Kövess minket!

Médiapiac

Rádióműsorokat támogat a Médiatanács

A helyi és körzeti rádiók 43,7 millió forint támogatásban részesültek. A sikeresebb pályázatok érdekében tájékoztatót is készített a testület.

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában a helyi és körzeti rádióknak kiírt idei műsortámogatási pályázat harmadik fordulójában 16 rendszeresen jelentkező rádiós szolgáltató-, illetve hírműsor készítése közel 43,7 millió forint finanszírozási hozzájárulásban részesül.

A kisközösségi rádiók közül sikerrel pályázott a mezőtúri Pont Rádió (Hírpont), a székesfehérvári Alpha Rádió (Alpha hírek, illetve Fehérvári mozaik), a gyomaendrődi Rádió Sun (Gyomaendrődi Hír Mix, illetve 7 Nap), valamint a berettyóújfalui Berettyó Rádió (Helyi aktuális). A helyi és körzeti rádiók közül támogatást kapott a pécsi 99,4 Rádió 1 (Baranyai mozaik), a békéscsabai Mega Rádió (Napló), illetve a békés megyei Csaba Rádió (Ez történt, illetve Velünk történt), az Érd FM 101,3 (Zónázó, illetve Köztünk marad), a tiszafüredi Tisza-tó Rádió (Tisza-tavi hírek), a siófoki Part FM (Déli hírpercek), a szombathelyi ISIS Rádió (Háttér), valamint a miskolci Európa Rádió (Régió krónika). Ehhez kapcsolódóan – a negyedik fordulóra január 6-án beadható pályázatok sikerességének ösztönzésére – a pályázatot a Médiatanács megbízásából lebonyolító Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a pályázati anyagok típushibáiról külön közleményt tett közzé honlapján. A Médiatanács a 2011 óta összesen közel 1,4 milliárd forinttal támogatott 476 rádiós műsorszám révén hatékonyan ösztönzi a helyi informálódást, a hallgatók lakóhelyének, régiójának közéleti ügyeivel kapcsolatos tájékoztatást.

Médiapiac

A közmédia is csatlakozik a gödöllői természetfilm fesztiválhoz

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna.

Közzétéve:

Borítókép: A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál molinója a gödöllői kastély kerítésén, fotó: MTI / Máthé Zoltán

Helyszíni bejelentkezésekkel csatlakozik az M5 kulturális csatorna a pénteken kezdődő gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválhoz.

Az eseményről helyszíni bejelentkezésekkel informálja nézőit a közmédia május 27. és 29. között. A cél az, hogy a képernyő előtt ülők mindennapjaikban tegyenek hatékony lépéseket a természetvédelemért és a fenntarthatóságért – közölte az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna. A természetfilmes forgatag aktualitásairól Galán Angéla és Hamar Donát műsorvezető számol be, ők a csatorna közösségimédia-oldalán online is időről időre bejelentkeznek a fesztivál történéseiről.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új vezérigazgató az Invitech élén

A tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja el Bőthe Csabától, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Közzétéve:

Az Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója július 1-jétől Bőthe Csaba – közölte a telekommunikációs társaság az MTI-vel.

Az új vezető Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A közlemény szerint

Bőthe Csaba tapasztalt szakember, akitől a tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Az Invitech 2021-ben került a 4iG tulajdonába. A tranzakció indoklása szerint a társaság stratégiai fontosságú eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén, szolgáltatásaiban és infrastruktúrájában jelentős növekedési lehetőségek rejlenek.

Utolsó nyilvános beszámolója szerint a budaörsi központú Invitech 2019-ben több mint 26 milliárd forint, 2020-ban majdnem 25 milliárd forint árbevétellel zárt. Az éves eredmény eközben 451 millió forintról 3,1 milliárd forintra nőtt.

Tovább olvasom

Médiapiac

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki az NMHH

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelenül közzétett politikai reklámok miatt.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a megrendelő megnevezésének és a megkülönböztető figyelemfelhívás hiánya miatt rótták ki a bírságot a Médiatanács e heti ülésén. A tanács helytelenül közvetített virtuális reklám miatt is figyelmeztette a szolgáltatót.

Azt írták: a testület hatósági ellenőrzésen vizsgálta a TV2 szolgáltatóját és 2,062 millió forintos bírságot rótt ki rá. A csatornán februárban pillanatreklámként és reklámként leadott, “Digitalizáció” és “Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként összesen 1031 esetben leadott közleményeket a tartalmuk alapján politikai reklámként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a megrendelő egyértelmű megnevezésével. A két közlemény üzenetével, szín- és formavilágával a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatta – tették hozzá.

A testület emellett figyelmeztette a szolgáltatót, mert szintén februárban az Exatlon Hungary című műsorban közzétett, a Szerencsejáték Zrt. Tippmix játékát népszerűsítő virtuális reklám kezdetekor és végén nem szerepelt figyelemfelhívó jelzés.

Beszámoltak arról is, hogy médiatanács 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Best FM szolgáltatójára, amiért egy februári adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb hírt tett közzé.

Tovább olvasom