pályafutását a Magyar Rádiónál kezdte, ahol csaknem két étvizeden át szerkesztő-riporterként, majd főmunkatársként dolgozott.

Az első szabadon választott magyar kormánynak négy évig szóvivője, majd a Westel Rádiótelefon Kft. PR-igazgatója, később a Magyar Rádió műsorokért felelős alelnöke volt. 2001-től a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtófőnöke, ezt követően a Magyar Katolikus Rádió alapítója és vezérigazgató-helyettese.

A Kazinczy-, Pethő Sándor- és Prima-díjas újságíró munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével ismerték el. A Magyar Művészeti Akadémia köztestületté válását követően az akadémia első sajtófőnöke, szóvivője lett. Elhivatott közéleti, közművelődési tevékenysége közül külön méltatást érdemel az Anyanyelvápolók Szövetségének kötelékében végzett áldozatos munkája, mely szervezetnek 2013 decembere óta elnöke, valamint meghatározó személyisége, alelnöke a Magyar Örökség Díjbizottságának is – ismertette az államtitkár.

Soltész Miklós kiemelte: a Szent István-díj a keresztény emberek elkötelezettségét is díjazza, az olyan keresztény emberekét, akik vállalják hitüket a nyilvánosság előtt, ahogyan az Juhász Judit tette és teszi.

Juhász Judit megmutatta – folytatta az államtitkár -, hogy a médiában lehet úgy is dolgozni, hogy “nem durva és közönséges az ember, nem a szennyet terjeszti, pláne nem abból akar népszerűséget szerezni”. “Lehet úgy is érdekes az ember, hogy a szépet mutatja be szelíden és nem harsányan mondja el az igazát” – fűzte hozzá, megjegyezve, “keresztényként igazunkért bátran kiállni a médiában is lehet”.

Ez jellemzi Juhász Juditot. Ez a bátorság és szelídség, egyben határozottság jellemezte a politikában is – mondta.

Soltész Miklós felidézte: a rendszerváltás időszaka bonyolult és összetett volt, tiszta törekvésekkel és gazemberekkel. Úgy fogalmazott:

“Tudjuk, milyen nehéz volt nap mint nap kiállni kormányszóvivőként mindenki elé. A kommunizmus emlőin nevelkedett, de néhány hónap alatt dörzsölt liberális újságírókká vedlettek elé kiállni, akik lázítottak, történelmet hamisítottak, szerecsent mosdattak (.) és jó embereket hurcoltak meg.”

Az államtitkár megköszönte Juhász Juditnak, hogy megmutatta, “ha felkészültek vagyunk, nincs mitől félnünk, ha tudjuk és hisszük az igazunkat, nincs mitől félnünk, bármilyen hangos is a farkasfalka csaholása, (…)  keresztény hitünk mindenben megerősít”. Soltész Miklós hozzátette: “harminc évvel később, ma is hangos az ellen”, amely “kétezer éves igazságot, a teremtett világ valóságát akarja felülírni, a krisztusi békét, a nemzetek közötti egységet akarja ma is szétrombolni”. “A válaszunk megvan, és azt is tudjuk, hogyan” – jelentette ki az államtitkár.

Tovább olvasom