Kövess minket!

Médiapiac

Nem engedik a sajtót a migránsközpontok közelébe Bidenék

Az amerikai kormány hetek óta igyekszik megakadályozni, hogy a nyilvánosság értesülhessen a határ menti állapotokról.

Borítóképünkön Joe Biden amerikai elnök, fotó: MTI / EPA / Pool / Oliver Contreras

A sajtó és a politikusok részéről érkező nyomás hatására kedden fényképeket és videófelvételeket tett közzé a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció két olyan határ menti átmeneti központról, ahol a kísérő nélküli migránsgyerekeket helyezi el az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP) – írja az MTI.

A CBP illetékesei egyúttal azt mondták, hogy továbbra is “elutasítják a külső látogatókat”, beleértve a sajtó képviselőit is.

A két videófelvételt és a 44 képet – amelyek a texasi Donnában és El Pasóban található létesítményekben készültek – az “átláthatóság és az elszámoltathatóság” jegyében hozták nyilvánosságra – mondta az egyik tisztviselő.

A felvételek azt mutatják, hogy az átlátszó, sátorszerű létesítményben maszkokban lévő, kísérő nélküli fiatalkorú migránsok zsúfolódtak össze. Néhányan közülük a földre terített matracokon fekszenek. Egy másik fotón az látszik, hogy a fiatalok akkor sem tartják be egymás között a koronavírus-járvány miatt javasolt távolságot, miközben ételt kapnak.

A Biden-kabinet egy nappal azután hozta nyilvánosságra a felvételeket, hogy zsúfolt körülmények között várakozó fiatalkorú migránsokról készült fotókat jelentetett meg az Axios amerikai hírportál.

A texasi Donnában található átmeneti szálláson a hétvégén készült felvételeket Henry Cuellar demokrata képviselő bocsátotta az Axios rendelkezésére.

Cuellar a hírportálnak azt mondta, hogy az egyik olyan létesítményben, amelynek 260 fő a befogadóképessége, több mint 400 migránst zsúfoltak össze. A vám- és határvédelmi ügynökök “mindent megtesznek, amit csak tudnak az adott körülmények között, de nincs megfelelő felszerelésük a gyerekek ellátásához. Kormányzati segítségre van szükségük” – mondta a demokrata képviselő. Cuellar arról is beszélt, hogy a fotókat részben azért hozta nyilvánosságra, mert a Biden-adminisztráció megtagadta a média képviselőitől, hogy felvételeket készítsenek a létesítményben.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a Joe Biden elnök vezette amerikai kormány hetek óta igyekszik megakadályozni, hogy a nyilvánosság olyan képeket lásson, mint amilyenek hétfőn jelentek meg. Mint írják: az adminisztráció tisztviselői határozottan megtagadták, hogy válságnak nevezzék az Egyesült Államok délnyugati határánál történteket.

Az Associated Press azt is írta: több mint egy hónapja kérik, hogy bejuthassanak a határ menti létesítményekbe. Csak a belbiztonsági tisztviselőktől legalább hétszer kérték az engedélyt, de választ sem kaptak. Elemzésükben úgy fogalmaznak:

Donald Trump volt elnök hivatali ideje alatt ugyan korlátozott számban, de engedélyezték a média jelenlétét.

A Biden-kabinet eddig a koronavírus-járvány miatti protokollra hivatkozva tiltotta meg a sajtó számára a határ menti létesítmények látogatását. Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter pénteken kongresszusi küldöttséggel utazott az El Pasó-i létesítménybe, amely eseményről a sajtót szintén kizárták. Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője hétfő délutáni tájékoztatóján azt mondta, hogy az adminisztráció elkötelezett az átláthatóság mellett.

A Fehér Ház szerint az elnököt rendszeresen tájékoztatták a helyzetről, és a létesítményekben készült fényképeket is látta. Joe Biden a hétvégén azt mondta újságíróknak, hogy “valamikor” meglátogatja a határt.

Migránscsalogató intézkedések

Szakértők szerint az elmúlt időszakban több olyan kormányzati intézkedés is született, amely arra ösztönözte a közép-amerikai migránsokat, hogy elinduljanak az Egyesült Államok felé. A múlt hónapban Joe Biden amerikai elnök hatályon kívül helyezte elődje, Donald Trump “Maradj Mexikóban” nevű intézkedését, amely ez idáig arra kötelezte a közép-amerikai menedékkérőket, hogy Mexikóban várják meg, amíg az amerikai hatóságok elbírálják a kérelmüket.

Biden ezenkívül leállította – a szintén Trump elnök által prioritásnak tartott – mexikói határfal építését is. A demokrata elnök újraindította azt a 2012-es bevándorlási programot, melynek értelmében megvédik azokat a fiatalokat a kitoloncolástól, akiket illegálisan bevándorló szüleik még gyermekkorukban vittek az Egyesült Államokba.

A Biden-kabinet úgy döntött, hogy a kísérő nélküli fiatalokat nem küldik vissza a határról. Őket – az Egyesült Államokba való belépésük előtt – a határvédelmi ügynökség által létrehozott központokban helyezik el. Azonban ezek a létesítmények gyorsan elérték a kapacitásuk csúcsát, és az adminisztráció nem volt képes olyan ütemben új központokat nyitni, amilyen létszámban a migránsok érkeznek a dél-nyugati határra.

Százezer határsértő egy hónap alatt

Néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége bejelentette, hogy februárban több mint 100 000 migráns próbált átkelni az amerikai határon, ami 28 százalékos növekedés januárhoz képest. Ezzel párhuzamosan – mint fogalmaztak – drámai mértékben megnőtt a megőrzés alatt tartott kiskorú bevándorlók száma is.

Az amerikai vám- és határőrizeti szervek jelentése szerint februárban a határt illegálisan átlépő emberek mintegy 30 százaléka 18 éven aluli volt. Csaknem 30 ezer kísérő nélküli gyermeket vettek őrizetbe – körülbelül ötször többet, mint januárban -, közülük csaknem 3 ezren 12 évnél fiatalabbak voltak.

Médiapiac

Ezek a közösségi tévék, rádiók kapnak támogatást

A médiatanács döntése nyomán tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió majdnem 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.

Közzétéve:

Pixabay

A közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat idei első fordulójában a nyertesek 69,78 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések és műsorjelátviteli, illetve a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására.

A televíziók közül támogatást kapott a Körzeti Televízió Tata, a Tatai Televízió, a Szentes Televízió, a biatorbágyi Völgyhíd TV, a csabacsűdi Körös Televízió, a Kiskőrös Televízió, a szegedi TiszapART televízió, a Bajai Televízió, a TV Szentendre, a Túrkeve Televízió, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a budapesti EWTN BONUM és az Apostol TV. A közösségi rádiók közül a veszprémi Mária Rádió Nefelejcs és a fővárosi Klasszik Rádió 92.1, valamint a Magyar Katolikus Rádió 92,7 MHz és a 91,6 MHz jogosultságai pályáztak sikerrel. A kisközösségi rádióknál a Rádió Szentendre és a Rádió Szarvas kap segítséget – tették hozzá.

A médiafelügyeleti döntésekről azt közölték, nem indít eljárást a testület egy júliusban a Duna televízión 21 óra után, 12-es karikával sugárzott reklámblokk miatt, mert a kifogásolt szpotok – melyekben rágógumit, hüvelytablettát és probiotikumot népszerűsítettek – nem tartalmaztak olyan elemet, amely kedvezőtlenül befolyásolhatta volna a védett korosztály szellemi, pszichológiai és erkölcsi fejlődését.

Szintén bejelentést vizsgálva, nem indít eljárást a tanács az RTL Klub szolgáltatója ellen sem, ugyanis a tévécsatorna a 0 óra 30 perctől sugárzott Haláli csajok című sorozatot 18-as korhatár-besorolással, az előírásoknak megfelelően tette közzé, a műsorszám kezdetekor és a reklámok után megjelenítve a korhatári minősítésre vonatkozó jelzést – jelezték.

A grémium az ÉPI-TECH Magazin adásai kapcsán újabb két eljárást indít a termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt, ezúttal a Kölcsey TV és a Somogy TV – különböző – szolgáltatói ellen. Augusztus elején ugyanis a közreadott műsor egy-egy adásában, illetve azok egy-egy ismétlésében építészeti cégek szolgáltatásairól, termékeiről reklámszerű többlet információk hangzottak el, ami jogszabályellenes. A műsorral kapcsolatban ezekkel együtt már kilenc eljárás van folyamatban a Médiatanácsnál – írták.

A testület hatósági ellenőrzést indított a hatoscsatorna szolgáltatója ellen, mert egy júliusi adásnapon az Ahogy nő a NŐ – nőgyógyászat és szexológia című műsort ugyan megfelelő, 18-as korhatárbesorolással és időpontban adta 22 és 5 óra között, a korhatári minősítésre vonatkozó, a műsort megelőző figyelemfelhívó, és a médiatörvény alapján kötelező jelzés azonban elmaradt – áll az NMHH közleményében.

A rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntésekről azt írták, a testület nyertest hirdetett a Székesfehérvár 96,1 MHz és a Kiskőrös 91,7 MHz helyi frekvenciák közösségi jellegű használatára kiírt pályázatokon: mindkét esetben az egyedül jelentkező Katolikus Rádió Zrt. nyert.

A Budapest 96,4 MHz körzeti frekvencia eljárásában egyedül az LBK Base Kft., a Budapest 105,9 MHz körzeti frekvencia esetében az LBK Sport Kft. indult, míg a Mór 89,0 MHz és a Szekszárd 102,5 MHz helyi frekvencia pályázatán kizárólag a Katolikus Rádió Zrt. nyújtott be ajánlatot. A testület az alaki vizsgálatok után mindegyik esetben nyilvántartásba vette a pályázó vállalkozást – tették hozzá.

A grémium elfogadta a Nyíregyháza 100,5 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatát célzó és egy Gyöngyös telephelyű kisközösségi rádiós lehetőségre szóló pályázat felhívásainak tervezeteit.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Döbbenetes stílusban gyalázza a családokat a liberális portál

Gyalázatos stílusban ír a budapesti demográfiai konferenciáról és a családokról a 444. Szerintük csupán szaporulatról van szó.

Közzétéve:

Borítókép: Panelbeszélgetés a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Döbbenetes stílusban ír a Soros György blogjának számító, a 444 a csütörtökön kezdődött IV. budapesti demográfiai csúcsról. Az alábbi két képernyőmentésen jól látszik, hogy számukra a kérdés egyszerű “szaporodás” csupán, a gyerekeket pedig “szaporulatnak” nevezik. Vagyis úgy, ahogy azt csak az állatoknál szokás használni.

A blogoldalnak nyilván az fáj, hogy a konferencián egyértelmű tényekkel mutatnak rá arra, hogy az illegális migráció káros, valamint hogy az LMBTQ-lobbi célja a hagyományos családok szétverése. Mint ismert, Soros propagandistái 2015-ben azon búsongtak, hogy miért nem maradnak Magyarországon az illegális migránsok – emlékeztetett az Origo.

Tovább olvasom

Médiapiac

Bizarr eszközökkel a testén tartóztatták le a magyar jogszabályt bíráló CNN-riportert

Autója átkutatása során kábítószert és szexuális segédeszközöket is találtak a rendőrök.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CNN riportere, Richard Quest, fotó: Youtube / Quest Means Business

Richard Questet, az ismert CNN-riportert, aki minap a nemrég elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényt kritizálta, 2008-ban kábítószer birtoklása miatt tartóztatták le. Őrizetbe vételének pillanatában a nyakában egy kötél volt, amely a nemi szervéhez volt rögzítve – emlékeztet az Origo, hozzátéve: az autójának átkutatása után a hatóságok szexuális segédeszközöket is találtak a furcsa stílusáról ismert tévés csomagtartójában. Quest igyekszik minden fórumon kiemelni a homoszexualitását, és ahol lehetősége van, ott ezt minden lehetséges módon népszerűsíti is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap az ENSZ közgyűlésén vett részt New Yorkban, ahol találkozói mellett interjút adott a CNN-nek is. Richard Quest Quest Means Business című műsorának volt a vendége, ahol a miniszter ismét lesöpörte a balliberális propagandagyár hamis vádjait.

Az interjú során Richard Quest hevesen kritizálta a magyar gyerekvédelmi törvényt és számtalanszor azt hangoztatta, hogy ő bizony homoszexuális, jóllehet a törvénynek ehhez semmi köze sincs, hiszen az a gyerekek érdekeit védi, és a szülőknek adja vissza a gyerek nevelésének a kizárólagos jogát

– hangsúlyozza az eset kapcsán az Origo cikke, amely felidézi, hogy a magyar gyerekvédelmi törvényt élesen kritizáló Richard Quest-et 2008. április 18-án, pénteken hajnali 3 óra 40 perckor a New York-i Central Parkban, amikor a parkban kijárási tilalom volt, a rendőrök letartoztatták, mert úgy tartózkodott ott, hogy az már három órája zárva volt.

Letartóztatásának pillanatában a rendőrök a riportert a nyakában egy kötéllel kapták el, amely a nemi szervéhez volt rögzítve.

Ekkor még kijárási tilalom megszegése miatt indult eljárás ellene, azonban amikor átkutatták a műsorvezetőt, a kabátja bal zsebében egy zacskó kristályos metanfetamint és az autójának a csomagtartójában szexuális játékokat találtak a rendőrök.

A vádak ejtéséért cserébe a riporter beleegyezett abba, hogy egy hat hónapos drogterápián vesz részt. Azonban nem tisztázta, hogy a furcsa kialakítású kötél milyen célt szolgált is valójában.

Tovább olvasom