Kövess minket!

Médiapiac

Nyert a K&H Gyógyvarázs

A K&H gyógyvarázs program az elmúlt 13 évben a gyermekegészségügy számára nyújtott folyamatos támogatás és a társadalom széles körének bevonása elismeréseként elnyerte a Magyar Adományozói Fórum által megítélt Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program első helyezését.

A program emellett Az Év Társadalmi Befektetési Programja, a Legsikeresebb Partneri Együttműködés és a Leginnovatívabb Támogatói Program kategóriákban is díjat, illetve elismeréseket kapott.

A K&H vezető pénzintézetként fontos feladatának tekinti, hogy ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállaljon, főként négy területen, amelyek a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség. Ez utóbbi ernyője alatt a gyermekegészségügy kiemelt figyelmet kap, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalma teljesebb életet élhessen – áll közleményükben.

Társadalmi felelősségvállalási stratégiánk kialakításakor, több mint 10 évvel ezelőtt, egy kutatást végeztünk, ami azt mutatta, hogy az emberek az európai átlaghoz képest nehezebb helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartják a legfontosabbnak. Ez alapján egy olyan komplex programot kívántunk létrehozni, amely amellett, hogy hosszú távon segítséget nyújt a gyermekegészségügyi intézményeknek, országszerte megmozgatja az önkéntes, segítségnyújtásra kész embereket, és munkatársainkat is büszkeséggel tölti el

– mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója a díj átvételekor.

A Magyar Adományozói Fórum által megítélt Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program első díját elnyerő K&H gyógyvarázs program 2004-ben indult, és kezdetben egy országos műszerbeszerzési pályázatot foglalt magába, amelynek célja, hogy a magyar kórházakat és mentőállomásokat korszerű eszközökkel lássa el, így könnyítve meg a kis betegek kórházi létét és egyben az egészségügyi dolgozók munkáját is. Az elmúlt 13 év alatt eddig 336 intézmény gazdagodott összesen 577 millió forint értékű orvosi berendezéssel és műszerrel. Az elnyert műszerekkel – amelyek sok helyen 30 éves gépek helyére érkeztek – évente körülbelül 800 ezer gyerek gyógyulhat gyorsabb, hatékonyabb eszközökkel.

Azt gondoljuk, hogy a gyerekek testi gyógyulása mellett a lelki épségükre is figyelmet kell fordítani, ezért 2013-ban kiegészítettük programunkat a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programelemmel. Ennek keretében jelenleg már az ország 49 kórházában olvashatnak, illetve a K&H online mesetárba feltöltött videón keresztül 40 kórházba küldhetnek mesét azok az önkéntes „K&H mesedoktorok”, akik egy-egy vidám történettel szeretnének segíteni abban, hogy a kórházban töltött idő gyorsabban és vidámabban teljen a gyermekek számára. Eddig több mint 41 ezer önkéntes regisztrált, és közel 12000 meseolvasás valósult meg, míg a közel félezer mesevideót eddig több mint 50.000 alkalommal nézték meg a kis betegek – mondta el Horváth Magyary Nóra.

A K&H Gyógyvarázs sokszínűségét és széleskörű társadalmi hatását az évek alatt fokozatosan erősítette, hogy minden évben újabb és újabb elemmel bővül a program, a támogatandó intézmények, az önkéntesek, saját dolgozóink és a közreműködő cégek egyre szélesebb körének bevonásával. Műszerbeszerzéseinket rendszeresen segítik dolgozóink, akik karácsonyi vacsorájuk összegével és SZJA 1%-ukkal is támogathatják a programot. Ügyfeleink is tudnak róla, hogy Mastercard vásárlásaik után a Bank elkülönít egy összeget, amit műszertámogatásra fordít. A mesedoktorok programba az egész társadalom önkéntesen bekapcsolódhat, kollégáinkkal az élen. A jótékonyságra nyitott hírességek sokszor maguk veszik fel a K&H-val a kapcsolatot, hogy csatlakozhassanak a programhoz. Büszkén mondhatom, hogy a mesedoktorok közel 20%-a ráadásul visszatérő meseolvasó, akik – visszajelzéseik alapján – rengeteg pozitív élménnyel gazdagodnak, és a társadalmi problémákra is érzékenyebbé váltak – hangsúlyozta Horváth Magyary Nóra.

Az év legnagyobb hatást elérő támogatói programja első helyezése mellett a K&H gyógyvarázs megkapta a Magyar Adományozói Fórum Az Év Társadalmi Befektetési Programja kategória 2. helyezését, illetve a Legsikeresebb Partneri Együttműködés és a Leginnovatívabb Támogatói Program kategóriában is elismerést kapott.

Médiapiac

Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a Magyar Nemzet szerkesztőségének birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra.

Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lap birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról – írta a Magyar Nemzet.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel.

A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Tovább olvasom

Médiapiac

Újságíró szervezte az Antifa tüntetését

Az Antifa mozgalom radikális baloldali aktivistái miatt kényszerült Éric Zemmour lerövidíteni a Calais-ban tett szerdai látogatását. Ez az a város, ahol a legnagyobb gondot jelentik az illegális bevándorlók.

Közzétéve:

Borítókép: Éric Zemmour francia jobboldali publicista, a Visszahódítás párt elnökjelöltje (k, háttal) sajtótájékoztatót tart az észak-franciaországi Calais-ben 2022. január 19-én. Fotó: MTI/AP/Michel Spingler

A jobboldali elnökjelölt érkezése előtt ugyanis a radikális baloldali mozgalom, az Antifa tagjai jelentek meg a calais-i dzsungelként is ismert dűnés területen, Zemmour látogatásának első helyszínén. Majd hangos kiabálással zavarták meg az elnökjelölt beszédét és helyi támogatóival folytatott beszélgetését. 

A 2016-ban végleg felszámolt migránstáborban tett látogatása után Zemmour a helyi rendfenntartó erők képviselőivel folytatott volna megbeszélést. Zemmour szerint Calais-ban az illegális migránsok jelenlétét több rendőr jelenlétével kell felváltani.

A harmincfős agresszív Antifa-csoport miatt Zemmour azonban kénytelen volt a találkozó helyszínét egy szűk bisztróba áttenni. A baloldali aktivisták ennek ellenére nem mentek el, a zuhogó esőben is a bisztró előtt vártak arra, hogy a megbeszélés végén Zemmour-ra támadjanak. Zemmour végül kicselezve őket az étterem hátsó kijáratán távozott, és hagyta el a régiót is.

Zemmour kampányfőnöke az eset után bejelentette, hogy feljelentést tesznek az ellen az újságíró ellen, aki a radikális baloldali csoportot kifejezetten azzal a szándékkal szervezte Zemmour kampánykörútjának a helyszínére, hogy megakadályozza a népszerű jelölt nyilvános felszólalását – írja az Origo.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

Tucker Carlsonnak nyilatkozott Szijjártó Péter

Az amerikai véleményvezér műsorában faggatta a magyar külügyminisztert.

Közzétéve:

Fotó: YouTube

Mit tanulhat Amerika Magyarországtól? Erről kérdezte Tucker Carlson, az Egyesült Államok legnézettebb politikai műsorának vezetője Szijjártó Pétert.

A magyar külügyminiszter megköszönte Carlsonnak, hogy az igazságot mutatja be Magyarországról, „szemben a nemzetközi liberális média hazugságaival”. Szijjártó kifejtette: az EU külügyminiszteri találkozóin, amikor a migrációt vagy a határok védelmét vitatják meg, gratuláló sms-eket kap más országokbeli kollégáitól. Ám amikor a vita után megkérdezi őket, hogy ők miért nem szólalnak fel, azt a hazai civil szervezetekkel és a liberális médiával, koalíciós partnerektől érkező nyomással magyarázzák. Szijjártó szerint más kormányok azért nem folytatnak őszinte migrációs politikát,mert nyomás alatt vannak a liberális média és a nem-kormányzati szervek részéről.

„Magyarországon ugyanakkor politikai stabilitás van, kétharmados kormányzati parlamenti többséggel, így megvan az a luxusunk, hogy azt mondjuk, amit gondolunk, és ennek megfelelően cselekedjünk” – fejtette ki Szijjártó Péter.

Tucker Carlson kérdésére a magyar külügyminiszter úgy válaszolt: szerinte azért utálják Magyarországot, mert hazafias, keresztény, konzervatív, nemzeti érdekeket képviselő és egyúttal sikeres politikát folytat a magyar kormány. Magyarország azért veszélyes számukra, mert cáfolja azt az alapvetésüket, hogy csak az extrém liberális álláspont követése lehet sikeres a világban. 

Carlson ehhez azt fűzte hozzá, hogy szerinte a liberálisok jobban félnek Magyarországtól, mint Kínától, és úgy látja, be fognak avatkozni a magyar választásba, amihez sok szerencsét kívánt végül Szijjártónak – írja a Mandiner.

Tovább olvasom