Kövess minket!

Médiapiac

Pénteken visszatér a Bumeráng

Rádióban egyelőre nem, hetilap formában azonban már ezen a héten találkozhatnak a fogyasztók Bochkorékkal. Ambíciózusak a céljaik, ezt mutatja a manapság brutálisnak számító 150 ezres példányszám is. Október 12-én rajtol a hetilap, amelybe nagyságrendileg közel 100 millió forintot toltak be.

Október 12-én visszatér a Bumeráng, igaz, nem a rádióban, hanem hetilap formájában. A “prémium bulvárlapként” pozicionált magazint a Bumeráng Média Kft. adja ki, melynek 90 százalékban a Geomédia, 10 százalékban pedig Földes Ádám, a NeoFM korábbi vezérigazgatója a tulajdonosa, aki egyben a Bumeráng Média ügyvezetője.

A lapon 20 fős, kifejezetten a Bumerángnak szentelt szerkesztőség dolgozik. A főszerkesztői feladatokat Sándor Anikó látja el, mellette szerkesztőként dolgozik Nichs Andrea, aki 12 év után igazolt át a Story magazintól. A képszerkesztő Pintér Márta fotóművész, a művészeti vezető pedig Széchényi Ádám lett.

A közlés szerint Boros Lajos és Bochkor Gábor “őrangyalként” lebegnek a szerkesztőség felett, ami praktikusan valamiféle tanácsadó, kreatív szerepnek feleltethető meg, illetve a tartalmak előállításában is részt vesznek. Emellett feladatuk, hogy a tartalom ne távolodjon el a “Bumeráng márka értékeitől”.

A tartalom ugyanakkor nem kizárólag Bochkorékra épül, mivel szeretnének a rádióműsor korábbi 1,2 millió hallgatóján túl is olvasókat szerezni. A prémium jelleg nemcsak a lap megjelenésében tükröződik majd, hanem a tartalomban is: nem kizárólag bulváros, hanem “bumerángosan tálalt” közéleti, közérdeklődésre számot tartó kérdésekkel is szeretnének foglalkozni.

A kezdő példányszám 150 ezer lesz, ez még változhat, olyan 6-8 hónapos időtávon kell beállnia a stabil példányszámnak. A fedezeti pont valahol 60-70 ezer példányszám táján van, ám Földesi Ádám szerint “ambíciózusabbak a céljaink”. A hetilap 220 forintba fog kerülni és 48+4 oldalon jelenik meg.

A hirdetés-értékesítésért a Geomédia felel. Földes elmondta: az első számban már lesznek hirdetések, olyanok is, amelyekért már ténylegesen fizettek a márkatulajdonosok. Szavaiból az derült ki, hogy alapvetően a fogyasztóktól érkező – terjesztési – bevételben bíznak, de úgy látja a reklámpiacon is van keresnivalójuk.

A lap elindítása elsőre elég meredek vállalkozásnak tűnik, ám az ügyvezető elmondta: komolyan tanulmányozták a versenytársak, azaz a bulvármédia piacát, illetve a Neo FM rádióhallgatóinak összetételét egyaránt, így megalapozottnak tartja a piacralépést, amely tájékoztatása szerint első körben 100 millió forint közeli összeget emésztett fel.

A hetilap Bochkorék állítása szerint nem új ötlet, korábban, már a slágeres csúcsidőkben is gondolkodtak a Bumeráng márka új platformokon való megjelenésében, de most érkezett el az idő, aminek a rádióműsor augusztus 6-i búcsúja csak plusz lökést adott.

Hozzátették: nem tettek le arról, hogy rádióban is visszatérjenek, erről még tárgyalások folynak, ahogyan az esetleges televíziós láb elindításáról is. Az online felület egyelőre alapjáraton megy, december vége-január eleje előtt nem várható rajta komolyabb tartalomgyártás, a Bumeráng új site-jával Földes szerint még sok munka lesz.

Médiapiac

A közmédia is csatlakozik a gödöllői természetfilm fesztiválhoz

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna.

Közzétéve:

Borítókép: A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál molinója a gödöllői kastély kerítésén, fotó: MTI / Máthé Zoltán

Helyszíni bejelentkezésekkel csatlakozik az M5 kulturális csatorna a pénteken kezdődő gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválhoz.

Az eseményről helyszíni bejelentkezésekkel informálja nézőit a közmédia május 27. és 29. között. A cél az, hogy a képernyő előtt ülők mindennapjaikban tegyenek hatékony lépéseket a természetvédelemért és a fenntarthatóságért – közölte az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna. A természetfilmes forgatag aktualitásairól Galán Angéla és Hamar Donát műsorvezető számol be, ők a csatorna közösségimédia-oldalán online is időről időre bejelentkeznek a fesztivál történéseiről.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új vezérigazgató az Invitech élén

A tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja el Bőthe Csabától, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Közzétéve:

Az Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója július 1-jétől Bőthe Csaba – közölte a telekommunikációs társaság az MTI-vel.

Az új vezető Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A közlemény szerint

Bőthe Csaba tapasztalt szakember, akitől a tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Az Invitech 2021-ben került a 4iG tulajdonába. A tranzakció indoklása szerint a társaság stratégiai fontosságú eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén, szolgáltatásaiban és infrastruktúrájában jelentős növekedési lehetőségek rejlenek.

Utolsó nyilvános beszámolója szerint a budaörsi központú Invitech 2019-ben több mint 26 milliárd forint, 2020-ban majdnem 25 milliárd forint árbevétellel zárt. Az éves eredmény eközben 451 millió forintról 3,1 milliárd forintra nőtt.

Tovább olvasom

Médiapiac

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki az NMHH

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelenül közzétett politikai reklámok miatt.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a megrendelő megnevezésének és a megkülönböztető figyelemfelhívás hiánya miatt rótták ki a bírságot a Médiatanács e heti ülésén. A tanács helytelenül közvetített virtuális reklám miatt is figyelmeztette a szolgáltatót.

Azt írták: a testület hatósági ellenőrzésen vizsgálta a TV2 szolgáltatóját és 2,062 millió forintos bírságot rótt ki rá. A csatornán februárban pillanatreklámként és reklámként leadott, “Digitalizáció” és “Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként összesen 1031 esetben leadott közleményeket a tartalmuk alapján politikai reklámként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a megrendelő egyértelmű megnevezésével. A két közlemény üzenetével, szín- és formavilágával a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatta – tették hozzá.

A testület emellett figyelmeztette a szolgáltatót, mert szintén februárban az Exatlon Hungary című műsorban közzétett, a Szerencsejáték Zrt. Tippmix játékát népszerűsítő virtuális reklám kezdetekor és végén nem szerepelt figyelemfelhívó jelzés.

Beszámoltak arról is, hogy médiatanács 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Best FM szolgáltatójára, amiért egy februári adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb hírt tett közzé.

Tovább olvasom